182112
  • pedobear
    Miket írsz???Alonso?? Wtf??
  • V43 1105
    Nehéz volt elolvasni a cikket ? :)
  • Professor X
    Ha jól emlékszem, akkor ezt már eljátszották 2011-ben a Nürburgringen, csak fordítva.
  • mcmoha
    Röviden: a FIA bekaphatja!
  • V43 1105
  • Totti5
    Ez nem fölény... az a fölény amikor a pontszerzők kört kapnak a 4-5 helyig bezárlóag. Na az már fölény ilyen volt anno a Ferrari. RB és Vettel ettől nagyon nagyon messze van. Ők pont annyival jobbak most hogy Vettellel senki nem tud mit kezdeni, mert hibátlan, tökéletes és összeszedett.
  • vinc3nt
    Tényleg igaz... a Williams az elektronikával győzte le Senna Mclarenjét de ez meg már a Forma1 hibája és így csak évről évre lesz érdektelenebb sajnos :(
  • Professor X
    "Ilyen technika fölény nem létezik. Ez már most nagyobb Schumi dominanciájánál. "

Akkor nézd meg a 80-as, 90-es évek eredményeit. Olykor a Mclaren, vagy a Williams is komplett másodpercekkel volt gyorsabb az őket követőknél. Schumi fölénye már nem volt ekkora, de még az is jóval jelentősebb volt a mostaninál. Most sokszor tizedek, vagy századok döntenek, mivel igen szoros a mezőny. Vettelnek bizony nehezebb dolga van, mint a régi nagyok némelyikének (persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy jobb lenne náluk).
  • vinc3nt
    Mostanában az emberek között Vettel az és én nem lennék meglepve ha évek múlva kiderülne hogy átejtetették a világot és kiderülne Vettel doppingolt, vagy a Red Bull jól rejtegetett valamit. Ilyen technika fölény nem létezik. Ez már most nagyobb Schumi dominanciájánál.
  • Professor X
    A pontok nem mindig mutatják meg, hogy egy versenyző hogyan teljesít (lásd Schumacher, vagy Hamilton tavalyi évét). De azt én is túlzásnak tartom, hogy RG egyértelműen jobban teljesítene. Javult, ez tény.
  • matyi0323
    Nem tudom, én mióta eszem tudom Kimi szurkoló vagyok, mikor még az sg fórum híréről sem hallottam, már akkor is neki szurkoltam, bármilyen autóban ült, vagy vb volt vagy épp utolsó helyen ért célba..
  • a.carkey
    Mások szerint: Kimi király, Fernando király, Hamilton király, és a közellenség a Vettel gyerek a köcsög. Szurkolótól függ a dolog. :)
  • a.carkey
    Nem kapja meg Raikkonen a fejlesztéseket? Meg ugye Kimit nem hátráltatta technikai probléma a Ring óta, mi?
  • a.carkey
    "Grosjean is no komment a Ring óta jobban teljesít, mint Kimi és ez pontokban nem mutatkozik meg..."
    Akkor nem teljesít jobban, nem?

"Rosberg megérdemelt volna egy dobogót és nem kicsit voltam mérges amikor már majdnem Hamilton előzgette, miután végig gyorsabb volt nála a hétvégén..."
    Rosberg és a Merci egy kizárást érdemelt volna a tesztje után, nem dobogót. A tesztig max. az anyjuk valagában voltak, ami most van, az a teszt miatt van, egyébként pedig ott lennének, ahol tavaly is voltak Scumacherrel és Rosberg barátunkkal ...

"Alonso és Raikkonen megint szerencsés volt ennyi erővel Button alatt is kibírhatták volna a gumik:S"

Igen, "qurva szerencsések voltak", hogy mindenkinek volt SC, de ők egyel kevesebbszer álltak ki, és még a gumijaik is kibírták.

• Firerock
    Kimi is Vettel!
  • Professor X
    Örülhetsz, jövőre ő lesz a no. 1 a csapatnál.
  • Lteebee
    Neked is elmondom az sg fórum F1 topic alapszabályát.
    Kimi király, Fernando köcsög.
    Ilyen egyszerű ez.

:)
  • IXEMGabeo
    jól van duzzogjál csak, de nyilvánvaló h a francia gyorsult a ring óta...csak pechesebb jóval, mint Kimi, aki húúú 2 futamon nem szerzett pontot előtte meg Perez koccolta meg és még úgyis sikerült neki pontot szereznie míg Grosjeant a technikai problémák és defekt is hátráltatta a hibáin túl...
  • vinc3nt
    Érdemes elolvasni ebből ugyanis az derül ki hogy Alonso sokkal, sokkal! jobb arc mint ahogy azt évek óta beállítod itt a fórumon, és én úgy érzem hogy ennek több köze van a valósághoz. (érdemes elolvasni az 1 évvel azelőtti írást is) link
  • kifli
    de van műszaki hiba, bár ez a rész csak webbert érinti. Valahogy mindig az ő kers-ét kellett szerelni már szabadedzéseken, és mindig nála ment tönkre futam alatt stb...
  • vinc3nt
    Állítólag volt egy egyezség amit Hamilton felrúgott és erre volt Alonso reakciója az a feltartás. => Előzmények.
  • matyi0323
    Ez igaz. De azon kívül nem túl sokat
  • Lokker
    Perez idén Monacoban villantott. :D
  • matyi0323
    Remélem jövőre sikerül összerakni egy normális ferrarit, mclarent és mercit, amik teljes mértékben képesek versenybe szállni az RB-vel, Vettelel. Mert Vettelnek szerintem még a csapattárstól sem kell majd tartani, így csak ebben bízok.:D

