182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
RYO21 #144043 Nincs fent valahol az a videó ami a japán nagydíj előtt ment, és egy magyar dalt énekeltek benne angolul v japánul? -
G_ArchAngel #144042 Sky-on is megjegyeztek, hogy nagyszeru otlet volt nem a boxbol indulni... -
#144041 Ez gyors volt. -
IXEMGabeo #144040 így van és az atlaszomban is mindig úgy írták, hogy Abu Dzabi:) -
Dodo55 #144039 De várjunk, akkor most "Ábu Dábi" vagy "Ábu Dzábi" / "Ábu Zábi" ?
Mert én eddig mindig az előbbinek hallottam ejteni, akkor pedig "latinosan" igen is Dhabi-nak kéne lennie. Vagy ti tudtok bármilyen latin betűkkel működő népet, aki a Z-t néma / lágyító hangként ejti? -
#144038 "A Földrajzinév-bizottság 1993. június 9-ei 15. ülésén a 15/201. határozatban az Abu-Dzabi nevet fogadta el. A testület 16. ülésének 16/219. határozatában ezt megerősítette. Az átírási irányelveknek az Abu Zabi alak felelne meg." -
#144037 Pár éve a magyar nyelvészek úgy döntöttek az Abu Dzabi írásmód a helyes magyarul. Úgy néz ki azzal nem foglalkoztak, hogy mindenki Abu Dhabinak ejti.
http://howjsay.com/index.php?word=abu%20dhabi&submit=Submit -
IXEMGabeo #144036 Most én is átálltam erre így "Dhabi"
De amúgy évekkel ezelőtt ezen vitáztunk,hogy Dzabi a helyes -
#144035 Nem figyeltem. Az M1nél évek óta Dhabi. -
#144034 Pár napja ment itt a vergődés, hogy Abu Dhabi, vagy Abu Dzabi ahogy most mindenhol írják itthon, és az arabok is kiírtak latin betűkkel a pálya mellé (helikopteres képeken látni), hogy Abu Dhabi, lemaradtak, hogy most Abu Dzabi a helyes/trendi. :) -
#144033 ? -
#144032 Szegény arabok sem a magyar médiából tájékozódnak, Abu Dhabit festettek jó nagyban a pálya mellé. :D -
#144031 Négyet. -
#144030 minek reagáltok a trollkodására? egyáltalán nem érdemel meg ez a megnyilvánulás két kommentet... illetve most már hármat -
#144029 Kérlek fejezzük be ezeket a átadta a Webbernek, megajándékozta és egyáb felvetéseket. Ez Webberre nézve kínos...
Ilyen nincs, ezt Webber nem negedné, mert ez egy versenyző totális megalázása és eltiprása.
Vettel hibázott a körében és mérges volt magára. -
#144028 Azt nem vetted észre hogy Vettel utolsó körén rögtön az 1. kanyarba hibázott, ugye?
Hülyeségeket inkább le se írdd -
W aWaW Wah #144027 de az is lehet, hogy tud valamit? túl feltűnő volt, hogy rángatta a fejét a gyors köre végén, szerintem túl átlátszó eltt volna, ha csak simáné rdektelenül veszti el az első helyet, mivel átadta Webbernek, tudta hol kell elvennie hogy visszalassuljon, így ajándékozza meg csapattársát egy győzelemmel -
W aWaW Wah #144026 ezt nem értem egyébként, hogy Webber 1 tizedet rávert Vettelre, ami elég sok, és az összes szektorban megverte.
