182112
  • nearo
    gondolom még nem járt itt a házigazda... ő se lehet itt 24/7
  • pedobear
    Miért nincs frissítve fent a bannerkép?
  • desigo
    Azért ez nem hangzik túl jól ismerve azt,hogy mennyi reklámban szerepel ahonnan egy vagyont kaszálhat.
    Ha idén világbajnok lenne a Lotussal de még ennek ellenére se kapná meg a fizetése (egy részét) akkor is elhagyná a csapatot?
    Mire kell ugyan a sokmillió eurós fizetés?
    Inkább a világbajnoki cím motiválná akár még úgy is ,hogy ő fizet a csapatnak.
  • IXEMGabeo
    ez egyértelmű volt

Lotus jövőre lehet középcsapat lesz
  • Master91
  • Master91
  • Szabi #142511
    "Miután az enstone-iak azonban sem a Renault-val való motorpartneri, sem az Infinity Racing nevű befektetőcsoporttal kötött megállapodást nem véglegesítették, Räikkönen végül a váltás mellett döntött."
  • Master91
    „Szeretek versenyezni, csakis emiatt vagyok itt, az nem számít melyik csapatnál. Az ok, amiért elhagyom a Lotust, pusztán anyagi jellegű: nem kaptam meg a fizetésem, amit nagyon sajnálok” – fogalmazott nyíltan Räikkönen.
  • G_ArchAngel #142509
  • Krigare90
    Hali valaki tudna adni egy stream linket a szabadedzésről?
  • RatBaG #142507
  • Professor X
    Igaz, csak arra céloztam, hogy én nem feltétlenül értek egyet a Farkas Péter cikkében leírtakkal ebben az esetben, mert eléggé egyértelmű, hogy kinek a pártját fogja. Ugyanakkor azt sem mondom, hogy biztos nincs igaza, elvégre ő jobban ért hozzá.
  • RatBaG #142505
    http://www.topgear.com/uk/car-news/tg-meets-taki-inoue
  • a.carkey
    Te is szimpatizálsz.
  • passatgt
    26.974 volt massa boxkiállása, 26.1 raikkonené, pont ennyi kellett:)
  • Dodo55
    Persze, lehetséges úgy is jó köridőket menni például, hogy a versenyző nem nyomja túlságosan, hanem helyette átvág 1-2 sikánt ahol betonozott és tiszta (fekvőrendőr féleségektől mentes) a bukótér.
  • IXEMGabeo
    Valahol a boxban belassított, hogy Raikkonennek időt nyerjen:)

hülyék a túloldalon...
  • Professor X
    Arra akartam csupán célozni, hogy:

1.A köridőkből nem feltétlenül derül ki, hogy a versenyző mennyire nyomja.

2.Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a cikk irója szimpatizál bizonyos versenyzőkkel (mivel szinte mindig elolvasom ezeket) és így talán az írásai nem feltétlenül adják vissza a valóságot, de mivel ez egy szubjektív rovat, ezért nincs is ezzel gond.
  • G_ArchAngel #142499
    Valoszinuleg a koridoket is behazudta.

Ketsegtelen.
  • Professor X
    Először is a köridő nem telemetriai adat. Másodszor Farkas Péter meglehetősen elfogult, úgyhogy nem feltétlenül mérvadó az, amit ő mond.
  • G_ArchAngel #142497
    "de a Ferrari a lehető legelegánsabb módon, elengedés nélkül intézte el a helycserét: az első tankolás során 2 körrel meghosszabbították Räikkönen középső etapját, gondoskodva róla, hogy így a második alkalommal már 3 körrel Massa után állhasson ki a boxba.
    Ennek elégnek kellett lennie, de épphogy csak annak bizonyult. Felipe ugyanis, nyilván, mert üzenni akart a szurkolóinak, keményen taposta a gázt abban a három körben, immár a szuperlágy gumikon: feltankolva is egy 1:12.965-ös és egy 1:12.987-es kört teljesített, miközben az etapja végén tartó Kimi 1:12.736-ot és 1:12.790-et autózott. Felipe valószínüleg azért hajtott, mert egyáltalán nem bánta volna, ha mégis a pályán kell elengednie a csapattársát, hiszen azzal végképp övé lett volna az erkölcsi győzelem - de a lapokat már leosztották. Az igazi győzelme ezen a hétvégén a pole megszerzése volt, tudta ő ezt már szombat délután is."

