FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az F1 autó fordulóköre az nem egy bevásárlókocsié,
Ezért is szokták ilyen esetben mikor látja a támadó hogy nem fér el, átvágni a sikánt, Monza-van két ilyen szűk sikán is van, de a Rettifilo a szűkebb.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.15. 07:29:02
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.15. 07:23:49
tegnap Max volt a hunyó , Silverstoneban meg Hamilton hisz esélye se lett volna a pályán tartani ha nincs a csatt ( de tudom ott nem nézel ívszimulációt csak a gondolataidnak megfelelő álló onboard képet 😊 )
De ha nehanyszor elveszi Max es esszel versenyez most vb bajnok !!!! O tudja... Nyilvan ha hatulrol beledmennek nem tehetsz rola,.de ha harc van jobb celbaerni. Hamolton ezt nagyon jol csinalja, gond nelkul elengedi.
Ha Hamilton folyton kemenykedett volna mikor leszoritgatta, most lehet nagyon szarul allna pontokkal...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.15. 07:17:05
A defenzív védekezés nem az előzékenységről szól, hanem a pozíció védelméről a szabályok betartásával.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Én így látom , de azért nem kiáltok csalást emiatt 😊
A monzai esetet nem érted?...10 esetből 9 versenyző átvágta volna a sikánt elkerülve az ütközést, Verstappen nem mert bevállalta az ütközést, az egy taktikai ütközés volt, mivel ha elmegy Hamilton nem tudja megelőzni (ahogy Ricciardo-t sem tudta).
Ez nem bonyolult, és még érthető is.
Az is látszik h a két bajnokesélyes találkozásainál nem nagyon mernek dönteni... (ha döntenek akkor se jól 😊 )Pl a monzainál még mindig nem rtem h az h lett egyértelműen Max hibája 😊
de írtam h bármit hadovál pl Masi ...Idén az latszik h ha nem sérül a másik fél , nem esik vissza poziciókat illetve aszfalt bukótér van , akkor nem büntetnek...
Nem értek vele egyet de így utólag örülök h inkább a pályán dőlt el...
Meggyőződésem egyébként ha fordított helyzetben vannak , akkor is ugyanez történik ítélet szempontjából...
Én maradnék azért a Merci helyében , mert ezt a VB -t könnyedén nyerhetik innen 😊
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.11.15. 06:08:18
STEWARDS MADE VERSTAPPEN CALL WITHOUT FORWARD ONBOARD CAMERA
Earlier this year, in Austria, the stewards punished Lando Norris and Sergio Perez for separate incidents that were simply explained as two cars being “side by side” on the entry of the corner and then on the exit the offending driver was judged not to give the car on the outside enough room and they were forced off the track.
But Masi said: “I disagree that it’s inconsistent. You have a look at it and as I’ve said many times before you judge the incident on its merits and you have a look at all of it.
“And let’s not forget we have the overall ‘let them race’ principles and looking at it with all of the angles that we had available it was that philosophy that was adopted.”
Asked by The Race what specifically from this meant the ‘let them race’ principle should be applied, Masi said: “If you look at the proximity of the cars heading into the apex, where it is, the nature of the corner, the fact both cars went off, neither car lost position or anything like that – that was probably the general view.”
Ez egész egyszerűen nevetséges, Ezért mondom hogy fel kellene állnia a Mercedes-nek az idei szezonból, egyértelmű ellenszélben mennek, mi az hogy az egyik versenyzőnek, Verstappen-nek lehet az ami a másiknál büntetést ér, és ennek az a magyarázata hogy engedjük őket versenyezni??!
Ez nem szabályozása a versenynek, hanem manipulálása.
a levezető körben kicsatolta biztonsági övét = 5 ezer euró <#buck>#buck>
most mercin van a nagyobb nyomás és lépéshátrány. még akkor is ha gyorsabbak, de bármi közbejön és bukták a VN-t mig maxnak meg elég egy gyözelmet behuzni és már lazithat.
A letereleseket simán engedtek ott is...
Most lehetett volna büntetni , de idén csak akkor szoktak h ha a leszorított soderbe kerül , vagy megsérül...
F.szsag de ez van idén...
azért egyszer megcsinálhatod ! 😊 Hát ez is mi ?
Ocon már nem volt ilyen szerencsés..
