Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hi.

Talán vki tud segíteni.

Volt egy új XP telepítés, új gépre.
Készenléti állapotba teszem a gépet, és ugye amikor fel akarom ébreszteni, akkor nem reagál egyik billentyûre sem, csak a bekapcsoló gombra.

A régi vason nem volt semmi gond, ráütöttem bármelyik billentyûre és felébredt.

De most csak a bekapcsoló gombra hajlandó.

Vmi 5let ?

ASUS P5B | Core2 Duo-2,4GHz/1066MHz (E6600) | 2GB 800MHz DDR-II Geil Ultra | ASUS GTX 650 Ti DC | SB Creative X-Fi XtremeMusic

DarkSector
Ne nyomtatóként tedd fel, hanem a hardwer hozzáadása opcióban....

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

[HUN]FaTaL
Tudom hogy nem vág szorosan a témához, de nem tud valaki egy progit amivel régebbi 3D-s játékok felbontását lehetne feljebb húzni? Nevezetesen a Carmageddon 2-ét szeretném😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Sanyix
Hi!

Valaki segítsen plz!

A nyomtatómnak, drivert mertem telepíteni xp alatt. Azt a drivert amit eddig már többször is telepítettem különbözõ xp-kre. Most az van, hogy ugye nyomtam egy új hardver telepítése varázslót, kiválasztottam hogy telepítés a megadott helyrõl. Meg is találta a drivert, elkezdte másolni, majd kivágta hogy a telepítés nem sikerült, mert nem található a megadott fájl. Namost a folyamatjelzõn látszott, hogy egy rakás fájlt másolgatott, de azt nem írná ki hogy melyik ez a megadott fájl. Szóval ezen az ablakon csak a befejezés gomb az aktív, DE ha rákattintok 5 másodpercen belül újra elõjön ugyan ez, és így tovább. Újraindítottam a gépet, úgyis. Kilõttem az ehhez tartozó folyamatokat feladatkezelõbõl, úgy is újraindítja. Ilyenkor mit lehet tenni?

Ja a legjobb, hogy ezután semmilyen más hardvert nem tudok telepíteni, mert azt írja, hogy egyszerre csak egy hardvert lehet telepíteni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Imandix Cover 9:Link.

lck
Automatikus lejátszás funkció ki és bekapcsolása:

1. Kattintson a Start gombra, kattintson a Futtatás -ra, írja be hogy regedit a Megnyitás ablakba, és nyomja meg az ENTER-t.
2. Keresse meg a következõ regisztrációs kulcsot, és kattintson rá:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDRom
3. Hogy kikapcsolja a CD lejátszó automatikus indítását, változtassa meg a Autorun értékét 0-ra. Ha be szeretné kapcsolni az automatikus indítást, módosítsa az Autorun értékét 1-re.
4. Indítsa újra a számítógépet.
MEGJEGYZÉS : A fent leírt módon az Automatikus lejátszást teljesen ki vagy bekapcsoljuk.

Létezik 2 másik regisztrációs kulcs is, amely hatással lehet erre a funkcióra:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
NoDriveTypeAutoRun = 0x00000095

-és-
HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
NoDriveTypeAutoRun = 0x00000095
Bekapcsolás esetén a helyes érték mindkét esetben 0x00000095 .

Ha így sem indul ( nem kapcsol ki) akkor:
A Start menü / Futtatásban indítsuk el a GPEDIT.MSC eszközt. Keressük meg a Számítógép konfigurációja/ Felügyeleti sablonok/Rendszer ágat, itt engedélyezzük az Automatikus lejátszás ki vagy bekapcsolását. (XP prof. esetén)
Prince of Máté
Hi!

Egyik barátomnak olyan gondja akadt, hogy a sajátgépben nem látja a cserélhetõ lemez meghajtót!
Szal se CD, se DVD meghajtó, és ha betesz egy lemezt, nem jön elõ az automatikus lejátszás, tehát nem tudja elindítani a lemezt.
Mit lehet tenni?

rooney8
Ezt írja ki az xp amikor készenléti üzemmódba akarom rakni. Milyen eszközillesztõt vagy mi a fenét töltseg le?

