182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#145174 Ez sajnos így van meg volt így a Shuminál is. Ezzel nem is tudom mit lehetne ma már kezdeni, de tudom :).
Teljesen külön kéne venni az autógyárakat és versenycsapatokat. Legyen 3-4 gyártó és 20 csapat. Lesz aki Red Bull-al megy, lesz aki Lotussal. Mindig lesz verseny. És akkor lesz értelme a konstruktőri meg az egyéni címnek is.
A Le Mans 24-et is mindig az Audi nyeri mégis szeretik. -
#145173 A legnagyobb baj nem az, hogy Vettel a világbajnok, hanem az, hogy ez abszolút kiszámítható volt. Gyakorlatilag nem sok olyan verseny volt idén ahol komolyabb harc folyt volna az első helyért. Ok év elején igen de ez aztán átment egy szép unalmas Red Bull dominanciába és a kérdés már csak az volt, hogy ki fog végezni a dobogó 2 másik fokán. Elég rég óta nézem a forma egyet de őszintén szólva ilyen jókat a tv előtt hétvégenként már rég aludtam mint idén:) Igazság szerint ahhoz, hogy izgalmas futamokat nézzünk jövőre, kell egy jó merci, mclaren vagy ferrari, olyan ami képes felvenni a versenyt a red bullal. Ez kb az első 3-4 futamból le fog jönni. Ha nem így lesz max megint jókat alszom :) -
#145172 Hakkinenről jut eszembe,ő meg pont rosszkor volt rossz helyen...egy Isten áldotta tehetség volt a srác,kötél idegekkel,és nagyon jó stílussal. Gyerekkoromban ő volt a kedvencem,de sajnos "csak" 2x világbajnok lehetett Schumacher mellett. -
IXEMGabeo #145171
Ericnél kicsattanó örömök láthatóak:D:D -
#145170 Mansell sem kapott versenyképes autót 1986ig, de 92ben behúzta.
Hülköt meg nem sztárolom. Ott van, megy, aztán meglátjuk, hogy hakkineni karriert ír-e 1x le, vagy coulthardit. -
IXEMGabeo #145169 lassan Hülkenberget is ide lehetne sorolni:S
meg persze Rosberget, aki jövőre 29 lesz és még mindig csak az idei szezonról mondható el, hogy valamennyire versenyképes autója volt -
#145168 Amúgy is, mekkora értelmetlen már ez a mondat: "Vettel csak azért nyert mert a legjobb autó van alatt"
Vezessük már ezt le:
Ez azt jelenti, hogy ha nem lett volna alatt a legjobb gép akkor nem nyert volna, igaz?. Idén 20 pilóta alatt volt rosszabb autó és egyik sem nyert. Akkor most, hogy is van ez? ...igen, pont úgy. Rájuk is igaz, hogy ha nincs alattuk jó autó nem tudnak nyerni.
-
IXEMGabeo #145167 ha úgy akarja ok...
gyengébb autóban mindenképp bizonyított már és akkor még zöldfülü volt azóta mennyit fejlődött ám...
2012-es vb címért pl úgy szállt harcba, hogy a szezon első felében nem volt a legjobb autó a Bull...minden más esetben igen, 2010-ben sok pontot hullajtott ilyen olyan okokból, önhibából, de végül a csapat segítségével megcsinálta. Pont ez volt az a vb cím, amit szerintem Webber jobban megérdemelt volna, de ez mind1 már a múlt. Ha 3x vb-nek tekintjük az akkor is nagy szó. Mai F1-ben ennyi lehetősége van valakinek. Jó csatákra nem nagyon lehet így se számítani. Abu Dhabiban tavaly előre is jött a 3. helyre ugyanúgy, mint régebben a többiek amikor szarban voltak...->Raikkonen, Alonso, Button, Schumi, Webber, Hamilton...stb.. -
#145166 Pedig csak jó helyen volt jó időben, és még tehetséges is. Van ez így. Hány tehetséges karrier lehetett volna több, csak mert valaki rosszul igazolt?
