182112
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#142717 biztos jó dolog hogy szétkurják az F1-et :) -
#142716 Ez mekkora marhaság már!
Vettel autójának a legnagyobb ereje az Vettel.De volt már ilyen,pl. 1996 Barcelona.
Patrick Head így nyilatkozott akkoriban:
"Nem értem! ez egy fenomén egy zseni,a 2mp-el lassabb csotrogánnyal ad 4mp-et nekünk körönként"
Az idézet nem pontos,csak annyira amire még emléxem...
-
#142715 http://formula.hu/hirek/153/383/83058/horner-nem-erdemeltunk-volna-buntetest -
IXEMGabeo #142714 most hiába vitáztok, de Grosjean összekapta magát a ring óta előtte még nem egyszer Kimi előtt volt és már kapta a rádió üzenetet is, hogy engedje el a finnt, ami jogos, mert vb címért harcolt, ugyanakkor most pl. az ő hétvégéje volt csak mindig utoléri a balszerencse. Most Kimi 2x kiesett ebben az évben önhibáján kívül ezzel kell felvágni mikor Grosjeannek több szerencsétlen esete volt? És egy szóval nem írtam sehol se, hogy GROZSI A JOBB összességében csak annyit írtam, hogy fejlődő tendenciát mutat és 3 verseny óta bőven felvette Raikko ritmusát...Rögtön nekiálltok duzzogni Kimisek, ha valaki ellenvéleménnyel rendelkezik:DDD -
IXEMGabeo #142713 jó én már túlléptem ezen...
Nincs mit tenni ügyesen elérték, amit akartak kisebb büntivel megúszták ez van sajnos. Red Bullt is legalább 1 esetért el lehetett volna meszelni...merthogy nekik nem 1 kétes esetük volt a hajlékony szárnnyal, a padlólemezzel -
@Vettel "A Motorsport-Magazin azt kérdezte tőle, hogy mitől ennyire erősek a Red Bull-lal, és szerinte mi a titok. „Amikor a többiek hazamennek, és a töküket lógatják a medence mellett, mi még mindig ott vagyunk, dolgozunk az autón, és próbálunk még többet kifacsarni belőle”- jegyezte meg mosolyogva." -
gg01 #142711
Forma1 online közvetítés: http://STARTLAP.DR.HU
22:15 szingapúri nagydíj , felvételről
(fél órás tereferét rakta be elé, azért nem 21:45 -től)
-
#142710 Ez nem így van! nem lehet tesztelni semmit.
Plombált motorokat és váltókat kap a csapat az év elején,amit szám szerint ketté választanak a két versenyzőnek és így mennek gépátvételre.
Semmilyen lehetőségük nincs belenézni,csak beteszik is olyan amilyen.
Természetesen selejtet nem küld a gyár,de mindig lehetnek rejtett hibák,ezért lutri az egész.
Abban viszont igazad van,hogy a korai visszaváltás nincs jó hatással a technikákra,erre is visszavezethető,de lehet sima pech is.
Vettel-nek is volt épp elég. -
McCartman #142709
Webber itt kapcsolja be az utánégetőt. :D -
gg01 #142708
Forma-1 online : STARTLAP.DR.HU
21:45 Forma-1 Szingapúri Nagydíj ( felvételről )
(csak várd meg míg magától beadja, és túllép a reklámon)
Jó szórakozást.
-
#142707 Egy utcai Ferrári-hoz 12 motorblokkból 1 lesz jó (a számok lehet nem pontosak, régen olvastam róla). A többi szar lesz mert függ a motor minősége az alapanyagtól, meg hogy hogy sikerül az öntés. A Ferrári azt mondja hogy mi csak olyan blokkot rakunk be ami 90 pontot ér el a minőség teszten (most csak mondok számokat). Innentől van 90-100 pontos blokk. Ez egyik kicsit tovább fogja bírni a másik nem. Megfelel a minőségi tesztnek és ez a lényeg.
Azt nem hidd, hogy itt másképp van. Max csak magasabbak a számok, de mindig lesz különbség a blokkok között. És ugyanez igaz a váltó alkatrészeire is. -
GPx8 #142706 Ja. Mondjuk egy Marussiánál esetleg, de egy RedBullnál??? -
#142705 Nem selejteset. Minden motornak és alkatrésznek megvan a gyártási minősége ami felett azt mondják hogy mehet élesbe. Ha nem üti meg a szintet újat gyártanak. Viszont ez a szint nem 100% mert ilyet nem lehet. Mindig vannak apró hibák. Ultrahanggal vizsgálják is. Van, hogy picit jobban sikerül van, hogy nem és innentől kezdve kaphatja a jobbat Vettel.
LOL -
#142704 Szerintem az hogy milyen fordulatszámon váltasz (és ezt mennyire tudod stabilan tartani) nagyon is befolyásolhatja a váltó élettartamát.
Viszont ott a 2. bekezdésem, amiben elismerem, hogy lehet más oka is, de a szerencsében én nem hiszek. -
GPx8 #142703 Biztos pl. egy RedBull-nál gyártanak selejtet is, amit a 2. számú versenyző kap meg... LOL! -
#142702 Van egy szerkezet, pl. váltó. Két kapcsolóval tudsz fel ill. le váltani. Elromlik. Nehogy már Vettel ujjai lágyabbak, mint Webberé legyen a dolog oka? :) vagy bírja valami, vagy nem. Kimire is megmondták, hogy öli az autót és a motort, oszt két éven át folyamatos pontszerzésben volt a feketékkel. -
-
#142700 Nem biztos. Alonso is sokkal kevesebb hibával küzd mi Massa. Szerintem ebben benne van többek között, hogy hogy bánnak az autóval. Lehet Alonso és Vettel precízebben és kiegyensúlyozottabban vezet és ezt meghálálják az alkatrészek.