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Sajátgép / Tulajdonságok / Speciális / Indítás és helyreállítás - Beállítások / Szerkesztés és itt töröld a Vistás sórt.
DarkSector
Vagy keresd meg a boot.ini rejtett fájlt..és töröld ki a második sort..ami a vista elérési útját jelzi....

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Egyszerûbb megoldás
Bootoljunk be az XP CDrõl
Válasszuk a helyreállítási konzolt
Adjuk ki a fixboot és fixmbr parancsokat!

Bonyolultabb megoldás
Indítsuk el a Windows XP-t.
Helyezzük be DVD meghajtónkba a Windows Vista telepítõt.
Rendszergazdai jogosultsággal futtassuk a Start menü keresõjével a következõ parancsot:
X:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force
X = a dvd meghajtó betûjele
Segítség: Futtatás rendszergazdaként trükk
Indítsuk újra a rendszer. Észrevehetjük, hogy a boot menü eltünt és automatikusan betöltõdik az XP.
Töröljük a Vista bootloader megmaradt fölösleges fájljait, melyek az XP partíció gyökérkönyvtárában találhatók.:
Boot.BAK & Bootsect.BAK
Formázhatjuk a Vista partícióját, miután a lementettük róla az összes fontos dokumentumot.

xxdani
Sziasztok! Egy olyan nagy gondom lenne hogy can két vincsi. Az eggyiken alapjáraton fent volt az xp a másikra meg feltettem a vistát. Minden szuper volt, indításnál kiírta hogy melyiket indítsa el a vistát vagy a windows régebbi verzióját. Na most kb 1óra alatt rájöttem hogy még nem kell nekem a vista így leformáztam az xp-bõl a másik vincsit, ki is vettem de még mindíg kiírja hogy melyiket indítsa el. Csináltam már rendszer visszaállítást is de nem segített. Elõre is köszi a segítséget.

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

DarkSector
Az nem gond a gép épsége fontossabb...😄

DarkSector
Köcce az infot akkor nincs gáz...

Dj Faustus
"csõtök"
Csõ alakú tök?
Vagy milyen csövünk? Gázcsõtök? Vízcsõtök?
Vagy milyen piszkos kis erotikus játékszerre gondoltál (csõ+tök)? 😉
Tessék már elfelejteni ezt az "újmagyar" vokozást, tokozást, és egyéb állatfajok felemlegetését a privi.hu-ra vagy a Gumiszobába való.

"hogy ahonnan a gépem az áramot kapja, ott nincs földelés...."
Nem feltétlenül gond, csak mielõtt a gépben turkálnál - a biztonság kedvéért - húzd ki a csatlakozóaljzatból a dugót, nehogy megcirógasson a ménkû.
No meg a villám elleni védelmet leföldeléssel biztosító elosztó is érvényét veszti.

Rage47
nem vok szakértõ, de asszem ilyenkor könnyebben megrázhat az áram:S
DarkSector
csõtök most derült ki, hogy ahonnan a gépem az áramot kapja, ott nincs földelés....
Ez nagy baj?

DarkSector
Melyikben?

Rage47
megkérdezed a megfelelõ topikban😊
DarkSector
És ezt honnan lehet tudni?....mert nem szeretném feleslegessen beadni és ráfizetni egy 8800-asra, ha nem tudom kihasználni....😛

Rage47
lényeg, h a procid kihajtsa ezt a vid. karit😊
DarkSector
Igen én a Crysis-hoz gondoltam a fejlesztést, mert arra gondoltam, hogy a mostani gyenge lesz majd hozzá....
De lehet hogy inkább csak a videókártyámat fogom becserélni egy 8800-asra, és az talán majd hoz némi teljesítménynövekedést....<#vigyor5>

Rage47
sztem az újak kihasználják
DarkSector
Na én is ettõl félek, mert halottam, hogy sok játéknál nem használja mindkét magot a rendszer....
Namost ebben az esetben akkor nem is éri meg nem?

