FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bakkerman
így van,ez az átlagsebesség,évrõl évre Monza-ban mérik a legnagyobb átlagsebességet

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

HTS s3rg1nh00
szerintem az inkább legmagasabb átlagsebesség lesz

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Az konkrét volt😊 de van egy gyanúm hogy nem Newey csavarozta fel a szárnyat😊

benőmenő
*spontán
benőmenő
Elsõ szárny miatt nem, de a hátsó szárny sontán leszakadására volt példa.
Egyébként jópofa.

Rég kacagtam ilyen hosszasan..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Nem. Jobban rugaszkodj neki ha meg akarod ugrani az ingerküszöböm..

Csupán felesleges teleszemetelni a topikot ilyenekkel, megteszik mások, csak õk hozzászólásnak álcázzák..

Jeffjohnson
"Legnagyobb csúcssebesség a P Zero F1 abroncson: 248.241 km/óra (Hamilton / Olaszország, idõmérõ)."

Nem kevés az egy kicsit?

lol ja sokszor állt meg Kimi az elsõ szárny miatt😄 nem omega koncert volt a merci motor miatt?😄

szabii98
1998-2006 McLaren
2006- RB

Lõ a McLarennek is csak megálló autókat tudott tervezni. A sors fintora.

I met God. She's black

Firerock
Schumacher😊

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

kifli
98 és 2010 közt mivolt? Szerintem kicsit túl van misztifikálva. Mindig eltalál valamit, majd azt tudja alakítani úgy, hogy pár évig kitartson 😊
Firerock
Ez azért erõs volt egy kicsit...
Kb olyan mint Vettel Sennás poénja...

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

pedobear
Newey tervezte az az autót is amiben Senna rejtélyes körülmények között meghalt. (newey killed senna)

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

desigo
terpesz xD

FeikG
OFF!
csak hogy ne maradjon megválaszolatlanul a kérdésed!
Már 1976-77-ben megírták a Kanadai lapok "Nagymagyarország,vagy nemzethalál!"címen.
Van úgy hogy a poén szarul sül el....
ON!

nearo
Poénnak szántam azt a posztot ("Hamilton's fault"), és madmanic fórumozótárson kívül nagyjából mindenki fel is fogta ezt... de tanultam a hibámból, legközelebb nem csinálok ilyet, mert úgyis mindig lesz valaki, aki komolyan veszi, és nem kell a faszomnak se a felesleges vita...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

DasIsFuck
de azért olvassátok is magatokat, vagy write only üzemmódba nyomassátok a baromságokat?😄

morális gyõztes meg ki érdemli meg jobban egy technikai sportba a vb címe..XDOMGLOL

Az érdemli meg aki az év végén elsõ helyen végez..ennyi.

Aki ezt nem képes megérteni annak azt ajánlom, ne nézzen f1-et vagy bármilyen techniaki sportot a jövõben.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Master91
Pirelli 2012 – statisztikák

Abroncsok:
A szezon során biztosított abroncsok: Versenyabroncsok: 31,800, amibõl 22,500 száraz, addig 9,300 esõs gumi volt. Ehhez jön hozzá a 6,600 tesztabroncs (ide nem tartoznak bele a fejlesztések során használt gumik).
Abroncsok, amiket kizárólag csak a versenyekre biztosítottak: Szuper-lágy: 6%. Lágy: 25% Közepes: 21%. Kemény: 17%. Köztes: 18%. Esõs: 11%. Fejlesztéssel kapcsolatos abroncsok: 2%
Felhasznált abroncsok: Száraz: 21,400. Esõs: 2,100.
Újrafelhasznált abroncsok: 31,800 versenyabroncs. 6,600 tesztabroncs.
Átlagos élettartama egy száraz guminak: 180 km
Átlagos élettartama egy esõs guminak: 140 km

