Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Telepítésnél egyedi/custom-ra klikkelsz.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

LoDMaSt
Hol lehet beállítani, hogy a programok alapértelmezettként ne a c:/program files-ba települjenek, hanem pl a d:/program filesba?

@ Hellomarci

Erre tudtok valami segítséget?

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Ha ezt megcsinálom, akkor azt érem el, hogy a windows boot-olása ne álljon le a welcome screen-nél?

Ha igen, akkor köszi szépen.

szia!
futtatásba:control userpasswords2
A megjelenõ ablakban vedd ki a pipát a "számítógép használatához felhasználót és jelszót kell megadni" négyzetbõl
SZia!

Itt megnéztem, én nincs benne semmi, azaz nincs beállitva semmi sem, hogy induljon be a startup során. Mégis a windows explorer elindul.
Megnéztem a startup mappa elérését is. c:\documents and settings\user\start menu\programs\startup\
és nincs benne semmi rejtett fájl sem.

Valaki tud segíteni?

ÜDv.,

lck
A Controlpanel Users-ben nézd meg hogy van-e NET - felhasználó fiók. Ha van töröld azt a fiókot.
lck
Egy másik kérdésem, hogy amikor a windows boot-ol be, akkor van egy welcome screen, ahol kéri, hogy melyik felhasználó szeretne bejelentkezni. Na most az én gépemen csak 1 felhasználó, van, de mégis megáll a boot olás a welcome screen-nél, és rá kell kattintanom arra az egy felhasználó névre, hogy beboot- oljon a windows.

Tudtok segíteni, hogy ne álljon meg a welcome screen-nél, hanem rögtön a windows ba menjem a rendszer?

THX.

Angol windows-om van, és nem találom az indítópult-ot, de szerintem nincs is nekem olyan, mármint indító pult.

Meg "minden program"alatt a Programs ra gondolsz?

Xp még a 3.5-t sem tudja kihasználni, úgyhogy tök mindegy, hogy látja-e a hatot vagy nem.

Dj Faustus
Használj 64 bites operációs rendszert. Windows XP-bõl, Vistából, a különbözõ Linux-disztribúciókból is van 64 bites változat.

Sziasztok!

Windows XP 32bit-es rendszert használok 6GB RAM-om van és 3,5Gbot ismer fel! Állítólag regisrtyben Hexa editorban lehet variálni hogy beismerje a 6Gbot. Valaki tudna segíteni hogy ezt hol és hogy kell átírni?? Elõre is köszönöm!

Diablo3 Battletag: MoMo#2340 http://eu.battle.net/d3/en/profile/MoMo-2340/hero/39319986

Na, azért nem akartam én ilyen durva módszereket akalmazni, csak érdekelt, hogy ven-e rá lehetõség, annyira nem izgat, csak érdekelt, hogy ven-e rá valami egyszerû megoldás vagy sem. Ha nincs hát nincs, így jártam. Gondolom persze, hogy van, de persze ahhoz nagyobb informatikai tudás szükséges és persze nem itt kérdezgetném ezeket😊. Marad az ebédidõ.😊
Dj Faustus
Ha a munkádhoz szükséges a net (ebédidõn kívül), akkor ezt beszéld meg a rendszergazdával, illetve a fõnököddel.
Mivel a munkahelyeden levõ gépek és a hálózat a cég tulajdona, õk rendelkeznek felette - bárminemû illetéktelen belépés a cég szerverébe, hálózatába a cégtõl való eltávozásodat, illetve a BTK 300/C., 300/E. § szerinti jogi intézkedést fog kilátásba helyezni.

Nem

Sziasztok! Nem tom jó helyre írom-e, de van egy égetõ problémám😊. Szal a melóhelyemen le van tiltva a net (ebédidõd kívül). Szokásos rendszerben van, van egy server ugye, ehhez kapcsolódik az összes gép a hálózaton, és errõl a központi géprõl tiltja le a netet is a rendszergazda (gondolom). A kérdés pedig, hogy megoldható-e valahogyan valami ügyeséggel, hogy a kliens géprõl engedélyezni tudjam a gépemen a netet, úgyhogy az ne tûnjön fel senkinek, egyszóval megoldható-e az valahogy, hogy feloldjam a netet? Elõre is köszi😄.
<#vigyor0> <#eljen>

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

lck
Start > Minden program > Indítópultban nincs véletlenül benne ?
Sziasztok!

Egy kérdésem lene.

Amikor bebootol a windows xp, és betöltödik minden, mármint már a desktop-ot látnám, akkor mindig magától elindítja a windows explorer-t. Ez szerintetek miért lehet.

Én nem állítottam be sehol, meg tudtommal nem is lehet...

Köszi
Üdv.,

teckdeck
Na sikerült 😊
Amikor elõször skint cseréltem, akkor nem resiztem a windows-t, viszont most igen és így jó lett 😊
Köszi mindenkinek a segítséget és fáradozást 😊

teckdeck
azt is próbáltam már, de nem oldódott meg.
Megpróbálam egy új fiókot létrehozni, úgy mûködött, cssak viszont itt van minden úgy beállítva meg minden, szval jó lenne ha megtudnám menteni ezt a fiókot

lck
Az csak a tálca áthelyezhetõségét és átméretezhetõségét befolyásolja. A leírt hibának nem tudom mi a hiba oka, esetleg megpróbálnék egy windows skin cserét, hátha utána megjavul.
Feltételeztem, hogy talán ez lehet a hiba amiért nem tud elõbbre lépni a probléma megoldásban. Nálam nincs elõtte a pipa és ebbõl gondoltam. Akkor viszont nem értem, hogy miért nem tudja betenni az Aktív ikonok elrejtése elé a pipadobozba a pipát? Mi akadályozza?