Mielőtt Perez még nem a mekinél volt és kiderült, hogy megy oda, abban bíztam, hogy végre egy "újonc" egy "jó" autóval, látunk majd izaglmas futamokat. Őt mindig is szerettem, főleg mekis korszaka előtt.. gyakran tudott villantani, aztán most eltűnt valahogy..ritkán látni meglepő előzéseket tőle stb..
  • vinc3nt
    De nem Hamilton volt a címvédő. Felvették Alonsot azért hogy bedarálják és csorbítsák a hírnevét sztem erről volt szó, Ron Denis évek óta dédelgetett versenyzője volt Hamilton.
  • G_ArchAngel #142652
    "Grosjean is no komment a Ring óta jobban teljesít, mint Kimi és ez pontokban nem mutatkozik meg."

Tenyleg?
    Volt egy jo versenye, egy! Raikkonennek fajos hattal megy a13-rol a 3. Nem palyan kivul eloz, hanem lehetetlen helyeken es Grosjean a jobb?
    Nem egy bajnoksagot nezunk, az biztos. A srac egy Maldonado-szeru Barrichello-potlek...
  • Botond #142651
    Akkor meg Alonso nyerne mindig, azért lenne uncsi. Sehogy se jó ez már sajnos. 80-90-es évek nem jönnek vissza már. :(
  • G_ArchAngel #142650
    Ha Hamiltonra epitenek, akkor Hamilton huzza be. Hungaroringig volt Alonsonak lehetosege. Hamiltont meg vissza is fogtak Monacoban.

Kicsit lehetnel objektivebb is.
  • IXEMGabeo
    nem volt annyira jó verseny, de a szokásos SC megvolt...

Alonso és Raikkonen megint szerencsés volt ennyi erővel Button alatt is kibírhatták volna a gumik:S

Rosberg megérdemelt volna egy dobogót és nem kicsit voltam mérges amikor már majdnem Hamilton előzgette, miután végig gyorsabb volt nála a hétvégén...

Vettel elképesztő tempót diktált szavak nincsenek rá...Webbert pedig sajnálom ez már tényleg kibaszás, hogy állandóan neki vannak problémái:S

Grosjean is no komment a Ring óta jobban teljesít, mint Kimi és ez pontokban nem mutatkozik meg...
  • matyi0323
    Nagyon jó pilóta, versenyzésre született, de nem a legjobb, szerintem. Vannak még olyanok akik lennének olyanok, mint ő, csak nincs alattuk az a technika. Ok, Webber alatt ugyanaz van elvileg és még sincs ott..elvileg ugyanaz :)

Ez (az egész verseny ) igazából akkor lenne érdekes, ha még grammra is egyforma autóval menne az egész mezőny..
  • vinc3nt
    Nagyon tévedsz 2007-ben ha Alonsróa építenek azt az évet behúzzák, méghozzá egyszerűen, azt az évet a Mclaren vette el Alonsotól.

Ha szerintetek 2005 - 2006 unfair volt akkor a jelenlegi az mi????????? 2percel hamarabb befejezi az időmérőt és elmegy kávézni és még úgyis első. Mibe lehet bízni műszaki hibába? A Red Bull-nál az sincs.
    3-4 körben már 10mp az előnye és az kisebb csoda ha nem az első helyen van.
  • G_ArchAngel #142646
    Amugy ennek az egesz vitakeltesednem ki ertelme van?
    Alonso nem tudta Petrovot megelozni, Vettel iszonyatosan nagyot ment Braziliban vert helyzetbol.
    A srac megerdemli azokat a cimeket ketsegtelenul.

(Nem dukkolok neki, nem a kedvencem, de szerintem a mezony legjobb pilotaja.)
  • G_ArchAngel #142645
    2007 Hamilton, nem Alonso :)
  • Szabi #142644
    fettőlt kifütyülik megint ? :D
  • vinc3nt
    Azt felejtitek el hogy nem volt Alonsonak világverő autója mint most Vettel-nek azért a Mclarent okoljátok hogy Kimi alatt folyton elfüstölt az autó, arról a Mclaren tehet. De a ti felfogásotok szerint:
    2007 : Alonso

2006-ban meg Scuminak volt műszaki gondja de ugyanúgy előtte Monzába is kiesett Alonso műszaki hiba miatt szóval 1-1
  • Lokker
    Jó kis futam volt, Kimi megint alakított, Alonso hozta a szokásost. Vettel-t meg kár szidni, egy jó versenypilóta aki évről évre csak jobb lesz. Alonsot is szépen lehagyta. Arra hivatkozni, hogy az autója jobb meg kár, a ferrarinál is ott a sok pénz fejlesztésre lehet próbálkozni. Arról meg nem Vettel tehet, hogy a többi csapat le van maradva fejlesztésben.
  • Ironman2
    persze! szabadidejében nem ihat mi?
  • matyi0323
    Azért Kimit ne hagyd ki.
    2005-ben megküzdött érte rendesen.
  • matyi0323
    Én sem szeretem Vettelt, de ettől még nem zavarna annyira, hogy ha nyer is, akár minden futamot, hogy ha ott lennének mögötte mindig pár tizeden/századon belül és látnánk versenyt. De így, hogy első 3 körben kiautóz 6-7 másodperc előnyt és onnantól az első helyért semmi izgalom soha, ez így nekem uncsi:D
  • G_ArchAngel #142638
    2005 Raikkonen
    2006 Schumacher?