Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen Ütemezett feladatok. Az Advanced, az valami Részletes... nem tudom hogy van magyarul, de mindenképpen a Súgó elõtti fül.
Peetboy
Scheduled Tasks az miscoda? Ütemezett feladatok? Abban nincs semmi ilyen. Advanced fül sincs ott. Vagy rossz helyen kerestem.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Nézz be a Control Panel > Scheduled Tasks itt meg kellene jelenjen, esetleg ha mégsem jelenik meg, akkor az Advanced fülben legyen bepipálva a View Hidden Tasks, mert lehet rejtettként van bejegyezve. Ha így megtalálod, akkor egyszerûen kitörlöd.
Peetboy
Lefuttattam. A következõ gép indításra ütemezte. De minden indításkor lefuttatja a CHDSK-t, csak minek?

gergely1991
Futtasd le a chkdsk -f parancsot.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Peetboy
Nem engedi a 'D meghajtót töredezettségmentesíteni. Miért?

A billentyûzeted nem volt más nyelvre (pl. HU-ra) átállítva mikor megadtad a jelszót? Ez inkább akkor fontos, ha a jelszónak adsz speciális karaktereket, mint pl. @^%$*& és ha HU-ra volt állítva, akkor ezek más karaktereknek felelnek meg. Ahogy leírtad a problémád, hogy nem fogadja el, én inkább erre tippelnék. Az Üdvözlõképernyõ esetében a nyelvet az Alt+Shift gombbal váltod, de persze csak azokra, amiket megadtál, az óra melletti nyelvek.
És ha azzal se megy akkor mit csináljak???
Egy progival fel kell törni vagy telepitsem újra az xp vagy akkor is kell hozzá a jelszó ha újra telepítem ???????????
gergely1991
Mikor beírtad a "Rendszergazda"-t a jelszó beviteli mezõt pedig hagyd üresen.
Ha ez tetted akkor próbálkozz meg az admin-al is ugyanúgy mint a "Rendszergazda"-val(lásd fentebb).
Ha ez se akkor valószínûleg az aki telepítette a windózt rá tette a jelszót.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ja elfelejtettem irni hogy rendszergazda néven hagyta az egészet és úgy irta rá a kodot lehet hoyg ez miatt nem lehet megcsinálni amit irtál ??????????
Szia ezt irja ki nekem és nem sikerül megcsinálni
Ha ezt benyomom akkor beadja a rendszergazda szöveget de kéri is a jelszót.Amikor ráokézok akkor a következõt irja ki nekem ( A rendszer nem tudta beléptetni.Ellenõrize a felhasználó nevét és a tartományt , majd adja meg újra a jelszavát.
A jelszavak kis és a nagybetük meg vannak különböztetve. )
Ennyit ir ki
gergely1991
Üdvözlõképernyõ megjelenésekor ctrl+alt+del 2x egymásután.Majd Felhasználói név beviteli mezõbe: admin vagy rendszergazda majd ok gomb.

Hali van egy problémám.
Az xp le lett kódolva és elfogadta a kódot meg minden de amikor be akarok lépni akkor már a kódot nem fogadja el ezt hogy tudom megkerülni hogy be tudjak lépni a rendszerbe.
A jelszó megerõsítést is elfogadta meg minden.

Elõre is köszönöm a segítséget.
Peter1
Nos a probléma "megoldódott"...
Volt valamikor egy késleltetett írás és a pendrive ki lett húzva gépbõl...
Egy ismerõsõm valami programmal visszaállította és végülis meglehet nyitni, de szét van esve (teli van különbözõ karakterekkel, értelmezhetetlen).

Ui: köszönöm a tippeket. <#worship>

Ide mit lehet írni?

Peter1
Nos még találtam egy másik .xls fájlt aminek 0 bájt a mérete. És az sem másolható.
De az ami miatt eredetileg írtam, a pendriveon áthelyezhetõ másik könyvtárba. De mást továbbra sem tudok tenni.

#24687:
Sajnos a második megoldási lehetõség sem segített.

Ez valószínû virus 😞

Ide mit lehet írni?

Peter1
Most megnéztem ezt a rejtett mappák, fájlok lehetõséget. És találtam egy ilyet, ugyanabban a könyvtárban:
.~lock.fájlnév.xls
Ezt például nem lehet törölni sem.