Az utóbbi 25 évből: (Alesi, Zanardi, Martini, Warwick, Andretti, De La Rosa, Capelli, Nannini, Fisichella, Barrichello, Modena, Trulli, Montoya) -
#145165 Ez egy technikai sport!!! A pilóta + gép és a mögöttest csapat együttese nyeri a VB-t. A Red Bull-nak van 4 VB címe amit Vettel-el nyert. Felejtsétek már el ezt a "csak azért nyert mert övé a legjobb autó". Nem lehet őket szétválasztani! Pont ez az F1 lényege. Építs egy jó autót és legyen egy jó pilótás aki kihozza a maxot belőle és nyer. Ennyi, ezt teszi a Red Bull és ezt teszi Vettel jelenleg a legjobban. -
#145164 megfogtad a lényeget,nálam is kb ez a helyzet,hogy ha egy Sennara gondolok,vagy egy Prostra,vagy akár Sumákra,akkor olyan dolgok jutnak eszembe,hogy igen,na ők az F1 legendái,ikonjai,aztán ha ránézek erre a Vettel gyerekre,akkor csak annyi érzésem van vele kapcsolatban,hogy ja,igen,ez a 4x vb gyöztes gyerek...Egy momentumát nem tudom felidézni az elmúlt 4 szezonjának,ami számomra emlékezetes,és amiért ő egy ikon lehetne. Persze ő leszarja,hogy ki mit gondol róla,de ha továbbra is unalomba folytja a formula 1-et,felőlem lehet 8x VB győztes is,csak egy tucat versenyző marad nekem -
#145163 -
#145162 Szinte minden mondatával egyetértek...és Irvine-nak nem kell szeretnie Schumacher-t (talán inkább ellenkezőleg).
Vettel meg már négyszeres világbajnok, és még ebben az évben is fütyülték..
nyilávn saját vélemény, de magam részéről nulla közeli értéke van a 4 világbajnoki címének, mondom ezt azért mert el kellett gondolkodjak hogy most 3 vagy 4 van neki.
Nem mer mozdulni,...persze minek, mikor nagyon jó helyen van.
...hát pont azért.
Lehet mondani hogy nem kell bizonyítson senkinek..
...hát pont azért.
Qrva jó autója van, a legjobb a mezőnyben, és megnyeri vele a VB címeket.
ennyi. Még a RoC-s futamai is jobban bejöttek, néha elismerem, sőt még tetszik is mint pl. a gumiégetése...de azért ha számot vetek, még mindig az jön ki hogy gáz, ha egy négyszeres világbajnoknak nincs jelentése nálam.
Mondjam én is azt hogy Vettel a tökéletes.
Majd ha elszerződik.
-
#145161 -
IXEMGabeo #145160 kétszínű pöcs amúgy, mert Schumit is számtalanszor kritizálta...csak most felhasználta őt Vettel ellen érvként...nem kicsit ellentmondásos;)
dehát egy ír és a németek nem jönnek ki jól egymással -
#145159 Prototípus gumi miatt pördült meg Rosberg -
#145158 "Sőt még meg is lepődtem, amikor Spában odajött, és azt mondta, hogy gratulál a gyermekem megszületéséhez. Két év alatt ez volt az egyetlen dolog, amit nekem mondott."
Ez olyan dolog, ami jelzi, hogy figyeli, tud róla, hogy létezik, csak most miről beszélgessen vele? Menjen a pacsi naponta, miközben ahogy vége a futamoknak mindenki kb. azonnal lelép? Különösen Kimi? :D
Ugyan már! Elmúltak a régi szép idők. -
#145157 nem is firtatom, az egyik kedvenc pilótám és rettentően szimpatikus. kár hogy a mclaren nem elég erős...
sőt, a wikit olvasva egyre jobban villannak be az emlékek, 2010ben 4 futam után még a vb-t is vezette:) -
#145156 2010 óta amikor a Mekihez igazol,mindig kihozta a körülményekhez képest a legtöbbet az autóból,egy fegyelmezett,pontos,és nagyon tehetséges pilóta Button,megérdemelte azt az 1 VB címet. -
#145155 Az fasza volt. -
#145154 Kanadát ne felejtsük el. -
#145153 Buttonnak mákja volt. 1x nyert VB-t, azóta semmi szinte, nem is emlékszem rá szinte hogy dobogója mennyi volt egyáltalán amióta mclarenes, egy Hungaroring győzelemre emlékszem, talán Ausztrália dobogó-győzelem(?) és egy Japán győzelem... meg talán Austinban nem ment rosszul tavaly? elszürkült. a Brawn erős volt alatta:) -
#145152 Meglehet, bár szerinte ez az egész már nem forma 1 -
#145151 lol, a linkbe látjátok az 1. képet... -
#145150 http://www.redbull.com/en/games/stories/1331625060337/gran-turismo-6-launches-red-bull-x-challenge
All vehicles have been exclusively designed by the legendary race engineer Adrian Newey.
