182111
  • Norbi1990
    Nem húzta rá a kormányt egyikőjük se.
    Egyszerűen a pálya kialakítása ilyen, hogy keresztezik egymást a pitből kivezető ív és a pálya normális íve.

Valószínű Vergne nem láthatta, hogy jön ki Alonso, míg Alonsonak ugye villogott a kék lámpa miután elhagyta a boxutcát így ő számíthatott autókra. Bár Alonso sem volt jó helyzetbe mert egyszerűen olyan szar a boxkijárat hogy nem látni a pályára a szalagkorlát miatt.
  • Laceee
    elfert, egymas mellett mentek, csak gondolta az a kis nyomi, hogy majd kitereli...
  • IXEMGabeo
    Vergne az ideális íven volt...nehogy már ő adjon elsőbbséget a kék zászlót pedig sehol sem látni...kéket egyébként is a lekörözött és a jóval lassabb versenyzőknél alkalmazzák a feltartás elkerülése végett...

Alonso nyomta neki nem fértek el, de a pozícióját vissza kellett volna adnia...
  • a.carkey
    Csak nem lépheted át a vonalat.
  • Laceee
    Youtubon lassitva is nezheto...
  • Laceee
    De mar reg elhagytak a kivezeto reszt, es akkor meg boven bent volt a palyan, utan szoritotta ki az a szerencsetlen...
  • a.carkey
    Megvágták rendesen ...

Bár az eleje hiányzik, szvsz a boxból jött ki, vonalat átlépni tilos, mire átléphetné mellette ott van másik, megelőzni jobbról Massa miatt nem tud, mert felér mögé, balról meg nem fér el, így lemegy. Nehéz eset.
  • lac coo
    Hát ha X másodpercnél megállítjátok egyértelmű a szitu...Nem páylaelhagyás ez, hanem leszorítás, nem is értem minek tolta le ekkora tempokülönbségnél...Csak a vak nem látja ezt ..... Nyert helyzetben mellette volt, hatalmas sebességgel, simán ráhúzta a kormányt....
  • Norbi1990
    A pitből jött ki Alonso. Ha pitből jössz kifele akkor neked elsőbbséget kell adni (kék zászló!!) azoknak akik jönnek a pályán.
  • IXEMGabeo
    Nem Alonso ellenében mondom, de itt szinte folyton tévedések vannak:DDD

régebben pedig azzal, hogy semmilyen kiszorítást, cikázást, előzést, kiterelést nem büntettek még jobban is jártunk, mint most sőt.

Akkoriban a Stop and go büntetések voltak gyakoriak, ha valaki súlyos vétséget követett el...
  • Professor X
    Ez alapján én is azt mondanám, hogy vissza kellett volna adnia a pozíciót. De a végeredmény szempontjából lényegtelen.
  • lac coo
    Hát ez egyértelmű... Olyan szinten gyorsabban érkezett meg Alonso, hogy vagy nem vette észre vagy szándékosan akart elévágni, mit tehetett volna ??? Ha van hely, úgy suhan el mellette mint az álom ...
    így megnézve most már azt mondom nem érdemelt büntetést....
  • pedobear
    vissza kellett volna maga elé engednie és kész
  • IXEMGabeo
    nyomta neki, mint az állat csak éppen nem fért el...egy leheletnyi gáz elvétellel is Massa előtt maradhatott volna és akár Vergne külső ívét is megcélozhatta volna

De az sincs kizárva, hogy a spanyol már tudja, hogy úgysem bünteti meg az FIA így bármit megtehet
  • Laceee
    Mondjatok egy sportagat, ahol meg nem tevedtek a birok.
    Bezzeg TI mindig helyesen es elfogulatlanul latjatok a dolgokat...
  • IXEMGabeo
    :D írtam is lentebb 2010 Silverstone nyugodtan utána nézhet mindenki...még szerencse, hogy Kubica ki is esett a futamon
  • Norbi1990
    Itt van
  • Kit--Kat
    Alf csalt, de nem baj, a FIA szerint helyesen tette.

Emlékszem ugyanilyenért amikor megbüntettél 3 éve hogy fel volt háborodva. :)

Következetes FIA 4 life!
  • IXEMGabeo
    Tovább nem fogok indokokat keresni, én így láttam az FIA következetlen ezek a tények...

