182112
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
paj01 #142797 Ezen a pályán nem is kell csodát várni. Alonso friss gumikon nem bírt a 20körös lágyakon lévő di restával. Pedig a Ferrari úgy hiszem gyorsabb a force indiánál. A kívülről előzés pedig akárhogy is nézzük szép volt ráadásul 2x is megvolt.
Wéber még mondta is mikor buttonnal megcsinálta, hogy lehet, hogy maldonadóval nem ment volna aztán kiderült, hogy még is ment lol:D
Na és ezeket nem replayezik...szánalom. Véletlenül történik valami ezen a szutyok pályán és arról is lemaradunk.
-
"The Boo Bus Tour: Next Stop - Korea" -
#142795 A Bridgestone.ok is elfogytak, ha spóroltak egy kiállással, szóval nem értem a 122. "de"-t tőled.
Neked semmi sem jó. Ha meg Vettel előzött volna az 5m ásodpercel gyorsabb rakettájával elhasznált gumikon egy frissebb gumist akkor azt mondanád, hogy dehát ez se nem jó mer gyorsabb az autóka? :D -
#142794 Pontosabban azt mondta, hogy egyfolytában lecsúszik a kanyarcsúcspontokról és lám még így is röhögve hozza pole-kat. Aztán a köv időmérőn Ham csúszott le pár kanyarcsúcspontról és így hozott ő is egy pole-t.
Ebből egy dolog jön le.
Ők a legjobb kvalisok szerintem is (előre leszögezem mielőtt kapnékmielőtt kapnék), de nagyban köszönhették az ilyen kimagasló dominanciájukat a kvalikra kifejezetten jó autóiknak is. Nagyrészt kedvezőbb autók nélkül is elvernék kvalikon Kimit és Alonsot, de nem ilyen gyakran és nem ilyen különbségekkel, mint amit az autóik engednek nekik.
Vettel egyébként piszok jó, de biztos, hogy nem emelkedik ki így Kimi, Hamilton és Alonso közül. Ők mégyen egy szinten vannak futamonkénti nüansznyi difikkel amely mutatója változó, hogy épp kifelé leng ki pozitív irányban.
-
G_ArchAngel #142793 -
Professor X #142792 A DRS-t pedig legszívesebben kivágnám a francba, de talán azt még elfogadnám, ha csak a nem túl előzésbarát pályákon használnák, vagy legalább ne a legnyilvánvalóbb helyekre tennék a zóná(ka)t. -
Professor X #142791 Igen, tudom, hogy azonos taktikán volt, mint JB. Viszont itt akkor is az döntött, hogy kinek bírják tovább a gumijai. Bridgestone esetén ez elképzelhetetlen lett volna. Ne értsetek félre, én nem azt mondom, hogy a Pirelli ne tudna ugyanolyan tartós gumit gyártani, mint a Bridgestone, vagy bárki más. Pont az a szomorú az egészben, hogy képesek lennének rá, de nem hagyják nekik. Hihetetlenül abszurd dolognak tartom, hogy egy ilyen sportban SZÁNDÉKOSAN úgy tervezik meg a gumit, hogy az NE bírja sokáig. Még jó, hogy nem gyártanak direkt olyan motort, ami nagyobb valószínűséggel füstöl el, hogy ezáltal fokozzák az izgalmakat. Persze régen nem voltak szokatlanok a motorhibák, de akkor annyit tudott a technika. A technikai fejlődésnek pont arról kéne szólnia, hogy minden alkatrész a lehető legjobb minőségű, és ez alól a gumi sem kéne, hogy kivételt képezzen. -
IXEMGabeo #142790 és ettől volt olyan nagyszám az előzése?:D
na mind1 -
G_ArchAngel #142789 Elozes altalaban ugy tortenik, hogy a megelozott hibazik. Ez mar csak igy mukodik, miota motorsportok leteznek. -
#142788 Igen, láttam. Diresta ugyanolyan (vagy hasonló) állapotú gumikon elcseszte, Kimi meg nem. Nagyjából ennyi kell egy előzéshez. -
#142787 ettől függetlenül még van benne igazság bőven.... -
IXEMGabeo #142786 Di Resta meg lecsúszott az ívről a legelején... -
IXEMGabeo #142785 amig nem kopott el Buttonon a gumi addig nem bírt vele holott a Mclaren idén jóval lassabb a Lotusnál... -
#142784 az elején pont ugyanannyi kör volt a pirellijeiben, mint direstának, illetve a végén is ugyanannyi volt benne, mint buttonnak... a két williams-t nem tudom -
G_ArchAngel #142783 Es Chandok pont mondja, hogy Kimi nem DRS-sel eloz :) -
Professor X #142782 Hát nem tudom. Egyrészt örülök neki, hogy sikerült pozíciókat nyernie, másrészt viszont ezeket az előzéseket nem igazán tudom értékelni a DRS + Pirelli miatt. Remélem jövőre változtatnak ezen. -
#142781 Na a sok vettel ajnározás után....
