182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#143763 -
#143762 -
Professor X #143761 Úgy látom, nem tudjuk egymást meggyőzni. Sok dolog miatt is várom a 2014-es szezont, főleg azért, mert kíváncsi vagyok, vajon FA és KR mire mennek egymással. De az biztos, hogy az összes F1-es fórumot jó messze el fogom kerülni. További szép napot mindenkinek! -
#143760 így múlik el a világ dicsősége.
A világ változik és fejlődik folyamatosan, ez van...vagy elfogadod vagy marad a romantikázás h bezzeg régen...
-
#143759 Pofon egyszerű. Jövőre Kimi nélkül kell szponzorokat szerezni (anmi vele is alig ment). Így el kell adni, hogy Gronyóka van oylan jó sőtt...
Elég egyszerű, el kell adni a csapatot jövőre is, Kimi nélkül nehéz le, de azért láthatóan nagyon igyekeznek. Azt egyébként sokan elfelejtik, hogy Rogro a csapatfőnök menedzseltje is egyben. :) -
#143758 ez így van, sajnos ez a drs olyan eggyértelművé teszi az előzéseket meg h nem lehet iránytváltani...túl steril szvsz.
Vettelnek meg gratula, jövőre irány az 5.
-
#143757 Így van, ezért szánalmasak a "Webber autója beszarik, Vettelé sértetlen direkt" elméletek is....
Ha meg nyerték a konstruktőrit, ha nem.
az is pénz nekik hogy köröz az autó a pályán.. -
Professor X #143756 A "kvali vergődés" azért van, mert év közben visszahozták a tavalyi szerkezetű gumikat, amik KR-nek kevésbé fekszenek. Ennyi. A kerékcserét tavaly is elrontották párszor, de egyébként minden csapatnál előfordul ez. Mondja már meg valaki, miért érné meg a csapatnak hátráltatni bármelyik versenyzőjét is, amikor így fontos pontokat bukhatnak a WCC-ben? -
#143755 A 6 másodperces box kiállások a hirtelen aláírás után jött kvali vergődés és az 52 körre tervezett stint az nem hátráltatás? Akkor mi? :D
A kedvencem volt, amikor azt mondták, hogy Kimivel úgy terveztek, hogy mindenképp kihozzák az utolsó körben. WTF? -
#143754 Ja, más beállítások, más szerelők, más mérnökök adják azt a 2 autót.
nem tudom hogy gondolják amúgy az "1autó " fogalmát....
össze rakják Vettelét azt át mennek össze rakni Webberét, de véletlenül neki szarul raknak be valamit?
Dehogy, 2 külön "kis csapat" van csapaton belül
külön verseny mérnöke van a 2 pilótának, külön stratégiát beszélnek, külön beállítással mennek
Hányszor volt olyan hogy 1 pilóta kapott / használt valami fejlesztést, a másik meg tök más csomaggal ment?
Sok részletet ha nézzük akkor nyilvánvaló hogy nincs ugyan olyan autó csapaton belül SE
Generátor persze mind a kettőnek ugyan az, de lehet hogy azé szarik be alatta az autó, mert "agresszívabb"an vezet mint Seb, jobban terheli a gépet. -
#143753 Én már alig várom hogy elmenjen, a Ferrari-nál majd tök jó lesz neki.
Nem Kimi-vel van bajom, hanem a helyzettel...menjen minél hamarabb. -
#143752 Bocs, de eddig nem az volt, hogy tök egyforma autóban mennek, és nem érti senki, hogy Webber miért nem hozza azokat az eredményeket, mint Vettel? :D -
#143751 Akkor hülye japók! -
#143750 Tavaly Kínában egy nagyon látványos visszaesés volt az utolsó körben a 3.!!! nagydíjon, mert NEM ISMERTÉK a gumikat kb. semennyire. Most a 16. versenyen - aki nem hülye, és van szeme - a vége előtt kb. 16-17 körrel már láthatta, hogy kezd belassulni, és ideje lenne cserélni. Ilyenkor egy csapatnak simán döntenie kell, mert ismerték a többiek stratégiáját, hogy:
A. Kijön, és feljön
B. Kint marad, és max. visszaesik, de a messiás úgyis ott van, a dobogó tehát meg lesz a csapatnak, lehet büszkének lenni, blabla.
