Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
Akkor gondolom a ctrl+alt+del (Feladatkezelõ) se jön elõ.:S
Ha mégis akkor ott a Leállítás menüsor vagy a felhasználók fülön kattints a felhasználó nevedre jobb gomb kijelentkezés.
vagy írsz egy batch fájt:
shutdown -r
Ezt beleírod és elmented ujraindit.bat fájlként.
Billentyûparancs beállítást nem igazán tudok hacsak ha nem amolyan multifunkciós/multimédiás billentyûzeted van,ez esetben a billentyûzet beállításán(vezérlõpultban) keresgélj.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

az mûködik, de amikor kifagyok a játékban akkor az sem jó! nem csinál semmit! csak ha hosszan nyomom!
a probléma az hogy a kép befagy, de hiába nyomom meg a start gombot nem látok semmit a befagyott képen néha fel-fel villan a kurzor vagy az egér.
az alt+f4 nek is mûködnie kéne simán de nem jó!
gergely1991
És ha a gépházadon lévõ Power gombot megnyomod(nem hosszan csak éppen hogy)?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

hol lehet azt beállítani hogy ha megnyomok egy billentyût vagy egy billentyûkombinációt egybõl újraindul a gép!
az ezelõtti billentyûzetemen volt egy power gomb aminek a megnyomására kikapcsolt a gép! ha lefagytam!
gergely1991
Rendszergyorsításként:Töredezettség-mentesítés,Lemezkarbantartó futtatása,így nem csak a rendszer lesz gyorsabb hanem még lesz szabad helyed is.

A regedit tuning a legjobb, ennél nagyobb gyorsulást semmivel nem lehet elérni.
gergely1991
Valószínûleg azért mert korlátozott fiókban vagy éppen bejelentkezve,ahhoz hogy hozzá tudj férni bizonyos információkhoz, beállításokhoz,rendszergazdai jogosultsággal rendelkezõ fiókkal kell belépned.Ha nincs elérhetõ rendszergazdai fiókod amibe betudnál lépni akkor kijelentkezés után nyomd meg 2szer egymásután a ctrl+alt+del billentyûkombinációt majd a felhasz.név mezõjébe pedig gépeld be a admin vagy a rendszergazda -t.Ha rendszergazként vagy bejelentkezve akkor ajánlott a Kaspersky rescue cd,Hitman pro vagy a Malwarebytes Antimalware-val kapcsolatos ellenõrzést.

Sziasztok!
Lenne egy elég nagy problémám...
Amikor megpróbálok elindítani egy programot az asztalról vagy akár a vezérlõpultot pl a stratmenübõl akkor ezt az üzenetet kapom: A Windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy fájlt, lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel.
Azoknál a programoknál amiknél van futtatás mint lehetõség ott ki tom kapcsolni a: A számítógép és az adatok védelme jogosulatlan programtevékenység ellen. kockát és akkor megy, de nem mindehol van meg ez a lehetõség pl vezérlõpultban és sürgõsen át kéne álítanom a hangminõséget.Segítsetek pls!!!
sziasztok.Vettem egy netbookot, elõre telepített XP Home Edition van rajta. Eljött az idõ, hogy újra rakjam. Kérdés hol találok töretlen XP Home Edition, mert ugye serial számom van. Tud Valaki segíteni?

baaka
Sziasztok!Melyik a legjobb xp tuning/gyorsító program?

lalakov
Nagyon köszönöm mindkettõtök segítségét. Kikapcsoltam a gépet és megigazítottam a kábeleket, fél órája hiba nélkül fut.<#worship>
gergely1991
Tápot kizárnám winchesternél mondjuk szektorhiba parancssorba: chkdsk -f C:
Vírusgergetésre: HitmanPro,MalwareBytes Antimalware,Kaspersky Virus Removal Tool vagy Kaspersky Rescue Disk,(USB-re)ha a BIOS támogatja a USB-rõl való bootolást

lalakov
Hard Disk Sentinelem van, azon mit kell nézni? Semmilyen hibát nem ír.
A vírus keresés most fut, de nem hinném, hogy találna, évek óta nem jutott át semmilyen kártevõ.
Advanced SystemCare 4.2-öt mindjárt felteszem.
Ja és mély szaggatott hangot is ad ki, ha filmnézés közben fagy meg a kép és már gyakrabban jön elõ mint 10 perc.
Tegnap leszedtem a ház oldalát és nézegettem a kábeleket, mert holnap veszek SSD-t(szóval, hogy hogyan is tudom bedugni), lehet ebbõl jön a baj? Kikapcsolom a gépet és megnézem a kábeleket.