Kimi előzései.ebben talán meg ő a legjobb,igaz tét nélkül kockáztatni is könnyebb,de attól még nagyon kemény
Kimi_Szingapur
-
#142780 http://www.blikk.hu/blikk_sport/kifutyulik-a-gyozelmei-miatt-a-nemet-pilotat-2212553 -
#142779 Hát nem pont ez volt a mondandója -
#142778 tehát az esetek 50%-ban az általa tervezett autó győz, a másik 50%-on a 10 másik tervező osztozik. -
#142777 gyakorlatilag Vettel még 3 versenyt megnyer és többet be se kell ülni az autójába és így VB lesz -
paj01 #142776 hát gyorsabb autokat nehezen lehet megelőzni:D Amugy meg a 3. helyért ment a dolog szal némi prioritást csak érdemelt volna. Monacoban meg kb szar se történt azon kívül már csak ezért is bevághatták volna. Máskor is volt már, hogy tizen+ helyről indult aztán csak az erdmény listán lehetett látni, hogy jön föl szépen. Közben meg néztük, hogy vonatoznak elöl. Pozícióért zajló előzést illik mutatni akármilyen lassú is az leelőzött. -
Professor X #142775 Monacoban is és itt is főleg jóval lassabb autókat előzött meg, egyébként szerintem most mást se nagyon játszottak vissza. Engem mindenesetre nem zavar, az a lényeg, hogy minél jobb pozícióban legyen. -
paj01 #142774 Jah nem is az m1-et okolom emiatt. A helyi rendezők sokszor nincsenek a helyzet magaslatán. -
#142773 ezt a futam közvetítőjének rendezőjével beszéld meg,az m1-nek köze nincs a dologhoz,csak a reklámokat tolják bele. -
paj01 #142772 Jah meg csak engem zavar, hogy a közvetítéseken szinte kerülik a raikkönen előzések visszajátszását?? Komolyan pofám leszakad, hogy szuper lassítva 8 szor megnézzük, ahogy a mercédesek átmennek egy rázókövön, de a rai vs button előzés nem érdemelt egy kurva replayt...És ez nem az első eset. Monacoi rampage-t is utolag kellett youtubon nézni stb... -
paj01 #142771 Nekem Vettel teljesen közömbös, nem is érdekel a vb pont állást is kb úgy nézem hogy őt kiveszem a listából:D Futamokon, gyorsan elhúz nem is mutatják a többiek meg csinálják a showt hátul:D Én így is élvezni tudok egy-egy jó futamot szarok rá , hogy mindig Vettel nyer. Viszont amit most csinált ezen a futamon az valami elképesztő és ezt el kell ismerni annak aki közel érzi magához ezt a sportot. Ez van. Kibaszott gyors a kölök, egy gép. 2mp körönként vagy több még a csapattárssal szemben is, ez már alázás. Pusztán egy jó autó nem elég az ilyesmihez.
Ahogy telik az idő egyre jobban laposodik ez Szujó-Wéber páros. Elmúlt az újdonság ereje. Szujó kb egy wannabe showman, wéber még elmegy de egyre több a baki részéről is, előfordul, hogy élő képen nem fedeznek fel triviális dolgokat mert azzal vannak elfoglalva, hogy összeguglizzanak valami töltelék információt meg lessék a kurva facebookot.
Megint milyen ortájozás volt mikor Ricciardo koccolt(sztem azt hitték Vettel:D) Én palikot akarom meg gyulámat:D -
#142770 attól függetlenül tényleg azt mondta hogy minden íven lecsúszik vettel :D -
#142769 Ez nem igaz.
Minden autóval máshogy kell kanyarodni. Hamilton hiába fog ugyanúgy bemenni a kanyarba mint Vettel, hogyha a Merci nem tapad annyira mint a Red Bull. -
#142768 Nincs ebben semmi meglepő!
Az első 1-2 évben,még betudták,hogy egy jó kezű újonc,egy nagyon jó istállóhoz került és még szerencséje is van..