http://a5.hu/f1/a5-szubjektiv-interlagos-i-gorbe-tukor-0

Elsőre, de szerintem te is megpróbálkozhatsz a Google.com vagy .hu-val. Mágikus tulajdonságai vannak: beírod a megfelelő keresőszavakat és választ ad mindenre. Ha nem, akkor 42.
  • Professor X
    "2007: Kimi 2x nem fejezett be versenyt. A kettőből 2x viszont vezető helyről esett ki műszaki problémákkal."

Mindkétszer (Barcelona, Nürburgring) 3. helyről esett ki.

"Raadasul ott volt a telemetriai adat, hogy Massa nyomta, mint allat Kimi kiallasa alatt, eszebe nem volt, hogy magaele engedje."

Ezekre az adatokra (vagy legalábbis valami forrásra) rendkívül kíváncsi lennék.
  • Master91
  • a.carkey
    Igazából, kapott a sorstól még pár évet a balesete után. Alonso megérkezésével IS megjátszhatták volna amit most, de mivel Massa megsérült, így mellé álltak, a nagyobbik rosszat választották a kisebbik rossz mellett (remélem hosszútávon érthető, hogy mire gondolok!) mert különben kaptak volna jópár anyázást, hogy jaj, szegény sérült így, meg úgy, a gonosz Ferrari meg megszabadul tőle.
  • G_ArchAngel #142493
    Raadasul ott volt a telemetriai adat, hogy Massa nyomta, mint allat Kimi kiallasa alatt, eszebe nem volt, hogy magaele engedje.
    Sokkal jobb lett volna a lelkenek, ha a palyan kell megtennie, mert ezzel megmutatta volna, hogy rajta is mulott, de a finn onerobol megelozte a brazilt.
  • a.carkey
    "2009: a balesetééig bőven Raikkonennel egy szinten mozgott és év elején amikor a Ferrari beállította az 1980-as negatív rekordot melyen kb 4 futamon keresztül nem szereztek pontot akkor is 2x is kapásból megállt alatta a vas 4. és 5. helyeken. Majd nézd vissza..."

Ja ha így nézzük, nézzük visszafelé is a csapattársával.

2007: Kimi 2x nem fejezett be versenyt. A kettőből 2x viszont vezető helyről esett ki műszaki problémákkal, tehát az az egy pont nem bemákolás, Massa segítsége, hanem önerőből szépen visszahozta amit elvett tőle a sors, vagyis a Ferrari. Így az akár - ahogy egyesek lazán behúzzák aki vezetőhelyről esik ki - 20 pont is lehetett volna, tehát annyira nem is volt rossz a végén 17ről visszajönni ...

2008: az EU GP-ig bőven Massával egy szinten mozgott, és már akkor is 3 ponttal vezetett előtte. Utána kapásból 4x nem szerzett pontot, melyből 3x kiesett motor és más hibák miatt, egyszer ütközött, de az eleve elqurt időmérős Ferrari taktikák és visszasorolások miatt - hisz sokszor visszasorolással is büntették - tök mindegy volt, hogy minden alkalommal dobogós helyeken haladt. Majd nézd vissza ...

Massa ha nyer 2008ban, istennagykirály, de nem nyert, így újabb karrier maradt befejezetlen. Persze, még mehet a Lotusba, de szerintem nem talál majd magának csapatot.
  • RatBaG #142490
  • IXEMGabeo
    nevetni fogsz kezdet kezdetén én sem láttam Massában semmi extrát..de saját bevallása szerint a Schumacher mellett töltött 1 év alatt rengeteg fifikát ellesett, aminek köszönhetően gyorsult az általad ledegradált brazil. Ennek fényében a 2007-es szezonban már egyre több villanása volt és 1. félévben fej fej mellett Raikkoval haladt a vb cím felé, hogy utolérjék az Alonso-Hamilton párost. Akkor utána a Nürburgringen volt az az eset mikor Fernando a száradó pályán lehagyta Massát még össze is kaptak utána majd azután a fejlesztések Raikkonennek kedveztek, aki a legvégén (többször is elmondták), ha szerencse volt, ha nem kihasználta a lehetőségét és Hamilton utolsó 2 bakiját. VB lett. Massa nem vallott szégyent már ott sem és látszott a fejlődés állandósítása nála.

