182112
  • G_ArchAngel #142837
    Oke, de Sauberbe nem fer be, akkor ismet egy ev, amikor csapat nelkul marad? Nagy a kockazata, hogy nem terhet tobbet vissza...
  • Professor X
    Hulk még viszonylag fiatal, úgyhogy bőven lesz még lehetősége top csapathoz kerülni. JB is elég sokáig várt, mire igazi lehetőséget kapott, de egyből ki is használta.
  • G_ArchAngel #142835
    Hulk-nek nem sok eselye lesz igy :/
  • RatBaG #142834
    micsoda hangok!

• a.carkey
    Vettel meg jó autóval nyer, amivel Nakajima is világbajnok lenne, hogy én is mondjak sok, sok hülyeséget ... :D
  • FeikG
    Na megvágtam a lényeget..Remélhetőleg ezt már nem csapják le
  • zzeN
  • FeikG
    Látom :(
  • Master91
    A videó Formula One Management anyagát tartalmazza, aki letiltotta azt szerzői jogi okok miatt.
  • FeikG
    És ha már szóba került,egy kis RETRO :)
    Remélem nem csak én nézem vissza szívesen
  • Lteebee
    Azt még nem említette senki, hogy a gumik jobban degradálódnak, ha valakit követ a pilóta.
  • nearo
    A többiek is a határon mentek, az abroncsaik határain. Vagy mondhatnám úgy is, hogy ezen köridők tartása mindenkinek "pihenés" volt. Én biztos vagyok benne, hogy normális gumikkal, amik értelmesebb tempónál nem kopnak szét két kör alatt, még jó pár másodperccel gyorsabbak lehettek volna. Nézd meg, pl 2009-ben a pole idő és a verseny leggyorsabb köre között nincs fél másodperc különbség... ilyet ma sehol nem látunk, egyik pályán se, mert annyira óvni kell a gumikat, hogy ha valaki úgy emberesen megnyomna egy kört, akkor köv kör végén mehetne boxba. Most mi volt? Leggyorsabb kör és kvali legjobb ideje között majdnem 6 sec... Én ebből arra következtetek (lehet hogy helytelenül), hogy ez a tempó mindenkinek csak egy "laza tötymörgés", és hogy a pilóta tudása legfeljebb csak annyiban befolyásolja a köridőket, hogy mennyire tud finoman bánni a gumikkal. De ez sem igaz, mert a csapat mondja meg, hogy mit menjen, és ha gyorsabban mer menni, mert úgy érzi többre is képes, akkor egyből szól a csapat, hogy ácsi. Hallottunk már párszor olyan rádiózást, hogy a pilóta nem érezte cserére érettnek a gumijait amikor megkérdezték (gondolom lassan jött volna a tervezett csere), ott gondolom a csapat lőtte be rosszul a pilóta stílusát, aki mehetett volna gyorsabban is. Meg olyanokat is hallunk hogy a csapat szól, hogy gyorsulni kéne kicsit, és simán végre is hajtja a pilóta, mert annyira lassú, hogy ez nem okoz neki problémát.

Szóval lehet, hogy Vettel kiemelkedik a mezőnyből, de nem egyedül. Szerintem egyáltalán nincs akkora különbség közte és a többiek között, mint amekkora most a versenyen volt. Véleményem szerint azzal a Vettel féle autóval a többi világbajnok is képes lett volna hasonló teljesítményre.
  • Jeffjohnson
    Te mondtad Mikat. Én meg, hogy váltó gondokkal küzdött amivel a végén örült, hogy 6. hely meglett egyáltalán.
  • FeikG
    Hogy a fenébe ne volna.
    Az egyiket úgy nevezik határon mész,a másikat pedig pihenős körnek.
  • Jeffjohnson
    ROC-nak mi köze az F1ben való versenyzéshez? Buggy nem egyenlő egy F-1 es kocsival ROC-ot főleg rallysok nyerik meg, nem véletlenül. Persze ettől még nem von le semmit az élvezeti értékéből.