Persze ez is lehetséges, hogy az 1. számú pilótának jobb a háttértámogatása. Beállítások, szerelők, lehet még az alkatrészeket is tesztelik valahogy és jobbat ők kapják. Ki tudja. -
#142699 De ha ma nem Webber szopja be, hanem Vettel, vagy tavaly Vettelnek nem jön ki a lépés, akkor ma Alonso a sztár. -
G_ArchAngel #142698 -
#142697 Biztos Tom Jones lenyúlta a csaj szerelőtől. :) -
Claptonic #142696 Megrovásban részesitem a FIA-t, mert 20 év után elérték, hogy abbahagyjam ennek a Forma-1-nek szégenytelenül nevezett cirkusznak a követését. Kösz, Todt. -
#142695 A Nemzetközi Automobil Szövetség megrovásban részesítette a Lotus csapatát, az istálló egyik tagja ugyanis nem viselt sisakot Romain Grosjean előre nem tervezett bokszkiállása során. -
#142694 Az FIA Fernando Alonsót és Mark Webber is megrovásban részesítette a Szingapúri Nagydíj levezető körén történtek miatt. Az ausztrálnak ez volt a harmadik ilyen jellegű figyelmeztetése, így ő automatikusan tíz rajthelyes büntetést kapott a Dél-koreai Nagydíjra. -
#142693 Biztosan komoly beszélgetés lesz -
#142692 De ha teszem azt Webber helyett Vettel hibásodna meg folyton, gyulladna ki, meg hasonlók, na akkor annyi lenne a tökéletességnek. VISZONT, az, hogy Webber gondokkal küzd az azért azt is előrevetíti, hogy bár eddig Vettel megúszta, előbb-utóbb nála is lehet gebasz. Nem egy, hanem akár több is. De most jó szériában van, elégnek kell lennie ennyi előnynek. -
#142691 "Olykor a Mclaren, vagy a Williams is komplett másodpercekkel volt gyorsabb az őket követőknél."
Ott totál különböző autók voltak, más-más motorokkal, ki turbóval, ki anélkül, kinek 10, kinek 12 hengeres, stb. Ott kijött, ha valakinek bejött egy pálya és azon nagyon jól ment. Viszont a következőben műszaki hiba miatt kiesett az egyik, utána a másik, vagy törtek zúztak mindketten. De kevesebb verseny volt, kevesebb pont, stb.
Nem lepődnék meg, ha hamarosan kevesebb pontot adnának, hogy ne legyen ekkora a különbség, vagy csak a legjobb 15 verseny számítana. :) -
#142690 mert nem adott borravalót Alonsonak? :p
és az aki idiótábbnál idiótább döntéseket hoz futamok alatt őt mire ítélik?
Jason Bright
Not sure who made the call on Hulkenberg penalty but me thinks you were wrong too!! He had to give room or crash! -
#142689 egy biztos a pályával semmi gond, mint a WTCC esetében Suzukával.
-
#142688 webber +10 köbetkező versenyre -
#142687 Én ezt nem cáfoltam. -
#142686 Az is egy szar meg ez is -
vinc3nt #142685 Elolvastad? nem én írtam -
#142684 Hát egy Mario Kart jobb autóverseny mint ez manapság ..... -
Professor X #142683 Azért emlékezz csak, tavaly Valenciában is nagyon szépen ment RG, amíg el nem romlott a generátor. Idén pedig ha jól emlékszem, csak Monaco-ban esett ki ütközés miatt, szóval azért látszik a fejlődés. Ha jövőre kiemelt (vagy legalábbis egyenrangú) státuszt kap, akkor még komoly versenyző lehet belőle. -
#142682 Baboy
#5 Baboy | 2013. szeptember 22. 17:40 0 0
Egy autó 3 másodpercet ver a mezőnyre. Safety Car-mizéria nélkül egy nyamvadt izgalom nincs. Minden évben ezer elemről nem egyértelmű hogy szabályos-e vagy sem. A pályák fele szar. A nézők csökkennek. A DRS el van túlozva. A jövő évi motorok hangja "kicsit" gagyi lesz. Pályán már semmilyen manőver nem engedélyezett, lásd a mai elengedéseket. A Pirelli szánalmas.
De ez mind nem érdekes. Foglalkozzunk azzal hogy a pilóták ne cseréljék sisakjuk festését és hogy ne taxiztassák egymást a futam után. Jól van FIA, csak így tovább.
Van benne igazság.
de azért szabályt szegtek, jár a bünti ... -
#142681 jó ezt a topikot olvasni,izgalmasabb mint a versenyek. -
#142680 Gro peches volt, de Kimi olyat ment, amire Rogro sosem lenne képes, számos bravúrós, szép előzést bemutatva (és persze az SC-ne, meg a gumikímélésének kösznöhetően)hiba nélkül a senki földjéről fájós háttal dobogóig menetelt. Ezt kár elvitatni, mert ez az a szint amire fel kéne nőnie Gronak. -
#142679 Jobban is teszed, és igen emiatt én se értem mért kellene büntetést kapni.. egy szép gesztus és ennyi .. -
Professor X #142678 Ezt az oldalt egy ideje nem olvasom a színvonal (vagy éppen annak hiánya miatt). Egyébként csak azt akartam mondani, hogy egyetértek azzal, hogy ilyesmi miatt nem kell büntetés.