Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Érdekes módon tapasztaltam 1 gépnél, hogy több órás fertõzés eltávolítási kísérlet után semmi és ekkor mindegy alapon próba, rendszer visszaállítás és indult, ment rendesen a gép és így "takarítás" és azóta jó ismerõs gépe!
gergely1991
Ha vírusról van szó akkor inkább érdemes kikapcsolni a rendszer-visszaállítást...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Egy tipp:
Rendszer visszaállítás egy olyan dátumra ami a legközelebbi amikor jó volt. (ha nincs kikapcsolva rendszer visszaállítás)
Ha sikerült, átnézni a gépet:
- fertõzések pl. Nod, Malwarebytes' Anti-Malware
+
- Advanced SystemCare 4 - Mély vizsgálat!

(ezeket megpróbálhatod, ha rendszer visszaállítás nem menne, vagy eredménytelen)

Akár xp javítást is próbálhatsz - xp boot - javítás:
1 "gomb" -chkdsk /r (ha jelszót kér és nincs beállítva akkor csak enter)
gergely1991
Úgy tûnik vírusgyanú...
A profilenév se a tiéd?😄
A startmenü>futtatás>msconfig>automatikus indítás fülön kiír valamit?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

ffxi
Sziasztok!
Mi történt a gépemmel?

Asztal nuku, programok a start menüben eltûntek

Fákjúal!

Nem ártana kis gép karbantartás:
- Advanced SystemCare 4.01
(ingyenes változatot is akár, ha nem találsz hozzá "okosságot")
Mély vizsgálat!
-----------------------------
"Fertõzések, kártevõk keresése":
- Vírusirtóval átnézés (pl Nod 4.2)
- Malwarebytes' Anti-Malware
Peetboy
Semmit se változtat, ugyanakkora marad.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

A Windows XP lassúú
gergely1991
De nekem ugyanúgy néz ki, mikor zárva van a tálcám mint ahogyan a tiéd is(lásd 24481 hsz-t).Csak azért gondoltam hogy ezzel a tálca nyitottá válik és rendezhetnéd a tálcán az eszköztárakat, talán egy próbát megér(t)....

Peetboy
Az semmit nem változtat. Csak lezárja a tálcát.

gergely1991
Akkor lehet hogy kiüti a másikat.
Bár nem tudom hogy szimpla megoldással megéri-e kockáztatni:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect
A másikat pedig kitörlöd és a default-ot is átírod erre:multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect
Saját felelõsségre!
Fontos!!:Elõtte a boot.ini-bõl csinálj egy másolatot ugyanoda mielõtt módosítanád: C:\bootfile.inni Szóval a C:\ -re (ahol a boot.ini is van) csinálsz bootfile.inni néven.Ha mégis megpróbálod és esetleg nem indulna el akkor a telepítõ lemezt berakod, belépsz a javítókonzolba, alapértelmezettként az 1-est(vagy kettest írd be) aztán a "cd .." paranccsal visszalépsz a C:\windows helyérõl a C:\ helyére utána alkalmazod a következõ parancsot:
ren bootfile.inni boot.ini
vagy: ren C:\bootfile.inni C:\boot.ini
Ha ren parancs nem mûködne akkor a rename paranccsal próbálkozz(ugyanaz a parancs csak rövidítve)
Ez átnevezi a általad létrehozott(biztonsági) fájlt ezzel pedig visszaáll az elõzõre.
Ha van Ubuntu live-cd-d akkor csak csak a "/3GB" részt törlöd és úgy mented el.

Ezzel is próbálkoztam, de nem adja be a switchet.
A partíció 1-re van állítva.
Csak akkor kínálja fel a 3GB választást ha a 2-es partícióra mutat boot.ini.
gergely1991
Esetleg még a tálcára kattintva jobb gombbal majd tálca zárolása kipipál.

Peetboy
Akkor is ilyen. 😄 Ehhez szakembert kéne hívni.

gergely1991
Azért lehet mert a partition(2) a D meghajtót jelöli 1 pedig a C-t (utólag megnéztem nálam is így van) és hogy a D:\windows\system32\hal.dll-t kéri neked csak a C-n létezik ez a fájl ezért, nem indul....

Köszönöm a válaszod!

Ami nálam kiakasztó volt, hogy a 3GB-os switch indításkor bejelentkezik, de ha azt akarom elindítani, akkor a hal.dll hiányára hivatkozva újraindul.
És ha alapértelmezett beállítással indítom, akkor minden okés.....
gergely1991
"1 XP SP3 van fent C-n"
Ilyenkor már olvasni se tudok rendesen.....

gergely1991
Ha két windowsod van akkor:
Esetleg keresd meg a C:\windows\system32 mappában a hal.dll-t aztán másold (ne helyezd!!) át a másik D:\windows\system32 mappába...és úgy próbáld bebootoltatni....