Köszönöm a segítséget.
Ja és fagyásokat okozhat még:
- ram hiba:
Memteszt ellenõrizni Boot cd-s Memtest.
- adatkábel "törés":
Cserélni adatkábel.
- csatlakozók nem rendesen illeszkednek eszközöknél (HDD, lemezmeghajtók):
Átnézni csatlakozók illeszkedését Alaplapon - Eszközökön.

De ezek nem "Negyed óránként megfagy a gép 5-6 másodpercre, aztán megy tovább." Hanem szerintem megfagyhat/kékhalál és kész, csak reset.
HDD-t nézni Hard Disk Sentinel.
Táp? Hát szerintem az nem okoz ilyet.

Fertõzéseket, kártevõket, vírusokat néztél gépeden? Ha nem, tedd!

Amúgy karbantartóként ajánlom a Advanced SystemCare 4.2
Mély vizsgálat!
lalakov
Negyed óránként megfagy a gép 5-6 másodpercre, aztán megy tovább. Ez winchester vagy táp?
Eredeti nem módosított Xp telepítõt.
A termékkulcsok biztosan jók. Amit letöröltem a formázással windows XP-ket azok azokkal a kulcsokkal voltak telepítve, amik a gép oldalán vannak a microsoftos matricán. Nekem egy corporate telepítõm van itthon, de úgy gondolom ezekhez a kulcsokhoz nem jó ez, és ezért azt kérdezném hogy milyet kéne beszerezni hogy a kulcsokhoz jó legyen.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

megas
Megoldottam már, de azért köszönöm, mert tényleg az volt a baja, hogy op. rendszerrel indítottam el. Köszi mégegyszer.

Don\'t worry, be HOPI!

betettem egy vinyót a gépbe és kóddal le van védve a user aki adminként használta (winxp van rajta), nekem meg kellene pár file a dokument mappából de nem enged belépni (total commander), 5let hogy tudnám megoldani?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

gergely1991
Talán azért mert azok a kódok nem is jók.😊

Hello!
Kaptam két gépet, hogy rakjam újra õket, ezekhez van eredeti win xp pro is, és a matricájuk is megvan a gépházon. Azt kérdezném, hogy ezeknek a termékkulcsait milyen telepítõvel lehetne újratelepíteni? Ami nekem van windows xp professional az nem fogadja el ezeket a kulcsokat.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

most már elindul,csak újra kellett indítani a gépet,amit telepítés után nem kért -.-
Am. eddig mindig ment,Win7-en toltam mindig,csak most a win7-em bemondta az unalmast

computerguru
Az egy dolog,hogy SP3 van rajta,tudod egyáltalán a játéknak a gépigényét?
Ime a Cities XL 2011 rendszer igénye:

Minimális gépigény:
CPU: Intel core 2 duo or higher – 2.5 GHz and AMD equivalent, or higher
RAM: 1GB RAM (XP); 1,5GB RAM (vista)
VGA: NVIDIA Geforce 8800/ATI Radeon HD 3850 or higher, 512 MB RAM
DX: DirectX® 9.0c
http://gepigeny.hu/
HDD: 8GB
Hang: Compatible direct X 9

és ez csak a minimális gépigény,tehát ha ezek közül neked valamelyik gyengébb,már meg is van a probléma,remélem segitettem!?

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Írd le részletesebben, hogy érted, hogy nem megy a játék? Valami hibát kiír?
Miért van az hogy sok játéknál(Pl. Cities XL 2011)nem megy a játék?SP3-as XP megy rajta pedig :S
Valami ötlet?

gergely1991
Mondjuk ezt akkor csinálja ha a telepítõt az operációs rendszeren indítottad el.
Esetleg próbáld meg a javítókonzolon a fdisk parancs használatát
súgóhoz fdisk/?
Pontosan miért nem engedi, mit ír ki?

megas
Üdv. A segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy laptop, rajta XP SP3. Szeretném újrarakni a vasat, el is indul a telepítés, de mikor elér arra a pontra, hogy partíció választása, megakadok, mert (40Gb-s) vinyón egy partíció van, azt pedig nem engedi törölni, csak az XP mellé feltenni az XT-t. Gyári telepítõvel is próbálkoztam, de az se engedi. Kérdésem az lenne, hogy mivel tudom kicsikarni belõle, hogy törölje a partíciót? Köszönöm elõre is.