Kint maradtak, és 7 körrel a vége előtt annyi volt.
Azért is rossz a Lotus, mert ha akkor kijönnek amikor már szemmel látható volt, hogy ennyi volt, még akkor is kint hagyták, pedig 7 kör alatt Kimi pozíciókat hozHATOTT volna, ahogy Monacoban is kettő alatt. De ha már nem hívták ki, erre kihívták, és még a kerékcseréjét is elqurták. Aztán az a hangnem!? Olyannal szemben, akinek milliókkal lógnak, és a FIA pénzügyi szabályzata szerint simán be lehetne dönteni az egész istállót? Ráadásul pont az ő hülyeségük miatt, mert ha behívják, akkor Grosjean minimum 3., Kimi meg talán megcsípi a 4. helyet, de biztos nem a 7. lesz.
De ha nekik nem számít a csapatverseny, amiért a lovetta jár, különösen a helyzetükben, akkor tényleg nagyon menők, mert itt most hattal akár több is lehett volna nekik, és akkor még ott lett volna három verseny megverni a mostanra - hozzájuk képest - teljesen passzív Ferrarit és Mercedest. De ha Boullieréknek ennyi a zsetonja, mert jön hozzájuk a ruszki oligarcha felfedezett, akkor nincs kérdésem, de ha nem jön, azért nem mindegy, hogy mennyit kaszálnak majd a szezon végén. Ezt most ők qurták el, és én még olyat nem láttam, hogy bosszúból még a kerékcseréjét is elcseszték.
Ha ez most arra megy ki, hogy ha a szerződésében az van, hogy ha magától lép le, nem jár neki a mani, akkor jó úton haladnak, mert Kimi képes lelépni, ha viszont a Lotus magától ilyen hülye, akkor rágcsáló kinézetű Permanet alapból kivágnám, de Kimi utolsó három versenyén minimum kussoltatnám.
Röhej, de Vettel 4. címe helyett ezekről az ökrökről szólnak a hírek ... -
#143749 "ugyan azok a szerelők, alkatrészek, fejlesztések"
tadaaaaam!
NEM ugyan azok....
Nagyban hasonlít egymáshoz a 2 autó, de valójában még sem ugyan az a 2 autó.
-
#143748 Mert ugyebár, egy csapat, ugyan azok a szerelők, alkatrészek, fejlesztések. Érthetetlen, vagy Vettelt nagyon kedvelhetik fent. -
#143747 már kitárgyaltuk,hogy selejt alkatrészeket kap -
#143746 Miért van az, hogy Webber legtöbb futamán történik valami műszaki gebasz, Vettelnek meg semmi az évben? -
#143745 Nekem nincs kedvencem :)))
Mindenkit kirúgni, telerakni vérjapánokkal, talán úgy nem aludnék el állandóan rajta :))) -
Professor X #143744 Egyedül a kerékcsere az, amire azt lehet mondani, hogy elrontották. A taktikáról már elmondtam a véleményem, egész egyszerűen nem jött be (lásd tavaly Kína). Viszont számos alkalommal nyert pozíciókat vele, és ez olykor győzelmet, vagy dobogós helyezéseket eredményezett. Az meg, hogy időmérőn nem jól szerepel, az év közben megváltoztatott gumi miatt van, ami kevésbé fekszik neki, mint az év első felében használt változat. Viszont a gumi mindenkinek ugyanaz, úgyhogy a versenyző dolga alkalmazkodni hozzájuk. -
Professor X #143743 Én senkit sem fogok poénból szapulni. -
#143742 Amióta idejár, ezt nyomja. Ha zavar, nézd meg ki az éppen aktuális kedvence, és szapuld, csak poénból. -
#143741 Kíváncsi vagyok ezt mikor csinálja meg valami idióta, "huncut" képre ?! :)))
-
#143740 Belgium után derült ki, hogy dobbant, azóta csak erőből begyűjtött pontjai vannak, és hopp, az időmérőn sem kerül be az első három sorba.