Lehet van benne valami, hogy Vettel nem a legjobb, de jövőre kíváncsi leszek, szerintem Ricciardo vb lesz az új autóval megveri Vettelt -
#144025 Alonso mondta, hogy év eleji teszteken is ugyan ilyen hangja volt az RBnek. Attól hogy most Minardi bedobta a közösbe és 15 perc hírnevet szerzett, foglalkozni kellett vele. Eddig is mindenki hallotta, mindenki tudta, csak senkit nem érdekelt, mert szabályos, ha pedig szabályos akkor lemásolni kell, és nem sírni hogy mi az. -
#144024 igen, de gondolom ez is valahogy generátorként működik, azaz a forgást alakítja át elektromossággá úgy, hogy közben akadályozza a forgást... tehát ezt nem csak fékezéskor lehet bekapcsolni, hanem kigyorsításkor is -
#144023 Gondolom amikor kigyorsít 1 kanyarból és kers-t használ, akkor működik ez a "kipörgés gátló" is ... -
#144022 Javítsatok ki, de tudtommal a KERS a fékezéskor kárba vesző energiát tölti fel, nem pedig gázadáskor valamit ...
Szóval szerintem ez a Redbbull kipörgésgátló így egy netto hülyeség .... -
#144021 Egyébként ez csak elhúzza a dolgokat, de az illető akkor is megszopja, max. kicsit később. -
#144020 Így működik a világ is. Valakit sarokba szorítanak, az nem felt. meghúzza magát, hanem akár a legszemetebb gazemberré is válhat, aki ott tesz be, ahol tud. -
#144019 a többi csapat valószínűleg tudja mivel trükközik a redbull, csak valószínűleg nem tudják hatékonyan lemásolni. Vagy mire rájöttek a trükkre nem volt értelme fejlesztni, hisz jövőre úgysem tudják majd használni, és az új motorokhoz kezdték el fejleszteni a saját verziót. -
Dodo55 #144018 Egyáltalán nem! -
#144017 őőő
fáradt vagyok, f.sságot írtam? -
Dodo55 #144016 "- miért újságírók jönnek erre rá, miért nem konkurens csapatok akik kicsit többet tudnak az f1-ről?
- másnak nincs csak a redbullnak?"
Ezen a kettőn gondolkodj egy együtt :)) -
#144015 Lotus tavaly akarta volna azt hogy fékezésnél "inteligens" legyen az első lengéscsillapító (asszem az)
Nem engedték nekik.
- ezt se engednék valszeg
- miért újságírók jönnek erre rá, miért nem konkurens csapatok akik kicsit többet tudnak az f1-ről?
- másnak nincs csak a redbullnak? -
Lokker #144014 Amíg nincs bizonyítva addig nettó baromság az egész, nem kell vele foglalkozni, majd a szagértők vizsgálják. Addig amíg kézzel fogható bizonyíték nincs csak konteó az egész.
Jó párszor volt már ez téma és akkor kiderült, hogy az itt fórumozók többség f1-es mérnök és ért mindenhez. -
Dodo55 #144013 A Lotus-os részét értem, és ebben igazat is adtam. Csupán az idézett általánosításod nem tetszett.
A Red Bull pedig nagy eséllyel igen is használ valamit (lengéscsillapítószenzorok amik szabályozzák a KERS-t). Mellette tény, hogy elvileg ezt egyelőre nem tiltják a szabályok, de mégis kipörgésgátló hatású lehet. Ez itt a probléma.
(Tudom, hogy F1-live, de most tök mindegy, mert megbízható külföldi forrás) -
#144012 Itt most arról van szó hogy év elején a a Lotus volt a legjobbfejebb, az álmok csapata a világ legjobb, legjobb humorú emberivel és pilótáival... ez ment egész évben. Amint 1-2 apró konfliktus bejött máris a legszarabb, legszemetebb csapatt lett. Teljesen egyértelmű hogy pénzügyi gondjaik vannak, de rugdossuk őket, öljük meg, temessük el a csapatfőnökök + köpjük is le. Most már Kimihez sehogy sem szólhatnak ( de amikor Kimi fosta a szart a szájából, akkor az a legjobbfejebb dolog volt a világon ) mert az máris bunkó, ha technaikai hiba van, vagy egy baki jön közbe ( mint ma ), vagy ha nem úgy jön be a taktika ahogy kellene, akkor máris jön a jobbnál jobb baromságokkal a nép + ugye mindig ott van az ordenáré csoport is, akik megadják ennek a módját.
