Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nesto
kösz a tippet, akkor most uninstall. nod32-m volt régen, sokáig használtam nemis tudom mért tértem át a nortonra (teljesen véletlenül jött)

LCK ahogy mondta, jó az 512-es Ram. Csak azért írja 448, mert az integrált videokártya, VIA/S3G Unichrome Pro-nak nincs saját RAM-ja és azért 512-bõl veszi el.

(Bocsi, de kicsit olvasd össze a hozzászólásokat.)
"lattam olyat lattam" helyett "lattam olyan gepet"-et akartam irni :-)
Norton Antivirust irtsd le. Nagyon rosszak a tapasztalataim vele. Lattam olyan lattam, ami Norton Antivirus ellenere tele volt virussal, viszont az NA megevett tobb szaz(!) MB memoriat, a rendszer 12(!) perc alatt allt fel, a Word 6(!) perc alatt jott be, es masfel oraig tartott az NA uninstallja... Hasznalj helyette Zone Alarm Security Suite-ot, NOD32-t, Panda-t vagy valami hasonlot. NA regen jo volt, ma meg mar a hirnevebol probal megelni...
Jah, lehet hogy ujratelepites lesz. Csak mire mindent feltelepitek, meg mindent beallitgatok... Szerencsere van egy kozepes mentesem az alap es jol beallitott rendszerrol (Power Quest Drive Image-vel meg Norton Ghost-tal), igy legalabb a Windowsszal nem kell sokat szuttyognom, csak a kismillio felhasznaloi programmal.
En nem teljesen mukodo memoriaval nem kiserleteznek, legalabb is nem lenne jo ha fagyna tole a gep. Szerintem vegyek 1 GB memoriat.
Flamer
hey,
lehet kérdezték már meg minden.. de van csomo ismerõsõm.. akiknél az xp blokkolja az exe fájlokat meg videokat meg ijenneket..

és furcs mer nálam ez sosem yött elõ. nkm sosem blokkol semmit..
ezmért van? mármint.. hollehet ezt a rák gány cuccot kikapcsolni?

htx elõreis a választ.

http://loal.atw.hu

lck
XP alatt adatvesztés nélkül sehogy. Külsõ partíciókezelõ program kell hozzá. Ajánlom a Hiren's Boot CD-t azon van jónéhány.
Sziasztok!
Windows xp vel kapcsolatban szeretném megtudni hogyan tudom megnövelni a helyi lemez:C méretét?
Elõre is köszönöm a segitséget.
Kaptár
Norton helyett használj nod32-õt.

nesto
Heló a gépem körülbelül (Ms Windows xp szervízcsomag; Intel Celeron cpu 2.4; 1,25gb ram; nvidia geforce fx 5200)
A problémám pedig az, hogy egy friss windowsra feltelepítek egy
winrar-t
media player 11-et
winamp-ot
total commander-t
norton antivirus 2007-et
office-t
firefox-ot
utorrent-et
ill. az egyéb szükséges drivereket. Miután kész vagyok a windows még mindig gyorsab betölti magát, de mikor a hátterem bejön megáll és a tálca megjelenítéséig várni kell úgy 1 egész percet. ez a késõbbiek folyamán tovább lassul majd (tapasztalat). Szóval szerintem egy ilyen gépnél ez nem természetes, valamit esetleg javasolnátok?

Jó, értem. Ezeket így nem tudtam. Köszi.

" Pl.: Internetezésnél – böngészésnél pár oldal megnyitva + még más... és Igencsak megtorpan a gép, „gondolkodik ...................... darabig” !
Én arra gondolok, hogy 1 kis RAM pótlás megoldhatná a problémát, nem ? "

Ebbe az esetbe végülis nincs meg az 512 csak 448.
Tehát ha bele lesz téve még egy 512 (960 lenne össz), megoledódhat a fentebb írt dolog ???

