Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Rendszer visszaállítás egy olyan dátumra ami a legközelebbi amikor jó volt. (ha nincs kikapcsolva rendszer visszaállítás)
Ha sikerült, átnézni a gépet:
- fertõzések pl. Nod, Malwarebytes' Anti-Malware
+
- Advanced SystemCare 4 - Mély vizsgálat!
(ezeket megpróbálhatod, ha rendszer visszaállítás nem menne, vagy eredménytelen)
Akár xp javítást is próbálhatsz - xp boot - javítás:
1 "gomb" -chkdsk /r (ha jelszót kér és nincs beállítva akkor csak enter)
A profilenév se a tiéd?😄
A startmenü>futtatás>msconfig>automatikus indítás fülön kiír valamit?
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Fákjúal!
- Advanced SystemCare 4.01
(ingyenes változatot is akár, ha nem találsz hozzá "okosságot")
Mély vizsgálat!
-----------------------------
"Fertõzések, kártevõk keresése":
- Vírusirtóval átnézés (pl Nod 4.2)
- Malwarebytes' Anti-Malware
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM
Bár nem tudom hogy szimpla megoldással megéri-e kockáztatni:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect
A másikat pedig kitörlöd és a default-ot is átírod erre:multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect
Saját felelõsségre!
Fontos!!:Elõtte a boot.ini-bõl csinálj egy másolatot ugyanoda mielõtt módosítanád: C:\bootfile.inni Szóval a C:\ -re (ahol a boot.ini is van) csinálsz bootfile.inni néven.Ha mégis megpróbálod és esetleg nem indulna el akkor a telepítõ lemezt berakod, belépsz a javítókonzolba, alapértelmezettként az 1-est(vagy kettest írd be) aztán a "cd .." paranccsal visszalépsz a C:\windows helyérõl a C:\ helyére utána alkalmazod a következõ parancsot:
ren bootfile.inni boot.ini
vagy: ren C:\bootfile.inni C:\boot.ini
Ha ren parancs nem mûködne akkor a rename paranccsal próbálkozz(ugyanaz a parancs csak rövidítve)
Ez átnevezi a általad létrehozott(biztonsági) fájlt ezzel pedig visszaáll az elõzõre.
Ha van Ubuntu live-cd-d akkor csak csak a "/3GB" részt törlöd és úgy mented el.
A partíció 1-re van állítva.
Csak akkor kínálja fel a 3GB választást ha a 2-es partícióra mutat boot.ini.
Ami nálam kiakasztó volt, hogy a 3GB-os switch indításkor bejelentkezik, de ha azt akarom elindítani, akkor a hal.dll hiányára hivatkozva újraindul.
És ha alapértelmezett beállítással indítom, akkor minden okés.....
Ilyenkor már olvasni se tudok rendesen.....
Esetleg keresd meg a C:\windows\system32 mappában a hal.dll-t aztán másold (ne helyezd!!) át a másik D:\windows\system32 mappába...és úgy próbáld bebootoltatni....
Ha csak egy van windowsod van akkor:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect
Szóval a partition(2)-nél átírod a 2-rõl az 1-re és úgy próbálsz be bootolni(a másikat ne töröld).Ha meghagyod a másik bejegyzését akkor nem hiszem hogy a windowsod tönkre megy,esetleg annyi hogy lesz hogy a "3GB"-os indítás nem mûködik akkor sem.
Beállítottam System Managed size-ra, újra lett indítva de még mindig csak 1gigát lát.
1 XP SP3 van fent C-n és amikor próbálom a 3GB-os változatot indítani ez fogad:
<windows root> <system32> <hal.dll>
Ezt hiányolja illetve kéri az újratelepítést...
Ha nálad a gép bekapcsolásakor kiírja a 3 GB RAM-ot, akkor minden OK, vagy meg lehet nézni a BIOS-ban is, ha felismeri a 3 GB-ot.
Mikor bekapcsoltad a gépet, annyit teszel, hogy felnyitod a Control Panel-bõl a System Properties > Advanced > Performance > Settings > Advanced > Virtual memory > Change > bejelölöd a System Managed Size és utána Set... újraindítást fog kérni. Ezt a beállítást arra a partícióra végzed, amelyiken van a WIndows telepítve. Nálam a C-re van telepítve és csak annak van Paging File Size, a D-nek nem szükség.
