182153
  • oneal1
    a múltkori alkus helycserénél nem zavart Masi jogköre mi?
  • lac coo
    Beidézem PH- ról ,jól leírták ott , röviden ennyi a tuti :

Amúgy utólag végig gondolva, megint Masi lett a főszereplő a pilóták helyett.
    Először ugye (ki is volt írva) az volt, hogy nem lesznek elengedve a lekőrözöttek. ebben a szituban. A merci így nyilván nem hozza ki Hamiltont. Viszont az utolsó előtti körben a kőszikla, határozott Masi megváltoztatta a döntését. És ez abból a szempontból, unfair és gusztustalan, hogy onnan már a mercedesnek semmiféle döntési lehetősége nem volt. magyarán a verseny utolsó körére, úgy hozták vert helyzetbe Hamiltont, hogy arra már képtelenség volt reagálni. Leegyszerűsítve, Masi eldöntötte ki legyen a világbajnok!
  • AnuluWork #178462
    "valószínű a Merci abból indult ki,hogyha lesz is újraindítás,a szabályok alapján minden lekörözöttet el kell engedni és csak a következő kör végén jöhet ki az SC"

Csakhogy a szabályok szerint azonnal el kell engedni a lekörözötteket. Ha két körrel korábban elengedik, nem csak MINDIG a végén, akkor nincs miről beszélni. De mondom, -33 pont. Másfél futammal ezelőtt véget ért volna a VB, ha ez megvan. Oké, korántsem ennyire látványosan, de véget ért volna. Lapozzunk!
  • lac coo
    Masi abban dönthet amiben ad döntési lehetőséget nek ia szabálykönyv... Szerintem :) abban ad, hogy elengedi-e a lekörözötteket, de abban nem, hogy ennek mi a protoklja ...
  • AnuluWork #178460
    "nyilván nem ásom magam bele aparagrafusokba"

Masi sajnos dönthet saját hatáskörben, és dönt is. Olyanok is a döntései, de most Hamilton volt a fax rosszabbik végén. Máskor meg Verstappen. Van ez így. 33 pont előny lett idén leradírozva Verstappentől, induljon ki ebből mindenki!
  • HTS s3rg1nh00
    valószínű a Merci abból indult ki,hogyha lesz is újraindítás,a szabályok alapján minden lekörözöttet el kell engedni és csak a következő kör végén jöhet ki az SC,ha meg nem akkor hozták volna kerékcserére HAM-t.ilyen alapra téve,az FIA az először el nem engedés (WTF???? ilyen még az F1 történetében nem volt),aztán a mégis elengedjük,de csak az 1-2 közöttieket (ilyen meg pláne,ez egyenesen a végeredmény manipulálása) Toto most mondhatná,hogy amilyen konzisztens az FIA a szabályok betartásában,a csapat visszavonja a jövő évi nevezést. az lenne az igazi dráma év végén
  • AnuluWork #178458
    Ne kezdjetek már el vergődni! Ha itt most mondvacsinált okok miatt bármit is megváltoztatnak, akkor vége ennek a szarnak mindörökre. Heteken át nyomták, ma is legalább három különböző cikket olvastam brit megmondóemberektől, hogy Max, ne merjed kilökni Hamiltont, mert akkor ..., erre ismét, surranópályán akarnak győztest hirdetni? Tessék elfogadni, két tizenegyest hagyott ki a Merci: a két különböző SC alatt nem cserélt kereket. 1x sem!
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.12.12. 17:40:41
  • oneal1
    igen, viszont az összes futamra ugyan azok a szabályok vonatkoznak és minden futamnak ugyan akkora jelentősége van
  • PLaci #178456
  • maffioso
    Azért azt fantasztikus látni, hogy akik a Hamilton féle box incidensek és társainál bőszen kussoltak, azok most felrobbantják az internetet, mert becsipog az igazságérzetük. Sportszerű hozzáállás, megmutattátok, hogy is van ez.
  • AnuluWork #178454
    Talán nem kellene elmebetegeket megválasztani bizonyos posztokra, következetesnek kellene lenni és hasonlók, és máris nincs gond semmivel.

Most próbálok visszaemlékezni voltak-e ennyire gázos ügyek Masi előtt, de emlékeim között nem jön fel olyan, amivel kapcsolatban anyázhatnékom lenne úgy, mint ahogy idén.
  • lac coo
    De miért nem , a szabálytalan lebonyolítás megváltoztatta az eredményt ...