Pl. a fear esetében volt asszem hogy az egyik gyereknek a dualcore-ra azt rakta automata beállításnál a gép, hogy "MEDIUM-MEDIUM" és nekem meg "MAXIMUM-MAXIMUM" ez azért igen érdekes.....
Viszont minden újjabb játéknál az a téma, hogy jobb hozzá a dual-os....
Akkor ez azt jelenti, hogy tartson egy simát az ember a régi játékokhoz, és vegyen egy dual-t az újjakhoz, vagy mi a frász van...?

olyan nincs. hacsak ki nem birod hasznalni a ket mag adta erotobbletet. amit jateknal nem fogsz.

sot lehet meg lassabb is lesz mint a regi.

DarkSector
Köcce de ez is sok így...
Akkor inkább egy olyan kérdésem lenne, hogy max 30000.ért milyet ajánlanátok, ami durvább lenne a mostani 3GHz-emnél....???

Rage47
segítség proci választáshoz
DarkSector
Huh ehhez én nem értek...

Nézd végig az ezen az oldalon lévõ teszteket,és dönts a legjobb belátásod szerint:Link.

Dj Faustus
"Akkor mundjuk a 4200-as az megfelel 4.2GHz-nek?"
Nem, az csak egy márkanév.

Bõvebben errõl:
Intel® Core™2 Extreme processor
Intel® Core™2 Duo Processor
Intel® Core™ Duo processor

De hogy a másik oldalt is lássuk:
AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core and AMD Athlon™ X2 Dual-Core Processors

DarkSector
Köszönöm, de nem ilyenre gondoltam...😄

Ez nem lenne rossz választás,csak sokba kerül.
Intel Core2 Quad Q6600 2.4Ghz s775 box
Processzor órajele: 4x2400MHz
CPU kódneve: Kentsfield
Architektúra: P8 netburst, 8x86
Gyártástechnológia: 0,065 micron +feszített szilícium
Tokozás: LGA 775
L1 cache:
- Kód gyorsítótár: 4 x 32kB
- Adat gyorsítótár: 4 x 32kB
L2 cache:2 x 4096kB Full speed
Maximális disszipáció: kb. 125 Watt
Futószalaghossz: 4 x 14 fokozat
Elágazásbecslés hatékonysága (gyári mérés): 99%
Támogatott utasításkészletek: x86, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, EM64T
Valós buszsebesség: 266MHz
Effektív buszsebesség: 1066MHz
Egyéb technológiák: 64bit-es címzés, Macrofusion (EM64T használata esetén nincs), Virtualizáció
99 167.- Ft + ÁFA (119 000)

DarkSector
És hogy egy DualCore esetében mennyit számít az az érték, hogy 4200, meg 4400 stb...?
Akkor mundjuk a 4200-as az megfelel 4.2GHz-nek?

DarkSector
Valaki tudna mondani kis infót, hogy ha le szeretnék cserélni egy P4 3GHz-es procit Dual Core-osra, akkor milyet érdemes venni minimum, ami jobb a mostani 3GHZ-esnél???

SgtChris
Vaooo...ez azt hiszem minden igényt kielégítõ válasz volt!! Köszi!!! Meg persze az elõtted szólóknak is!

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

A hatékonyság növelése érdekében érdemes a lapozófájlt másik partícióra és másik fizikai lemezmeghajtóra helyezni. Így a Windows a többszörös I/O-kérelmeket sokkal gyorsabban tudja kezelni. Ha a lapozófájl a rendszerindító partíción van, a Windowsnak a rendszermappában és a lapozófájlban is lemezolvasási és -írási kérelmeket kell teljesítenie. Ha a lapozófájl egy másik partícióra kerül, csökken az olvasási és az írási kérelmek közötti versengés mértéke.

Ha azonban eltávolítja a lapozófájlt a rendszerindító partícióról, a Windows nem tud memóriaképfájlt (Memory.dmp) létrehozni, amelybe a kernel üzemmódú Stop hibaüzenetek esetén létrejövõ hibakeresési információ íródhatna. Ez megnövelheti Stop hibaüzenet esetén a hibaelhárításra fordított idõt.