2008: rosszul kezdi a szezon 1 ütközés Coultharddal, majd Sepangban a 2. helyről kicsúszás...Azután Bahreint megnyerte, nyert a spanyol, török nagydíjakon, Monacoban jól ment csak a sok SC miatt feljött Hamilton, aki még meg is úszta a defektet, Massa pedig kicsúszott a St. Devote kanyarban ahol meg kellett fordulnia időt vesztett és csak 3. lett. Raikkonennél már itt is jobbnak bizonyult néhol azután pedig nyilván mivel ő teljesített jobban ennek okán Raikkonen háttérbe szorult akinek el is ment a kedve azaz motivációja arra az évre... Pláne, hogy a finn számára a francia nagydíj volt a fordulópont amikor a kipufogója miatt kellett Massát elengednie...Esőben egyébként a Ferrari eleve szenvedett a Mclaren jobban ment vízes körülmények közt így Hamiltonnak nem kicsit volt szerencséje...Massa vb-je, ha a hibákat összevetjük Hamiltonéval akkor a több műszaki és csapat hibának köszönhetően ment el. Emlékeim szerint a Hungaroringi elfüstölés és a szingapúri csodálatos tankolás jócskán a csapat részéről taccsra vágta az egészet. Ezenfelül a brazíl nagydíj utolsó kanyarja is ott volt, habár ott azért Massának szerencséje lett volna, ha Glock mégis behúzza azzal a taktikával kb a 4., 5. helyre a Toyotát...Nem így lett így végül elbukta a küzdelmet. Sokan említik mindig, hogy az akkori Ferrari verhetetlen volt nos ez azért nem igaz, mert Kovalainnek is voltak felvillanásai volt Mclaren 1-2 nem egyszer időmérőn, tehát tempó tekintetében hasonló volt a technika tudás mindkét jármű esetében...Ha valaha megtudnánk az igazságot melyik autó volt a gyorsabb talán a Ferrarinál billenne a mérleg, de ezek feltételezések. Kiegyenlített küzdelem volt melybe olykor a BMW és év vége felé a Renault is Alonsoval bele tudott szólni...

2009: a balesetééig bőven Raikkonennel egy szinten mozgott és év elején amikor a Ferrari beállította az 1980-as negatív rekordot melyen kb 4 futamon keresztül nem szereztek pontot akkor is 2x is kapásból megállt alatta a vas 4. és 5. helyeken. Majd nézd vissza...

Balesete után nem az a régi Massa volt már, akit láthattunk ráadásul meggyőződésem, hogy a Santander pénze és Alonso vb címeinek, reklámértékének köszönhetően nagyban élvezi a támogatottságot. Elismerem, hogy Massa már Alonso hátvédnek se volt jó, de azért pont a megfelelő pillanatban 2012-ben Brazíliában ott tudott lenni mögötte és nem rajta múlott h a spanyol nem lett vb...Ott pl Vettel hozta vissza a sírból azt az évet.

És, hogy miért is jó csapatjátékos Felipe?