Ha csak egy van windowsod van akkor:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect

Szóval a partition(2)-nél átírod a 2-rõl az 1-re és úgy próbálsz be bootolni(a másikat ne töröld).Ha meghagyod a másik bejegyzését akkor nem hiszem hogy a windowsod tönkre megy,esetleg annyi hogy lesz hogy a "3GB"-os indítás nem mûködik akkor sem.

Köszönöm a válaszokat.

Beállítottam System Managed size-ra, újra lett indítva de még mindig csak 1gigát lát.

1 XP SP3 van fent C-n és amikor próbálom a 3GB-os változatot indítani ez fogad:
<windows root> <system32> <hal.dll>
Ezt hiányolja illetve kéri az újratelepítést...
gergely1991
Ha a megjelenítés tulajdonságainál átállítod klasszikusra aztán vissza a windows xp témára akkor is ilyen?:S

gergely1991
2 Windows-od van? Mindkettõ windows xp?Melyik fájlt/mappát követeli, a hal.dll-t?

gergely1991
Példa az is ha intel integrált videokártyája van....

Ennél nem is kell járni, amit te módosítottál, az maga a boot.ini a C partíción (vagy a D-n, ha oda van telepítve a Windows).
Ha nálad a gép bekapcsolásakor kiírja a 3 GB RAM-ot, akkor minden OK, vagy meg lehet nézni a BIOS-ban is, ha felismeri a 3 GB-ot.
Mikor bekapcsoltad a gépet, annyit teszel, hogy felnyitod a Control Panel-bõl a System Properties > Advanced > Performance > Settings > Advanced > Virtual memory > Change > bejelölöd a System Managed Size és utána Set... újraindítást fog kérni. Ezt a beállítást arra a partícióra végzed, amelyiken van a WIndows telepítve. Nálam a C-re van telepítve és csak annak van Paging File Size, a D-nek nem szükség.

Másik dolog, hogy nem biztos, hogy neked a Windows XP ki fogja írni a System Properties-ben az összes RAM-ot (nálam csak 1.5 GB van, de kiírja), amennyit kiír, annyit ismer fel... lehet ha SP3 szervizcsomagod van, akkor kiírja... én nem tudom. A Windows 7 már kiírja a 4 GB RAM-ot is, ha annyi van.
Peetboy
Hogy lehet a tálcán levõ futó programok nevét meghosszabítani rendesre??
A Windows téma változtatás miatt lett ilyen.

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a 3GB memóri bekapcsolásához.
Eddig ezzel próbálkoztam:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect

A választási lehetõségnél azonban egy hiányzó windows root- hd.ll hivatkozva nem futtatja ezt a módosítást....<#confused>
Peetboy
Sikerült megcsinálnom 1 óra alatt. Kisilabizáltam, hogy tudom vissza állítani a témát.

Peetboy
Sziasztok! Az XP-ben minden fekete lett, még a betük is. Csak a vöngészõt tudom olvasni, de semmi mást. Windows témát változtattam, és azért lett fekete minden. Mit csináljak???

computerguru
Floppy meghajtó???? Nem is kell a telepitéshez! Vagy talán nincs XP telepitõlemezed? A neten már találsz,töltsd le,ird ki lemezre és arról telepithetsz!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

lck
Ha jól emléxem utoljára win95 telepítéshez kellett floppy. Talán már a win98 is bootolható CD-rõl települt. Ha meg olyan régi géped van ami nem támogatja a cd-bootot akkor inkább cseréld le. Ha esetleg az XP telepítõ CD-d nem bootolható, szerezz be másikat.
kem001
Sziasztok. Következõ gondom van. Asztali gépemen újra kell telepítenem az XP-t, csak az a baj, hogy nincs benne floppy meghajtó. Hogy oldhatnám meg?

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Ha nem akarsz kézzel letöltögetni minden update-t, vagy, hogy gép használat közben netán zavarna hogy letölti és telepíti is az xp a frissítéseket, lassítván, akkor próbáld ki ezt: WSUS Offline Update progit. ITT Ezt leszeded, kijelölöd mi kell, aztán letöltöd vele az update-ket, nem kell egyesével letöltögetni õket (ha eddig netán így szedegetted le), és a többi win-hez/office-hoz is jó. Vagy Innen leszeded az SP3 óta kijött updateket hozzá, meg a hfslip nevû progit, és csinálsz egy új frissített telepítõt az eredeti xp cd-bõl egy frissített telepítõt a frissítések beintegrálásával, ha netán xp reinstall elõtt vagy.
Ha véletlen nem lenne teljesen hivatalos az xp, akkor az automatikus frissítés során nem akadnának gondok, vagy eseteleg nem lehetne lebukni?
gergely1991
Biztonsági frissítések vannak még a sp3 -hoz(sp2-ben még ha jól emlékszem az idén járt le a támogatás)egészen 2014. áprilisáig van támogatás.

Start > All Programs > Microsoft Update
Felnyílik az Internet Explorer és ott megadod, hogy frissítsen, mert lehet az Automatikus Frissítés nem frissített rendesen. Egyáltalán ellenõrizd ha be van kapcsolva-e.