Most,hogy már kezdik átlátni,emögött mekkora munka,kitartás, elszántság van,így elismerni is.
Hami még pár éve azt nyilatkozta Vetteről,"nem is megy jó íveken és ennek ellenére mégis milyen gyors az a autó.
Nos mára ez annyit változott,hogy rájött,az a gyors ahol Ő kanyarodik.
-
#142767 Hamilton a sportszerűtlen egysejtűekről:
„Szerintem ez a fütyülés elképesztően negatív dolog, főleg akkor, ha az ember keményen dolgozik azért, hogy végül sikeres legyen. Én azt vallom, hogy soha, senkit sem szabadna kifütyülni csak a sikerei miatt, függetlenül attól, hogy könnyű, avagy nehéz volt feljutnia a csúcsra. Vasárnap egy pillanat erejéig láttam őt a dobogón, és igen, örültem annak, hogy ott lehet, azaz a munkája meghozta gyümölcsét. Próbálom elképzelni azt, hogy milyen érzés lehet ilyen sokszor győztesnek lenni, de nem arra vágyom, hogy ennyiszer nyerjek, egyedül csak azt szeretném, hogy fel tudjam venni vele a versenyt”
„Egyáltalán nem tartom pozitívnak azt, hogy a legtöbb futam után kifütyülik! Útban van a negyedik világbajnoki címe felé, ezért az eredményért pedig elsősorban elismerés jár neki, és nem a vasárnapihoz hasonló sportszerűtlen fogadtatás! Az autója gyors, de ebben nincs semmi újdonság, sőt ez szerintem a vetélytársakat sem kedvetleníti el. Persze, hogy ilyen technikával könnyebb nyerni, de Sebastian is tökéletesen végzi a munkáját. Nekünk továbbra is azon kell dolgoznunk, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk, mert ezek a hétvégén nagyon, de nagyon gyorsak voltak!” -
Lokker #142766 Tetszik mikor mindenki az autókkal jön. Csak azért jó Vettel mert RB kocsi van alatt. Akkor a ferrari eddig mire várt? Tudtommal ott is van pénz autót fejleszteni. -
#142765 Nagyon sokat nyom a latban,de ő még azért egyedül,kevés!
Az elmúlt 22 évből,tudok mondani kb 10-et,amit nem tudtak megnyerni az általa tervezett kocsikkal..
Pedig az elején még 2 mp-el,később 1-1.5 a mostaniak pedig már csak tizedekkel gyorsabbak,vagy inkább századokkal. -
#142764 Pontosan, az volt a gáz két mercinek meg két rb-nek, hogy nem tudtak már kimenni boxba. Aztán Vettel ki tudott autózni a használt gumikon egy boxkiállásnyi távolságot a friss gumisok előtt, a másik három meg nem. -
vinc3nt #142763 -
IXEMGabeo #142762 SC rosszul jött ki nekik máskülönben Rosbergnek a dobogó meglett volna...:S -
#142761 Nem azt mondtam, hogy feltartotta, hanem hogy ment a saját tempójában. A Mercedesről beszélünk, amelyik szép látványosan bukta a dobogót vasárnap a szokásos gumis bénázásuk miatt. Ezer km teszt nélkül még 1x kiálltak volna, így kb. belejönnek, de jövőre totál más gumik jönnek, így mindent kezdhetnek előlről, HACSAK, nem az ő tesztjük alapján lesz égszakadás és a földindulás a Pirellinél. :) -
IXEMGabeo #142760 Rosberg annyira nem is tartotta fel Alonsoékat...1.kiállás után pedig inkább Di Resta volt, aki megakasztotta a mezőnyt mivel később állt ki. -
#142759 Nézd, Rosberg nem tudott elmenni Vettel mellett, utána - mivel szabad volt Vettelnek a pálya - az igyekezett minél többet kiautózni, míg Rosberg saját maga osztotta be a tempót. A többiek pedig akarták, nem akarták, be voltak kényszerítve Rosberg mögé, és mivel ők szoptak a vonatozásból eredő gumikopás miatt, vissza kellett hogy vegyenek. Persze, szép a Vettel előny, de az edzésen azért nem volt ekkora különbség, és ha Rosberg elmegy Vettel mellett, kb. az lett volna, mint Monacoban. Vettel nem véletlenül utoljára állt ki. -
G_ArchAngel #142758 Majd megszokod, par ev es meglesz a 8-10 vb cim :)))