Egyébként minden F-1 es kocsi pilótára van szabva. Pl: DC mindig nagyobb légbeömlőkkel versenyzett mint Mika mert később fékezett. Hamilton is úgy emlékszem a merciben az után javúlt fel, hogy más márkájú féket használt (volt erről egy komolyabb cikk is valahol). Tehát olyan, hogy két egyforma kocsi olyan nincs még egy csapaton belül sem. Tegyük fel ha Vettel átülne Webber kocsijába biztosan gyengébb lenne mert más az egyéni beállítása az ő kocsijának.
  • FeikG
    Beszélsz össze-vissza már megint!
    Csak azt nem értem,ha ennyire nem képbe a történésekkel,miért próbálsz ferdíteni a saját elgondolásod felé!!!
    Már rég verve volt,mire kijöttek Hakkinen problémái és ott volt DC is!
    Ráadásul nem is ez volt a lényeg,hanem a 20 kvalis kör!!!!
  • Master91
    Ja, könnyű volt azt a tempót végig tartani :D :D
  • nearo
    Persze, végig kellett csinálni... dehát végülis ezért fizetik őket. Szerintem nincs nagy különbség a között, hogy kvalikörhöz képest 5-6 seccel mész lassabbat folyamatosan, vagy 7-8-al.
  • Jeffjohnson
    98-ban a Hungaroringen Mika-nak végig váltó problémái voltak a végére vissza is esett a 6. helyre... Igen így könnyű is.
  • FeikG
    Biztos,hogy sok minden körülmény a kezére játszott.
    Ráadásul SPA óta tudjuk,hogy teljesen más beállításokkal megy Vettel,mint Webber.
    Ráadásul Vettel is megmondta,HOGY NAGYON JÓ VOLT AZ AUTÓJA!
    Tehát biztos,hogy itt valamit nagyon eltaláltak,de mindezek ellenére,ezt végig kellett csinálni,hiba nélkül..
  • nearo
    Értem nagyjából mire gondolsz, nekem ezzel csak egy bajom van. Kvali és az átlag versenytempó között van vagy 10 másodperc különbség (ha Szingapúrt nézzük), amit nem lehet csak a telitank számlájára írni. Szerintem nagyjából mindenki tudott volna faragni a köridejéből 2 sec-et, ha a csapat a rádión azt mondja. A gond ott van, hogy Vettelen kívül senkinek sem mondta azt a csapat, hogy na most akkor itt két másodperccel gyorsabbnak kéne lenni, mert elfogytak volna idő előtt a gumik. Én inkább valami olyasmire gyanakszok, hogy Vettelék valamit nagyon eltaláltak a gumikezeléssel.
  • FeikG
    Na látom itt még mindig sokan abban a tévhitben vannak,hogy ez úgy működik,Vettel vagy Sumi 2mp-el később indul,mint akárki és egyszerre érnek célba
    Még annak ellenére is,hogy igaz már be is lett postolva DC nyilatkozata,mivel tömören elmagyarázza,miről van szó.
    Persze azt nem tudhatta,hogy ezt sokan csak szájbarágósan értik majd meg.
    Ha a köridőket megnézzük (Szingapur only)látható,hogy közepes gumin,nem is Vettel volt a leggyorsabb.
    Akkor ez hogy is van?!
    Nos egyszerű..A folyamatos köröket kell nézni,így már érthető lesz miért is történt ami történt.
    Hasonlíthatnám Sumi 1998-as Hungaroringi hatalmas győzelméhez,mikor azt mondták neki,csak akkor van esélyed a jóval gyorsabb McLaren és Hakkinen ellen,ha egyel többször állsz ki,viszont ehhez szükség van 20 kvalifikációs körre..
    És akkor itt jön a párhuzam.Míg a többiek el-el szórva raktak össze egy-egy gyors kört,addig Vettel folyamatosan hozta,ami egyet jelent a mérhetetlen precíz és koncentrált vezetéssel.
    És természetes,hogy egy ilyen pályán jön ki,ami a legkisebb hibát is rögtön bünteti.
    Szóval egy szó mint száz,ez hatalmas győzelem volt Vetteltől,szinte már megalázó és itt már nem lehet csak a kocsiját okolni.
    Aki ezt sem látja már be,az inkább ne is nézzen F1-et,mert felesleges...
  • Laceee
    Itt majdnem megvan a 2 másodperc....
  • Laceee
  • Jeffjohnson
    Mindegyik más-más napon állt "rajthoz". A hőmérséklet a kocsin lévő gumik az aszfalt hőmérséklete a benzinmennyiség a szél mind más és más lehetett így ez nem mérvadó ez alapján semmilyen következtetés sem lehet levonni.