Pályák, versenyek és tesztek:
A legtöbb ideig tartó erõhatás, aminek ki volt téve az abroncs: India (10-11 kanyar)
Az év leghosszabb futama: Malajzia: 2:44.51.812.
Az év legrövidebb versenye: Nagy-Britannia: 1:25.11.288.
A legtöbb kört teljesített abroncs a szezon során: Kemény: Kobayashi (798). Közepes: Senna (869). Lágy: Ricciardo (1,012). Szuper-lágy: Räikkönen (237). Köztes: Alonso (145). Esõs: Kobayashi (104).
Legnagyobb csúcssebesség a P Zero F1 abroncson: 248.241 km/óra (Hamilton / Olaszország, idõmérõ).
Legalacsonyabb végsebesség a P Zero F1 abroncson: 161.828 (Schumacher / Monaco, idõmérõ).
Megtett kilométer a Renault R30 tesztautóval: 7,012.
A Pirelli tesztjeinek száma: 9.

Bokszkiállások:
Összes bokszkiállás: 957 (ebbõl 14 bokszutca áthajtásos és 2 megállásos büntetés).
Átlagos bokszkiállás egy versenyen: 47.9, 1.9 versenyzõként.
A legtöbb bokszkiállás egy versenyen: 76 (Malajzia).
A legkevesebb bokszkiállás egy versenyen: 24 (Amerika).
A leggyorsabb bokszkiállás: 2.31 másodperc (McLaren / Jenson Button a Német Nagydíjon)

Elõzések:
Összes elõzés: 994 (ez a szám az évadzáró Brazil Nagydíjat nem tartalmazza)
Legtöbb elõzési manõver egy száraz versenyen: 90 – Kínai Nagydíj.
Legtöbb elõzési manõver egy esõs versenyen: 76 – Maláj Nagydíj.
Legkevesebb elõzési manõver száraz futamon: 12 – Monacói Nagydíj.

Egyéb más érdekes statisztikák:
Összes megtett kilométer a P Zero abroncsain (verseny és tesztek): Kemény – 101,692; Közepes – 121,840; Lágy – 123,270; Szuper-lágy – 21,993; Köztes– 13,770; Esõs – 7,930.
Leghidegebb pályahõmérséklet: Amerika – 11°C. Leghidegebb az év során: Jerez, téli teszt – 0°C.
Legmelegebb pályahõmérséklet a P Zero abroncsain: Brazil Nagydíj – 55°C.
Leghidegebb levegõhõmérséklet a P Zero abroncsain: Amerikai Nagydíj – 4°C. Leghidegebb az év során: Jerez, téli teszt – -2°C.
Legmagasabb levegõhõmérséklet a P Zero abroncsain: Európai Nagydíj – 37°C.
Összes megtett távolság a Forma-1-ben használt abroncsokon: 216,967.
Összes Twitter bejegyzés a Pirelli Médiától: 5,400.
Összes leírt szó a sajtóközleményekben: 79,744.

Pirelli F1 és az emberek:
Összes alkalmazott a futamokon: 52
Nemzetiségek a Pirelli F1 csapatán belül: 10
Összes eltöltött idõ a repülõs utazások során: 192 óra, vagy 8 nap.
A Pirelli által kiadott csuklópántok száma: 4,450.
Szállodai foglalások a Pirelli csapatának: 1,498.

A Pirelli teherautói és kiszolgáló részlege:
Teherautók száma az európai versenyeken: 13
Megtett kilométerek a teherautókkal: 31,125 km.
Felszolgált ételek a Pirelli vendéglátó egységében (beleértve a teszteket): 24,132
Felszolgált kávék a Pirelli vendéglátó egységében: 28,350.
Tésztareceptek a Pirelli séfjétõl: 314.
Összes mascarpone, tiramisu és más finomságok: 205 kg.

Pirelli 1950 óta:
Versenyek: 242
Gyõzelmek: 83
Rajtelsõségek: 86
Dobogós helyezések: 256
Leggyorsabb körök: 90
desigo
Hihetetlen,hogy nem tudtok túl lépni a pilóták és egymás sértegetésén.
Óvoda...
nearo
Csak nem a lelkedbe tiportam...? Bocsi 😞

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Hami mennyi pontott dobott? 3 futamgyõzelmet kb? simán ott lett volna a végelszámolásnál ha... Jó pilóta ez kiderült már többször.
Faxa volt ez az idény😊 Nekem már csak Palik hiányzik😄😄 De mondta volna most is...Raikkonen elment a Rottenbiller utcába😄😄 Mezei helyett simán eltudnám képzelni.

