182112
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#142959 http://www.gphirek.hu/f1/20131003-f1-felipe-massa-sohasem-szerzodtettek-masodik-szamu-pilotanak.html
Hát persze, a szerződésben nem volt konkrétan benne -
#142958 Neked sem ártana azért tájékozódni!
Az elmúlt 4,5 év mérlege műszaki hibából való kiesést azt Vettelt vezeti 8:4 re..A legkisebb,apró műszaki meghibásodásokban, pedig egálba vannak 33:33... -
#142957 Like :) -
#142956 Egy biztos! Itt még nem lesz vb idén Vettel...majd csak Suzukában -
#142955 pedig biztos arra jár majd...
más érdekességek... akár a RB hazai pályája is lehetne a számok alapján,ha nem lenne Red Bull Ring(Vettel az összes kör 92+%-át töltötte az első helyen!) -
#142954 Össze-vissza írnak mindent. -
Dodo55 #142953 Bizony, és nagyon éberek, mert Red Bull-t isznak literszámra :)
(Vicces kedvemben vagyok) -
#142952 Nyilván van egy meghatározott check list amin minden autónak át kell esnie, ezek a lehető legjobban behatárolják a dolgokat és kiszűrik az oda nem illó dolgokat / a nem jó paramétereket. Aztán nyilván van random ellenőrzés is, bármit bármikor elkérhetnek az FIA emberei amit megvizsgálhatnak + mindenütt ott vannak és figyelnek:) -
#142951 Azokat a pontokat nézik meg amik a szabálykönyvbe szerepelnek, ami alapján a csapatoknak az autót építenie kellett. Megvannak határozva az adatok mértékegységekben, amiket műszerekkel mérni tudnak. FIA szakemberei, mérnökei mindenüzz ott vannak, figyelik a csapatokat a munkátjukat. Bármilyen módosítást végeznek a szerelők az autón azt nézik. Nem lehet susmákolni... -
#142950 nem arról volt szó,hogy előtte SC volt,nem mentek versenytempót,kihűltek a gumik és az alacsonyabb hőmérséklet következtében a nyomás sem volt elég magas,leért az autó alja és ezért szállt el egyenesen? -
#142949 Azért ne keverjük a minőségellenörzést a FIA szabályrendszereinek való megfelelésével.Persze hogy minden alkatrészt bevizsgálnak ,de azt a gyárban végzik és nem a FIA 2 verseny között.
Jó lenne látni, hogy melyek azok a pontok amik le vannak szabályozva és mi az ami szabadon alakitható. -
#142948 "Mert mi van olyankor , ha már a motor vagy a váltó után tesznek bele egy olyan szerkezetet ami a kipörgést megakadályozza? Senki nem fogja darabjaira szedni, hogy az mi."
Bele SE tehetik mielőtt az FIA meg nem vizsgálta mi az.
Szerintem meg szinte minden csavarról van vizsgálat hisz, életek kérdése is van ilyenkor nem csak a technikai fölény kérdés. -
#142947 Akit érdekel:
Montoya mielőtt az F1-be került.
Nem volt vmi tehetségtelen srác :) -
GPx8 #142946 A Ferrari is lehetne jó, ha megint lenne egy német (vagy osztrák) pilótája, aki rendet tesz... -
#142945 Egyébként ,irta Webber hogy nem fekszik neki az idei gumi ezért is nem megy olyan jól.
A másik,mert csak bizonyos dolgokat ellenőriznek a cspatoknál,mert gondolom, hogy nem minden csavart néznek meg és mérnek le,sőt azt sem hiszem, hogy a terveket vagy a technikai leirást át kell addni az ellenöröknek.Igy simán lehet, hogy olyan helyeken fejlesztenek amiket nem kötelesek nézni az ellenöröknek.Mert mi van olyankor , ha már a motor vagy a váltó után tesznek bele egy olyan szerkezetet ami a kipörgést megakadályozza? Senki nem fogja darabjaira szedni, hogy az mi.