SP3-nál nincs újabb frissítés, csak ezek a kis Security Update-k meg más kis frissítések egyes programokhoz.
Tisztelt fórumozók

A következõ kérdéssel fordulok hozzátok:

Létezik a xp-hez sp3-ál frissebb service pack? Néhány napja mikor frissítettem a vírusirtóm (nod32), egy figyelmeztetést kaptam, hogy a rendszer elavult és felhasználói beavatkozást igényel. Ezenkívül felajánlotta, hogy automatikusan csatlakozik a windows up date-hez és onnan automatikusan frissít. Az utóbbi megoldás sajna nekem nem jó.

Hogy tudnám a fenti problémát kiküszöbölni, hogy a gépem nagyjából napra kész legyen?

Elõre is köszönöm a segítséget!

Ok köszi😄
32 bites XP minden memóriával együtt (pl. videokártya memória) 4 Giga összesen amit kezel.
64 bites XP-nél lehet csak több.
Hello!
Tudnátok segíteni nekem oylanban hogy a gépemben 8gb ram van de az XP csak 3,25-öt ismer fel hogy van-e olyan kiegészítése az XP-nek hogy felismerje mind a 8-at??
Köszi elõre is 😄
köszönöm a segítséget mindenkinek, megoldódott és minden jó...
gergely1991
Ha tévedek ez a másodlagos IDE csatlakozóba van illesztve(vagy jumperelve)...

gergely1991
Azt nem tudom hogy a böngészõ a jelszavakat a szerverre is elmenti(mert igaz hogy a profilokba teszi).Akár az is lehet hogy a rendszergazda segítségét kell kérned😊
Milyen böngészõt használsz?

megoldódott a vinyó probléma, mégpedig egy ujat kellet beleteni, a régi az kampec..
viszont most az uj vinyón szépen fut minden, eszközkezelõben is mutat hogy minden fent van, de mikor bekapcsolom mindig kis buborékban hozza hogy (uj hardver) IDE vezérlõ, másodlagos IDE vezérlõ... ezt nem tudom mi lenne??

Elõre is köszönöm!
Sziasztok!
Egy kérdés lenne! Munkahelyi géprõl szeretnék eltávolítani jelszavakat!
Hálozatra lépnék be és ott jelenik meg minden olyan email cím amit használtam a gépen!
Ezt hogy lehet eltávolítani?
Elõre is köszönöm a választ!
Jó lenne, ha valahogy összetudnád hozni, másik gépbe betéve!
Hard disk sentinel HDD nézni.

Csak HDD-t tudsz betenni laptopodba, nincs több eszköz csatlakozási lehetõséged, vagy kábeled nincs hozzá!
Tipp: gondolom lemez, DVD meghajtód van, annak a kábeleit (nem tudom, de talán ugyan az a csatlakozása) HDD -re kötni !?
Vagy asztali gége (ismerõsnél kipróbálni, de kellenek akkor átalakító kábelek azt hiszem (Laptopba "nem vagyok otthon nagyon")

Utolsó szerintem: XP telepítõ lemezrõl indítás, Partíciók megszüntetése (pl. ha van több partíciód pl. D, akkor adatok CUCCOK MIND ELVESZNEK)és újra felosztás és Formázás próba!

A legrosszabb esetbe HDD "haldoklik", ezért jó lenne megnézni valahogy másik gépbe betéve, Hard disk sentinel HDD nézni.
a legnagyobb problémám az hogy a formázásig eljut 20%ig be is tölt de utána irja ki hogy nem tudja formázni, viszont mikor bejön a partició-s képernyõ akkor hozza a winyót, de azt irja zárójelben hogy ismeretlen...
Most tettem át másik laptopba de a probléma ugyanugy fenn áll, a laptopba csak 1 winyót tudok betenni, ha esetleg egy sata kábelel összehoznám csak akkor tudnám megnézni ezt a hard disk sentinel progit?
HDD ki, betenni másik gépbe pl. xp-nél jártam úgy, hogy egy problémás HDD-t bekötöttem és xp egybõl talált valami gondot és javította.
Amúgy meg másik gépbe betéve Hard Disk Sentinel progival (ingyenes változat is jó) megnézni ezt a problémás HDD.

Jelezd, hogy mi lett!
jóreggelt!

A lent leírt problémámra be bootoltam a kaspersky rescue cd programot szépen végigfutot screenshotot is csináltam, ha elinditom ujbol az az xp telepítést ugyanugy az a probléma fogad hogy a telepítõ nem tudja megformázni a particiót.
Valami ötlet esetleg?

Elõre is köszönöm!
gergely1991
Látom a tiedrõl elfelejtettem a linket beszúrni, sorry😞
Amúgy a linket a #24455 hozzászólásomban megtalálod😊

gergely1991
Elképzelhetõ hogy vírus járkál a gépedben.
Kaspersky Rescue CD(usb-rõl is lehet bootolni ha alaplapod támogatja a usb eszközökrõl való bootolást)., vagy Kaspersky Removal Tool,Malwarebytes Antimalware.