<#felkialtas>

Master91
+1
HTS s3rg1nh00
hát az az esõ volt...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

bardocz
Én is örültem Kiminek nagyon. De ettõl függetlenül Hamilton hozta Lonzi szintjét elsõ évében, ami nem kis dolog.
repvez
Schumi bucsuztatásáról van valami infó. amit a Braziliaiak mondtak, hogy nagyon szerveztek neki .
szabii98
Raikkönennek én is örültem, de így visszagondolva Hamilton g*cinagy pilóta volt, és még most is az

I met God. She's black

tökmind1 itt rohadtul örültem h a nagyképû faterjával együtt Hami bukott, Alonso is a görénykedései miatt és Raikko lett a világbajnok...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

plusz Ron Dennis...Õ azért kapásból inkább Hamiltont pártolta...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

bardocz

Ha nem egy féreg a csapattársa, akkor lehet több esélye lett volna.
szabii98
bocsi 22

I met God. She's black

szabii98
Hamilton 20 évesen majdnem VB lett, ott kb. lesz*ptam magam

I met God. She's black

ha a régi forma 1-hez viszonyítunk a 25 év még zöldfülüségnek számított. Nem olyan öreg Hülk és bõven benne van a vb cím. Mamár 20 éves Perezek, 19 éves Algersuarik meg Gutierrezek jönnek😮 elég durva

Felgyorsultak a felkészítések, kitenyésztették ezeket a versenyzõket.

Hami, Rosberg, de még Kubica is elég fiatalon került be

Még emlékszem milyen nagy szám volt, amikor Button 20 évesen debütált 2000-ben😄 õ volt a friss húsi következõ évre a Raikkonen, Alonso páros 22 és 20 évesen😊

Michelin csalások?

Mclarenen is Michelin gumi volt, a Ferrari szívott abban az évben, de nagyon. Tulajdonképpen 2 csapatos vb volt elején még a Toyota is jól állt, de lemaradtak a fejlesztési versenyben

Meg azért is mert eléggé cserélgették idén a srácok a szopóálarcot😊

ja és a Hockenheimi futamon azért Hamilton is picit bekavart Vettelnek a visszavett körével...Ott is jól ment Alonso, de a Ferrari eleddig mindhárom évben jól teljesített Német nagydíjakon ill. az Angol nagydíjon is.

Alonsonak egész évben pl mûszaki gondja sem volt, Vettelnél volt abból is bõven összeakadt Karthikeyannal, amiben õ is vétkes volt kissé, Senna kilökte most is pl. egyszer legalább jogtalanul büntették meg úgyhogy kijutott neki is a jóból és Alonso 2 kiesése eltörpül ezek mellett. 2010-es vb címért is megszenvedett az sem az ölébe hullott ám, mert ott is csak neki volt mûszaki gondja szinte Alonsonak meg csak Malajziában az tény h a Red Bull akkor is a legjobb volt csak ott még neki is voltak buta hibái pl. Török futam amikor Webberrel akadtak össze vagy Belgium amikor Buttonba ment bele oldalról mégis világbajnok lett és az nem Petrovon múlt...Abban az évben 4 potenciális vb esélyes is volt ezért is szerettem azt az évet és Vettel sosem vezette a tabellát mégis bajnok lett (mondjuk ehhez az is kellett, hogy Webbert ne segítsék, mert sokkal elõnyösebb helyzetben volt akkoriban. Tavalyi évben Vettel ugyanolyan technikát kapott, mint Schumi 2004-ben kihozta belõle a maxot vagy még talán annyit sem és így is vb lett megdöntve az 1 évnyi pole rekordot is...Tavaly nem volt sajnos ellenfele igen. Idén azért a Red Bull szenvedett az év elejével a befújt difi betiltása miatt, de a szezon végére a fejlesztések bejöttek és nem csoda, ha elõkapta a góllövõ cipõjét. Ami érdekes, hogy Webber számomra meggyõzõbb volt a Silverstone futamig ott nem tudom mi történt azóta vele, de az autó egyre jobb lett és megint Vettel volt az élen idén viszont abszolút nem látszódott az, ami tavaly v tavaly elõtt h Webber el lenne nyomva vagy, hogy szenvedve a Pirelli gumikkal és nem volt annyi rossz rajtja, mint tavaly.