Don\'t worry, be HOPI!

uikka
megoldottam 😄

uikka
jaj nem az NetWare

uikka
am megvan a probléma
van egy Netwave szolgáltatás
azt töröljem?
mert a bejelentkezési mód klasszikusban van és nem engedi átrakni míg fent van a netwave...

uikka
az van beállítva

gergely1991
Sajátgép>jobb egérgomb>tulajdonságok>Számítógépnév fül>"módosítás" gomb ott nézd meg hogy van beállítva.A lényeg hogy a munkacsoport legyen beállítva.

uikka
és
hogy állítsam vissza a munkacsoportról tartományra?

uikka
neeem
ennek nincs köze hozzá a probléma után telepítettem azaz most 😄

gergely1991
Bár,visszaolvasva az elõzményeket, ha a probléma az adott szoftver telepítése után történt meg(lásd #24610) akkor ott lehet a hiba.

gergely1991
Esetleg nem lett átállítva a munkacsoportról tartományra?Mert emlékeim szerint ott csinálhatott ilyeneket.:S

uikka
computerguru
am azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehet azt megcsinálni, hogy legyen oldalmenü...
pl a sajátgépben amikor rákattintottam, akkor ott volt oldalt egy menü és kiírta h xGB ból Szaban ennyi...
azt be lehet állítani?
vagy a Helyi lemezek alá egy zöld csík, ami azt jelzi, hogy mennyi hely van még

uikka
sziasztok
megint én 😄
csak annyit szeretnék kérdezni, hogy mit csináljak?
mert amikor ma bekapcsoltam a gépet egy felhasználói felület várt
Név:XP
Jelszó:
stb... ez nem baj, de idegesítõ, meg ha megnyomom a crtl+alt+del-t, akkor is jön a síma asztal és menü Gép zárolása, Leállítás, Feledatkezelõ.
hogy kapcsoljam ki ezeket?
mert eddig csak annyi volt, hogy bekapcsoltam "Üdvözöljük" és puff ennyi...

Dj Tommy
Annál jó volt.
Amúgy M-Tech MT2030-as a bill neve, az érdekesség az, ha bent vagy a felhasználói fiókban és csatlakoztatom újra a bill-t a géphez, akkor jó.
SP3 van fent igen, de még nem lett frissítve az Xp.
Mondjuk én is gondoltam erre, hogy a frissítés megoldaná a gondot.

80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX

Elõzõ xp-nél nem volt ilyen probléma !?

Tipp:
- Talán külön szoftver - program - driver kéne USB-s billentyûhöz.
Ha van feltéve, akkor talán a legfrissebb kéne, ha az van akkor régebbivel kéne próbálni.
- Xp sp3van fent, minden frissítéssel !?
Dj Tommy
Nekem egy "érdekes" problémára kellene megoldás.
Egy ismerõsöm gépet újra kellett telepíteni, mert valami buherált XP volt rajta és volt 1-2 mûködési zavar.
Újratelepítettem neki az XP-t(most már eredeti nem módosítottat raktam fel), minden jó, csak ez-az egy probléma van:
Ha az usb-s billentyûzet csatlakoztatva van a géphez, akkor nem tölti be a felhasználói fiókot(megakad a Windows Xp betöltõ képnél), ha kihúzom az USB-bõl a bill csatlakozóját, akkor folytatja tovább a betöltés.
Az usb-s egérrel nincs probléma.

Biosban volt egy Usb Legacy Support funkció, azt is bekapcsoltam, de sajna az sem változtatott semmin.
Elõre is kösz a segítséget.

80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX

computerguru
Feltelepited,és Windows Vistává varázsolja a gépet,persze csak megjelenitésben,visszaállitani úgy tudod,hogy kitörlöd a programot.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

uikka
és ezt csak feltelepítem és kész?
de azt visszatudom állítani?
megjelenítés tulajdonságai/témák-nál?

computerguru
Nézd meg ezt!

http://download.chip.eu/hu/Vista-Inspirat-BricoPack-2.0_133693.html

uikka
sziasztok!
meg szeretném kérdezni, hogy ha szeretnék Windows XP-hez új témát, akkor azt honnan töltsem le és hogyan?
Már kerestem párat de az idegen nyelven volt. De az jó a magyar nyelû xp-hez?
Microsoft oldalán is kerestem, de nem tudtam, hogy hol keressem az oldalon.
Igazából olyan Vista vagy Win 7-est keresnék...
Elõre is köszi!

igen,de már megoldódott 😊
Már megy simán,csak a Win7-el bajlódok...de az már nem ebbe a topicba tartozik 😄

gergely1991
Mit ír ki (pontosan) a felhasználói név és a jelszó beírása után?
És a hálózati kapcsolatoknál a "Helyi kapcsolat" engedélyezve van? Tûzfalon a echo kérések engedélyezve van?

Mielõtt feltetted volna az XP-t, azelõtt is ugyanez az interneted volt?
bocsi,XP-rõl lenne szó,elírtam,csak több helyen kérek segítséget.Ezt megcsináltam:
EZT
de ez így nem megy...hiába írom be a jelszót s felhasználónevemet.