Másik dolog, hogy nem biztos, hogy neked a Windows XP ki fogja írni a System Properties-ben az összes RAM-ot (nálam csak 1.5 GB van, de kiírja), amennyit kiír, annyit ismer fel... lehet ha SP3 szervizcsomagod van, akkor kiírja... én nem tudom. A Windows 7 már kiírja a 4 GB RAM-ot is, ha annyi van.
A Windows téma változtatás miatt lett ilyen.

Segítséget szeretnék kérni a 3GB memóri bekapcsolásához.
Eddig ezzel próbálkoztam:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect
A választási lehetõségnél azonban egy hiányzó windows root- hd.ll hivatkozva nem futtatja ezt a módosítást....<#confused>#confused>
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB
Felnyílik az Internet Explorer és ott megadod, hogy frissítsen, mert lehet az Automatikus Frissítés nem frissített rendesen. Egyáltalán ellenõrizd ha be van kapcsolva-e.
SP3-nál nincs újabb frissítés, csak ezek a kis Security Update-k meg más kis frissítések egyes programokhoz.
A következõ kérdéssel fordulok hozzátok:
Létezik a xp-hez sp3-ál frissebb service pack? Néhány napja mikor frissítettem a vírusirtóm (nod32), egy figyelmeztetést kaptam, hogy a rendszer elavult és felhasználói beavatkozást igényel. Ezenkívül felajánlotta, hogy automatikusan csatlakozik a windows up date-hez és onnan automatikusan frissít. Az utóbbi megoldás sajna nekem nem jó.
Hogy tudnám a fenti problémát kiküszöbölni, hogy a gépem nagyjából napra kész legyen?
Elõre is köszönöm a segítséget!
64 bites XP-nél lehet csak több.
Tudnátok segíteni nekem oylanban hogy a gépemben 8gb ram van de az XP csak 3,25-öt ismer fel hogy van-e olyan kiegészítése az XP-nek hogy felismerje mind a 8-at??
Köszi elõre is 😄
Milyen böngészõt használsz?
viszont most az uj vinyón szépen fut minden, eszközkezelõben is mutat hogy minden fent van, de mikor bekapcsolom mindig kis buborékban hozza hogy (uj hardver) IDE vezérlõ, másodlagos IDE vezérlõ... ezt nem tudom mi lenne??
Elõre is köszönöm!
Egy kérdés lenne! Munkahelyi géprõl szeretnék eltávolítani jelszavakat!
Hálozatra lépnék be és ott jelenik meg minden olyan email cím amit használtam a gépen!
Ezt hogy lehet eltávolítani?
Elõre is köszönöm a választ!
Hard disk sentinel HDD nézni.
Csak HDD-t tudsz betenni laptopodba, nincs több eszköz csatlakozási lehetõséged, vagy kábeled nincs hozzá!
Tipp: gondolom lemez, DVD meghajtód van, annak a kábeleit (nem tudom, de talán ugyan az a csatlakozása) HDD -re kötni !?
Vagy asztali gége (ismerõsnél kipróbálni, de kellenek akkor átalakító kábelek azt hiszem (Laptopba "nem vagyok otthon nagyon")
Utolsó szerintem: XP telepítõ lemezrõl indítás, Partíciók megszüntetése (pl. ha van több partíciód pl. D, akkor adatok CUCCOK MIND ELVESZNEK)és újra felosztás és Formázás próba!
A legrosszabb esetbe HDD "haldoklik", ezért jó lenne megnézni valahogy másik gépbe betéve, Hard disk sentinel HDD nézni.
Amúgy meg másik gépbe betéve Hard Disk Sentinel progival (ingyenes változat is jó) megnézni ezt a problémás HDD.
Jelezd, hogy mi lett!
A lent leírt problémámra be bootoltam a kaspersky rescue cd programot szépen végigfutot screenshotot is csináltam, ha elinditom ujbol az az xp telepítést ugyanugy az a probléma fogad hogy a telepítõ nem tudja megformázni a particiót.
Valami ötlet esetleg?
Elõre is köszönöm!
Amúgy a linket a #24455 hozzászólásomban megtalálod😊
Kaspersky Rescue CD(usb-rõl is lehet bootolni ha alaplapod támogatja a usb eszközökrõl való bootolást)., vagy Kaspersky Removal Tool,Malwarebytes Antimalware.