Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

frissen lett rakva, netet se ért és már rossz volt. de azért kipróbálom, ráérek...
nandorb
virusra nem gondoltal rakd fel a kasperskyt es futasd magas biztonsagon😄

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

hali!

a gondom annyi lenne h hiába rakom fel újra az xp-t (prof. sp3as), ha beindul a windows, bejön az asztal, onnantól a taskmgr.exe lehúzza az egész procit (2,5ghz) és nem végez. Elég nehéz mellette bármit is alkotni... eddig egy fórumban se találtam megoldást. Újrarakni nem fogom a gépet, megvolt már egy párszor. (Szobatársam gépére is fel lett rakva, neki mûködik rendesen.)
Ötletek?
Köszönöm, sikerült😊

És az ikonok nevét nem lehet eltüntetni???

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

PLackó
Üdv!
Tegnap raktam újra az xp-t, és egyszerûen nem akar kikapcsolni.
Kilépéskor, a beállítások mentése folyamatnál megáll,nem csinál semmit, így kézzel kell leállítani. (Aminek hála ugyebár minden indításkor konzisztenciát kell ellenõrizni)
Van valami tippetek?

hello!
Tessék:parancsikon nyíl eltüntetés
Sziasztok,

Van módszer vagy vmi. firnyák, hogyan lehet az ikonokról azt a kis nyilat eltüntetni??

Köszi

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Helló mindenkinek! Tud valaki egy olyan oldalt vagy linket adni ahonnan le tudnám tölteni a win 95-öt vagy esetleg a win98-at. Elõre is köszönöm!
tigerbácsi
ekkolákko!

próbálj meg egy töredezettségmentesítést csinálni a c:-n! ha utána is fennál e probléma, akkor rakd be a cd-be az xp lemezt, majd bootoltasd a cd-rõl, s amikor kérdezi akkor a J-betû megnyomásával (lehet más a billentyûparancs) akkor javítást hajsd végre. ha ez sem megoldás, akkor sajnos format c: s telepísd újra.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Sziasztok.
Van egy olyan gond hogy a gép bekapcsolásakor kiírja azt hogy üdvözöljük aztán ott megáll és elég sokat üdvözöl
olyannyira sokat hogy újra kell indítani a gépet,de aztán megint ugyan ez.Úgy hogy ezt el kell játszani egy párszor aztán nagy nehezen betölt valahogy. Szerintetek mi a gubi lehet? Kössz a válaszokat.
hello, az a bajom h át szeretném nevezni a gépen azt, hogy a rendszr menüpontz alatt (vezérlöpultban) a windows használatára jogosult xy, mivel egy játék bekavarodik az ékezetektöl és ékezetes a nevem
mert nem tudom a documents and settingsben sem állitani addig a mappám (holott a felhasználonevem megváltozott, de gondolom nem csak azt kellene megváltoztatni...)

Oké, köszönöm szépen! Teszek egy próbát! Az informatika tanárom is hasonló módszert vázolt fel, remélem bejön! 😊
Még egyszer köszi! 😊

bigapó
nekem úgy szokott mûködni az XP friss telepítése, hogy elõtte minden IDE-s merevlemezt lehúzok (fizikailag) és rögtön az elején mikor kiírja, hogy más gyártótól kapott drivereket rakja be, akkor kell F6-ot nyomni. akkor nyüszög egy darabig, majd bedob egy képet ahol leírja, hogy milyen driverek vannak installálva (természetesen alapból nem indítja a kislemezt😊 így nincs odaírva semmi), lentebb lesz egy lista ahol ki lehet választani, hogy melyik SATA, PATA, Raid drivereket töltse be.

Ez ABIT alaplapra vonatkozik, nem tudom, hogy a Gigabyte-nál hogy néz ki a kezelõfelület, de szerintem hasonló vagy ugyanez.

The Matrix has you...

bigapó
és ezen program nélkül? csak ezért nem akarok mindenfélét telepíteni. vagy ahhoz már programozónak kell lenni?

The Matrix has you...

tigerbácsi
köszy! akkor ezért nem mûködött otthon minden szolgáltatás!!! :-)

köszy mégegyszer!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

A xp-AntiSpy 3.96-8 verziótól felfelé igen. Tehát a lentebbi link is jó neked.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

tigerbácsi
nekem megvan ez! viszont az sp3-al kompatibilis?

xp-AntiSpy progiba van olyan, hogy gyors leállítás.

