Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Van egy particionált vinyóm az egyik partición van az XP. Az XP már elég tropa, ezért szeretném újrainstallálni.
A kérdésem: Megoldható, hogy úgy installáljam újra, hogy megmaradnak a programok registry bejegyzései hasonlók?

nandorb
flash esetleg kiirhatna DVD-re

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Narxis
Gondolom nincs tartalék merevlemeze amire a fontosabb adatokat lementheti.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Kösz. 😛

nandorb
mert nem rakod ujra az egesz OS-t uj particiokat keszits stb.

Narxis
Hát ez érdekes, passzolom a problémát egy okosabbnak. 😞

Laky
Egyszerûen nem adott lehetõség gyorsformázásra (NTFS), sõt semilyenre, szimplán csak telepíteni engedte. Ha jól emlékszem azért sírt, mert azon a meghajtón, amire telepíteni akartam, már volt egy régebbi XP, és "... hiba merülhet fel".

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

nandorb
jo a stilusod😄DD

Narxis
Bootoltál telepítõ CD-rõl és nem engedte formázni a meghajtót? Én is nem rég raktam újra az SP3-as XP-met és tökéletesen ment. Mit írt ki ha a fent leírt módon csináltad?

Laky
Hali!
Nem rég raktam újra az XP-t (SP3), de nem engedte leformázni a megszokott winchestert, amire telepítani szoktam az OS-t, ezért felraktam ismét ugyanarra a meghajtóra. Nem nagyon értek ehhez, de valószínûleg eltárolódott az SP2, és ezzel együtt a régi profilom is, amibe ha belépek, szépen lírja az összes rendszerinformációt, mellé pedig, hogy SP2, miközben SP3 is van. A 2 együtt úgy érzem nem passzol, mert most elég sokat problémázik a gép 😄

Lehetséges csak az SP2-t valamilyen módon?

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

madi 9k
Hello!

Olyan gondom lenne, hogy ha ki akarom kapcsolni a windowst akkor a "Windows leáll..." képernyõnél megfagy a gép: egér se mozog, se ctrl-alt-del és még ki se kapcsol 😛 manuálisan kell a power gombot nyomnom. <#wilting>

Újratettem az egészet minden program felment hibátlanul és ki is kapcsol a gép mindaddig, amíg egy hálózati mappát nem csatlakoztatok. Hiába választom le avagy sem a gép utánna már nem kapcsol ki.

Csökkentett módból kikapcsol de ha visszamegyek normálba megint nem. Semmilyen hibaüzenetet nem kapok és a rendszernaplóban sincs semmi ami hibát jelezne. <#falbav>

A gép: Asus Aspire 5720

Hálózati mappákat mindenképpen kell használnom.

Valakinek valami ötlete? <#confused> Elõre is köszi!

http://www.madaraszautosiskola.hu

Attila889
Hali.Kéne egy kis segítség.A felhasználói fiókokat hogyan tudom kikapcsolni?Theme kreátor progit honnan tudok leszedni?

ffxi
Tudnátok segíteni? Semmilyen böngészõvel nemtom behozni ezt az oldalt. Tûzfal ill. rúter semmilyen tiltás sincs. Kitiltottak volna engemet? Vagy meghekkeltek?

Fákjúal!

Itt Te írtál errõl a problémádról !
(Én nem láttam.)

Amúgy nekem is volt ez.
Gép indításánál nekem is svchost.exe 100% CPU-használaton volt 1-3 percig.
Nekem ami megoldotta:
Windows Update-re való visszaváltással jó !!!
("Start menü > Minden program > Microsoft Update > Beállítások (a bal oldali menüben) > Letiltás.")
Érdekes !
Helló!
Végre sikerült megoldani az svchost.exe 100% CPU használat problémát, gondoltam közlöm veletek itt is, hátha szenved még valaki ilyennel, én már hónapok óta szívtam ezzel.
1: Töltsd le a Windows Installer 4.5-öt, majd telepítsd,
2: Töltsd le a Windows Update Agent 3.0-t, majd telepítsd,
3: Indítsd újra a gépet
4: Végül töltsd le a "svchost.exe 100% CPU használat probléma megoldás" bat fájlt, és futtasd le

Kész is vagyunk, és nincs svchost 100% cpu😊
[HUN]FaTaL
ehh, nem gondoltam hogy ilyen õskövülettel próbálkozol😄

http://goo.gl/gd6Zi5

A #18248 hozzászólásomhoz sikerült megoldani a problémát, tehát csak jelzésképp, ha valaki esetleg hasonló jelenséggel találkozna.
Megoldás: fogsz egy õskori XP telepítõ lemezt, amin még SP 1 sincs, és gond nélkül felmegy<#guluszem1><#conf><#violent>....aztán frissítés.<#wilting>

Sziasztok!