"
„Nehéz hétvégénk volt Monzában, keményen dolgoztunk ezen az autónknak nem igazán fekvő pályán. Több incidensnek is tanúi voltunk a futamon, azzal pedig egyáltalán nem értek egyet, ami velem történt a versenyen” – ecsetelte véleményét Esteban Ocon a Motorsportweek.com hasábjain.
„Én kaptam egy ötmásodperces büntetést, mert leszorítottam Sebastian Vettelt, de pontosan ugyanez történt Charles (Leclerc) és Lewis Hamilton között 2019-ben, a Ferrari-pilóta azonban nem kapott semmit. A pálya azon a szakaszon folyamatosan szűkül, valóban volt köztünk egy kis összeérés, de egyik autó sem sérült és folytathattuk a versenyt” – tette hozzá Ocon.
"
Majd ha esetleg Hamilton szorítja le a tökmindegykit, akkor majd megint szabály lesz hogy nem lehet a másikat lekényszeríteni a pályáról....
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.11.14. 21:16:07
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.14. 21:02:04
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
!Forza Ferrari!
(Szerintem Alonso sem hagyott helyett, csak ott Hamilton elvette és nem ment le a pályáról mert mások voltak a körülmények.)
Ha kavicsos lene, akkor most vagy kiesett volna mindegyik vagy nem válalta volna be senki sem a rizikot.
Ez ilyen egyszerü, saját maguk és a pálya megoldotta volna , de mivel ,most olyan mintha egy játékban tolnák ahol nincs törés vagy sérulés bekapcsolva ha elhagyod a pályát.
és az sem tesz jot még akkor sem ha igy van elözés és kis izgalom, hogy egy utolso helyre hátrasololt autoval nyerni lehet , mig azok akik szabályosan szereznek egy 5-6. helyet nem tudnak mégcsak dobogora sem kerülni.
De realistán nézve igén ez Max győzelmével zárul a szezon. annak sztem minimális az eséje, hogy minden versenyt megnyerjen a végéig hamilton és elég csak egy második hely és már bukta is.
Rohadt jó ez az év és alig várom a következő futamot. Most elég reménytelennek tűnik Max szempontjából , de csak 1-et kellene nyerni a háromból...Remélem kicsit közelebb lesznek megint egymáshoz az autók a többi pályán és akkor a körmünket lerágjuk a végéig...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.11.14. 20:51:19
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2021.11.14. 20:49:25
Ennek ellenére le a kalappal Hamilton előtt! Nem vagyok oda érte, de pont az ilyen versenyek okán sikeres. 20+5-ös bünti után ilyet összehozni, nem semmi! Megvoltak a körülmények, bf volt a RB, de ez akkor is remek teljesítmény volt.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Én egy esélyt láttam, hogy kb. 16-17 körrel a vége előtt, valahol akkor, mielőtt Hamilton megelőz, pl. a leszorításos után felraktam volna Verstappennek a lágyakat, oszt jöjjön aminek jönnie kell. Aztán vagy kijön Hamilton is, vagy nem, de az biztos, hogy vagy nem 10+sec a hátrány, vagy hátrány sincs.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
addig az értelmesebb néző elalél az egész évtől hogy jó csaták vannak, és még mindig kérdéses a vb pilóta/csapat szinten
ez nem versenyzés. a leszorítás nem versenyzés... amit Alonso csinált Hamiltonnal itthon ,az a versenyzés !!! És ugye a gond az, hogy Max-nél ez tök általános, megszokott viselkedés a pályán, ráhúzzuk aztán lesz valami ....
Csak ugye, ha csak a silverstonban el tudta volna engedni azt az első helyet most vb lenne... ilyen ez .... ! 😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.14. 20:29:34
Izgalmas verseny volt, most a Merci volt jobb. Toto Wolff meg nem kicsit túltolta az áldozat szerepét, ő az F1 Murihno-ja.
Nem Max a vadbarom, hanem az FIA. Ha konzisztensen bünti lenne ebből akkor azonnal abbahagyná mindenki mint ahogy PIT-ben sem mennek gyorsabban mert egyből bünti van, nincs mérlegelés soha. Majd pont a VB címre pályázó pilóta nem fogja ezt kihasználni....
Hamilton nagyot ment,megérdemelte a győzelmet!
Utoljára szerkesztette: desigo, 2021.11.14. 19:55:59
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Mi kell még??
"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D