Köszi !
Narxis
Újratelepítés, az általában mindent megold.Ha jól vettem ki a szavaidból akkor már 2 éves a rendszer, ennyi idõ alatt bõven "összekuszálódhatott" a rendszer vagy megtelt felesleges szeméttel esetleg sérült is itt-ott.Én lementeném amit kell és újratelepíteném.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ha nincs ötletetek a dologra, esetleg van valaki, akinek szintén csinálja ezt a dolgot a Windows XP?
Én is csak bizonyos játékok miatt raktam bele két gigát. Bár néha azért egyébként se árt, mert ha bekapcsolom mondjuk az Photoshop C2-t és a Bridge-t, meg mondjuk Operát, Skype-t, Google Earth-ot, akkor bizony már 1 giga felett jár a memóriahasználat.
Nekem 1 GB RAM van a gépben, minden fut szépen és gond nélkül.

bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh

lck
XP esetén a RAM bóvítés 256-ról 512-re hozza a leglátványosabb eredményt. Az 512-rõl 1024 is érezhezõ, de már nem akkora durranás. 1 gigáról 2 gigánál pedig alapban már igazán nem sok mindent érezni, csak a nagy memória igányû alkalmazásoknál. Persze minél több annál jobb.
Pókmalac
bs player divx power dvd az összesnél ugyan ez a gond ha van fel telepitve codec akkro is ezt csinálja ha nincs akkor is
DE VISZONT WINAMPNÁL nem csinálja...de a winampot meg rühellem

pókmalc,pókmalac nincs csodásabb a pókmalacnál hálót ő sose sző nem bizony mert malac vigyázzz ha jön a Pókmalac

Sziasztok.

Lentebb már írogattam érdeklõdtem 1 ismerõsöm gépe-dolgairól: ITT
Az kiderült, hogy az integrált videokártya, VIA/S3G Unichrome Pro szed le magának az 512 RAM-ból, hogy csak 447-8 marad.
Alap helyzetbe a fizikai memória:
Összes 447 MB
Használt 363 MB
Szabad 83 MB
Kihasználtság 81 %
Na ez a 81% kihasználtság alap helyzetbe nem túl egészséges, Nem !
Pl.: Internetezésnél – böngészésnél pár oldal megnyitva + még más… és Igencsak megtorpan a gép, „gondolkodik ..... darabig” !
Én arra gondolok, hogy 1 kis RAM pótlás megoldhatná a problémát, nem ?
(Ha igen) 256-os elég lenne + beletenni, vagy igazi eredménye az 512-nek lenne ?

Köszi !
Milyen playert használsz,esetleg próbálj egy saját codec-es lejátszót,pl:SMplayer és a telepített codec-et uninstall.
Ja, a gép:

Szoftver: Windows XP Pro 2-es Service Packkel, IE6/Opera legújabb/Firefox legújabb, Skype, Live Messenger, Google Talk, FreeCall, Zone Alarm Security Suite legújabb, Lavasoft Ad Aware stb. Alapból csak a Zone Alarm fut.

Hardver: asztali gép, alaplap integrált hálókártyával és USB/Firewire portokkal, 3.33 GHz-en járatott 2.66-os Prescott, 2 GB DDR memória, ATI X1600pro videokártya, Sound Blaster hangkártya, 2*80 GB HDD, Virgin Media kábeles internet, NTL kábeles modem, NetGear kábeles G+ router (+notebook miatt), Delux webkamera, HP multifunkciós printer, lézeres USB egér, PS2 billentyûzet, mikrofon, 17" Xerox monitor digtálisan csatlakoztatva stb. - bár ez utóbbiaknak már nem hiszem, hogy lenne köze hozzá, de ki tudja...
Sziasztok,

Lenne egy apró de egyre idegesítõbb gondom. Tehát, bekapcsolom a számítógépet, feláll a rendszer, megvárom míg betölt mindent, befejezi a vinyó a kütyögést. Ezt követõen elindítok valamilyen internetet használó alkalmazást (IE, Opera, Firefox, Outlook Express, Skype, teljesen mindegy). Ezt követõen a gép szinte teljesen lemerevedik úgy 50 másodpercre. Egér van, ha meg van nyitva mondjuk a jegyzettömb, akkor gépelni lehet, de a Tálca nem jön elõ, ha ALT-TAB-bal másik ablakba váltok, akkor nem frissül a képernyõ, CTRL+ALT+DEL-re se történik semmi stb. És persze az internet se megy, szinte semmi adatforgalom nincs, semmi nem jön be, Skype nem jelentkezik be stb. Aztán 50 másodperc múlva meg hirtelen feléled minden, megy rendesen a net is, sõt, az idõközbeni tevékenységek (pl. CTRL+ALT+DEL, Tálca elõhívása, programindítás, ablakváltás stb.) is hirtelen mind végrehajtódnak. Kicsit hasonlít ahhoz a jelenség mint amikor betszel egy lemezt az optikai meghajtóba, aztán ha rányitsz mondjuk Total Commanderrel, akkor amíg fel nem pörög addig az egész gép áll (pedig elvileg multitask vagy nem? :-)).

