182111
  • repvez
    Persze,kell a biztonság,de nem ugy,hogy feltartott kézzel kell hagynia,hogy megelőzik,mert csaj egyszer válthat irányt,meg bekapcsolja az előzésgombot(DRS,KERSZ) ami a másiknak tilos.Igy persze,hogy könnyen elörejön a mezöny végéről is.
    A szezonközi tesztek hiányával meg pont lelassitják az utcai autók fejlődését is.Mert mennyi 6 évig voltak a mostani motorok?Ez 6 változtatást jelenthetett,vagy annyit sem,ha annyira leszabályozták a tervezést,hogy érdemben nem tudtak modosítani a teljes motoron,de egy szezonközivel máris a duplája lenne a változásoknak.
    A gumira is olyan szabály kellene ami kötelezi öket a többszöri kiállásra,de ne a gumi állapota miatt kelljen kiálniuk,mert nem birják.
  • Master91
    biztonság kell hogy legyen !

amit itt a 22 autón meg oldanak ( pl. ez a turbó motor most ) ez évek múlva a több milliárdra is kihat ! Én még ezt is meg értem!

de 100 kiló max. benya? meg olyan gumi, amin már a 2. körtől kezdve spórolni kell ?

Sumi nyilatkozta ( ő is !) hogy ezekkel a gumikkal úgy kell bánni mint a hímes tojásokkal...

Sennáék mit szóltak volna erre az ő korszakukba? :/
  • repvez
    ez az egész motor meg gumiszabályozás ugy ahogy van felesleges.Ez a királykategósia,iitt arról kéne szólnia a versenynek,hogy kinek mit bir az autója amikor kinyomják a szemét is neki.Ha 2 kör alatt elfüstöl akkor igy járt nem lehet bajnok,aki a végig tudja ugy futni a szezont,hogy 100% hajtja mindenét az megérdemli.
    Régen ezért vol élvezetes a verseny.Most meg annyira biztonságos és leszabályozott minden,hogy azon csodálkozom,hogy egyáltalán hagyják,hogy megelőzzék egymást és nehogy összeütközzenek.Perswze nem azt akarom,hogy élet halál harcot vivjanak,de néha több veszély van egy autópályán való "előzésben",mint itt a versenyen.
    A károanyag kibocsájtást ,meg ne ezen a 22 autón akarja megoldani,hanem a másik több milliárdon.
    És legyenek szezon közi tesztek,aki nem tudja a fejlesztés költségeit vállalni annak nincs helye a topkategóriában.
  • bakkerman
    meg nyílván a marlboro felirat se maradhatna
  • Master91
    Tök mind1 ki kéri meg hogyan, itt se kellett volna maradnia , sőt, be se kellett volna jönnie az egész Pirellinek

Direkt lassú gumikat csinálnak hogy végre a világ ne azt lássa hogy szarokat csinálnak???

Jó lesz a verseny....

bezin szabályozás, most már lassú gumikat kapunk, hát nem tudom
  • Botond #145129
    Már csak a csillagot kell H betűre cserélni, Alonsot beleültetni és tökéletes. De ez a sport már sosem lesz az ami volt.
  • Totti5
    Egyrészt nem a pirelli, hanem az FIA igénye, másrészt kit érdekel, ha jó lesz a verseny?
  • Jeffjohnson
    No meg az, hogy mostanság már csak 1x lehet irányt váltani. Persze azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy Schumi is csinált jó pár dögunalmas szezont.
  • Master91
  • a.carkey
    Ebben is van Renault reklám keményen.
  • a.carkey
    Amikor először láttam már megállapítottam, hogy a Williams szépen kimaradt. Mondjuk abban halt meg Ayrton, szóval érthető, de zavaró.
  • bakkerman
    az F1 nem is olyan régen

F1 ma...drs,kers
  • IXEMGabeo
    jó hát most összehasonlíthatatlan na...akkoriban nem voltak ilyen tinik, mint Kvjat...
  • mcmoha
    F1 régen:

F1 ma:

• Master91
    Lassabbá válnak a gumik 2014-től, ám szerkezetük az ideihez képest nem változik jelentősen. A Pirelli a hírek szerint – ígéretéhez híven – konzervatívabb hozzáállásra vált jövőre.

Köszönjük a Pirrelit megint csak ezt tudom mondani.

GP2-est fogunk nézni ha sebességre vágyunk..
  • bakkerman
    nálunk még ebbe másfél perces főcímbe is bele reklámoznának :D
  • Jeffjohnson
    Nagyon el van találva. Mennyivel jobb mint a mi gagyi magyar "főcímünk".
  • kjhun
    Ezt láttátok már? Ütősre sikerült.
  • HTS s3rg1nh00
    azért van egy kis tört angol a hírben :)
  • Peter1

Antonio Spagnolo lesz Räikkönen versenymérnöke
  • Peter1
    A friend of Santa’s comes down from the North:

Ferrari honlapja
  • mcmoha
    Pont erre gondoltam én is.
  • IXEMGabeo
    lol:D
  • a.carkey
    Ekkor mondta Mansell amikor megkérdezték, hogy mit gondolt amikor látta Prostot és Sennát elszállni?
    "Két idióta!" :D
  • a.carkey
    "Nelson ugyanis a Surtees-ből kifele melléváltott és ez adott nekem egy fél autó hossznyi távolságot, és ez minden, amire szükségem volt!"