RB nem használ kipörgésgátlót, sem hasonló "szerkezetet" s senki más sem, mert azt a szabály tíltja. -
Chris Lowe #144011 Ott a pont. -
#144010 -
#144009 Mansell nyert hatot, de mégsem ő nyert. Prost is hármat nyert, fasorban sem volt. Piquet meg mindig második, három győzelem és fölényesen behúzta. Mansell sérüléséig érdekes év volt. -
IXEMGabeo #144008 aztakurvaeget -
Dodo55 #144007 "Összeesküvés gyártás a tudatlan F1 nézők és buta drukkerek hobbija"
Ez hülyeség. Egyébként sem "összeesküvés gyártás", hanem "összeesküvés elmélet gyártás". A kettő kicsit mást jelent :)
Az egész mögött csupán az áll, hogy az ember a természetéből adódóan magyarázatot keres mindenre, amiben lehetséges összefüggéseket vél felfedezni. Az egész fejlődésünket ennek köszönhetjük...
Amiben igazad van, hogy "a tudatlan F1 nézők és buta drukkerek" előszeretettel kapnak fel és terjesztenek birka módjára olyan elméleteket is, amiknek nem járnak utána elég alaposan, így sokszor vannak köztük nagyon abszurd darabok is. De ettől függetlenül mindig is voltak itt csúnya dolgok (had ne soroljam), amik miatt az ellenkezőt cselekedni, azaz minden esetben egyből legyinteni és rásütni ezeket a jelzőket másokra is ugyanúgy gáz.
Ebben az esetben egyébként nagy eséllyel jogos a részedről a legyintés, ez tényleg nagy hülyeségnek hangzik (hogy szándékos bosszú ilyen módszerrel), de emlékeim szerint nem nagyon válogatsz, ha jól emlékszem a RB kipörgésgátló ügyében is legyintgettél folyamatosan, pedig a végén kiderült, hogy mégis csak egy olyan megoldásról van szó, ami kigyorsításkor a kerekek tapadását hivatott javítani. Már pedig a kipörgésgátlót tudtommal nem azért tiltották be, mert mondjuk veszélyes lett volna a megoldás, hanem azért, mert a hatásának eltörlésével a versenyzők képességeit kívánták jobban próbára tenni. Így ha papíron szabályos is a dolog, a szabály céljával megkérdőjelezhetetlenül szembemegy. Innentől pedig ha nem tiltják be, az következetlenség, gyengíti nem csak ezt, hanem más szabályokat is, hiszen elfedi az okok jelentőségét, a kiskapuk keresésére és kihasználására bátorít. Józan szabályalkotó az ilyesmit a lehető legmesszebbről kerüli, hacsak nem... elfogult? -
#144006 Ja, amiről beszéltek, hogy hűdevizsgálnifogják, na azt nem. Pedig más is levághatta volna, nem csak a mercik. Erre jönnek a stewardok, köztük Donnelly, aki már 1x megjárta a Lotussal
... és elmeszelik Kimit a padlólemez miatt.
Mondom, ok, elfogadható. De akkor holnap is kéretik hasonlóan cselekedni, mert akkor viszont már blama.
Nem hinném, hogy a Lotus aljas, gecaj húzása lenne. Ők ehhez túl hülyék. -
McCartman #144005 Webber megverte technikai hiba nélkül Vettelt időmérőn? Vannak még csodák. :D
Holnap, sima Vettel win? Talán már a rajtnál, ismerve Webber rajtjait. -
#144004 Remélem jövőre is hasonló lesz a helyzet.
Senna amúgy 3. lett a végén, két győzelemmel. Köztük Detroit. Áhhhhh!