Ma viszont elqurták a taktikáját. Meg az a 6,3as kerékcsere ... -
#143739 Lauda is lelépett, méghozzá Bernietől. -
Professor X #143738 Annak ellenére, hogy olyan emberek halnak meg, mint pl. Simoncelli, Wheldon, vagy legutóbb de Villota (és még sorolhatnám), mégis sokan vannak (nem gondolok konkrétan senkire), akik ahelyett, hogy örülnének annak, hogy ilyen rendkívüli embereket láthatnak versenyezni (akik a saját bőrüket viszik vásárra), inkább ilyen idióta rádióüzeneteken akadnak fenn. A halálos fenyegetés pedig egyáltalán nem tréfa. -
W aWaW Wah #143737 miért nem? mert pár marha hirtelen felindultságból elkezd irogatni neki a neten? :D
hát marhára komolyan kell venni.
az is lehet maga Kimi volt az. -
Professor X #143736 Ne haragudj, de ez marhára nem vicces. -
W aWaW Wah #143735 "Alan Permane nem sokkal ezelőtt elmondta, hogy halálos fenyegetéseket is kapott az Indiai Nagydíjat követően, és voltak olyanok is, akik azt írták, hogy megölik a családját." -
Professor X #143734 Igazi flamebait komment. -
Professor X #143733 Szerintem csak felfújják. Nem volt ez akkora ügy. -
#143732 Vagyunk páran ,akinek nem hiányozna ! :))))) -
#143731 és lehet nekem lesz igazam,bár tudom f1live,de azért a canal+ forrásnak nem rossz...
www.f1-live.hu
Canal Plus kommentátora jelenti, hatalmas vita alakult ki az iroda kijáratánál Räikkönen és Permane között... Vajon Kimi autóba ül még a Lotus színeiben? -
Professor X #143730 Igen, Malajziában pl. mintha KR is panaszkodott volna Hulk miatt, legalábbis ilyesmi rémlik. Én most is azt mondom, hogy egyszerűen be kellene tiltani a csapatrádiót (kivéve vészhelyzetben). A boxkiállások megszervezéséhez pedig használhatnának táblát, vagy esetleg LED-eket, amit a versenyző lát. Ha pedig a versenyző akarna kereket cserélni, akkor megnyomhatna egy gombot és így jelezhetné szándékát a csapat felé. -
#143729 Grozsant már leírták, de beérett, nem véletlen bízott benne a csapat. Stabilan, gyorsan és hiba nélkül megy. Azt hogy ő dobogokat szerez így az évad vége fele annak semmi köze Kimihez. Ő csinálja. Kiminek sem jöhet össze minden. Nyilván ő vitte a hátán a csapatot egész évben, de most Groszan a jobb. Kimit nem hátráltatja semmi, és senki, mivel senkinek nem érdeke az ilyen, és ez az óvidás szint max a versenyzők közt lehet a pályán, a nagy hévben, de nem csapat szinten.... -
Professor X #143728 Rémeket látsz.
A taktikához meg csak annyit fűznék hozzá, hogy megpróbálták, nem jött be, ennyi. Most KR szívta meg, mint tavaly Kínában is, sokszor viszont igenis jól járt (pl. idén Ausztrália, Bahrein, Magyarország, stb..). -
#143727 "Grosjean is egy nyálgép lett milyen hisztit levágott Guti miatt..."
Mindeggyik ugat ilyen esetbe, csak te nem hallod... -
#143726 Helyes, jó példamutatás lenne, amúgy meg szerződés köti őt is.
A közeggel meg mi a baj? nyilván ez oda vissza ment. Év elején meg egymás seggébe voltak a csapattal, most meg nem. Nyilván ez senkinek nem jó, de Kimi nem az a könnyű eset, pont neki nem kell felkapni a vizet ha odaszólnak mert ő is ilyen szokott lenni. Ezt a pár versenyt kibírják aztán mehet isten hírével, ha már így alakult. -
IXEMGabeo #143725 Grosjean is egy nyálgép lett milyen hisztit levágott Guti miatt...
és azért év elején az látszott Raikkonen abszolút támogatást élvez a Lotus túl átlátszóan átpártolt Grozsira mióta Rai átigazolt...
valahol egy undorító dillettáns banda a Lotus, Boullier akármekkora szakember magas végzettségekkel a háta mögött én nem bírom a manust... -
Professor X #143724 No, azért a csapat szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy összesen hány pontot gyűjtenek össze és ezt ő is tudja. Egyébként nem hiszem, hogy ezt a Ferrarinál jó szemmel néznék, erre is gondolni kell.