Istenem, de rég is volt amikor még ilyenekkel dőlt el egy-egy futam! :=(

Viszont szerintem a 87es Zeltweg volt az egyik legjobb versenye, amikor a végén lefejelte a felüljárót. :)
  • mcmoha
  • IXEMGabeo
    nagy zseni volt az öreg Nigel:)

biztosan kedvencem lett volna, ha akkor élek
  • IXEMGabeo
    jó versenyek voltak Magny Coursban mindig is:) főleg régebben...

viszont Dijontól se zárkóznék el ott volt a hirhedt Arnoux-Villeneuve csata
  • Zoli007
    Invisible bitchslap?
  • RatBaG #145105
  • Master91

Kép magyarázása :DD
  • Jeffjohnson
    Tetszik az ötlet. Talán annyi, hogy nekem az ős régi időmérős edzés jobban tetszett edzésmotorokkal meg mindennel, még ha az első 10 percben nem is történt nagyon semmi.
  • bakkerman
    havonta 1 nagydíj,bocsi
  • bakkerman
    én meg radikálisan átformálnám a versenynaptárat.
    -Havonta 1 futam,márciusi kezdéssel melbourne-ben,december eleji brazil/abu dhabi befejezéssel. Két futam között 1 hetes tesztidőszak,ahol a csapatok komolyabban felkészülhetnek a következő nagydíjra. A futamok nálam így zajlanának:
    -péntek szabadedzések
    -szombat időmérő,mindenki 5 kört kap,a legjobb,és leggyengébb mért kör kiesik,a "középső" kör idő lesz a mérvadó
    -vasárnap délelőtt 1. futam,pályától függően olyan 25-30 kör,az időmérő edzés végeredménye szerinti rajtsorrend
    -az 1. futam után amolyan WTCC módra a sérült autók kikalapálása,megjavítása,de minden alkatrészcsere a következő nagydíjon rajthelybüntetéssel párosul.
    2. futam délután az első futam top10 helyezettje fordított rajtsorrendben indul,ugyanúgy 25-30 kör. A kötelező boxkiállásokat,és a gumicserét eltörölném,hogy tényleg minden a pályán dőljön el.
  • a.carkey
    Érdekes. Nem gondoltam volna, hogy Le Mans v. Paul Ricard helyett valakinek inkább Magny-Cours jön be.

• Szabi #145099
    Melbourne helyett inkább Adelaide vagy Bathurst

#145091 a főszponzor meg a Castrol.. de attól még az alapszín fehér ahogy azt írta Norbi ;)
  • IXEMGabeo
    éreztem, hogy elkúrom a scriptet vagy makrókat:D
  • IXEMGabeo
    1. GP: március 15-16.(időmérő és futam)Melbourne/Ausztrália
    2. GP: március 29-30.Sepang/Malájzia
    3. GP: április 5-6.Shanghai/Kína
    4. GP: április 19-20.Imola/San Marino
    5. GP: április 26-27.Monte Carlo/Monaco
    6. GP: május 3-4.Estoril/Portugália
    7. GP: május 17-18.Red Bull Ring(egykori A1 ring/Ausztria
    8. GP: június 1-2.Montreal/Kanada
    9. GP: június 8-9.Austin/USA (éves váltással rendezhetnék Indianapolissal)
    10. GP: június 22-23.Buenos Aires/Argentína (ha szíveskednének felújítani és kapna állami támogatást
    11. GP: július 6-7.Silverstone/Anglia
    12. GP: július 13-14.Nürburgring/Németország (esetleg éves váltással a régi Hockenheimmel, de ez csak fikció)
    (3 hét szünettel)
    13. GP: augusztus 3-4.Hungaroring/Magyarország
    14. GP: augusztus 10-11.Magny Cours/Franciaország
    15. GP: augusztus 24-25.Spa-Franchorchamps/Belgium[/szin=red]
    16. GP: szeptember 7-8.[szin=red]Monza/Olaszország

17. GP: szeptember 14-15.Jerez/Spanyolország
    18. GP: szeptember 28-29.Marina Bay/Szingapúr
    19. GP: október 5-6.Suzuka/Japán
    20. GP: október 12-13.Yas Marina/Abu Dhabi
    21. GP: október 26-27.Istambul/Törökország
    22. GP: november 9-10.Interlagos/Brazília

Adelaide nekem nem jött be videók alapján...Brands hatch túl gyors pálya nekem, Barcelona unalmas bár az a vicc, hogy szeretem a pályát ahogy Valenciát is, de mégsem fér bele nekem. Inkább megpróbálnám Jerezt újra ahol eldőlt a 97-es vb. Mexikón gondolkoztam, de betettem helyette Argentínát az a pálya nagyon tetszik nekem. Estoril nagyon jó versenypálya mindenképpen vissza kellene hozni.

Mostaniak közül Bahrein, Barcelona, Korea, India maradtak ki illetve Austint minden 2. évben rendezném meg...

ha észrevétel van írjatok

Így jó lenne egy szezon;)
  • a.carkey
    1x már összeraktam, mert mindig elsírom magam amikor biszem-baszom unaloműző pályákon húzzák a vébét decemberig.
  • nearo
    de sok időd van :)