Az ideális megoldás: egy lapozófájlt a rendszerindító partíción kell létrehozni, egy másikat pedig egy másik, ritkábban használt, lehetõleg másik fizikai merevlemezen lévõ partíción. A legjobb megoldás az, ha ez a második lapozófájl saját különálló partícióján helyezkedik el, ahol semmilyen adat- vagy operációsrendszer-fájl nem található. A Windows eredeti tervezése szerint a ritkábban használt partíción lévõ lapozófájlt elõnyben részesíti a sûrûbben használt rendszerindító partíción lévõvel szemben. Egy belsõ algoritmus dönti el, hogy melyik lapozófájl szolgáljon a virtuális memória kezelésére.

A különálló partícióra helyezett lapozófájl nem töredezik, ami szintén igen komoly elõnynek számít. Ha a lapozófájl más adatokat is tartalmazó partícióra kerül, valószínûleg töredezni fog, amikor a megnövekedett virtuálismemória-igény kielégítésére növeli méretét. A töredezetlen lapozófájl gyorsabb virtuálismemória-elérést tesz lehetõvé, és megnöveli annak az esélyét, hogy jelentõsebb hibáktól mentes memóriaképfájl jöjjön létre.

Ha az itt ismertetett javaslatoknak megfelelõen jár el, az optimalizálás és helyreállítás érdekében az alábbi lapozófájl-konfigurációs célokat éri el: • A rendszer megfelelõen lesz konfigurálva ahhoz, hogy kernel üzemmódú Stop hibaüzenetek jelentkezése esetén memóriaképfájlt (Memory.dmp) tudjon írni.
• A rendszer a ritkábban használt partíción lévõ lapozófájlt fogja gyakrabban használni, mert az a legkisebb adatforgalmú partíción helyezkedik el.

DarkSector
Állítsd 1024-2048-ra a C-n....olyan meg nincs, hogy nem kell...

Met
hagyd, hogy a win kezelje

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

SgtChris
Üdv Urak! :-) Bõvitettem a gépem 2*512MB RAM-al, a kérdésem, hogyan állítsam be a lapozófájlt? Legyen? Ne legyen? Ha igen, mennyi? Vagy egyébként is, ki milyen bállítást használ ennyi memóriánál?

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Balumann
A hangkártya vezérlõjében. Olyasmit keress, hogy hanghatás, effektek, vagy vmi ilyesmi (angolul effects, echo, stb.). És tedd át defaultra, vagy kapcsold ki).

Balumann
Szerintem a leghasznosabb a windows xp reinstall, mert itt valami nagy kavarodás lehet. Nem tom, hogy ezt helyre lehetne álíltani. Tudod úgy is újratelepíteni a windows-t, hogy nem törlõdik le semmi, csak a rendszer fájlokat újra teszi.

Probáltam több virusirtóval is de csak reg bejegyzést talált.Az origo.hu szoftverbázisból vettem le a programot, igaz azt hittem hogy jó a gépemhez, mert az origo azt irta min 500Mh kell hozzá a hivatalos lapon meg az állt, hogy min 3500Mhz, Nagyon nehezen is ment nem is nagyon közelitett, és még az irányitógombok se voltak hanem össze vissza kockák. Igen sajnos az explorer az inditópultnál be se töltödik
TommyC
szerintem csakugyan valami virus lehet....
lehet h dos-ból kéne leenõrizned v nemtom...frissek a virusadatbázisok?
fura ha te elindítod az explorert, akkor is kiléptet....

hivatalso oldalról szedted a google earth-ot?