Tehát Newey ilyesminek képzelné el az F1-et? :D -
#145149 Messze még az idény kezdete, pont ezen hibák kijavítás miatt mentek már most tesztelni a gumikat. Hülyék lennének, ha így hagynák. -
#145148 Kivitték a sivatagba a verdákat :DD -
Lokker #145147 Az elég kemény mindenféle előjel nélkül csak úgy elszáll a gumi. Lehet érdekes idényt fogunk látni? Esetleg megismétlődik silverstone? -
#145146 Azért kérdeztem mert hogy tudnak e 320-al egyáltalán menni ott ahol vannak? :D -
#145145 Azt írta, hogy Bahrein. Vagy ott egynél több pálya is van? :) -
#145144 Boxutca
32 perce
A Pirelli robbantott, Rosberg pedig...
Azt írta, hogy a helyzet kezelésére szüksége van egy kis WC papírra. 320 km/ó-s sebességnél durrant a Pirelli. Minden figyelmeztetés nélkül - érdekes, a bejegyzést közben Rosberg törölte...
Melyik pályán tesztelnek ? -
#145143 -
#145142 Button is kapott hideget meleget, főként az év második vége felé. Szóval ő sem kivétel. -
G_ArchAngel #145141 Mindig azt utaljak, aki sikeres. 2008-ban Raikkonenen karorvendtek 2007 utan, 2005/2006 utan Alonso bukasan rohogtunk, MS-bol is eleg lett 2004 utan.
Talan csak Button, akivel senkinek nem volt semmi baja.
Most Vettel a sikeres. Ha Hamilton lenne, akkor biztos, hogy Alonsoval nem lennenek pajtasok, hanem a spanyol a nemetet szeretne es a britet gunyolna, hogy Newey ellen versenyez.
A media meg jol felhasznalja ezt, mint tuzeloanyagot, holott meg egy naposcsibe is tudja, hogy Newey onmagaban max papirrepulot hajtogatna, kicsit keves egy ember egy vilagbajnok csapathoz.
Majd meglatjuk James Allison mit tud kezdeni a Ferrarival, igy hogy nincs korlatolt budget. Keves penzbol es meg tobb adossagbol csak sikerult egy dobogora eselyes Lotust osszelapatolni a csapataval 2 even keresztul, most nem lesz ilyen gondja, minden a rendelkezesere all, ket VB cimre is eselyes pilotaval.
Ha az RB jo is lesz, akkor is hozniuk kell a konstuktorit, mert hiaba vagyok Raikkonen-fan, azt en is kenytelen vagyok elismerni, hogy ezt a fiatal nemetet senki nem fogja tudni elverni, amig Top3-as autoban ul. Ennyivel egyszeruen jobb a tobbieknel. Talan Hulkenberg tarthatna a lepest vele azonos autoban, de konstans verni o sem tudna.
Ez egy szerintem velemeny, nem objektiv teny, szoval nem kell szetkapni, mint a csokinyuszit ;) -
#145140 Shumi is nyert utána 5-öt zsinórba és nem ment sehova. Az miért nem volt neki unalmas? (Mert jól érezte magát a csapatban és kész).
"Nem tudom mit próbál bizonyítani. Sok világbajnoki címe lesz, de kit érdekel" - Ezt most komolyan így mondta? Ez ezért elég LOL, főleg egy versenyzőtől.
"Vettel rekordjai lenyűgözőek, de végig az övé volt a legjobb autó" - Érdekes hogy Shumit isteníti, hogy hogy összerakta a csapatot, de az eszébe sem jut hogy esetleg Vettel-nek is van köze ahhoz hogy jó a kocsi.
Mindegy. Nevetséges már ez az egész Vettel ellenesség mint ahogy az F1 is kezd az lenni. -
IXEMGabeo #145139 de kemény:D ha igaz -
#145138 Ha a kipörgésgátló módszerük még mindig legális lesz akkor igen. Ha meg nem akkor kitalálnak valami újat. -
#145137 Szerintem nem lesz jó jövőre a RB. -
G_ArchAngel #145136 "Végre valaki..."
akinek a velemenyet Vettel magasrol leszarja? -
#145135 Eddie Irvine: "Vettel rekordjai lenyűgözőek, de végig az övé volt a legjobb autó. Annak idején Schumacher nyert két világbajnoki címet, majd úgy érezte, hogy ez unalmas, és átszerződött a Ferrarihoz, akiket újra fel kellett építenie. Ez bámulatos volt tőle! Négy évig csak szenvedett, majd elkezdett bajnokságokat nyerni.
Vettel csak marad a Red Bullnál, és sorra nyerni a trófeákat. Ez unalmas. Nem tudom mit próbál bizonyítani. Sok világbajnoki címe lesz, de kit érdekel?"
Végre valaki...