182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#143723 Kimi helyében rajthoz sem állnék az utolsó 3 versenyen,inkább lógatnám a lábam valami tengerparton.semmi értelme ebben a közegben versenyezni... -
IXEMGabeo #143722 az a nem mind1 ilyen egy igazi zseni -
#143721 Kubica varázsol: WRC2-es bajnok lett a lengyel versenyző -
#143720 Mármint 25k euro büntit, nem jutalmat. -
#143719 Nem zárták ki Vettelt, de kapott egy megrovást, a csapat meg 25000 eurót. -
Professor X #143718 Hát sajnos úgy tűnik, igencsak megromlott a viszony KR és a csapat között, ami nagy kár. Ugyanakkor messze nem ez az első ilyen eset a sport történetében. -
#143717 hát,ha szigorúan az elhangzottakat nézzük,akkor nem kérték meg 100%-ra Kimit hogy engedje el a franciát,csak megkérték,hogy húzzon el a picsába...:DDDDD -
#143716 Egyébként igen, csak még sem:D -
Professor X #143715 Nem tudom, ez most komoly-e. 2011 óta legális. -
#143714 Egyébként ez csapatutasítás, ami miatt akár büntethetnek is ... -
#143713 -
W aWaW Wah #143712 [URL=http://www.vezess.hu/forma1/f1_kimi_takarodj_picsaba/47675/]"Kimi takarodj a picsába"[/URL] -
#143711 Räikkönen: "Teljesen normális, hogy egy ilyen helyzetben félre kell állni a csapattársad elől, de egy gyors kanyarban nem lehet." -
McCartman #143710 Don't shout there fucker! -
#143709 -Kimi! Get out of the fucking way!
-Don't you fucking shout at me! I’ll get out when I have a chance but not in the last corner!
kb.
Ez a "leszorítós" eset után volt.
-
#143708 De...de most a generátor ment tönkre -
#143707 Ez mikor volt? Kimi a saját hülyeségébe ment bele. Grozsannak át kellett volna adni a helyet egyből és akkor nem veszt ennyit talán... Francia is megtette neki, neki sem eshet nehezére, ha már hátrányban van. Már ha ez hallaható a felvételen. -
#143706 Viszont végre máshol sikerült megnéznem.
Nem csodálkoznék, ha a Lotusnak hirtelen ki kellene fizetnie Kimi fizetését. Akkor Alan Permane gondolom nem ilyen stílusban kezdene egy beszélgetést ... -
#143705 -
#143704 Hát ezaz, erről beszélek. -
IXEMGabeo #143703 Ilyen alapon ezért nem tudjuk meghatározni, hogy ki a legjobb versenyző. Hiába 7x bajnok Schumi őt sem tudják ill. mondják egyértelműen legjobbnak. Valamiért Sennát dicsőítik ebben a titulusban... -
IXEMGabeo #143702 Igen nem értem a hsz-ed valóban durva, de leírtam, hogy a fent említett szabályokban keresendő az indok és abban, hogy a többi csapat képtelen a Red Bullal felvenni a versenyt évek óta...
Red Bullnak pokolian fekszik a teszttilalom és a 2009 óta érvénybe levő szabályok...Ez bármelyik másik versenyzővel megeshetett volna akár avilágbajnokok közül (lehet Alonso már 6x vb lenne a Bullal ugyanúgy) erről nem a német tehet.
Egyébként hamár a versenyekhez visszatérünk a 90-es években is bőven megvolt a 16 verseny legalább...győzelmek tekintetében van fontos prioritása a 20 versenynek...bár mondjuk tavaly pont Alonso lett volna vb, ha csak 16 verseny van. Nyilván akkor előbb lép a RB a fejlesztésekkel szóval ez se biztos, hogy így lett volna ahogy állítod...Minden csapat már eleve tudja a terveit a szezonra és úgy próbálnak igazodni fejlesztésekkel és a befektetett munkával. -
IXEMGabeo #143701 Azért volt nem egy futam ahol Vettel simán bizonyította azt, hogy van olyan agresszív és küzdő, mint az oly nagyra tartott Hamilton-Alonso páros az "előzés mesterei" avagy Raikkonen hajdanán simán feltud kapaszkodni hátulról is ezt a tavalyi Abu Dhabi és Brazil versenyen bőven bizonyította.
Arról nem tehet, hogy nincs technikai ellenfele bizonyára sokkal izgalmasabb lehetne a néző számára, ha egy Ferrari felnőne a RB-hoz és akkor lenne egy Vettel-Alonso csata a 90-es évekbeli szabályokkal. Így mindjárt más lenne nem?
Erről elsősorban az FIA tehet a teszttilalom bevezetése miatt (bár a Ferrari így sem biztos, hogy előrébb lenne és a Red Bull a háttere miatt lehet még nagyobb fölénnyel nyerne ezt nem tudhatjuk) ennek ellenére Vettel jó helyen van ahogy korábban írtam és a RB pokolian elől van. -
#143700 Áh, nem érted ... Egyszerűen durva amikor azt a sok háromszoros bajnokot beérik a többiek ugyanennyivel, vagy amikor Schumacher beérte Fangiot, miközben Alonso 2006 óta nem nyert új címet ... -
IXEMGabeo #143699 Vettel ugyanúgy világbajnokok közt versenyez és ugyanúgy nem tehet róla, hogy jó helyen van a segge...