A másik meg azon csodálkozom, hogy az autokon csak ilyen miimális eltérések vannak kinézetre és mindenkinek pont azok a dolgok jutnak eszükbe (lsd: coanda-efekt,kacsacsőr stb..)
Lehet a redbull ezeken kivül még talált más dolgot is ami kihasznál és nincs leszabályozva mert nem ismerik mások.
Egy másik hülye hir, hogy Hulkenberg a szulya miatt nem fér be a Meki-be. Button 71kg Hulk meg 74 az a 3 kiló nem hiszem hogy akadály lehetne bármelyik félnek is ha nagyon akarná. Egyébként magát a hirt nem értem hogy miért keres OPerez helyett mást a Meki, mikor a kocsihoz képest hozza a szintet a srác ,nincs sokkal lemaradva Buttontól. -
#142944 http://formula.hu/hirek/153/383/83345/senna-halala-orokke-kiserteni-fogja-neweyt -
Dodo55 #142943 Durva összeesküvéselmélet amit én sem gondolok teljesen komolyan, de szarabb autót kap, hogy Vettel teljesítménye ennyivel jobbnak tűnjön.
(Tényleg ne vegyétek komolyan, de azért megfordult már a fejemben a sok gyanús Webber féle meghibásodás után) -
#142942 Nem Vettel vezeti ( gondolom Vettelnek jobban fekszik, jobban érzi EZT az autót mint Webber ) -
#142941 Bennem csupán egy kérdés merül fel:
Webber autója miért nem gyorsabb mint a többi? -
#142940 Boxutca
FIA: Vettel autója Szingapúrban is megfelelt a szabályoknak!
http://www.hirado.hu/Formula1/Hirek/2013/10/02/16/FIA_Vettel_autoja_Szingapurban_is_megfelelt_a_szabalyoknak.aspx
---
Hantos Tamás Bármit csinálhatnak, a vak is látja,hogy őket tolja a FIA.
9 perce · Tetszik · 12
Tibor Ambrus Csaló köcsögök!
8 perce · Tetszik · 5
Dániel Baranyai FIA nak minden szabalyos ha vettel van az elen/ő nyer
7 perce, mobil használatával · Tetszik · 3
E'berling Gyula Most komolyan azt hiszik h ettől népszerűbb lesz a forma 1? Szánalmas...
5 perce, mobil használatával · Tetszik
Ákos Varga Lefizették, megvesztegették az FIA-t is, csaló Red Bull, Red Bull-bérenc az FIA is, fene a pofájukat
5 perce · Szerkesztve · Tetszik
Azért van értelmesség is!
Dorinaa Csonka Azért mert a RedBull tud taktikázni meg fejleszteni nem kell utálkozni.. Ha nem tetszik lehet kulturáltan, értelmes ember módjára is mondani. Különben meg igen lehet utánuk csinálni. Csók.
4 perce, mobil használatával · Tetszik -
#142939 Tényleg izgalmas lesz ha elmarad az időmérő vagy ha safety car mögötti verseny lesz vagy ha rajtrácson álldogálás lesz esernyővel.
De lehet Vettel-t elengedik, mert neki van kipörgésgátlója -
#142938 végre valami izgalmas hétvégére van kilátás -
#142937 igen, kis gáznál meg röfög, meg beköpi a gyertyát, mint egy Simson... -
#142936 http://formula.hu/hirek/153/383/83313/egy-okos-motorvezerlo-rendszer-vettel-titka -
Dodo55 #142935 Igen ez nem kérdés, de ott ha jól sejtem már nyomnia kellett volna neki bőven (azt írják kigyorsít már amikor hallani a hangot)... -
W aWaW Wah #142934 azért dadog mert akkor is motorfék van ha negyedgázt nyom neki nagy fordulaton mert csak padlógáznál húznak jól ezek a motorok. -
Dodo55 #142933 Én olvastam Wéber írását, de akkor is furcsa a hanggal kapcsolatban, hogy engem a boxutca limiter működésére emlékeztet, tehát mintha egy ideig a motor leszabályozna alacsonyabb fordulatszámon (pedig elvileg már nyomja neki ott). -
#142932 Köszönöm, hogy leírtad helyettem.