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

lck
Azon nem múlik. Minek vegye ki ?
Hali!
Vedd ki a Tálca zárolása elõl a pipát sürgõsen. Az nem kell!!!

Biztos nem csak én nem értem mi a gond.
nem tudod bepipálni a "A nem aktív ikonok elrejtése" checkboxot?

teckdeck
Kép

teckdeck
Köszi a képet ,de értem én, amit mondasz/mondtok, de nem tudok pipálni se, küldök én is képet, ha kell

teckdeck
de nem tudom, azért inaktív az az egész funkció

pipáld*
😄

A nem aktív ikonok elrejtését piáld be, akkor majd fogsz tudni.

teckdeck
de nem tudok a testreszabásra kattintani az a baj😞

Jobb klikk a Tálcára >> Tulajdonságok >> Testreszabás fülre katt >> Ekkor láthatóvá válnak az 'Aktuális elemek'. Ott rákattintasz (bal egér gombbal) arra amalyiket ezserkeszteni szeretnéd, ekkor legördül mellette egy kis segéd ablak. Ebben van három lehetõség ami közül választhatsz. Válaszd a 'Mindig látszik' lehetõséget. OKÉ fül, majd 'Alkalmaz' és megint OKÉZOD. Ezt beállítod mindegyiknél egymás után.

teckdeck
És ráadásul a tálca tulajdonságainál írja h értesítési terület és alatta h nem aktív ikonok elrejtése, az a beállítás inaktív.

teckdeck
Igen-igen, azt néztem én is, de ott nem lehet beállítani XP-ben sajna😞 Azt nem tudod véletlenül, hogy hol találom ezt a beállítást?😊

Narxis
Jobb klikk tálcára, Tulajdonságok, Értesítési terület. Ez Vistan van de valahogy XP-n is így van.

teckdeck
Hali all!

Egy oylan kérdéssel fordulnék Hozzátok, hogy hogyna tudom visszahozni a tálcán, a jobb alsó sarokban lévõ rendszer ikonokat, vagy nem is tudom h mi a hivatalos elnevezése, a lényeg h azokra gondolok amik az óra mellett vannak(pl a vírusírtó ikonja is itt szokott lenni)? már újra is indítottam a gépet, nem jött vissza, megnéztem a tálca beállításait, hátha ott van vmi ezzel kapcsolatban, de semmi. Nme tudok rájönni, hogy hol tudom visszahozni õket.
Segítségeteket elõre is köszönöm

Üdv
TeckDeck

LoDMaSt
Hmm, errõl eddig nem is tudtam, jó cuccnak tûnik, kipróbálom, köszi! 😊

@ Hellomarci

lck
Hiren's Boot CD -vel formázd le a gépet.
LoDMaSt
Sziasztok, segítség kéne,
A windows néha kidobált kék halállal (kb 2 hetes volt a win), de nem izgatott, mert mindig elindult, pár napja a hal.dll-t kereste, ezért nem indult, sikerült megoldani boot.ini újraírásával, win cd rõl indítással. Most jön az újabb hiba, a kékhalálon REGISRTY_ERROR-t ír ki. Mindig. Windows nem indul, azaz tölt, de kékhalál, csökkentett módban is. Újrarakni nem tudom, mert mikor elkezdi keresni a jelenlegi win verziót, kékhalál, a javítókonzolos javításkor is. Valami ötlet azon kívül, h egy másik géprõl formázzam le a merevlemezt? (nincs itthon több sata-s gép)

@ Hellomarci

Helo. Hogyan tudom optikai meghajtó nélkül feltelepíteni a Windows XP-t?
Nincs se floppy meghajtó, sem USB bootolást nem tud a rendszer. Egy régebbi Laptopról van szó, szóval a hardveres bütykölés sem lehetséges.

Azt próbáltam, hogy egy Windows telepítõ image fájlból az I386 mappát felraktam a gépre és elindítottam a winnt32.exe-t. Elkezdte a telepítést, de mindenféle hibaüzenet nélkül kidobott belõle.

Valaki tud megoldást? Vagy valami finomítást az I386-os módszerhez, hogy mûködjön?
zolo
Azt belehet állítani, hogy az asztalon levõ képeket mutassa mozaik nézetben (a'la Vista), és necsak a képekhez rendelt programikon jelenjen meg?

http://flickr.com/photos/zolika90/

sziasztok!

Fene sem tudja hogyan, de sikerült egy billenyûkombinációval eltüntetnem a winamp fõablakát. Valaki tudna segíteni, hogyan tudom visszaállítani?
köszi!

köszönöm 😄
LoDMaSt
32 eset 😊

@ Hellomarci

LoDMaSt
kerestem, de nem találtam errõl infót ott.
Narxis
Vezérlõpult--->Rendszer