Szóval a dolog rosszabbodik, mert eleinte ez 4-5 másodperces dolog volt. Kb. 4 hónap alatt 40-50 mp-re nõtt ez az idõ. Ja, és ha a gép bekapcsolása után mondjuk két órát szövegszerkesztek, és aztán nyitok meg valami internetes programot, akkor is ugyanez jelentkezik. Szóval nem a Windows indulásával van összefüggésben. Viszont ha már egyszer mennek a netes programok, akkor utána ha mindegyiküket kikapcsolom, majd újra bekapcsolom, másodszorra már nincs ez a gond. Ha viszont újraindítom a gépet, akkor megint...

Mi a túró lehet ez szerintetek? Már két éve megy rendületlenül a gépem, se vírus se tórjai se semmi kártevõ rajta, registry (Registry Booster 2-nek hála) rendben, szóval minden oké, most sincs vele semmi gond, kivéve ezt az egyet. Nagyon nem akarnék Windowst újratelepíteni :-(

Ha van ötletetek, tanácsotok, légyszi írjátok meg!

Köszi
Pókmalac
az összes DMA-n van....

pókmalc,pókmalac nincs csodásabb a pókmalacnál hálót ő sose sző nem bizony mert malac vigyázzz ha jön a Pókmalac

Szia!
A sz.gép-kezelés / eszközkezelõ / IDE ATA/ATAPI vezérlõk / Elsõdleges IDE csatorna / tulajdonságok / spec.beállításoknál,az átvitel módja,DMA -ra legyen állítva - ui.a másodlagosnál is ! Mert a PIO mód lassúbb.Ez is okozhatja.
Pókmalac
sziasztok

problémám a következö: hogy ha xp van a gépemen állandoan begyorsulnak vagy beakadnak a zenék vagy a videók lassan már 3 hónapja( mer ugyanis 3 hónappal ezelõtt álitattam össze 140 ezerböl (aqua computer)és nem tudom mi a baja mert az ujra tevés nem oldja meg..VISZONT!!!Vistán semmi baja sincs...SEMMI...de a vistát meg nem akarom használni mert nicns hozzá Soundmax keverö tehát nem tudodm beállitani az 5.1-et és ügye a régebbi játékok nem indulna el rajta...és szervizben is volt a gépem pár hétig és b***sztak rá vmit csinálni:@Szerintetek mi a szar hibája lehet?????kidobom a francba azt veszek egy p1 est :@

Köszi a tanácsokat, infókat !
Valami csak összehozok az ismerõsömnek !
lck
Valószínü hogy a driveren múlik a dolog. Lehet hogy most a videokártyát csak általános vga-nak ismeri fel a windows és azért nem lehet a frekvenciát nagyobbra tenni. A 7 mega az szerintem rendben van.
Ja igen ezt amit találtam, csak azon csodálkoztam, hogy csak 7 Mb-nak írja a méretét, hát .... !
De arra nincs tipped, hogy ez az integrált videokártya, VIA/S3G Unichrome Pro képes-e rá, hogy a Samsung monitor(képfrissítés)85 Hz-en mennyen ?

Vagy, hogy hol lehetne utánanézni, (magyar weboldalon) !
lck
Szerinem próbáld meg ezzel a driverrel, ránézésre jónak tûnik hozzá.
Na akkor lenne mégegy jó kis kérdésem, még mindig ennek az ismerõsömnek a gépérõl:
Ez az integrált videokártya, VIA/S3G Unichrome Pro képes-e rá, hogy a Samsung monitor(képfrissítés)85 Hz-en mennyen ?
(Monitor elvileg tudja ezt.)
Eszközkezelõbe se a Monitor se a videokártya nincs. (Nincsenek feltelepítve.)
Videokártyához találtam valamit Itt.
Vagy ha esetleg valaki tud hozzá jobbat, ossza meg velem !
Hogyha jól gondolom: Videokártyát normálisan fel tudom "tenni" akkor utána a monitor is menne már.
De végülis az a nagy kérdés amit az elején kérdeztem, hogy integrált videokártya, VIA/S3G Unichrome Pro képes-e rá, hogy a Samsung monitor(képfrissítés)85 Hz-en mennyen ???
Köszi !
Pókmalac
.