Ide mit lehet írni?

gergely1991
Lehet hogy a vírus átírta hogy ne lehessen beolvasni ahogyan #24686 hszben le van írva.
Autorun honlétét egy egyszerû paranccsal lehet ellenõrizni
Ha mondjuk a pendrive meghajtóbetûjele G akkor a következõt kell beírni:
type G:\autorun.inf

Második megoldásként excelben az adatok>külsõ adatok importálása>adatok beolvasása menüponttal még megpróbálhatod helyreállítani...

Te csak a pendriverre mentetted el ezt a fontos dokumentumot?
Lehet meghibásodott a pendriver. Én is találkoztam hasonló esettel, de aztán próbáltam többször és aztán végül sikerült másolni. A végén azt lett, hogy tönkrement a pendriver.
Még lehet vírus is a dologban, hogy ha a te gépeden menteted le utojára, a vírus szépen átírta úgy, hogy most már olvashatatlan vagy az az *.xls fájl már egy *.exe lett. Meg kell nézni, hogy nincs-e/nincsenek-e valamilyen rejtett mappák, fájlok (autorun.inf, Recycler féle mappa, stb.) a pendrivereden. Ahhoz, hogy lássad a rejtett mappákat, fájlokat, (Windows XP esetében) akkor a Folder options-ban a View fülben be kell pipálni "Show hidden files and folders" és ki kell venni a pipa jelet a "Hide protected operating system files (Recomended)" elõl.

A leírásod szerint inkább az elsõ problémára gondolok, tehát a pendriver hibásodása, de azért le kell ellenõrizni, nehogy vírus szórakozna veled.
Peter1
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy a pendriveomon megsérült egy .xls fájl. Semmit nem tudok vele kezdeni, csak átnevezni tudom. Sem másolni sem áthelyezni. Jópár az interneten megtalálható javítóprogramot kipróbáltam, de semmi sem segít. Természetesen elég fontos a táblázat. Elvileg a mérete megvan nem 0-ás a tartalma.
Másoláskor ez a szöveg fogad:
Hiba! Nem olvasható ........................... .xls!
Szüntesse meg az írásvédettséget!

A pendriveon egyébként minden egyéb program és dokumentum fut és mûködik.
Esetleg tudtok-e valami tuti megoldást a problémámra?
Vagy kezdhetem elõröl jó sok munkámat?

Ide mit lehet írni?

computerguru
Persze,hogy nem! Mivel nem eredeti az xp-d,igaz? Próbálj meg szerezni egy XP eredetiség cracket,és meg lesz oldva a problémád,onnantól eredetivé teszi az xp-det.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Peetboy
Msconfig -ban nem található meg melyik az.

Flamer
csak aztnem ertem miert nem tolod ra? tan nem vettedmeg?😮

http://loal.atw.hu

gergely1991
msconfig>automatikus indítás fül?

Peetboy
Ezt hogy lehet eltüntetni?

Tûzfal letiltás.
Ha új verzió jön ki felteszem egybõl. (mostanában jött egymás után)
Toto652
Hát, pedig de... mivel ez a szoftver nagyon sûrûn frissíti magát, ezért elég nehéz minden héten új crack-et szedni hozzá (Nincs Ncore-om)
Meg különben is... évi 3000 Ft nem pénz... 😊
Ugye ezt nem komolyan írtad :-)
Ahhoz, hogy Full verziót használj, nem lényeg a megvétel :-) Google a barátunk!
Toto652
Majd egyszer megveszem 😊
De ugye nem az ingyenes változattal?
Full változat a jó.
gergely1991
Akkor jelöld meg mert ez szó szerint érdemezi hogy mit akarsz és mit nem.😄

Toto652
Ezt nem hiszem el!

