25353
Whistler - Windows XP
-
#24673 Ezt nem hiszem el!
Úgy tűnik, a probléma az, hogy mikor feltelepítwem pl, csak a játékokat, de ilyenkor nem jelölöm ki az eszközöket, mert minek, nem akarom őket újrarakni, ekkor ez az ostoba telepítő szépen letörli azokat, amiket nem jelöltem ki! :D
Besz*rok, komolyan mondom! -
kl24h #24672 Ezek a védelmek csakis észrevennék. Ha nem személy törli ki, akkor szoftver kell csinálja vagy be volt/van fertőzve a géped de úgy, hogy a Windows újratelepítése nem használ. Lehet van egy olyan vírus, hogy hiába telepíted fel a legjobb védelmeket (már befertőzi telepítéskor), ezért az antivírus nem tud semmit sem kezdeni vele. -
#24671 +s -
#24670 Természetesen van!
A legfrisebb Avira, legfrisebb Malwarebytes... -
kl24h #24669 Még említettem neked, hogy ha tiszta a gép, akkor csak úgy tünik el, ha valaki kitörli. Ha senki sem jár a gépnél, akkor csakis szoftver törli ki, biztos kell legyen egy valamilyen gyanús program, amiről úgy tudodo, hogy tiszta, de nem az. Milyen védelmi szoftvered (antivírus) van telepítve? -
#24668 Jaja... pont tegnap. -
Zsolt01 #24667 Advanced SystemCare 5 - Mély vizsgálat, próbáltad! -
#24666 Sziasztok... már feljöttem ide ezzel a problémával, és anno megoldást is találtunk... de mint kiderült, ez nem oldódott meg ettől!
Szóval:
A Windows-ból állandóan eltűnik a Számológép, a Paint és a Játékok!
Hiába rakom újra őket, akkor is eltűnnek pár nap múlva, de akár már másnap is!
- Szinte újonnan van feltelepítve az XP! (Igaz, kicsit tele van tömve szoftverekkel, legalábbis ennek a konfig.-nak sok)
- Registry tiszta!
- Lemez nem töredezett!
- Nincs vírus/trójai, nincs Malware!
Emberek, valaki jobban hozzáértő... mi a f*sz ez?!
Már a t*köm tele van ezzel!
Köszi! -
gombabácsi #24665 másik foglalatot is próbáltam, úgy is rossz volt -
kl24h #24664 Nemcsak a RAM lehet hibás, hiába írja ki a MemTest. Azt még meg lehet próbálni, hogy a RAM memóriákat ki kell venni és bedugni más helyre (gondolom 4 kell legyen és ha kettő volt foglalt, akkor be kell tenni a másik kettőbe).
Ha két RAM van benne, és ha DUAL-ban dolgoznak (BIOS beállítás), akkor feltétlenül egyformák kell legyenek (1GB - 1GB, 512MB - 512MB, stb.), mert ha nem egyformák és mégis valahogy DUAL-ra van állítva, akkor lehet fagyás az eredménye. -
kl24h #24663 Legtőbb esetben szoftverprobléma miatt van: hibás Windows vagy fertőzött, vírusos program telepítése, amiről úgy tudja az ember hogy tiszta, programütközés. -
gombabácsi #24662 minél többször fut le annál biztosabb
maga a passok is azt jelentik hogy különböző módszerekkel megy végig az egész memórián (patternek, random, ilyen-olyan stb)
persze elvileg egyszer lefuttattva az összes passt az már elég tuti
de a lényeg hogy utálom ha szar a gép :) -
Zsolt01 #24661 "pont ma egész este ment a memtest (boot), és nem írt ki hibát"
Nem kell ilyen sokáig, csak addig, hogy olyasmit ír ki, hogy No Error ... kilépés esc. (persze ha nem talált hibát)
Ennek az ideje a Ram mérettől függ:
1 gig kb 1 óra asszem -
gombabácsi #24660 pont ma egész este ment a memtest (boot), és nem írt ki hibát
AVG fut...
system care-t megpróbálom -
Zsolt01 #24659 Memóriát, Ram ellenőrizted pl. Boot cd mem test.