Lassan 2 éve használok SATA winchestert és õszinte leszek már annyi féle helyrõl hallottam azt hogy a windows XP nem kezeli a SATA winyókat normálisan mert van hozzá külön SATA driver meg egyebek. Én eddig mindenféle gond nélkül tudtam rá Windowst telepíteni, a rendszer inicializációt követõen szépen felismerte mindig. Annyit tudok hogy ha Bekapcsolom/aktiválom az NCQ-t akkor reinstall windows.

Kérdéseim a következõk:

Érdemes-e bekapcsolni az NCQ-t ? Használata mit eredményez? Hátrányok és elõnyõk az NCQ-nak!

SP3-as Xp-t használok és most hogyan tudok meggyõzõdni arról hogy a HDD-m tényleg SATA2-n üzemel?

Merevlemezem pontos adatai:
Samsung 250GB SP2504C SATA2 HDD Supporting NCQ
Alaplap Asus P5B ami SATA2-t természetesen támogatja!

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

XP sp2 telepítõ cd-t dvd-re akarod !
Én múltkor 1 cd képfájlt dvd-re Alcohol 120%-al megtudtam csinálni.
Rákérdezett, hogy biztos, vagy ilyesmi és csinálta is.
lck
Úgy érted hogy most a telepítõ megvan CD-n és lemezmásolással átírod DVD-re ?
Mert akkor igen. Bár nem minden íróprogram engedi a lemezmásolást különbözõ típusú médiára.
Hali
az lenne a kérdésem hogy ha kiirom a windows xp sp2-t egy üres dvd-re akkor azt bebirja boot-olni a gép??
nandorb
honnet szedted le mert en meg nem lattam talan 1screenshootot adhatnal

Örm
Hello!
Feltettem a WindowsXP4ever-t. A kérdésem az lenne, hogy tudom az ablakok alapértelmezett beállításait visszaállítani?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Örm
Hello!
A WindowsXP4ever-t próbálta már valaki? Nekem az lenne a gondom, hogy a laptopomat Vista támogatással gyártják csak. A XP telepítõk nagy része nem lát benne HDD-t (a Daytonát sem tudtam feltenni). Most XP-van rajta, de azt a telepítõt nem találom amiben benne volt a HDD driver. Szerintetek ez felmegy a SATA HDD-re?

biomage
Mind1, de azért meg kérdem, mit tegyek ha mégsem tudom a sata vinyora telepiteni a windows, ugy értem mit kell tenem hogy sata vinyora tudjak win telepiteni, nincs lemezmeghajtóm

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

armageddon666
GA-P35C-DS3R-el nem volt (ilyen problémám)
simán szar xD de telepíteni (20dszorra... lehet elkopott már a CD? :\ vagy csak nagyon szar a lap 😞)lehetett rá wint.

@

biomage
hét remélem a Gigabyte GA-P35-DS3L alaplap képes lesz emulálni az IDEt

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

lck
Nem mindig, elõfordul hogy az alaplap tudja emulálni az IDE-t a telepítõ számára, ilyenkor simán látja az XP telepítõ. De ezt alaplapja és satája válogatja. Vannak olyan módosított xp telepítõk amiben benne vannank a sata driverek.
biomage
Hali

Jól tudom? ha Sata vinyora akarom a win xpt telepiteni akkor kell valami driver hogy a windows képes legyen rátelepiteni magát?

[HUN]FaTaL
Windows Updatet csináltál? Mert azt hiszem javították a hibát már rég, vagy talán új sp-t adtak ki nem tudom. Nincs AMD procim, se XPm😄

nothes
Na, sokáig tök jó volt, aztán ma reggel egy youtube videó alatt uezt csinálta.
Driverek letöltése innen a procimhoz esetleg megoldhatja a problémát?

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

nothes
Akkor most az AMDs procimmal, amikor valami fontosat írok/szerkesztek, rettegjek, hogy mikor hal meg a rendszer? Ez így elég ... Direkt azért váltottam vissza Xp-re, hogy minden jó legyen, erre... lol

Mondjuk most minden rendesen fut, habár nem videóztam csak pár percet. Majd holnap megnézem egy teljes filmnél csinálja-e még.