Úgy tûnik, a probléma az, hogy mikor feltelepítwem pl, csak a játékokat, de ilyenkor nem jelölöm ki az eszközöket, mert minek, nem akarom õket újrarakni, ekkor ez az ostoba telepítõ szépen letörli azokat, amiket nem jelöltem ki! 😄
Besz*rok, komolyan mondom!
Ezek a védelmek csakis észrevennék. Ha nem személy törli ki, akkor szoftver kell csinálja vagy be volt/van fertõzve a géped de úgy, hogy a Windows újratelepítése nem használ. Lehet van egy olyan vírus, hogy hiába telepíted fel a legjobb védelmeket (már befertõzi telepítéskor), ezért az antivírus nem tud semmit sem kezdeni vele.
Toto652
+s
Toto652
Természetesen van!
A legfrisebb Avira, legfrisebb Malwarebytes...
Még említettem neked, hogy ha tiszta a gép, akkor csak úgy tünik el, ha valaki kitörli. Ha senki sem jár a gépnél, akkor csakis szoftver törli ki, biztos kell legyen egy valamilyen gyanús program, amirõl úgy tudodo, hogy tiszta, de nem az. Milyen védelmi szoftvered (antivírus) van telepítve?
Toto652
Jaja... pont tegnap.
Advanced SystemCare 5 - Mély vizsgálat, próbáltad!
Toto652
Sziasztok... már feljöttem ide ezzel a problémával, és anno megoldást is találtunk... de mint kiderült, ez nem oldódott meg ettõl!
Szóval:
A Windows-ból állandóan eltûnik a Számológép, a Paint és a Játékok!
Hiába rakom újra õket, akkor is eltûnnek pár nap múlva, de akár már másnap is!
- Szinte újonnan van feltelepítve az XP! (Igaz, kicsit tele van tömve szoftverekkel, legalábbis ennek a konfig.-nak sok)
- Registry tiszta!
- Lemez nem töredezett!
- Nincs vírus/trójai, nincs Malware!

Emberek, valaki jobban hozzáértõ... mi a f*sz ez?!
Már a t*köm tele van ezzel!
Köszi!
másik foglalatot is próbáltam, úgy is rossz volt

Nemcsak a RAM lehet hibás, hiába írja ki a MemTest. Azt még meg lehet próbálni, hogy a RAM memóriákat ki kell venni és bedugni más helyre (gondolom 4 kell legyen és ha kettõ volt foglalt, akkor be kell tenni a másik kettõbe).
Ha két RAM van benne, és ha DUAL-ban dolgoznak (BIOS beállítás), akkor feltétlenül egyformák kell legyenek (1GB - 1GB, 512MB - 512MB, stb.), mert ha nem egyformák és mégis valahogy DUAL-ra van állítva, akkor lehet fagyás az eredménye.
Legtõbb esetben szoftverprobléma miatt van: hibás Windows vagy fertõzött, vírusos program telepítése, amirõl úgy tudja az ember hogy tiszta, programütközés.
minél többször fut le annál biztosabb

maga a passok is azt jelentik hogy különbözõ módszerekkel megy végig az egész memórián (patternek, random, ilyen-olyan stb)

persze elvileg egyszer lefuttattva az összes passt az már elég tuti

de a lényeg hogy utálom ha szar a gép 😊

"pont ma egész este ment a memtest (boot), és nem írt ki hibát"

Nem kell ilyen sokáig, csak addig, hogy olyasmit ír ki, hogy No Error ... kilépés esc. (persze ha nem talált hibát)
Ennek az ideje a Ram mérettõl függ:
1 gig kb 1 óra asszem
pont ma egész este ment a memtest (boot), és nem írt ki hibát

AVG fut...

system care-t megpróbálom

Memóriát, Ram ellenõrizted pl. Boot cd mem test.

Driver probléma okozhat
Kártevõ, fertõzés is okozhatja.

Ajánlom:
Advanced SystemCare 5 - mély vizsgálat!
Rendbe rakja a rendszert.

Talán elõtte még:
Malwarebytes' Anti-Malware
sajnos már hetek óta azt próbálom kideríteni hogy mitõl fagy...

volt egy hibás memória csere, azóta ritkábban fagy, de még mindig fagy...

Én sp2-tõt nem tennék már fel.
Sp3 telepítõvel xp egybõl és kész.

Fagyás meg nem normális dolog!
Talán ki kéne deríteni, hogy mért is fagysz az adott játékba és azt orvosolni!
Ez lenne a normális dolog, nem!
most raktam fel xp-t, sp2... 😊
lehúzta az sp3-at, de nem akarom telepíteni
szerintetek okozhat valami problémát ha maradok az sp2-nél

néha fagy a gépem, de ez gondolom nem lehet összefüggésben ezzel