FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Kizárt, a mérnük úr szagértõk ( feleõsség nélkül ) a 50 centis TV elõtt megmondják hogy száradt a pálya és csak szemerkélt.

Nem értem miért kell mindig balhézni, ha esõ van és nem engedik õket. Mindenkinek az lenne a legjobb ha lezavarták volna, de a körülmények nem olyanok voltak.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

passatgt
csak ez így néz ki mûködés közben:

ami egy f1 pályán nem éppen megoldható

Totti5
Ovál vs nem az.

Pirelli extrem gumiai, nem érik el a Bridgestone Intermedia gumi szintjét, ez egy végbél sár, nem gumi...
Dietrich
Megnéztem a mai 3. versenyt. Rajtnál kezdett esni és utána végig esett az uccsó 2-3 körön már szakadt az esõ. És nagyon fasza versenyt toltak..SVG gondolom külön élvezte a driftelést közben 😊

egyébként meg...ha már mindenben legleglegnek hirdeti magát az efegy, nagyon sok mindenben meg nem az.

2013..

vs.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

desigo
Wéber :

"A csapatok szerint is helyes döntés volt az idõmérõ elnapolása, annyira extrémek voltak a körülmények.

A képernyõn nem minden jön át, de a boxutca-riporterünk, Bobák Robi szerint is olyan esõzés volt, amilyet rég nem látott.

A közvetítésben mondtam, de látszott is, hogy itt sokkal inkább megáll a víz, mint egy épített pályán, a rengeteg utcai sáv és felfestés pedig úgy csúszik ilyenkor, mint a jég."
Norbi1990
Mert talán azért fizetik õket, azért versenyzõk, hogy a pályán kergessék egymást ne a boxba ücsörögjenek.
lac coo
konkrétan két dolog: ez a sport még száraz idõben is életveszélyes. ezek vannak annyira sztárok, hogy megtehetik, hogy nem viszik a bõrüket vásárba ....Nem kell rámenni a vonalra, ok, de rá fognak menni, mert ahogy egyre jobb idõ kell, rá kell , hogy menjen !!!
Lutri az egész, nem hoz valós eredményt, hol jobban esik, hol nem, minek kockáztassák a pilótát és az olcsó autókat ?

engem nem zavar, jobban látják õk az autóban ülve mint én a kanapén, ha azt mondják nem szabad mert olyan rossz a pálya, akkor az miért ne lenne úgy ? 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Te is tudod, nem ez a megoldás. Pár éve megy ez a brutál biztonság, ami 1-2 esetben érthetõ volt, de ez egy tökátlag esõ volt. Most megy az ismétlés, nézz bele, konkrétan vizes az aszfalt, tiszta az idõ ezek meg malmoznak a boxban.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

desigo

lac coo
Ne nézzetek F1-et, aki baleset hegyekre vágyik nézzen nascart ! 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

pedobear
ez mekkora vicc, hogy azért nem akarnak versenyezni esõben, mert a fehér vonalak (wtf?) csúsznak...

röheY

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

pedobear
Hamilton azért nyilatkozta ezt mert neki azért jó, mert addig meg tudják javítani a hátulról összetört autót

egyébként mindig õ szoktam mondani, hogy legyen mér verseny ha esik az esõ

bakkerman
megérte fél7kor kelnem 😄DD már várom mikor jön az az idõ,amikor csak napsütésben fognak menni a versenyzõk 😄 vicc.

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Ehhez képest gutierez és massa is simán balfék volt mert valszeg elsõk között tanítják, hogy esõben nem megyünk a kerékvetõre. Egyik sem a pályán található festéseken csúszott el...
Komolyan vicc, eltûntek a faszagyerekek az f1 - bõl, mostmár minden méteren 5 pályamunkás van, full biztonságos gépekkel mennek tuttifrankó öltözékben, minden pályán olyan kórházat rittyentenek a pálya szélén amiben egy szívmûtétet el lehet végezni, erre biztonsági okból törlik a futamot. Röhej! Mint ahogy az a magyarázat is, hogy nincs elég alkatrész. Baszki volt bõven idõ legyártani, nem véletlen a téli pihenõ, azt meg senki sem mondta, hogy februárban kell bemutatni az autót. Ha bemutatják januárban akkor lett volna idõ kismilliót gyártani. Egy autó fejlesztése egész évben történik, nem hinném, hogy karácsony után állnak neki az elsõ csavartól. Szóval mind üres kifogás.