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

[HUN]FaTaL
Ugyanez a gépem volt, csak nem volt overclockolva azt hiszem (de lehet, hogy már volt). AMDnél én is olvastam, hogy van probléma.

nandorb
csak akkor 2evvel ezelott meg nem volt sp3

nothes
* 800 mhz sry

nothes
Igen, azelõtt is. De mint mondtam, Vista alatt semmi ilyesmi nem volt, szóval nem hiszem, hogy a géppel lenne a gond. Konfig: athlon64 x2 3800+ 2 giga 8000 mhzs kingmax ram, geforce 7300LE videókártya. többet nem tudok. Egyébként a Vista elõtt kb egy évvel ugyanezen a gépen volt detto ugyanaz az XP amit most pakoltam fel és nem emlékszem, hogy akkor lett volna ilyen hiba.
Mondjuk ezzel így a szoftver meg a hardver hibát is kizártam<#idiota> De ha az elmúlt héten, hónapban, évben, sõt még ma délelõtt, amikor még vista volt fenn, semmiféle hiba nem volt, ezért a hardver hiba tuti kilõve.

Narxis
Intel procid volt akkoris? Nekem AMD van és olvastam is, hogy inteles gépen csinálták az SP3-as image-t Microsofték.

[HUN]FaTaL
Processzor vagy vga túlmelegedés. Nekem, mikor még XPt használtam nem okozott semmi problémát az SP3.

Narxis
Ha SP3 elõtt is csinálta akkor nem tudom, esetleg túlmelegszik a gép. Nekem viszont SP3 óta csinált párszor fagyást, elõtte sose. Szóval a májkroszoft bekaphatja.

nothes
Sziasztok!
Vista után felpakoltam az Xpt, mert bizonyos dolgok miatt kezdett meggyûlni vele a bajom. Azonban itt is van egy aprócska probléma. Néha az Xp mindenféle hibaüzi nélkül teljesen meghal. Értem ezelatt, hogy lefagy a kép az egérrel együtt és ezt követõen kb 10 másodpercig a hangszóróm furcsa pörcögõ hangot ad. Hiába várok, nem történik semmi ezért reboot. Eddig kétszer filmnézés közben történt, ezért arra gyanakszok, hogy ahhoz van valami köze, de egyszer sima netezés közben is ezt csinálta. Felraktam az SP3-as javítócsomagot és a legújabb drivereket, szóval nem értem. Vista alatt ilyen nem volt, szóval nem hiszem, hogy hardver hiba lenne, fõleg, hogy még egy éves sincs a gép (Fusi Scaleo P).

Ötelete valakinek?

[HUN]FaTaL
Jelszavazd a felhasználói fiókot, tegyél fel normális tûzfalat, néha húzd ki a kábelét és 20 perc múlva dugd vissza hátha tanul belõle.

Narxis
Szólj neki, hogy ne csinálja. 😄

XanderCage
Nem hiszem hogy vírus, a szomszéd lesz! De mit tudnék csinálni hogy ne piszkálhassa a gépemet (azon kívül hogy kihuzom a kábelt, mert közös a net :S), és egyáltalán hogyan csinálja?!

nandorb
no es hogy lehet ezt megcsinalni masnak???

Narxis
Nekem volt egy vírusom ami reinstall után is megmaradt. 😞 1 napomba telt leírtani. De mondjuk sanszosabb, hogy szomszédja hülyül. 😄

[HUN]FaTaL
Lehet ilyet csinálni, minden xpvel ugyanazt a vírust bekapni elég esélytelen úgyhogy szerintem õ csinálja. 😄DDDDDDDDDDDD

Narxis
😄DDDDDDDDDD

Kösd szét egy napra és kiderül, lehet vírus is.

XanderCage
Hellosztok. Annyira nem tartozik ide a dolog de xp-m van és ez egy aktív fórum ezért lehet hogy valaki tudja és nem találtam kémprogrammal foglalkozó (aktív) fórumot, ezért írom ide. Na szóval az a helyzet hogy az xp-m már régóta azt csinálja, hogy magától behozza a számológépet, sajátgépet, e-mail küldõt(microsoft office outlock), vagy pl. ki szokott jelentkezni csak úgy magától. Bármilyen xp-t rakok rá mindig ezt csinálja. Mivel a szomszéddal össze van kötve a gépem, én arra gyanakszom hogy õ csinálhatja ezt valamivel. A kérdésem az lenne hogy van-e ilyen program amivel ezt tudja csinálni, vagy ez valami más, vagy megtudnám-e nézni valahogy, hogy õ szórakozik-e a gépemmel? A választ elõre köszi!

Örm
Hello!
Ezt WindowsXP4ever-t használja valaki? Érdemes a sima változat helyett ezt feltenni?