dixitque deus fiat lux

A segítségetekre lenne szükségem. Feltelepitettem az google eart
programot, majd mikor beléptem egy idõ után lefagyott és újraindult a
gép. Ujrainditás után már nem volt semmi a gépemen se ikonok se start
menû, csak 1 kurzor. Probáltam a telepitõlemezrõl a javitást de az se
sikerült. Majd néhány óra múlva rájöttem hogy ha bejön az üres
képernyõ akkor a ctrl+alt+del billenytûvel a feladatkezelõben az uj
feladatnál ha beirom, a total elérését akkor megnyitja és onnant el
tudom érni a programokat. Sajnos a feladatkezelõben nem szerepel az explorer.exe és a rundll32.exe sem ezért nem indul a startmenû sem. A feladatkezelõbõl se tudom > elinditani ott sem jön be semmi. Leellenõriztem a gépem a nod32-vel, a > ad-adwere, a spybot, a spyware terminátorral, de nem talált semmi > virust vagy kártevõtr, max pár regisztrációs bejegyzést. Uninstaltam programot e akkor sem oldodott meg semmi. Nem tudom mi lehet a baj, igaz az a rogram nagy gépet igényel de az origo honlapján az volt elég 500Mhz gép is hozzá, de nem volt jó. Már 4 napja probáltam mindent de nem sikerül megoldani a hibát. Kérem szépen akinek volt ilyen problémája vagy tud segíteni az adjon tanácsot. Eddig mindent egy oldottam,de ez már nekem is magas, pedig mindenem a gép 15 éve használom és másnak mindent megcsináltam csak ez n em sikerült. NEm akarom újratelepiteni a gépet, mert sok minden van rajta és az rengeteg mire visszateszem, ha persze megvan. Az inditómenûbe a config nem tudja azt a 2 programot betölteni,azért nem müködik rendesen.

A rendszerinditáskor is csak az inditómenûben ez a bejegyzés található

Nod32 Antivirus System c:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
Zone Labs Client C:\Program Files\Zone
Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe Microsoft Windows NT Operating System
C:\winnt\system32\cftmon.exe Microsoft szinkronizáláskezelõ
C:\winnt\system32\mobsync.exe

A feladatkezelõben ezek állnak induláskor
system
smss.exe
csrss.exe
winlogon.exe
services.exe
lsass.exe
svchost.exe
svchost.exe
poolsv.exe
msdtc.exe
nod32krn.exe
regsvc.exe
mstask.exe
vsmon.exe
winmgmt.exe
mspmspsv.exe
svchost.exe
inetinfo.exe
svchost.exe
taskmgr.exe

Nem szerepel benne az explorer.exe és a rundll32.exe ami a egfontosabb
Ha az explorer.exe elinditom akkor egy pillanatra feljön a start menû
de utána eltünik.
AKi tud kérem szépen segitsem mert tanácstalan vagyok.

Tudom használni a programokat a feladatkezelõ és a total segitségével, csak ami a windowshoz kell az nem indul, amit az explorer.eyxe irányit, az akasztott ki mindent

Elõre is köszönöm annak aki segit nekem. email cimem [email protected]

Kriszta
Beast Machine
a biosban elmentettem a beállításokat, de nem írja kis a feliratot, amit kéne.

...vágod?

DarkSector
Bizonyosodj meg hogy biosban kilépéskor elmentetted e a beállításokat, és hogy mûködõképes win cd-t tettél e be a gépbe...
Ha mindent jól csinálsz, akkor be kell jönnie egy "cd-rõl való indításhoz nyomjon meg egy gombot..." feliratnak és utána ha megnyomsz egy gombot, akkor cd-rõl bootól, ha vársz vele, akkor autómatikussan továbbmegy a win-be...

Beast Machine
emberek! hogyan tudom leformattálnia winchesteremet?

Windows CD berakom, a biosban beállítottam, hogy CDrõl bootoljon, de nem a Windows telepítéshez használt kék képernyõ jön be, hanem elindul a WIndows.

HELP!

...vágod?

sziasztok,
segítséget szeretnék kérni a következõ problémához:
valamit elállíthattam a hangokat illetõen a windowsban (ha zene megy, ha film, ha csak egy windows hang, minden olyan mintha barlangban szólna, visszhangzik)

Hol lehetne visszaállítani? (én mindenhol próbáltam)

köszönöm
TommyC
=(

dixitque deus fiat lux

Megoldódott : fasza driverek Ati-hoz a www.NGOHQ.com, itt találtam egyedül jó drivert SP2 x64-hez.Minden jó azóta.x64-es progik letöltése : www.start64.hu

Ajónlom mindenkinek minden faszán fut rajta, és mintha a memó és vinyókezelés is gyorsult volna sima XP x86 hoz képest.

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD