185
Hogyan lehet több gép között megosztani az Internetet?
  • Gabe
    Köszönöm szépen a segítséget! A próbálgatás mellett maradtam mégis. Sikerült összehozni. Bár a home verzióval, amihez egy key-t szereztem, aztán már mehet is gond nélkül.
    nikkk! Te aztán sokat segítettél. Majdnem ugyanazt írtad, amit Laalee kicsivel korábban. Facér kell belekontárkodni, ha nem jóindulatúan akarsz segíteni! :-/ Egyébként sem azt állítasz be, ami jónak esik, mert megadja a progi, hogy milyen címeket keres. C-3PO! Ha esetleg neked még nem sikerült volna, akkor tekintsd meg a LITE verziót. Abban a legyszerűbben van leírva. Sőt még rajz is van hozzá. Utána, ha már tudod a beállításokat, akkor használhatod a PRO verziót is.
  • Gabe
    Ja IGEN! Az ADMIN jelszóval mi a helyzet? Nem kell megadni semmit, csak belépni? (leOK-zni?)
  • Gabe
    Nagyon preciz voltál, de még mindig kihagytál dolgokat. PL: a serverben 2 hálókártya van. Igy 2 IP-t is meg lehet adni. A netes hálókártyának az IP-jét nem változtathatom, ha legalább a serveren szeretnék netezni. És a Cliens Gateway-nek beállitott MELYIK Ip-t kell beállitani? Egyébként a Help mintha 192.168.1.xxx-et emlegetne, bár ebben nem vagyok biztos. A HOME verzió pedig micsoda, és hol található. A honlapjukon PRO és LITE verzió van, a LITE-ra azt irják, hogy csak MAIL-ezésre jó. Szóval ha ezeket pontositod, akkor már tényleg mennie kell. Igy viszont nagyon sok lehetőség maradt a kombinálásra.
  • Laalee
    szerver 192.168.0.1 kliensek 192.168.0.2-3-255 barmi

ujrainditod mindkettöt es megpingeled a masik gepet command line ping ip cim :) ha valaszol akor mar latjak egymast.

szerverre felrakod a winroutet, a kliensen meg beallitod a gatewayt a szerver ip re, ennyi. proxy meg egyebb marhasagot nem kell allítani

ha nincs szükségetek proxy ra és tcp map ra a winroute home verzio a tökeletes, itt szinte semmit nem kell allitani, csak megadod hogy melyik net adaptert hasznalja a megosztasra ha több dial up van beallitva, az éppen aktivat valszd ki, ha kabeles vagy, a nethez hasznalt halokartyat valaszd mint megosztani kivantat, ha játszani akarsz engedélyezd az összes port használatát, ez nem a legbiztonsagosabb, de egy firewall lal be tudod foltozni a lukakat :)

ha ezek utan se megy akor passz :)
  • C-3PO
    Ja értem! Laalee ,hogy egy közös alhálózaton van a két gép? Így gondoltad? És a Serveren mit kell állíttani? Mind a két gépre ugyanazt kell installálni?
  • C-3PO
    A WinRout config engem is érdekel, de én sem tudom, hogy mi az a subnet!!
    Kettő 98-as gépem van, de windows-os bellül a megosztás sehogy sem megy! Nekem azt mondták, hogy a server legyen 192.168.0.1 és a cliensen pedig hozzárendelt ip legyen! de ekkor nem látja egymást a 2 gép! Ez miért lehet? Van tippetek?
  • Gabe
    Egyébként nagyon nem akar összejönni. A servergépen Win95 fut, a cliens-en 98. Remélem, nem ez a gond.
    Angolból elég gyenge vagyok, nem nagyon értem a Helpjét. Pl.: Mi az Admin bejelentkezés az elején? Nekem most fel van téve a progi, teljesen alapértelmezett módban fut. Mit kell csinálnom vele? Miket kell beállitgatnom benne?
  • Gabe
    Köszönöm a választ! De hogy érted azt, hogy "egy subneten van két gép"?
  • Laalee
    esetleg még egy dns szerver ip cimet is megadhatsz, de azt sem fontos mert a winrouteban az is van
  • Laalee
    a cliensnel csak a gatewayt/átjárot (a halokartya tcp ip tulajdonsagoknál van olyan fül) kell beállitani, tehat a szerver gép ip cimet. innetol kezdve a winroute megcsinal mindent, feltéve hogy egy subneten van a két gép.
  • Gabe
    Laalee! Légyszives, ird le részletesen, hogy a cliens gépen mit kell beállitani a WinRoute-os megoldásnál. És a progin kell valamit állitgatni? (bocsi, de nincs hosszú i-m a billentyűzeten)
  • speedz
    én is az AllegroSurf-fel próbálkozom, de az irc és a chat-es weboldalak megosztásai sehogysem akarnak összejönni. mit csinálok rosszul?
  • [oLe] #60
    ja hat neten halobol jatszani egyedul is gaz nemhogy ketten. modemmel felejtsd el :)
  • Jezuska
    Én INTERNETES jatékrol beszélek. Saját hálózaton botok ellen persze hogy 10 a ping.
  • [oLe] #58
    pontosan. elsore meghozza. es a ping mibe ment fel? q3ba? mer ott nekunk max 10 volt 1 rakas bottal.
  • [oLe] #56
    hat en nemtom ti micsinaltok de mi a mult 7en 4 napig haloztunk a havernal es xp volt a tarcsazo, tehat a szerver, en arra mentem ra a sima vindoz netmegosztassal egy win milleniummal. es semmi baj nem volt vele. q3ban sem. pedig azt toltuk rendesen:)
  • Jezuska
    Na sikerult megosztani , de sajnos ugyanaz a hiba mint a sygate-nel hogy ha belepunk ketten egy játékba pl Quake-be akkor elkezd felmenni a ping 999-ig és nem megy lejebb :(( nekem egyebkánt ADSL-em van. Ugy hallotam ,hogy már egy sima ISDN elbir 3 gépet.Nem értem hogy miért szalad fel a ping nem lehet ezt valahogy szabályozni nincs erre valami program???
  • [oLe] #54
    ja a sygatenel ezt eszrevettuk miis. na remelem muxik a megosztas. ha nem akkor ha kell meg segitek.
  • [oLe] #52
    dehat ez olyan egyszeruen le van irva a helpben is.
    tehat eloszoris kell hogy telepitve legyen a win setupjabol az Internet megosztas. aztan a halokartyanak kell adni 1 ip-t. ezutan a szerver gepnek mas dolga nincs is csak betarcsazni.
    aztan a kliens dns-enek kell beallitani a server halokartyajanak ip-jet (pld: 192.168.0.1) a dns-nel asszem kerdez 1 hostname-t is. az a kliens gep halozatos neve legyen. domain nem kell. aztan gateway is legyen a szerver gep ipje (lasd fejjebb). aztan ennyit a halozati opciokrol. az internet opcioknal a kliens kattintson a lan settings-re (helyi halozaton bla bla) aztan ott automaticly detect settings (legfelsot kell beixelni).
    ennyi. ha nem megy ajanlom figyelmedbe a sygate progit ami nagyon jo. csak ha ez fentvan akkor a winme-s megosztasnak uninstallt kell nyomni.
  • tivi
    Majd elfelejtettem! Browswgate chace méret=0.
    ADSL-nél nincs értelme, amíg nem így volt, néha a kliesnnél a képeknek csak az eleje jött át.

Csak probálom, hogy itt működik link??
    http://www.stardust.hu
  • tivi
    Browsegate 2.8
    Letoltheted tucows.com-ról.
    Nálam Tudja a TCP-t E-mailt és FTP-t. Egyelőre a RealPlayer és a Quicktime nem akar menni.
  • lyina
    Sziasztok!
    Volna egy problemam, hatha valaki tud segiteni.
    Halozatba van kotve ket gep, AnalogX proxyt hasznalok, mukodik is rendesen a net, de nem tudok hasznalni sem ICQ-t, se chatelni nem lehet a nem modemes gepen. Tudtok ajanlani olyan proxy programot ami ezeket engedelyezi vagy mas megoldast? Koszi!
  • Laalee
    nemlehet mert moderaljak :)
  • Laalee
    a crack ekkel vigyazz mostanaban azokba rakjak a virusokat is...
  • Laalee
    serials 2000, oscar itt talalsz hozza reg key -t amugy 30 nap utan is megy 1-2 gep megosztasa ugytudom
  • Bradock
    Itt találsz:
    http://astalavista.box.sk/
    A keresőmezőbe írd be a program nevét és pontos verziószámát.
  • Laalee
    nem. és inkabb hasznald a winroute t. annal egyszerübben konfiguralhatot nemtalalsz csak talan a lite verziojat (abban nics proxy és firewall) amugy baromijol müködik. elolvasod a help file jat es mindent tudni fogy hogy s mit allits be. ja a szerver gepbe 2 halokartya kell.
  • Robert
    Ya. Cisco 760
  • Laalee
    mostanaban jelent meg a winroute uj verzioja a 4 es nek egy lite verzioja... otthoni celra nagyon jol hasznalhato NAT technologiat hasznal, tehat a kliens gépen csak a gatewayt kell megadni a szervere meg feltelepiteni a progit aztan minden ugy megy mintha a cliens gep közvetlenul a netre lenne kötve nemkell proxykkal meg map okkal szarakodni...

www.winroute.com ja a lite ba nics proxy szerver meg satöbbi, de nem is kell...
  • serivo
    ezt engem is érdekelne de nem winme alatt...ott a home networkinggal egyszerüen megoldhato a dolog,mert a szolgáltato felé egy gépnek mutatja a hálozatot is...állitolag...
  • Lord
    ja, és a cim : www.multiproxy.org :)
  • Lord
    Sziasztok

Használjatok Multiproxy-t. Nekem bevált... IRC-et nem néztem, de ftp-zni a kilesnról lehet :))

Üdv.
  • Borg
    Annál jobb megoldás nincs, mintha megirod a router kiosztást win alatt (route parancs, parancssorból). Ugyanezt csinálja minden progi (wingate, rideway stb)
  • Jockey Ewing
    És mit tud?
    Ftp megy-e a msáik gépről?
    IRC?
  • Jockey Ewing
    Nem kell sz@rozni a windows-os dolgokkal + a többi programmal sem. Egy progi kell, aminek a neve Internet Gate.
    Nagyon profi kis program. Nem kell felrakni tsak arra a gépre, amivel fellépsz a netre. Egyedül az IRC szervert kell beállítani, hogy melyik szerverre mutasson.
    Fellépsz a net-re, Lindítod a progit, és a másik gépnél az Explorer-ben a proxy-nak megadod a másik géped IP címét és kész is. Megy a net 1000L.
    Sok sikert:
  • Gaborr
    http://www.tar.hu/skori
    (keresd a letöltéseknél)