Itt van.
Sziasztok!
Az utóbbi pár évben egy kicsit (nagyon) lemaradtam a témában, ezért ismét tõletek kérek segítséget.
Problémám a következõ: van egy Gigabyte GA-7VT600 1394 alaplapom (nem röhög 😊)
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1667

Most vettem egy SATA I-es vinyót, ami ez:
http://hitachigst.com/portal/site/en/products/deskstar/7K160/

A boltban a sráctól kérdeztem, kell e hozzá driver, azt mondta, hogy az XP SP2 már felismeri. Na azt látja, hogy RAID-vezérlõ, de telepíteni már nem tudja. Letöltöttem az alaplap oldaláról a SATA RAID driver-t, feltettem, semmi. Könyörgök segítsen valaki! 😊 Most adta meg magát a régi 80 gb-os IDE vinyóm és erre szeretném gyorsan átmenteni az adatokat, de így elég nehéz. 😊
Ha valakinek bármi ötlete támad, mi lehet a gond, kérem ne fogja vissa magát! 😊 Elõre is köszi!

bigapó
Sziasztok!

Újabb velõs kérdésem: hogy lehet felgyorsítani a kikapcsolási funkciót?

neten forog pár olyan verzió amik meg vannak buherálva, köztük az is, hogy gyorsabban ment kilépésnél ezáltal nem kell sokat várni. Engem idegesít, hogy 1 percig ezen szöszmötöl.
Az egyébként mindenkinél úgy van, hogy még a kislemezmeghajtót is elkezdi olvasni a legvégén? vagy csak velem szórakozik?

The Matrix has you...

lck
Egy scandisk semmiképp nem árthat. A rendszervisszaállítást Te tudod. Én nem használom. ( Norton Ghost-tal mentek. )
examinee
Na most valamiért elindult. Akkor scandisceljem igy le? meg kapcsoljam be a rendszer visszaállitás funkciót?

lck
Ha van lehetõséged, rakd átt agy másik gépbe a vinyót és scandisk-eld le.
Elsõre ezt csinálnám.
examinee
Sziasztok!

Van egy olyan gondom hogy tagnap gépet kikapcsoltam, meg meg bekapcsolom, bejön a win betötõ képernyõ törti törti és ujraindul. CSöökkentett modba , legutolsó jó konfigurációval is ez van:S
Mi lehet?

Sziasztok!

Adott két gép egy 2k3srv sp1 és egy xp sp2. A gépek közt nicsen tûzfal. Mindkét gépen fut az rpc szolgáltatás és a dcom is. Egy központi menedzsment termékkel telepíteni szeretnénk a kliensre, de folyamatosan ezt a hibát kapjuk: rpc server unavailable (error code 1722), illetve még ezt: acces denied (error code 5).
Rpcping is ezt a hibát adja, akkor ha a szerverrõl pingetjük a klienst, fordítva viszont a klinsrõl a szerver felé jó a pingetés. Már a különféle registry kulcsokkal is próbálkoztunk. pl. Microsoft\Ole\EnableRemoteConnect értéke: Y, Polices\Microsoft\Windows NT\RestrictRemoteClients értéke:0.
A gépek név alapján és ip alapján is tudják egymást pingelni.
Van valakinek valami elképzelése, hogy mi lehet a gond?

bigapó
köszönöm, akkor feleslegesen nem dógozunk😊)

The Matrix has you...

Evil
Nehogy! Max ha van 4GB ramod, és akkor is inkább 64bit-es Vistára 😊 64bit-es xp-vel sok a gond felesleges és tényleg nemszámit szinte semmit.

bigapó
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ki használ 64 bites xp-t és milyen pozitív/negatív tapasztalatai vannak?

gyorsabb, érdemes-e váltani, driver mindenhez van-e? ilyesmikre gondoltam.

van egy javítóprogi ami azt ajánlja, hogy váltsak 64 bitre, mert a procim lehetõvé tenné. egy ismerõsöm szerint nincs akkora egetrengetõ változás, memóriám pedig 2 GB, szal azt is kezeli a 32 bites.

The Matrix has you...

xNoodlex
közben megoldódott

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

xNoodlex
nem tudja valaki miért van az hogy most telepítettem xp-t, és SP3 feltétele után indításkor mindig felugrik egy hibaüzenet hogy: Kettõs név van a hálózaton!
ez mit jelent? és hogy lehet eltûntetni

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Shep
Ok. kösz.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Xp alatt is letiltható:
Sajtgép - Tulajdonságok / Hardver / Eszközkezelõ -be megkeresed az alaplapi integrált hangkártyát és Letiltás !
BIOSban letilthatod az alaplapra integrált hangkártyát, esetleg az alaplapon jumperrel

Chrisx
Csak a 64 bites Windows tud 3 Gigánál többet kezelni.

