182111
  • Chris Lowe
    Adrian Newey:
    „Elég vicces a szabály, mert meghatároz egy maximális oldalnézeti magasságot az orrkúpnak, de emellett még 50 mm-rel meg kell hosszabbítanunk az orrot, hogy eleget tegyünk az előírásoknak. Ez a rész pedig jóval alacsonyabban van, így szinte két orrhegyet kapunk eredményül: az egyik maga a fő elem, a másik pedig az abból kinyúló ág, csak azért, hogy megfeleljünk a szabályoknak. Szerintem ez elég szégyenletes. Számomra fontos a Formula-1-es autók esztétikája. A modelleknek jól kellene kinézniük, de jelenleg nem sok csapat szeretheti igazán a sajátját.”

Totti5 írd meg neki a magadét! :-D
    Védd meg az FIA-t, mit képzel ez a ficsur? :-D
  • Szabi #145935
    a Mercinél meg úgy tűnik túl rövid hosszabbítót hoztak.. :/

• Jeffjohnson
    Hamilton első "gyors" köre:1:33.305 csak összehasonlítás képen tavalyi leggyorsabb kört Button futotta 1:18.861-el kíváncsi vagyok a teszt végére mennyire közelítik meg ezt az időt
  • Szabi #145933
    szokni kell még ezt az orrt, de azért vannak idén ennél sokkal bénábbak is bőven.. :D

voltak régen is furcsa orrak.. :D
  • HRC Dodi
    Aki netán magyarul követné: Ultimate-Sport

(Bocsi ha már valaki linkelte)

Egész jók a hangok egyébként, a F14T és Merci videók vannak fent. Ez szintén a közvetítésben az US oldalán megtalálható.
  • Jeffjohnson
    Tesztelési sorrend:

Red Bull: Vettel, Vettel, Ricciardo, Ricciardo

Mercedes: Hamilton, Rosberg, Hamilton, Rosberg

Ferrari: Raikkonen, Raikkonen, Alonso, Alonso

McLaren: Button, Button, Magnussen, Magnussen

Force India: Perez, Hülkenberg, Juncadell, Hülkenberg, Juncadell, TBC

Sauber: Gutierrez, Gutierrez, Sutil, Sutil

Toro Rosso: Vergne, Kvyat, Vergne, Kvyat

Williams: Bottas, Bottas, Massa Massa

Marussia: Chilton, Bianchi, Bianchi, Chilton

Caterham: Ericsson, Ericsson, Frijns, Kobayashi
  • Jeffjohnson
    Tehát, akkor minden csapatnál, akit beleültetnek az első teszt alkalmával azzal ki akarnak baszni mert ugye a tesztnek ez a lényege, hogy valaki szívjon?
  • Jeffjohnson
    Nyuszika este, ha sapka van rajta azért ha nincs akkor meg azért...
  • kabel15
    Igen csak ott mindig a leg tapasztaltabb versenyzőt ültetik be először.
    Várjunk csak! Akkor már értem miért Raikkönen ült be.
  • kifli
    valakinek be kellett ülnie :D
    Én nem látom nagy jelentőségét, hogy ki az első.

wttc-ben Norbi szerintem bármit megadott volna azért, hogy őt ültessék először a kocsiba.
  • G_ArchAngel #145926
    Ja, csak qrvara bosszanto, hogy Raikkonen lett beultetve elsonek, mindig az elso napokban jonnek elo a legbanalisabb hibak.
  • kabel15
    Arra van a teszt, hogy ezek a gondok előjöjjenek, és ki legyenek javítva. Inkább itt jöjjenek rá mint verseny közben.
  • G_ArchAngel #145924
    A lenyeg, hogy addigra minden alljon ossze es hibatlan legyen, mire Alonso kapja meg. A spanyol rajongok szajaban ne keseredjen meg a paella, ha kilatogatnak a palyara.
  • kifli
    lehet olajnyomás gond van, azzal pl nemigazán érdemes semennyit menni...
  • G_ArchAngel #145922
    09:03 Ferrari says the stop was precautionary:

@InsideFerrari: "#F14T out but not in. Precautionary stop by engineers, now checking. Car on its way back to the pits..."