Darthmushroom
pontosan ezaz h ott van az EXTREM esõ gumi+ ez mezei esõ volt széllel nem olyan mint pár éve volt szinte monszun támadta meg a pályát. ez a király kategória a legjobbakkal itt menni kéne esõbe és kész. max ha tényleg valami "égszakadás" lenne akkor kéne csak leállítani vagy SC hozni.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Ulvar
Értem, tehát ha esik az esõ, ezek annyira elkezdenek csúszni hogy nem lehet rájuk menni...milyen verseny esõs gumi az, amivel nem lehet rámenni ilyen vonalakra? Mert mint tudjuk, ezek speciális felfestések, speciális festékkel, ami miatt panaszkodtak FIAék már a ringen is és újra kellett festeni az õ általuk megadott festékekkel a pályát, mert szárazon is csúszkáltak az autók.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Norbi1990
Pályán álló autót bevontatták két perc alatt (amennyi általában a szakaszok közti szünet szokott lenni).
A törmelékek az ideális íven kívül voltak, nem zavartak senkit és egyébként amíg elszállították Gutierrez autóját annyi idõ alatt összeszedték a törmelékeket.
Ulvar
Van ilyen betétfutam ha figyeltetek volna közvetítésben is benne volt. Úgy hívják hogy V8 Supercars, és 12 kört mentek ma is idõmérõ elõtt esõben. 4 futam szokott lenni, 2 pénteken 1 szombaton 1 vasárnap.

Sajnos csak a 2. futamról van felvétel. És még lesz egy betétfutam az F1 futam elõtt. Minden évben van, tavaly is bemutatta az M1, sõt Wéber is. Szujó Zoli az akkori bajnokkal csinált is interjút (Jamie Whincup), Wéber pedig a kedvenc V8 versenyzõjével fotózkodott.

Az más kérdés hogy lófaszt nem szárít a pályán, vagy csak minimálisat, mert ha folyamatosan esik, akkor ugyanúgy ott lesz a futam lezárása után.

Totti5
S mikor lett volna a törmelékek takarítása és a pályán álló autók elvontatása?

Norbi1990
Q1 után egybõl kellett volna tovább menni, és akkor nem lettek volna megint olyan tócsák amit seprûvel takarítanak le a pályáról.
Legalábbis az ideális íven biztos nem lettek volna.
Totti5
Nem vagyok hivatásos szagértõ, de felételezem errõl van szó:

Ulvar
Bírom ezeket a magyarázatokat. " A fehér vonalak csúszósak voltak", és ki mondta hogy rá kell menni esõben? Elmenni mellette? Kikerülni? Mindegy...ezt mondták nekik a sajtófõnökeik, hogy ezt kell mondani, biztos vagyok benne, hogy õk amúgy kimentek volna.

Totti5
"Vagy legyen ilyenkor egy mondjuk 5 körös betétfutam és azok szépen szárítják az ideális ívet."

Azt mégis hogy? komolyan... vagy vicc volt?

Totti5
Hamilton: „Ez volt a jó döntés, veszélyes volt kint lenni a pályán” - nyilatkozta a Mercedes-pilóta

„Nagyon trükkös a pálya, valószínûleg ez a legcsúszósabb, amin valaha esõben vezettem, egyszerûen azért, mert csomó fehér vonal van, amit átfestettek feketére. Amint elkezdesz csúszkálni ezekkel az autókkal, megúszni a vízen, és amint túlkormányzottá válnak, azt látod, hogy a versenyzõk elkezdenek kicsúszni.”

Massa: „Sajnálatos, hogy holnapra kellett csúsztatnunk az idõmérõt” - nyilatkozta Alonso a csonka edzés után. - „Ez a mai napra készülõ csapatokra, a helyszínen lévõ nézõkre, és az aszfalt takarításával kiváló munkát végzõ pályabírókra is vonatkozik. A körülmények ismeretében azonban ez volt a helyes döntés, hiszen a fehér vonalak rendkívül csúszósak voltak.”

Ulvar
Õõõ...Azt hittem ez a Formula-1, nem pedig egy WTCC-s privát csapat, ahol majdhogynem futamonként változnak a pilóták, és pótalkatrészek hiányában szenvednek.

Remélem ezt te se gondoltad komolyan...Ilyen alapon el se induljanak még száraz körülmények között se, mert ott is összetörhetik az autót. Vigyék el bemutatókra, és menjenek egy biztonságos teszt pályán fal mentesen, és mutassanak be pár pörgõ forgó manõvert.

Norbi1990
0:45
RatBaG
na, akkor világosítsatok fel plz! eleve az fél 1es ismétlést akartam nézni, olvasom, hogy félbe szakadt az idõmérõ.
akkor most mikor is kéne bekapcsolnom a tv-t?

Per Aspera Ad Inferi.

Év eleje van, nagyon sok alkatrészbõl jó, ha 1-2 van összesen, ami nem csak a kiscsapatokra jellemzõ. Senki nem akarja, hogy be nem kalkulált költségekkel kelljen számolnia.
Úgy gondoljátok végig, ha annyira nagy rajongók és iSzakértõk vagytok, hogy a ti csapatotok áll ott és nektek kell majd egy törés után keletkezett extra költséget fedezni, például a fejlesztésre szánt pénzbõl.