Lehet keresni az okokat, hogy a teszttilalom és az aero miatt erős a Red Bull 4. éve, de felesleges. Fiatal és jó csapatban van ezért 4x világbajnok. Arról sem tehet, hogy olyan szabályok vannak ahol a DRS miatt (amit azért vezettek be, mert a diffúzor által szívott levegő elkoptatja a mögötted érkező abroncsait ráadásul nem tud támadási közelségbe kerülni ezáltal az előzés jóval kevesebb) szóval a DRS miatt a védekezés szépsége eltűnt, és a csaták sem olyanok. Ezért tudok egy egy DRS nélküli előzést értékelni erőből azonos gumi állapot ellenére.
Ezért volt az a DRS-es hsz-em. Minden a szabályokon múlik végeredményben;) -
#143698 Nem a pontozással van baj, hanem mindenki rekordhalmozásról beszél, meg Alonso is kiírja mennyi pontja van, miközben a ma beért Prostnak 14 évébe került Senna, Mansell, Alboreto, Lauda, Piquet, Jones, Villeneuve, Pironi, Berger, Patrese, Boutsen, Nannini, Schumacher, és mások között 4 címet elérnie, Schumachernek 13+(az apróba) 7 cím, és a rekordok, sok-sok klasz gumiszállító és Hakkinen közt, amelyek tényleg rekordok, miközben a maiaknak jut 20+ futam, és a Pirelli, ami vagy működik egy körön, vagy nem ... -
IXEMGabeo #143697 nem arról beszélek, hanem a keverékek közti időkülönbségről...
egy lágy és kemény között legalább 2 másodpercnek kellene lennie, de akár 3-nak is. Az úgy érdekesebbé tehetné a taktikázást... -
McCartman #143696 Vettel nagyon laza. :D
Ellentmondást nem tűrő teljesítmény, zsinórban negyedszer! Így kell ezt csinálni! -
IXEMGabeo #143695 pontosan értem miről beszélsz, te meg nem vagy képes reagálni a Rosberg-Hami párhuzamra amiben nem is volt igazad...
Pontozásos rendszer változik, de az nem Vettel hibája. Itt van az, hogy Alonso 1571 pontot szerzett. Rekordnak rekord, de hol érdekel ez bárkit hisz nem is egy pontozás alapján jött ez neki össze. Nem tudjuk mire lett volna képes a hőskorban a jelenlegi mezőny...Ahogy azt sem, hogy egy Hill, Schumacher, Villeneuve, Montoya, Barrichello, Coulthard, Hakkinen, Fisichella stb. pilóták sokasága. Más korban és szabályrendszerben versenyeztek. Schumi többet is kihozhatott volna ebből a 3 évből, de ahhoz mérten ahogy teljesített bőven lehet rá mondani, hogy elképesztő, amit művelt ennyi idősen és a legjobbak képes volt a versenyt felvenni 1. évét leszámítva. Körülmények nem segítettek neki. Az, hogy egy Fangio, Clark, Senna, Brabham, Stewart akár Lauda, Prost, Pique mire lettek volna képesek manapság nem tudjuk meg. Valószínű ugyanezek a különbségek lettek volna köztük is talán Prost egy picivel jobban profitálna mivel ő volt mégiscsak a professzor, aki tökéletesen képes volt a spórolásra. Ezt sosem tudjuk meg mindenesetre ők sem felejtettek el vezetni. És Vettel is nagyon jó hidd el nekem akárki akármilyen hadjáratba kezd ellene. Én többször hangot adok annak, hogy Webbert látványosabban elnyomják, mint anno Barrchellót és mostmár egyértelműen látszódik az is, hogy sokkal több a műszaki gondja, mint Vettelnek. Nem ezt érdemelné, de azt tegyük hozzá, hogy konstans még a legjobb 2010-es évében se tudott lenni akkor is voltak hibái ennek ellenére azt a vb címet megérdemelte volna. -
#143694 vagy köridőben? -
#143693 hova akarsz nagyobb különbséget? lágy két kört bírt, kemény meg 46-ot :D
(jó tudom, nem csak ezt a futamot kell nézni :)) -
#143692 Jövőre ki lehet majd írni rendesen. Aztán jön a McLaren-Honda! -
#143691 Nálam nem jön be. Törölték volna? Mi van benne? -
érdekeees -
#143689 De szép kép, mintha tolná :D
-
#143688 Látom nem érted ... -
SNICKER #143687 engem nem zavar hogy vb lett, totti van belebuzulva :D -
#143686 -
#143685 Vettel 4x vb akkor is akárki cumizik akárkit :D -
IXEMGabeo #143684 Peydongá:DDDDDDDDDD