Mindazonáltal akik azt mondják, hogy egy technikai sportban a versenyautó vagyis maga a technika nem számít semmit és le tudják mérni, hogy Vettel pont 2mp-el vagy akármennyivel verne mindenkit azoknak gratulálok... A top pilóták között jó ha tizedek lennének teljesen steril körülmények között. 2mp ugyan már.

Anno Schumaher-re is ugyanezt mondogatták az "okosak" csak akkor, mikor legyőzték őt akkor valahogyan egyből eltűnt az a 2mp és egyből az egyébként számukra lényegtelen "technika" vagyis a versenyautó volt a felelős.
  • Master91
    Erre nem is gondoltam, lol oO
  • szabii98
  • Laceee
    Sőt, Dzsásztin Bíber még nem vezetett ilyen színű autót !!!4444!!!
  • G_ArchAngel #142809
    Webber es Hamilton Angliaban lakik, vezetnek azon az oldalon, amin Vettel talan csak Silverstone idejen, ha egyaltalan. Igy viszont nagyon is szep eredmeny tole.
  • Laceee
    Hogy jön ide ÉN meg te ? OTT van egyenlő autó/feltételek, hol a BAJNOK ? Nyúi nélkül nem megy ?
  • G_ArchAngel #142807
    Ezt komolyan kerdezted?
    Szerinted en mennyit vernek rad egy koron, igy hogy 6 eve vezetek a bal ulesbol?

Raikkonen meg felre is valtott. En az elso alkalmakkor szetvertem a kezem az ajtokarpitban, mert rossz oldalon kerestem a valtot.
  • FeikG
    Te egyébként érted is amit írsz? Vagy csak úgy jön ki a klaviatúrából?
  • IXEMGabeo
    Szerintem meg fejlődött annyit, hogy üti a spanyol szintjét...
  • Laceee
    Ilyenkor hol a 2mp?
    http://www.ftop-gear-webber-lenyomta-vettelt-de-hamilton-mar-nem-lett-meg/
  • Laceee
    DC:
    "Nem, nem gyorsabb két másodperccel körönként Fernandónál és Lewis Hamiltonnál, vagy saját csapattársánál, Mark Webbernél. Igen, egy olyan autót vezet, mely klasszis a mezőnyben. De folyamatosan kiaknázza belőle a legtöbbet. Valamilyen oknál fogva Mark képtelen erre kiegyensúlyozottan. Sebastian minden versenyhétvégén megteszi.”
  • Professor X
    Szurkolok neki, bár szerintem nincs Alonso szintjén. Jelenleg még a spanyol is kevés a RBR ellen, úgyhogy nem számítok csodára. Persze tudom, az új szabályokkal sokminden változhat. Talán a WCC meglesz nekik, mivel nem hiszem, hogy Ricciardo sok vizet zavarna (de lehet, hogy rámcáfol).
  • G_ArchAngel #142801
    „Természetesen újra világbajnok akarok lenni; ez az oka annak, hogy a Ferrarihoz megyek. Úgy érzem, ott van a legjobb lehetőségem rá, hogy még egyszer sikerüljön. Mindig azt kérdezik, ki lenne a jobb ugyanolyan autókkal. Most ezt is meg tudjuk majd állapítani. Jó dolog, hogy esélyünk lesz arra, hogy ugyanolyan autókkal rendelkezzünk”

Ennyi.
  • HTS s3rg1nh00
    tudja szerintem kímélni a gumikat,de mivel pénteken iszonyat pocsék tempójuk volt a közepesen,belőtték az autót a szuperlágyra,erre szarul jött hogy menni kellett 36 kört a közepesen...
  • RatBaG #142799
  • IXEMGabeo
    szép volt kívülről azt nem is mondtam, de a Di Restás rögtön a futam elején volt amikor még benne van egy egy hiba az izgalom hevében...

Ennek ellenére Button is szépen ment, de a Mclaren még a gumikat se tudja kímélni előbb utóbb várható volt, hogy mindenki megeszi őket Perezzel együtt;)