És igen lehet félrérthető, de ahogy te is mondtad úgy értettem elment xy-nak.
Ez Dietrich így továbbra is felesleges hangulatkeltés a.k.a. sírás.
Ha azt hozod fel, hogy Perez megint kilökött valakit és az áldozatot büntették, na annak lenne értelme.
Na és erre beraknék egy videót ahogy Senna pont Nanninit takarítja ki a pályáról büntetlenül a Hungaroringen. -
#142931 1. Hol cikázott Patrese? Talán az legelején egyszer rálegyezett, az összes többinél csak az ívet követte, azt meg ma is szabad.
2. Én azt hittem a kéket másoknak lengetik, ha az Patresenek ment, akkor teljesen indokolatlannak tartom (amennyiben nem körözésről volt szó). Mondjuk az, hogy én indokolatlannak tartom, az nem mentesít senkit se.
3. Kit-Kat szerintem tisztában van vele, hogy melyik kocsiban ki ült, szoktuk ezt így mondani, hogy xy elment z-nek. -
#142930 Mert rossz megfigyelő vagy.
1. ezt ma már blokkolásnak hívják és többször vált írányt mint 1x nem szélármnyékozásnak, de hívhatod cikázásnak is. régen meg "nagyszerűen védekezett" (mindazonáltal én ezt tartom versenyzésnek és nem azt ami ma van)
2.ha megfigyeled jobban a videót zászlóval többször is jeleztek Patresenek.
3.Mert szélárnyékozott és megpróbálta többször körbeautózni és végül belülről sikerült elmennie Patresenek?
A Benettonos Nannini volt a williamsbe űlt Patrese..
Én értem az ellenszenvet a túlszabályozott F1-el szemben, de amikor ez átmegy a hülyeségbe és olyan túlzásokkal jönnek páran ami az ordító hülyeséget karcolja, akkor kb. ők maguk is elérik a hülye FIA bírók szintjét.
én értem, mikor valakik okosabbnak hiszik magukat másoknál csak mielött lehülyéznek meg idiótáznak valakit, legalább legyenek tisztában azokról a versenyzőkről akikról videók szólnak, ha másképp nem wikin. -
#142929 tényleg,azt nem is láttam...pedig 2013-asra kerestem youtube-on...na mindegy,lassan read onlyba kapcsolok annyi epic failt szedtem össze a fórumon az elmúlt 2 napban -
#142928 Ez igen! összehasonlítani egy 3 éves felvétellel,meg egy belső kamerás mikrofont ami a motortól ellentétes irányba rögzít,hasonlítani a kiröffenőre irányított kamerával.
Ezt azért nem volt egyszerű összeraknod -
#142927 ja megvan Webbernél belső kamerából is,csak ott sokkal halkabb:
(bocs én olvastam tegnap,csak felfogni keveset sikerült az alkohol miatt :)) -
#142926 Sportkormány!
:) -
G_ArchAngel #142925 kezdem ugy erezni az utobbi kommenteket latva, hogy az #142911 kommentben levo Weber Gabor irast senki nem olvasta el... -
#142924 várjatok még azzal a korai nagydíjjal,időjárás jelentések szerint hétvégén pont ott lesz tájfun és lehet elmossa az egészet...
más:
a motorhangokat tessenek meghallgatni a videóban...különösen Vettelét a kanyar közepén
-
#142923 Azért néha rendesen elhúzott. ;)
-
#142922 F1 Korai nagydíj -
#142921 bazmeg, 7:30! az nagyon nem emberi időpont. -
#142920 Hát azért na... Senna sem volt a versenyeken 2mp-cel gyorsabb a mezőnynél.