Sziasztok! Az automatikus frissítés feltette az xp service pack 3-at, de azóta, amikor belépek mindig kiírja, hogy talált hangeszközt az alaplapon és hogy keressen hozzá szoftvert vagy telepítse. Na ezzel csak az a baj, hogy hangkártya van a képben és nincs szükségem arra az alaplapi hang izére. Van erre megoldás, hogy ne kérdezgesse ezt mindig? Elõre is köszi.
Sziasztok. Tud nekem ajánlani egy lehetõleg magyar nyelvû egyszerû xp-t? amibõl a felesleges dolgokat kikapkodták így lényegesen gyorsabb a rendszer?
Shep
4 giga memória van a gépben, de csak 3-at ír ki az xp, ha jól tudom be lehet állítani, hogy rendesen kezelje az egészet. Mit kell hozzá állítani? (esetleg rosszul tudom?)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

zvaragabor
Képet már nem tudok, mert már nincs a közelben. Konkrétan arról lenne szó, hogy amiket vírusokat az antivírusom karanténba zárt, azokat én visszaállítgattam, hogy kimentsem. És néhánynak nem adott kiterjesztést, így nem tudom, hogy milyen fájlok voltak. De annyira nem fontos, hogy most elõvegyem.

Chaos Anno Domini

nandorb
dobj kepet rola ne igy magyarazzol meg nem latunk semmit nem is tudunk mondani biztosat

zvaragabor
Nem, exe vagy com (esetleg tmp) fájlról van szó, csak nem tudom, hogy melyik. Most végigpróbálhatnám, hogy melyik lesz az, de nem csak egy fájlom van.

Chaos Anno Domini

nandorb
Ha filmet szedtel le nagy valoszinusegben Total comanderral kell egyesiteni oket

ja es ez csak akkor ajanlom, ha a fajl nem nagyobb, mint 10MB, mert ha nagyobb, akkor le fog blokalni a WordPad
Ha a fajlot felnyitod WordPad-ban, akkor ha MZ vagy MZP-vel kezdodik, akkor *.exe* vagy *.dll* tipusu fajl.
Meg lehet probalni felnyitni a Windows Picture and Fax Viewer programmal es ha felnyitja, akkor valamilyen kepfajl: *.bmp*, *.png*, *jpeg* vagy *.jpg*, *.gif* VAGY meg lehet probalni az Irfan View progival, mert az tobb tipusu fajlot ismer, tobbnyire kepfajlokat.
Masik probalkozas az osszes Office programok (Word, Excel, PowerPoint stb).
Visszaterve a WordPad-ra, ha PK kezdodik, akkor *.zip* formatumu.

Ha csak nem sikerul megallapitnod, akkor a fajlot nyisd fel WordPad-ban es kuld el az elso sort....megprobalom megallapitani
Üdv! Ujra szeretnék rakni egy xp homet egy acer gépre. Eddig a gyárilag meglévõ i386 mappábol + az alján lévõ cdkulcsal telepitettem. Pár hónapja le lett formázva a partició amin volt, és getdatabackkel lett visszahozva a mappa, bár lehet hogy pár file hiányzik, ha jól emlékszem sikerült teljesen megmenteni. Most azonban mikor telepiteném a winnt32-vel, a fájlok másolásának a legvégén hibaüzeneteket irkál, hogy az ideiglenes fájl, "RP0" ... nem található. Ilyen üzenetböl van egy pár, az RP0-ban a szám változik, és az ideiglenes fájl katalógus fájlra. Gondolom ezzel nem sok mindent lehet kezdeni. Az acer által létrehozott PQSERVICE recovery pariciót nem tudom láthatóvá tenni, a neten a leirások nagy részében a partedit32-t használják, de az oldal ahonnan ingyenes regisztráció után le lehetne tölteni, nem küld regisztációs emailt. Próbáltam partition magiccel, az sem mûködött. Hogy tudnék hozzáférni? Vagy honnan lehetne még telepiteni?
zvaragabor
Ha van egy fájlom, de nincs kiterjesztése(ismert kiterjesztések megjelenítése be van kapcsolva), akkor honnan lehet tudni, hogy milyen tipusú fájl?

Chaos Anno Domini

Hali!
Van 1 vinyóm, 2 partícióval. A wintelepítésnél mindkettõ parira került egy XP. Az egyiket le akarom törölni/formázni mitévõ legyek?
Köszi,üdv
nandorb
dejo neked gyere az en topikomba filozoflnai ott aztan lehet nelegyen itt OFF😄

tigerbácsi
hála én már ezen túlvagyok! :-) én már a jómunkás emberek társaságát gyarapítom! :-D

nandorb
neis egesz nap bazkodtunk utso ev a kozepben de amugy egesz oran irtunk

tigerbácsi
bakker most suliban? áhh nemírígyellek! :-DDDd