Driver probléma okozhat
Kártevő, fertőzés is okozhatja.
Ajánlom:
Advanced SystemCare 5 - mély vizsgálat!
Rendbe rakja a rendszert.
Talán előtte még:
Malwarebytes' Anti-Malware -
gombabácsi #24658 sajnos már hetek óta azt próbálom kideríteni hogy mitől fagy...
volt egy hibás memória csere, azóta ritkábban fagy, de még mindig fagy... -
Zsolt01 #24657 Én sp2-tőt nem tennék már fel.
Sp3 telepítővel xp egyből és kész.
Fagyás meg nem normális dolog! -
Zsolt01 #24656 Talán ki kéne deríteni, hogy mért is fagysz az adott játékba és azt orvosolni!
Ez lenne a normális dolog, nem! -
gombabácsi #24655 most raktam fel xp-t, sp2... :)
lehúzta az sp3-at, de nem akarom telepíteni
szerintetek okozhat valami problémát ha maradok az sp2-nél
néha fagy a gépem, de ez gondolom nem lehet összefüggésben ezzel -
#24654 Akkor gondolom a ctrl+alt+del (Feladatkezelő) se jön elő.:S
Ha mégis akkor ott a Leállítás menüsor vagy a felhasználók fülön kattints a felhasználó nevedre jobb gomb kijelentkezés.
vagy írsz egy batch fájt:
shutdown -r
Ezt beleírod és elmented ujraindit.bat fájlként.
Billentyűparancs beállítást nem igazán tudok hacsak ha nem amolyan multifunkciós/multimédiás billentyűzeted van,ez esetben a billentyűzet beállításán(vezérlőpultban) keresgélj. -
SzocsA #24653 az működik, de amikor kifagyok a játékban akkor az sem jó! nem csinál semmit! csak ha hosszan nyomom!
a probléma az hogy a kép befagy, de hiába nyomom meg a start gombot nem látok semmit a befagyott képen néha fel-fel villan a kurzor vagy az egér.
az alt+f4 nek is működnie kéne simán de nem jó! -
#24652 És ha a gépházadon lévő Power gombot megnyomod(nem hosszan csak éppen hogy)? -
SzocsA #24651 hol lehet azt beállítani hogy ha megnyomok egy billentyűt vagy egy billentyűkombinációt egyből újraindul a gép!
az ezelőtti billentyűzetemen volt egy power gomb aminek a megnyomására kikapcsolt a gép! ha lefagytam! -
#24650 Rendszergyorsításként:Töredezettség-mentesítés,Lemezkarbantartó futtatása,így nem csak a rendszer lesz gyorsabb hanem még lesz szabad helyed is. -
betonfal #24649 A regedit tuning a legjobb, ennél nagyobb gyorsulást semmivel nem lehet elérni.
-
#24648 Valószínűleg azért mert korlátozott fiókban vagy éppen bejelentkezve,ahhoz hogy hozzá tudj férni bizonyos információkhoz, beállításokhoz,rendszergazdai jogosultsággal rendelkező fiókkal kell belépned.Ha nincs elérhető rendszergazdai fiókod amibe betudnál lépni akkor kijelentkezés után nyomd meg 2szer egymásután a ctrl+alt+del billentyűkombinációt majd a felhasz.név mezőjébe pedig gépeld be a admin vagy a rendszergazda -t.Ha rendszergazként vagy bejelentkezve akkor ajánlott a Kaspersky rescue cd,Hitman pro vagy a Malwarebytes Antimalware-val kapcsolatos ellenőrzést. -
gyilkoskacsa #24647 Sziasztok!
Lenne egy elég nagy problémám...
Amikor megpróbálok elindítani egy programot az asztalról vagy akár a vezérlőpultot pl a stratmenüből akkor ezt az üzenetet kapom: A Windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy fájlt, lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel.
