Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy particionált vinyóm az egyik partición van az XP. Az XP már elég tropa, ezért szeretném újrainstallálni.
A kérdésem: Megoldható, hogy úgy installáljam újra, hogy megmaradnak a programok registry bejegyzései hasonlók?
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M
Nem rég raktam újra az XP-t (SP3), de nem engedte leformázni a megszokott winchestert, amire telepítani szoktam az OS-t, ezért felraktam ismét ugyanarra a meghajtóra. Nem nagyon értek ehhez, de valószínûleg eltárolódott az SP2, és ezzel együtt a régi profilom is, amibe ha belépek, szépen lírja az összes rendszerinformációt, mellé pedig, hogy SP2, miközben SP3 is van. A 2 együtt úgy érzem nem passzol, mert most elég sokat problémázik a gép 😄
Lehetséges csak az SP2-t valamilyen módon?
i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M
Olyan gondom lenne, hogy ha ki akarom kapcsolni a windowst akkor a "Windows leáll..." képernyõnél megfagy a gép: egér se mozog, se ctrl-alt-del és még ki se kapcsol 😛 manuálisan kell a power gombot nyomnom. <#wilting>#wilting>
Újratettem az egészet minden program felment hibátlanul és ki is kapcsol a gép mindaddig, amíg egy hálózati mappát nem csatlakoztatok. Hiába választom le avagy sem a gép utánna már nem kapcsol ki.
Csökkentett módból kikapcsol de ha visszamegyek normálba megint nem. Semmilyen hibaüzenetet nem kapok és a rendszernaplóban sincs semmi ami hibát jelezne. <#falbav>#falbav>
A gép: Asus Aspire 5720
Hálózati mappákat mindenképpen kell használnom.
Valakinek valami ötlete? <#confused>#confused> Elõre is köszi!
http://www.madaraszautosiskola.hu
Fákjúal!
(Én nem láttam.)
Amúgy nekem is volt ez.
Gép indításánál nekem is svchost.exe 100% CPU-használaton volt 1-3 percig.
Nekem ami megoldotta:
Windows Update-re való visszaváltással jó !!!
("Start menü > Minden program > Microsoft Update > Beállítások (a bal oldali menüben) > Letiltás.")
Végre sikerült megoldani az svchost.exe 100% CPU használat problémát, gondoltam közlöm veletek itt is, hátha szenved még valaki ilyennel, én már hónapok óta szívtam ezzel.
1: Töltsd le a Windows Installer 4.5-öt, majd telepítsd,
2: Töltsd le a Windows Update Agent 3.0-t, majd telepítsd,
3: Indítsd újra a gépet
4: Végül töltsd le a "svchost.exe 100% CPU használat probléma megoldás" bat fájlt, és futtasd le
Kész is vagyunk, és nincs svchost 100% cpu😊
Megoldás: fogsz egy õskori XP telepítõ lemezt, amin még SP 1 sincs, és gond nélkül felmegy<#guluszem1>#guluszem1><#conf>#conf><#violent>#violent>....aztán frissítés.<#wilting>#wilting>
Lassan 2 éve használok SATA winchestert és õszinte leszek már annyi féle helyrõl hallottam azt hogy a windows XP nem kezeli a SATA winyókat normálisan mert van hozzá külön SATA driver meg egyebek. Én eddig mindenféle gond nélkül tudtam rá Windowst telepíteni, a rendszer inicializációt követõen szépen felismerte mindig. Annyit tudok hogy ha Bekapcsolom/aktiválom az NCQ-t akkor reinstall windows.
Kérdéseim a következõk:
Érdemes-e bekapcsolni az NCQ-t ? Használata mit eredményez? Hátrányok és elõnyõk az NCQ-nak!
SP3-as Xp-t használok és most hogyan tudok meggyõzõdni arról hogy a HDD-m tényleg SATA2-n üzemel?
Merevlemezem pontos adatai:
Samsung 250GB SP2504C SATA2 HDD Supporting NCQ
Alaplap Asus P5B ami SATA2-t természetesen támogatja!
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Én múltkor 1 cd képfájlt dvd-re Alcohol 120%-al megtudtam csinálni.
Rákérdezett, hogy biztos, vagy ilyesmi és csinálta is.
Mert akkor igen. Bár nem minden íróprogram engedi a lemezmásolást különbözõ típusú médiára.
az lenne a kérdésem hogy ha kiirom a windows xp sp2-t egy üres dvd-re akkor azt bebirja boot-olni a gép??
Feltettem a WindowsXP4ever-t. A kérdésem az lenne, hogy tudom az ablakok alapértelmezett beállításait visszaállítani?
Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina
A WindowsXP4ever-t próbálta már valaki? Nekem az lenne a gondom, hogy a laptopomat Vista támogatással gyártják csak. A XP telepítõk nagy része nem lát benne HDD-t (a Daytonát sem tudtam feltenni). Most XP-van rajta, de azt a telepítõt nem találom amiben benne volt a HDD driver. Szerintetek ez felmegy a SATA HDD-re?
Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
simán szar xD de telepíteni (20dszorra... lehet elkopott már a CD? :\ vagy csak nagyon szar a lap 😞)lehetett rá wint.
@
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Jól tudom? ha Sata vinyora akarom a win xpt telepiteni akkor kell valami driver hogy a windows képes legyen rátelepiteni magát?
http://goo.gl/gd6Zi5
Driverek letöltése innen a procimhoz esetleg megoldhatja a problémát?
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Mondjuk most minden rendesen fut, habár nem videóztam csak pár percet. Majd holnap megnézem egy teljes filmnél csinálja-e még.
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Mondjuk ezzel így a szoftver meg a hardver hibát is kizártam<#idiota>#idiota> De ha az elmúlt héten, hónapban, évben, sõt még ma délelõtt, amikor még vista volt fenn, semmiféle hiba nem volt, ezért a hardver hiba tuti kilõve.
Vista után felpakoltam az Xpt, mert bizonyos dolgok miatt kezdett meggyûlni vele a bajom. Azonban itt is van egy aprócska probléma. Néha az Xp mindenféle hibaüzi nélkül teljesen meghal. Értem ezelatt, hogy lefagy a kép az egérrel együtt és ezt követõen kb 10 másodpercig a hangszóróm furcsa pörcögõ hangot ad. Hiába várok, nem történik semmi ezért reboot. Eddig kétszer filmnézés közben történt, ezért arra gyanakszok, hogy ahhoz van valami köze, de egyszer sima netezés közben is ezt csinálta. Felraktam az SP3-as javítócsomagot és a legújabb drivereket, szóval nem értem. Vista alatt ilyen nem volt, szóval nem hiszem, hogy hardver hiba lenne, fõleg, hogy még egy éves sincs a gép (Fusi Scaleo P).
Ötelete valakinek?
Kösd szét egy napra és kiderül, lehet vírus is.