Tudnék még reagálni az itt elhangzott baromságokra, de inkább bámulom az esõs kertet egy forró kakaóval a kezemben,

http://gaborszantai.co.uk/

ladarevolution
Tudják fejbõl a pályát, meg a féktávokat is.
Itt van egy wtcc-s autó szakadó esõben ablaktörlõ nélkül:
https://www.youtube.com/watch?v=kfTL2YWZHTY&list=UUZBUIkzaBnoJ_pK7mmbhpDw&index=12

Így hogy abszolút nem lát semmit, így sem lassú 😊

Mondjuk formaautók mögött haladva még ennyit se látni 😊

Nem véletlenül idõzítik a futamokat CET idõzónához.

Ez a legnagyobb piac, pont a szponzorok, hirdetõk miatt kell hajnalban kelnünk idõnként.

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Ez a lehetõ legrosszabb, állni és tanácstalan tipródás. Tévétársaságok szívják a fogukat, európai szponzorok szintén mivel hajnali 1-kor kábé tizedannyian nézik, szal ügyesek a szervezõk.

Pontosan. Nem volt ez égbekiáltó esõ. Sima zivatar széllel kombinálva. Ráadásul azzal, hogy leállítják az edzést nemhogy nem javulnak általában a körülmények hanem romlanak mivel az ideális ívet nem pucolják az autók. Vagy legyen ilyenkor egy mondjuk 5 körös betétfutam és azok szépen szárítják az ideális ívet.

zzeN

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Tarajos Sül
Valahol jogos a felháborodásod.
Egyébként igaz, volt olyan verseny, ahol nagyobb esõ is volt, és csak százzal mentek, vagy még kevesebbel, igaz ilyen sebesség melett ez így nem verseny, de az sem, hogy ezt csinálják. :/
Én megértem õket, meg is szoktam figyelni, hogy mekkora vízsugarat húz az autó, és a háta mögött lévõ versenyzõ ebbõl mennyit láthat.. dehát tényleg, ez semmi nem volt. Volt már ennél nagyobb esõ is.
a.carkey
Szép is lett volna ha idén többször csúszik ...<#idiota>

A medve nem játék.

Tarajos Sül
Köszi.
Igaz még nem halottam, vagy olvastam róla hivatalos tájékoztatást, még mûsorváltozást sem, de az én is halottam, hogy a kommentátorok ezt mondták, csak azért kérdeztem, hogy ez tuti-e. 😊
Lassan kezdem azt hinni, hogy ezek a forma 1 - es autók cukorból vannak...
Basszus tiltsák be teljesen az esõs versenyeket /edzéseket, mert ez a tipródás tönkreteszi a sportágat.

Minstrel
Szujóék nem valami jól készültek fel, egyedül a sirályt ismerték fel a madarak közül.

http://topgearhungary.blogspot.com/

Firerock
60% az esélye annak, hogy a hajnali idõmérôn ismét esni fog az esô

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

szabii98
ez a kép azt mutatja, hogy nem esett, de most megint esik. Majd éjjel 😄

I met God. She's black

Totti5
Box neon világítás.

zzeN
Az minden csak nem a napfénye.

"Érdekes hasonlat az Autosport egyik újságírójától:
"Az extrém esõgumik olyanok, mint a focicsapatok tartalékkapusai. Mindig elutaznak a meccsekre, de sosem játszhatnak."

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

DasIsFuck
jajj csúszik egy idõmérõ egyszer egy évben, na most mi van abból?

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

szabii98

Lõ, már süt a nap és nem is esik

I met God. She's black

Totti5
M1, 01:00

Tarajos Sül
...és milyen pénz van abba, hogy szándékosan kitoljanak velük, és ne adják le a mûsort? 😊

..egyébként tud arról valaki valamit, hogy a Q2, és 3-at hol, és pontosan mikor közvetítik élõben? 😊
Kit--Kat
Itt azért ritka szimpatikus volt Kimi. A sértõdöttség és irigység minimális jele sem látszódott, megnézntem volna ugyanezt Alonsoval, vagy Vettellel.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

pedobear
Bernie papa meg nem azon filózott, hogy mesterséges esõt akar a pályákra?

Ulvar
Az volt talán a legrosszabb.

Tény, mindenkit láthattál a pályán menni 1 KÖRT! De egy kicsit kibaszás ha az idõjárás pl. megváltozik. Az egyik még mehetett jó idõben te meg már esõben szívsz (ami meg is történt), de legyen csak szemerkélés.

Másik probléma, UNALMAS! Nincs semmi izgalmas benne, megy egy kört az illetõ, hibázik, már tudod nem lesz elsõ, nincs meg az esély hogy egy egészséges verseny kialakuljon a kvalifikáción is.

Én megértem a Formula-1 menedzsmentet...Na jó nem, hülyék mint a segg 😄.