2007-ben a hazai nagydíját áldozta, hogy Raikkonen világbajnok lehessen,
    2008-ban ugyanezt visszakapta Raikkonentől
    2010-ben átengedte Alonsonak a győzelmet Németországban (Alonso is faster than you...)
    2011-ben számos üzenetet kapott, hogy engedje el Alonsot megtette
    2012-ben Texasban a váltóját is megbabrálták, hogy Alonso a tisztább oldalról rajtoljon, ami be is jött
    2012-ben Brazíliában láthattuk mi történt

ÉS akkor arról ne is beszéljünk, ha véletlenül gyorsabb lett volna a spanyolnál akkor csúnyán elrontották a kerékcseréjét vagy éppen mögé hozták ki, kint tartatták, hogy pozíciókat veszítsen...

hát ennyi remélem a hsz-em elküldte és elgondolkodsz azon miért is van ott a klasszisok közt a brazíl cigány ahogy te hívod...
  • Lteebee
    Magáért hajt majd, mint Dzsudzsák:-)
  • precise
    Az, hogy valaki a hazai pályáján bejön 3.-nak attól nem borult még le senki. Az, hogy valaki egy évben 20 versenyből 5 futamon megy jól a többin felejthető a teljesítménye, attól megint nem fog előtte leborulni senki.

Hogy tiszta legyen:

Amikor elkezdett F1-ben versenyezni semmit nem mutatott. Már akkor is elverte az összes csapattársa pl Heidfeld vagy Fisichella, egyikük sem Top versenyző, F1-es VB-re esélytelen emberek. Ok Fisco időmérőn jó, de a pontokat nem ott osztogatják. Első éve után nem is kellett senkinek, a Ferka mégis felkarolta, gondolom mert Brazil az meg nem rossz piac nekik.

Mégis Ferrari segítséggel egy év után újra beülhetett Fisichela mellé aki jól el is picsázta, jó túlzás hogy nagyon de több pontja volt. Villeneuve-öt elverte talán 2 ponttal igaz Villeneuve többször eset ki mint Massa. Mindenesetre amikor a Ferka bejelentette, hogy Massa-t igazolják Bari helyére, hetekig döbbenten álltam a dolog előtt. Semmi kiemelkedő, mint mondjuk anno Bari pole esőben a Stewarttal(?) vagy valami.

Ezek után évekig leszartam az embert, érdektelen szürke versenyző aki valami oknál fogva jobb autót kapott mint amit érdemelt ennyi, nulla fika vele szemben részemről.

Szerencsétlen balesete után még sajnáltam is, sőt mikor majdnem vb lett drukkoltam neki, hogy meglegyen. Na mind1 balesete után összeesett, utána csodálkoztam, hogy a lassúsága ellenére babusgatják.Na mind1 most hogy lép, csöndben búcsúztam volna tőle, csak hogy jöttek ezek a nyilatkozatok... (Azóta azért gondolom ki lett osztva)
  • Magic Boy
    Benne vannak ők is UAE (Egyesült Arab Emírségek) néven.
  • IXEMGabeo
    Elfelejted a tavalyi brazíl nagydíjat ahol Massa bejött 3-nak és az előzéseivel Alonsot segítette a mezőnyben látványosan...Ki is a hálátlan? Eleget szopott már a csapat érdekei miatt...te nem vagy komplett barátom
  • IXEMGabeo
    hát igen...

Luca megmondja:)
  • a.carkey
    Dehogy nem segíted Felipe! :D
  • passatgt
    remélem alonso előtt fog végezni:)
  • passatgt
    „Nem segítem mostantól Alonsót. Már péntektől a Szingapúri Nagydíjon kezdve saját magamért fogok versenyezni. Minden körben támadni fogok, eljött az idő, hogy a saját érdekeimet tartsam szem előtt" – mondta Massa a TV Globónak adott interjújában.
  • precise
    A lényegen nem változtat. B kategória, de az arca akkora mintha A lenne. Ráadásul olyanért sír ahol simán lassabb volt Alonsonál csak a rajtnál elé tudott evickélni. Ez nem az a kategória mint Sumi-Bari A1-ring ahol Bari gyors is volt nem csak Sumi elé pottyant...

Az elmúlt napokig úgy voltam Massával, hogy jólvan hülyegyerek élvezd amit ajándékba kaptál, de ezekkel a nyilatkozatokkal elássa magát, és így már tényleg örülök, hogy soha nem lett/lesz vb.
  • FeikG
    MÉG!
  • G_ArchAngel #142478
    te biztos nem, hugica
  • FeikG
    Nyugodj le! Senki nem lépett a fütyikédre