Alonso jó teljesítményt nyújtott nem kérdés, év elején a Maláj futamot azt egyértelmûen a szerencsének és a Mclaren boxtaktikai hibáinak és Perez rutintalanságának köszönhette h megnyerte. 2 hazai futamán nagyon jól ment elõbbin Maldonadot nem bírta elkapni, Valenciai futamon kimagaslót nyújtott. A kiegyenlítettségben, merthogy 7 futamon keresztül itt vitáztunk mi okozhatja ezt a sok kiszámíthatatlanságot Alonso valahogy kimaradt mindenbõl pont úgy, mint 2005-ben és elbetlizketett 1-2 futamon itt vitáztunk azon is, hogy vajon tényleg nekik sikerült e megérteni a Pirelli gumikat? Szezon második felére a Ferrari egyértelmûen a 2. és 3. erõforrás volt ezt onnan lehet tudni, hogy Massa is bõven feljavult tehát a kocsi semmiképpen sem volt hulladék, mint a szezon elején. Lotus és a Merci visszább estek a Sauber pályafüggõ autó volt habár futamon versenyképesek, Williams szintén pályafüggõ a Red Bull és a Mclaren pedig állandó élharcosok voltak. Mclarennél rengeteg taktikai, box és egyéb mûszaki hibák voltak tulajdonképp Hamilton és Button is rengeteget vesztettek. Helyükben meg sem köszöntem volna idén a csapatmunkáját.

Összegezve én ezek együttesében látom azt, amiért Alonso ennyire elõl tudott maradni sokáig.

szabii98
itt mindenki nagy tehetség.(jó talán Narain nem).
de nem mindenkinek jut lehetõség..

I met God. She's black

Most van egy cikk Hulkról hogy hmm a jövõ nagy reménysége meg milyen fasza "az is)
Olvasom tovább hogy 25 éves😊 mondom fasza😄 Vettel meg 3x VB és 25 éves😊 ezt írtam az elõbb..

FeikG
Hát errõl van szó.
Ezt kellene megértenie mindenkinek.Akkor nem futnánk felesleges köröket

Kimi a McLarenel 2x morális VB😊

Régen is de mostani F1-ben annyi mindennek kell klappolnia hogy hihetetlen, ez van.

FeikG
Látod ez ilyen egyszerû!
2006-nak meg Sumi a morális gyõztese,mégis Alonso 2x vb.
2005-ben meg a michelin csalások miatt nyert.De ez nem érdekel senkit

szabii98
azt nem találtam, de lõ így pont megvan a maradék 3 pont 😄

I met God. She's black

Nem mozgat Alonso... egyszerûen nem érdekel egy rinya picsa.. elnyomatja a csapat társait.. nem szeret küzdeni...

Semmi bajom Vettelel csak szerintem jelen pillanatban nem érdemel 3 VB címet de el lehet fogadni hogy ezt dobta a gép.. valakinek össze jön valakinek nem.

nearo
másik Vettel kiesésnél pedig Alo 3. lett

Legalább vállalod😊

Egyezünk meg ez Kimi éve is volt😊

szabii98
most nézem, Vettel a magyar nagydíj után 3. volt 42 pont hátránnyal, és japánban már csak 4 pont hátránya volt Alonsohoz képest. Pech hogy 18 pontot vesztett Alo Vettelhez képest(1. Alo kiesésnél Vettel nyert, másodszor 2. lett, Vettel kiesésénél Alo nyert, így 18).

Hiába éltetitek Alo-t, így vagy úgy makkolták össze szinte az egészet, és sokszor a szerencsén múlott hogy nem elõzték meg. Ráadásul hogy még majdnem meg is nyerték 😄😄 durva

I met God. She's black

Botond
Ez egyértelmûen Karthikeyan éve volt, aki mást mond az nem normális szerintem.
<#ravasz1>