Na persze...

"Sracok, hol kellene leallitani az autot?"
    "Szerintem lehetoleg messze a boxtol, mert mi elovigyazatosak vagyunk"
  • Totti5
    Ez a gép szebb mint a tavalyi!
  • G_ArchAngel #145920
    tesztpadon elmennek 10e km-t, kigurulnak a huvos levegore es lefagy a turbocsiga?
  • mcmoha
    Spanyolok átvertek. Raikonen állt meg.
  • mcmoha
    Itt lehet követni élőben a tesztet. Éppen piros van. Bedöglött a Merci.
  • passatgt
    9.40 Räikkönen elhagyta a boxutcát a Ferrarival. A Jégember visszatért a Scuderiához.
    9.42 Nem jutott messzire, a Ferrari megállt a pályán, poiiros zászlóval megszakították az edzést.

• Szabi #145916
    innen nézve azért nem olyan vészes, de szemből... :D
  • a.carkey
    Nana! Azért az Indycar is a meglepetés erejével hatott anno! :D
  • Krigare90
    Oké már elkezdődött valaki esetleg tud valahol streamet?
  • Jeffjohnson
    Jó összetettek ezek az első szárnyak, lamellák meg mindenféle kiálló kampók... én pl azt raktam volna bele a szabályba, hogy nem állhat ki semmi belőlük, akkor sokkal szebbek lennének.
  • Jeffjohnson
    Kinézetre nálam a sorrend:
    Merci
    RB
    Mclaren
    Ferrari,
    Lotus (de csak azért mert ez ötletes)
    az összes többit meg kb. a durex meg Kovi fogja támogatni.

Egy dologra jó lesz ez az első szárny azon kívül, hogy most legalább változatosak az autók eleje de ha változtatnak rajta az legalább jól látható lesz. Kíváncsi leszek, hova fejlődnek ezek az első szárnyak év végére.
  • Krigare90
    Nem tudja esetleg valaki hogy mikor kezdődik a teszt?
  • Pluskast
    Na ja:) Bár hozzátenném, hogy ennek legalább íveltebb a vonalvezetése. Nem olyan "radikális" mint a ferrari-é. Talán még ez hasonlít a legjobban a régebbi verdákhoz.
  • Chris Lowe
    Ebből a szögből ez is jó. Nade a force india nagyon beteg. Merci elfogadható, mint ahogy a ferka is.
  • kabel15
    Rajtnál érdekes lesz. De lehet, hogy ezeket már így tervezték. Sokat ne változtasson a légáramláson ha nincs ott. Kicsit megtolja az előtte lévőt, vagy a diffuzor vagy hátsó defekt, és máris 1 hellyel előrébb van. És még a kocsin is könnyített.
    Első rajtoknál kíváncsi leszek hány ilyet fogunk látni. És hány defekt lesz az első körökben.
  • Magnum PI
    Hát ez.... Nem tudom, hogy akarja megvetni az F1 a lábát USA-ban ilyen megoldásokkal. Körbe fogják röhögni az egészet.

• mcmoha
    Látszik, hogy a Kama Szutrán nevelkedtek.
  • Magnum PI
    Az igen. Ennek aztán jó cifra az eleje. Biztos látványos lesz mikor bedarálja a hátsó kerék :D
  • Szabi #145904
    looooooooooooooooool
  • UoNokedli
  • kabel15
    Hmm. Ez tetszik
    Csak kíváncsi leszek mennyire lesz gyors. Na majd ma kiderül :D
    Bár sok következtetést nem nagyon lehet levonni a tesztekből. Most úgyis csak adat gyűjtés lesz. senki nem fogja csúcsra járatni a gépet.
  • Krigare90
    Szerintem eddig ez a legvállalhatóbb autó.
  • UoNokedli
  • Szabi #145899
    na itt egész jól eltakarták a színekkel hejdi2 fa.... :D
  • Szabi #145898
    de ezen még pödört bajusz is van :D
  • Pluskast
    Na a merci is porszívózik?