Ja és az aszfaltozott bukóterek lehet biztonságosak, de abszolút nem veszik figyelembe azt, ha átvágások vannak...Indiában is kb mindenki levágta a pályát, levágták páran az Eau Rouge-t Belgiumban, levágták a Mercik időmérőn itt az utolsó kanyart akkor mi is a helyzet?

Ugyanakkor Vettelt pl tavaly Monzában jogtalanul büntették meg mivel előtte lévő évben Alonso is ugyanúgy kiszorította őt. Most akkor tegyék világosság az ember számára mi a szabály...vagy ne alkossanak szabályokat és legyen corner cutting prix
  • IXEMGabeo
    Massa volt ott a csapattársa mögötte akinél mellesleg megint elrontották véletlenül a kerékcserét:)))

kavicságy esetén Alonso visszasorol és Massával küzdöttek volna kerék a kerék ellen semmi baleset nincs belőle
  • pedobear
    ezért
  • lac coo
    De ha nem csak azt nezed, hogy elhagyta a palyat es elozott te hogy dontenel? Mert nyilvan nem csak azt nezik........
  • adam46
    Minden nevetséges esetért büntetnek, mikor meg látszik tisztán a szabálytalanság, akkor meg nem. Ezért lett ennyire érdektelen a forma 1. Vicc kategóriát súrolja, nem a királyt...
  • pedobear
    Egyre többet alszok futam alatt én is. Hiába volt néhány előzés ma, de engem nem hatott meg, mert nem volt súlya. Egyre unalmasabb az F1, lehet 2 év múlva már nem is fogom nézni...
  • Norbi1990
    Nem találtam most. Majd biztos lesz.
  • repvez
    team radio
  • repvez
    <iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/x16qrsf"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x16qrsf_sebastian-vettel-doughnuts-and-team-radio-2013-abu-dhabi-gp_auto" target="_blank">Sebastian Vettel Doughnuts and Team Radio 2013...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/Mattzel89" target="_blank">Mattzel89</a></i>
  • IXEMGabeo
    rengeteg ilyen eset volt és semmi szankció nem volt ezeknél az eseteknél sem...

évek óta mondom, hogy következetlen az FIA...Pláne mióta Todt ül az elnöki pozícióban...ráadásul úgy tűnik a mandátumát meghosszabbítják. Bírtam az öreget, de ez a poszt meghaladja a képességeit...
  • adam46
    Nyalonso megúszta, szokás szerint, féreg.
  • a.carkey
  • lac coo
    Hat ha itt most kavics agy lett.volna csunyat szaltozott volna Alonso....Vagy epp amiatt nem megy le a palyarol, es osszeakad a kakaskodo Hulkenbergel, es mindketto romma tori magat......Vagy nem tom ki volt ott, eleg felalomban voltam.... :)))))
  • a.carkey
    Alonso Verne esetről van videó?
  • Norbi1990
    Egyébként Sutilnak nem adtak büntetést miután Maldonado kinyomta a pályáról és a pályát levágva előzte meg Pastort.
  • lac coo
    Es valoban az is szabaly, hogy ha mar melletted van, helyet kell hagyni, Hulkenberg is mozdulhatott volna kicsit jobbra.......
  • lac coo
    Balesetet kerult, el, ennyi :) Nem mindegy ? Autoversenyzo, tolja neki ha kell ha nem.....Szabalyok szerint valoban elhagyta, elozott blablabla....de tovabbra is tartom, hogy nem igen volt ott mit tenni, eeleg suerencsetlen oldalon van az a kijarat, szinte pont az iv csucspontjan, ha nagyot fekez jo esellyel belemegy a masodik auto hatulrol......
  • Norbi1990
    Hozzák vissza a sóderágyat, és ez a pályaelhagyás dolog is megoldódik egy életre.
  • Laceee
    Ez nekem nem ugyanaz, volt helye a palyan menni, csak nem lett volna idealis a kigyorsitas szempontjanbol...
  • IXEMGabeo
    Ki vagy te? Ki vagyok én?:)
  • Laceee
    Ki az a Weber Gabi ?
  • IXEMGabeo
    aszfaltozott bukótér hátránya...rengeteg vitát szül...az ilyen helyzetek okán Alonso elvette volna kicsit a gázról a lábát aztán kerék a kerék ellen Massával legfeljebb...

dehogy mindig megússza az valami elképesztő és még rinyált mikor 2010-ben Kubica ellen megbüntették Silverstone-ban...