Én nem írtam, hogy laptopról van szó! Igaz azt se, hogy nem arról. Mindegy. Azért köszi a Te hozzászólásodat is.
Hát köszönöm szépen a felvilágosítást !!!

Mindig tanul valamit az ember.
lck
Igen az integrált videokártyának nincs saját memóriája, a normál ramot használja.
Általában a gép BIOS-ában be lehet állítani hogy mennyit vegyen el belõle.
Én se tudok másra gondolni. Bár még nem volt szerencsém megtapasztalni ilyet, így csak tipp. Esetleg laptop tulajoknál kellene körbekérdezni.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

| #16066 -> ez télleg így lenne ?
(Én még nem hallottam ilyenrõl,igaz ezekbe az integrált videokártyákba nem vagyok otthon.)
ASUS alaplap integrált videokártya: VIA/S3G Unichrome Pro
Ez venné le a RAM-ot! Ugy hogy a Sajátgép/Tulajdonságokba 448-nak írja 512 helyett !!!
lck
Gondolom alaplapi a vidokártya, az veszi el tõle a többit.
Sziasztok.
(Lehet nem pont Xp-s kérdés,de...)
Sajátgép/Tulajdonságokba 448-nak írja a RAM-ot.
Everest: DIMM1: 512 MB PC3200 DDR SDRAM, Fizikai memória Összes 447 MB

Akkor ez az 512-es ram hibás,nem! Mivel csak 447-8-nak látja !!!
Lehet itt valami beállítás probléma ?
Jó ez, ha így használja az ismerõsöm, vagy cserélje ?
(kb. 2 éves celeron 2800-as gép)

Köszi !
Sziasztok
Egy laptopra próbálom telepíteni az XP-t de nem ismeri fel a hdd-t a gép. A Win XP Winter edition-t használom van rajta sok okosság az oprendszer mellett. Többek között azért használom mert lehet rögtön bootolkor partition magicet futtatni és mivel az XP telepítõ úgye nem látta a winyót gondoltam ez jó lesz. És jó is mert a Partition magicel meg is tudtam formázni de sem fat32ben sem ntfsben továbbra sem látja a hdd-t, pedig a bios is látja. Elõzõleg Linpus Linux volt a gépen.
Mit kéne kipróbálnom? Elõre is thx

Sziasztok.Olyan kérdésem lenne,hogy amennyiben nem rendelkezem rendszergazdai jogokkal az XP-ben, ezt valahogy meg lehetne-e kerülni és
tudok-e valamilyen módon programokat telepíteni ha az amúgy le van tiltva,
a felhasználók számára.Köszönöm elõre is a segítséget.
Sziasztok.Egy olyan gondom van hogy ha létrejön egy Avi fájl a gépemen,(letöltöm) vagy csinálok mondjuk Ulead Gif Animator(avi-ba mentve) stb.és amikor bemegyek a mappába ahol meg akarom nyitni,feljön egy kis ablak: Adatvégrehajtás megakadályozása-Microsoft Windows.
A számittogép védelme érdekében a Win bezárta ezt a programot. név:Windows intézö. gyártó:Microsoft Corporation.ja és akkor nem lehet mást csinálni csak bezárni.Eltünik minden a képernyöröl.Hol a francba lehet ezt kikapcsolni? Csak Avi file-nél csinálja.Kössz a segitséget.
Hello!
AZ lenne a kérdésem h a következõ hibát mivel tudnám orvosolni:

Még annyi hogy ezt csak az 1. gép írja ki. A 2. eltudja érni az 1. megosztott dolgait.
Kössz elõre is

Breki33
mármint miben?

A Home Edition-t hivatalos oldalon írják
lck
ollie
Van benne.

Breki33
mindkettõ van

azt hiszem most a pro van fent
neked Home vagy Pro van?

bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh