25353
Whistler - Windows XP
-
kl24h #24713 Windows telepítő CD-vel úgyis lehet formázni a D-t. Nem ártana egy vírusellenőrzést is végezni. Én ezeket szoktam használni:
Malwarebyte's Antimalware (free)
Hitman Pro
Kaspersky Virus Removal Tool
IObit Malware Fighter Free
Emsisoft: MalAware
Microsoft Safety Scanner -
#24712 Már üres lett a "D meghajtó, de most sem engedi formázni.
Ugyanaz a hiba üzenet: A lemeztöredezettség-mentesítő azt élelte, hoyg a Chkdsk a következő köteten való futására van ütemezve. (D:).
Futassa a chkdsk /f parancsot. -
#24711 A tulajdonságoknál ezt írja: Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\D. -
kl24h #24710 Nézd meg, ahol van disc hiba, egyet megnézel, hogy mit ír benne (jobb click Tulajdonságok).
Leformáztad a D-t? Formázás után nem kell hiba legyen.
(remélem nem vírus szórakozik veled, mert az a furcsa, hogy ütemezve van a Chkdsk és nem jelenik meg sehol). A C esetében egy alapos Chksdk nem enged, csak ha ütemezed az indításkori ellenőrzést, viszont akkor meg is jelenik az Ütemezett feladatok között. Érdekes, hogy itt nem jelenik meg semmi. -
#24709 -
#24708 Nincs az Msconfigban és a CCleaner - Automatikus induló programokban sincs. -
kl24h #24707 Az ilyen konfiguráziós beállítások a C-ben vannak, tehát ha le is formázod, akkor is neked ellenőrizni fogja, de itt valami gyanús, mert nálad azt írja, hogy ütemezve van a töredezettségmentesítés. Akkor érdekes, hogy nem jelenik meg nálad az Ütemezett feladatok között. Azt ajánlom, hogy nézz be az Eseménynaplóba is főleg a System részbe (Control Panel > Administrative Tools > Event Viewer), hogy vannak-e Error bejegyzések. -
kl24h #24706 Még egy helyen meg lehet nézni ezt az automatikus lemez ellenőrzést: Start > Run > msconfig a Startup fülben (vagy ha CCleaner-t ismered/használod, akkor ott az Eszközök > Automatikusan Indúló programok között nézz szét) meg kell jelenjen a chkdsk. -
#24705 Megtaláltam. Rejtettet sem talál. És valami facebook Update ütemező van beállítva.
Na most azt csinálom átmásolom a "D" meghajtó tartalmát máshová. Utána leformázom és vissza rakom a cuccokat rá. -
kl24h #24704 Igen Ütemezett feladatok. Az Advanced, az valami Részletes... nem tudom hogy van magyarul, de mindenképpen a Súgó előtti fül. -
#24703 Scheduled Tasks az miscoda? Ütemezett feladatok? Abban nincs semmi ilyen. Advanced fül sincs ott. Vagy rossz helyen kerestem. -
kl24h #24702 Nézz be a Control Panel > Scheduled Tasks itt meg kellene jelenjen, esetleg ha mégsem jelenik meg, akkor az Advanced fülben legyen bepipálva a View Hidden Tasks, mert lehet rejtettként van bejegyezve. Ha így megtalálod, akkor egyszerűen kitörlöd. -
#24701 Lefuttattam. A következő gép indításra ütemezte. De minden indításkor lefuttatja a CHDSK-t, csak minek? -
#24700 Futtasd le a chkdsk -f parancsot. -
#24699 Nem engedi a 'D meghajtót töredezettségmentesíteni. Miért?
-
kl24h #24698 A billentyűzeted nem volt más nyelvre (pl. HU-ra) átállítva mikor megadtad a jelszót? Ez inkább akkor fontos, ha a jelszónak adsz speciális karaktereket, mint pl. @^%$*& és ha HU-ra volt állítva, akkor ezek más karaktereknek felelnek meg. Ahogy leírtad a problémád, hogy nem fogadja el, én inkább erre tippelnék. Az Üdvözlőképernyő esetében a nyelvet az Alt+Shift gombbal váltod, de persze csak azokra, amiket megadtál, az óra melletti nyelvek. -
Frobi #24697 És ha azzal se megy akkor mit csináljak???
Egy progival fel kell törni vagy telepitsem újra az xp vagy akkor is kell hozzá a jelszó ha újra telepítem ??????????? -
#24696 Mikor beírtad a "Rendszergazda"-t a jelszó beviteli mezőt pedig hagyd üresen.
Ha ez tetted akkor próbálkozz meg az admin-al is ugyanúgy mint a "Rendszergazda"-val(lásd fentebb).
Ha ez se akkor valószínűleg az aki telepítette a windózt rá tette a jelszót. -
Frobi #24695 Ja elfelejtettem irni hogy rendszergazda néven hagyta az egészet és úgy irta rá a kodot lehet hoyg ez miatt nem lehet megcsinálni amit irtál ?????????? -
Frobi #24694 Szia ezt irja ki nekem és nem sikerül megcsinálni
Ha ezt benyomom akkor beadja a rendszergazda szöveget de kéri is a jelszót.Amikor ráokézok akkor a következőt irja ki nekem ( A rendszer nem tudta beléptetni.Ellenőrize a felhasználó nevét és a tartományt , majd adja meg újra a jelszavát.
A jelszavak kis és a nagybetük meg vannak különböztetve. )
Ennyit ir ki -
#24693 Üdvözlőképernyő megjelenésekor ctrl+alt+del 2x egymásután.Majd Felhasználói név beviteli mezőbe: admin vagy rendszergazda majd ok gomb. -
Frobi #24692 Hali van egy problémám.
Az xp le lett kódolva és elfogadta a kódot meg minden de amikor be akarok lépni akkor már a kódot nem fogadja el ezt hogy tudom megkerülni hogy be tudjak lépni a rendszerbe.
A jelszó megerősítést is elfogadta meg minden.
Előre is köszönöm a segítséget. -
#24691 Nos a probléma "megoldódott"...
Volt valamikor egy késleltetett írás és a pendrive ki lett húzva gépből...
Egy ismerősőm valami programmal visszaállította és végülis meglehet nyitni, de szét van esve (teli van különböző karakterekkel, értelmezhetetlen).
Ui: köszönöm a tippeket. -
kl24h #24690 Egyelőre kellene ellenőrizni a gépet a pendriverrel együtt:
Malwarebyte's Antimalware (free)
Hitman Pro 3.5
Kaspersky Virus Removal Tool
IObit Malware Fighter Free
Emsisoft: MalAware
Microsoft Safety Scanner -
#24689 Nos még találtam egy másik .xls fájlt aminek 0 bájt a mérete. És az sem másolható.
De az ami miatt eredetileg írtam, a pendriveon áthelyezhető másik könyvtárba. De mást továbbra sem tudok tenni.
#24687:
Sajnos a második megoldási lehetőség sem segített.
Ez valószínű virus :(
-
#24688 Most megnéztem ezt a rejtett mappák, fájlok lehetőséget. És találtam egy ilyet, ugyanabban a könyvtárban:
.~lock.fájlnév.xls
Ezt például nem lehet törölni sem. -
#24687 Lehet hogy a vírus átírta hogy ne lehessen beolvasni ahogyan #24686 hszben le van írva.
Autorun honlétét egy egyszerű paranccsal lehet ellenőrizni
Ha mondjuk a pendrive meghajtóbetűjele G akkor a következőt kell beírni:
type G:\autorun.inf
Második megoldásként excelben az adatok>külső adatok importálása>adatok beolvasása menüponttal még megpróbálhatod helyreállítani... -
kl24h #24686 Te csak a pendriverre mentetted el ezt a fontos dokumentumot?
Lehet meghibásodott a pendriver. Én is találkoztam hasonló esettel, de aztán próbáltam többször és aztán végül sikerült másolni. A végén azt lett, hogy tönkrement a pendriver.
Még lehet vírus is a dologban, hogy ha a te gépeden menteted le utojára, a vírus szépen átírta úgy, hogy most már olvashatatlan vagy az az *.xls fájl már egy *.exe lett. Meg kell nézni, hogy nincs-e/nincsenek-e valamilyen rejtett mappák, fájlok (autorun.inf, Recycler féle mappa, stb.) a pendrivereden. Ahhoz, hogy lássad a rejtett mappákat, fájlokat, (Windows XP esetében) akkor a Folder options-ban a View fülben be kell pipálni "Show hidden files and folders" és ki kell venni a pipa jelet a "Hide protected operating system files (Recomended)" elől.
A leírásod szerint inkább az első problémára gondolok, tehát a pendriver hibásodása, de azért le kell ellenőrizni, nehogy vírus szórakozna veled. -
#24685 Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy a pendriveomon megsérült egy .xls fájl. Semmit nem tudok vele kezdeni, csak átnevezni tudom. Sem másolni sem áthelyezni. Jópár az interneten megtalálható javítóprogramot kipróbáltam, de semmi sem segít. Természetesen elég fontos a táblázat. Elvileg a mérete megvan nem 0-ás a tartalma.
Másoláskor ez a szöveg fogad:
Hiba! Nem olvasható ........................... .xls!
Szüntesse meg az írásvédettséget!
A pendriveon egyébként minden egyéb program és dokumentum fut és működik.
Esetleg tudtok-e valami tuti megoldást a problémámra?
Vagy kezdhetem előröl jó sok munkámat? -
#24684 Persze,hogy nem! Mivel nem eredeti az xp-d,igaz? Próbálj meg szerezni egy XP eredetiség cracket,és meg lesz oldva a problémád,onnantól eredetivé teszi az xp-det. -
#24683 Msconfig -ban nem található meg melyik az. -
#24682 csak aztnem ertem miert nem tolod ra? tan nem vettedmeg?:O -
#24681 msconfig>automatikus indítás fül? -
#24680 Ezt hogy lehet eltüntetni?
-
Zsolt01 #24679 Tűzfal letiltás.
Ha új verzió jön ki felteszem egyből. (mostanában jött egymás után) -
#24678 Hát, pedig de... mivel ez a szoftver nagyon sűrűn frissíti magát, ezért elég nehéz minden héten új crack-et szedni hozzá (Nincs Ncore-om)
Meg különben is... évi 3000 Ft nem pénz... :) -
Zsolt01 #24677 Ugye ezt nem komolyan írtad :-)
Ahhoz, hogy Full verziót használj, nem lényeg a megvétel :-) Google a barátunk! -
#24676 Majd egyszer megveszem :) -
Zsolt01 #24675 De ugye nem az ingyenes változattal?
Full változat a jó. -
#24674 Akkor jelöld meg mert ez szó szerint érdemezi hogy mit akarsz és mit nem.:D