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.12. 17:34:34
  • lac coo
    arra meg van alehetőségük, hogy nem enegdi kel a lekörözötteket ...
    De ha elenegedik, onnantól +1 kör SC- amennyire é nértelmezem, nyilván nem ásom magam bele aparagrafusokba.. Itt k belőbb írták ki, hogy bejö naz Sc. majd hogy néhány kiválasztott elmehet Max útjából, WTF ??? :D Ha Ham egyből a gázra lép, lehet kör végén utol is érik akik elmentek előre ... :D
  • PLaci #178451
    #178450: https://www.google.hu/search?q=latifi
    Twitter.
    Instagram.
    Facebook.
  • paj01
    Nem tudom szerencsétlen Latefinek van-e twitterje vagy IG-je de szerintem törlésre kerül mai nap folyamán:D
  • passatgt
    Az lehet még érdekes, ha azért nem hozták ki Hamiltont kerékcserére, mert az volt az infó, hogy a lekörözöttek maradnak a helyükön és ezt tudják is bizonyítani valami rádiózással. Eredményt szerintem már utólag nem fognak módosítani bármi is lesz, de ennek azért kell valami következménynek lennie Fia/Masi részéről.
  • AnuluWork #178448
    Az előző futamon egymás között döntötték el hogy ki honnan indul. Nem az volt, hogy újraindítás és mondjuk Verstappen 5 sec, hanem te innen, ő onnan, stb. Hol van ez benne a szabályokban? Ezért is gáz, hogy minden versenyen más és más a szabály. Hol lehet előzni, hol eddig tart a pálya, hol addig, hol figyelmeztetnek, hol azonnal 5-10 sec, stb.

Ha Masiék a szabályokat alkalmazzák, akkor fel se kellett volna merülnie, hogy nem engedik el a lekörözötteket. Csak az arabok most túl gyorsan dolgoztak, nem hiába: Ferraris pálya. :D
  • repvez
    Az meg egy kis mellékszáll a Telenor felé , hogy nem képesek streamelni egy ilyen eseményt normálisan ma példáuil 180P-ben sem volt képes folyamatosan streamelni az adást. Konkrétan az utolso kört márcsak az ismétlést tudtam megnézni,mert az élü adásnál, pont megfagyott a kép és a hang.
    Hihetetlen, hogfy a 21szdban ,erre nem képesek már, mikor már szinte mindenki FHD-ben mobilozik .
  • maffioso
    Ha szabályosan jár el akkor előbb elengedik a lekörözötteket.
  • AnuluWork #178445
    "Akárhogy is lesz, nekem szimpi hogy Ham higadt maradt és a méltóságát megtartotta egy ilyen helyzetben. Bele se merek gondolni mi lett volna ha fordítva alakul így a szitu, lett volna nyivákolás:D"

Semmi. 33 pontot vett el a Merci Verstappentől és nem történt semmi. Mentek tovább.
  • Nohab

RatBaG

Mit vársz tőlük?

• AnuluWork #178443
    "A futam után egy órával aztán a Mercedes jelezte: két eset miatt is óvást nyújt be a futam végeredményével kapcsolatban. Először is az istálló véleménye szerint Max Verstappen a biztonsági autó mögött „megelőzte” Lewis Hamilton – a németek megítélése alapján a holland első tengelye előrébb volt a brit első tengelyénél egy rövid ideig, vagyis megelőzte"

Volt már ilyen idén Hamiltonnal is, de ezért remélem nem fogják elvenni a VB cimet!
    A másik nyilván a cikázás, de azért először figyelmeztetnek, utána van bünti, és 1x fordult elő.
  • PLaci #178442
    A merci még mindig sírva a földön fetreng és durcizik: A Mercedes megóvta a szezonzáró F1-futamot, egyből két indokkal is.
  • AnuluWork #178441
    "amúgy fun fact, az első öt helyezett rajtszáma: 33-44-77-11-55 :)"

Lottózni kell, na!
  • AnuluWork #178440
    Teljen el 24 óra, mert ugye megint óvás van, mert Toto tök ideges volt, de ha csak nem kap Verstappen 5 secet a cikázás miatt, ami ugye elsőre mindig csak figyelmeztetés, de Toto az Toto, Hamilton meg Hamilton, akkor itt bizony Max nyert úgy, hogy a Mercedes még 33 pontot is leradírozott tőle a szezon során. Monzát írjuk be 26 18nak, de ez akkor is minimum 25 pont mínusz Verstappen neve mögött ami igazi Mercedeses remeklés (nem is értem Bottast miért szidják! :D.

Az biztos, hogy a RB az utolsó 3 versenyen, amikor már látszott, hogy év végére mekkora lett a Merci előnye, csapatként nagyokat húzott, még ha nem is teljesen úgy sültek el, ahogy akarták, de jól jöttek ki belőle. Mellé Perez lubickolt a szerepében, Bottas meg nem. Viszont, ahogy Glock anno +1 vb címet adott Hamiltonhoz, most Latifi +1et Verstappenhez. Bár itt azért Masi segítségével - aki szerintem egy elmebeteg - ismét megpróbálták hülyére venni a szabályokat, de nem jött össze.