Azoknál a programoknál amiknél van futtatás mint lehetőség ott ki tom kapcsolni a: A számítógép és az adatok védelme jogosulatlan programtevékenység ellen. kockát és akkor megy, de nem mindehol van meg ez a lehetőség pl vezérlőpultban és sürgősen át kéne álítanom a hangminőséget.Segítsetek pls!!! -
zutyu #24646 sziasztok.Vettem egy netbookot, előre telepített XP Home Edition van rajta. Eljött az idő, hogy újra rakjam. Kérdés hol találok töretlen XP Home Edition, mert ugye serial számom van. Tud Valaki segíteni? -
#24645 Sziasztok!Melyik a legjobb xp tuning/gyorsító program?
-
#24644 Nagyon köszönöm mindkettőtök segítségét. Kikapcsoltam a gépet és megigazítottam a kábeleket, fél órája hiba nélkül fut. -
#24643 Tápot kizárnám winchesternél mondjuk szektorhiba parancssorba: chkdsk -f C:
Vírusgergetésre: HitmanPro,MalwareBytes Antimalware,Kaspersky Virus Removal Tool vagy Kaspersky Rescue Disk,(USB-re)ha a BIOS támogatja a USB-ről való bootolást -
#24642 Hard Disk Sentinelem van, azon mit kell nézni? Semmilyen hibát nem ír.
A vírus keresés most fut, de nem hinném, hogy találna, évek óta nem jutott át semmilyen kártevő.
Advanced SystemCare 4.2-öt mindjárt felteszem.
Ja és mély szaggatott hangot is ad ki, ha filmnézés közben fagy meg a kép és már gyakrabban jön elő mint 10 perc.
Tegnap leszedtem a ház oldalát és nézegettem a kábeleket, mert holnap veszek SSD-t(szóval, hogy hogyan is tudom bedugni), lehet ebből jön a baj? Kikapcsolom a gépet és megnézem a kábeleket.
Köszönöm a segítséget. -
Zsolt01 #24641 Ja és fagyásokat okozhat még:
- ram hiba:
Memteszt ellenőrizni Boot cd-s Memtest.
- adatkábel "törés":
Cserélni adatkábel.
- csatlakozók nem rendesen illeszkednek eszközöknél (HDD, lemezmeghajtók):
Átnézni csatlakozók illeszkedését Alaplapon - Eszközökön.
De ezek nem "Negyed óránként megfagy a gép 5-6 másodpercre, aztán megy tovább." Hanem szerintem megfagyhat/kékhalál és kész, csak reset. -
Zsolt01 #24640 HDD-t nézni Hard Disk Sentinel.
Táp? Hát szerintem az nem okoz ilyet.
Fertőzéseket, kártevőket, vírusokat néztél gépeden? Ha nem, tedd!
Amúgy karbantartóként ajánlom a Advanced SystemCare 4.2
Mély vizsgálat! -
#24639 Negyed óránként megfagy a gép 5-6 másodpercre, aztán megy tovább. Ez winchester vagy táp? -
Zsolt01 #24638 Eredeti nem módosított Xp telepítőt. -
Livius #24637 A termékkulcsok biztosan jók. Amit letöröltem a formázással windows XP-ket azok azokkal a kulcsokkal voltak telepítve, amik a gép oldalán vannak a microsoftos matricán. Nekem egy corporate telepítőm van itthon, de úgy gondolom ezekhez a kulcsokhoz nem jó ez, és ezért azt kérdezném hogy milyet kéne beszerezni hogy a kulcsokhoz jó legyen. -
#24636 Megoldottam már, de azért köszönöm, mert tényleg az volt a baja, hogy op. rendszerrel indítottam el. Köszi mégegyszer. -
Micsu #24635 betettem egy vinyót a gépbe és kóddal le van védve a user aki adminként használta (winxp van rajta), nekem meg kellene pár file a dokument mappából de nem enged belépni (total commander), 5let hogy tudnám megoldani? -
#24634 Talán azért mert azok a kódok nem is jók.:)