Én a szezon elején, amikor Verstappen úgy szált ki az autóból, hogy leszarta, hogy nem nyert, ami régen nem így volt, akkor már úgy éreztem, hogy nagyon erősen akarja, mint Senna 1988ban, és lehet a másik bármennyire erős és szerencsés, meg fogja nyerni, akármi is fog történni. Nem az utolsó versenyen múlt, nagyon jobb volt a Merci, de mint csapat, Verstappen+Perez együtt behúzták, bár minimális mák kellett hozzá, de annyi pontot vettek el tőlük, hogy nem lett volna szép, ha nyer Hamilton a Mercivel, bár tökéletesen megérdemelte volna ő is. Szerencsére működött az EB recept, hogy amikor valamit annyira akarunk, az nem jön össze (lásd a három kihagyott tizenegyest az EB döntőben), de akár össze is jöhetett volna.

Én anno Raikkonent megörököltem Hakkinentől. Utána eldöntöttem, hogy ha a mezőnyből választani kell, akkor akármennyire is fax arc Verstappen, valahogy benne van olyan, ami esetleg másban nincs, vagy nem annyira, hogy neki szorítsak jobban, még ha nem is szurkoljak (az csak Prostnak és Hakkinennek járt ki az utóbbi majdnem 40 évben) úgyhogy Kimi kiválásával még mielőtt bajnok lett volna letettem a voksom Verstappen mellett, VB kedvencem még úgy se volt. És erre megnyeri! Nos, legalább ez jól kezdődik, ugyanis Hakkinen esetében úgyis 7 évet vártam míg összejött! :D Egyébként de utáltam Max Verstappent! Akkor kezdtem el elismerni, ahogy a baromságaival felhagyott, és benőtt a feje lágya, de mégse, pont ettől másabb egy Russellnél, Norrisnál, Sainznál, Gaslynál Leclercnél vagy más tehetségesnek kikiáltott arcnál.

Viszont, bár nagyon meglepődtek volna Wéberék a szezon elején, de Sainz megverte Lecrecet! Ha Sainz nem Sainz lenne és spanyol, azt mondanám ő a jövő nagy bajnoka, de a Ferkánál Leclercet tolják, és valahogy a spanyoloknak nem igazán szokott összejönnie, de szerintem mind alkalmazkodásban, mind tehetségben Sainz nagyon ütős, csak kb. nullára mákos, ezt már most elmondhatjuk!

Szóval, akárhogyan is lesz, helyt adnak-e óvásnak, vagy sem, jó évad volt, mindkettő megérdemelte, de örülök neki, hogy egyelőre 7-7 a Schumi-Hamilton párharc! Csak ugye az óvás ...
  • lac coo
    max tuti nem adta volna ütközés nélkül azt az utolsó előzést ! :D
  • lac coo
    De ha szabályosan jár el a versenyigazgatóság, akkor vagy már nincs idő újraindítani a versenyt (lekörözöttek előreengedése +1 kör) vagy nem engedik előre a lekörözötteket, és azért marad a helyezés.
  • paj01
    Akárhogy is lesz, nekem szimpi hogy Ham higadt maradt és a méltóságát megtartotta egy ilyen helyzetben. Bele se merek gondolni mi lett volna ha fordítva alakul így a szitu, lett volna nyivákolás:D
  • nearo
    amúgy fun fact, az első öt helyezett rajtszáma: 33-44-77-11-55 :)
  • sure
    Nemtom, a SC car periódus végét/lekörözottek elengedését a versenyigazgató vagy a stewardessek döntik-e el, ha Masi, akkor szerintem ez a befejezés a fejébe fog kerülni, bár valószínűleg enélkül is nyugdíjazták volna érdemei el nem ismerései mellett idén,
  • HTS s3rg1nh00
    ennek semmi jelentősége,Max itt csak Lewis fejébe próbált bújni,nem előzött.ez alapján bullshit lenne büntetni.
  • nearo
    már csak azért sem értem az egészet, mert kb semmibe nem került volna elengedni a maradék három autót (Ricciardo, Stroll, Schumacher)
    szépen látszik, hogy közel vannak ők is
  • RatBaG #178432
    na, kezdődik a fingreszelés:
    https://streamable.com/x3polu
  • HTS s3rg1nh00
    az FIA így igazából a saját szabályait csúfolta meg,érdekes lesz látni,hogy a 48.8 és 48.12 alapján dupla óvás miatt mi lesz a döntés
  • lac coo
    Meg is óvta már aMerci....
    Nekem mindegy ki nyer, de ez nekem tökre ilyen show szagú volt .... nem versenylebonyolítás... Valaki mehet valaki nem , visszavenn ia körét ,de aki mehet az véletlenül hatalmas befolyással bír a végeredményre ... WTF ? :)
  • RatBaG #178429
  • lac coo
    engem nem az eredmény érdekel , az felőlem maradhat, de nehogy már egy amcsi médiatársaság mondja meg percről percre mit itéljen a versenyvezetőség, hogy nekik izgibb legyen. Mert idén kb így áll a dolog !!!
  • nearo

jutub link, gyorsan amíg le nem szedik...
    Itt a képen már Ver van Ham mögött, mögöttük meg Ric, mint lekörözött.
    4-14-31-16-5 azaz Norris-Alonso-Ocon-Leclerc-Vettel

Utoljára szerkesztette: nearo, 2021.12.12. 16:58:19
  • ToxiMaxi
  • lac coo