182111
  • HTS s3rg1nh00
    aztán EGR-ről hallott-e már vajon?pedig az már nem egy mai technológia...lassan itt lenne az ideje valami tesztet íratni azokkal,akik internetet akarnak beköttetni.
  • Totti5
    A Red Bull csapata a mai napon hivatalosan is benyújtotta fellebbezését a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) Daniel Ricciardo Ausztrál Nagydíjról történt diszkvalifikációja ügyében.

A szabályok szerint a versenybíróság döntése ellen az érintettnek az ítélethozatal idejétől számítva 96 óra áll rendelkezésére a fellebbezéshez – ezen határidő ma délután járt le.

Az Autosportnak az FIA szóvivője megerősítette, nem sokkal a határidő lejárta előtt megkapták a Red Bull fellebbezését. A szövetség a hírek szerint még e hét végéig kitűzi a meghallgatás időpontját.
  • repvez
    Csodálom valamelyik humor herold még nem készitett egy feliratot erről a szezonkezdésről a röhögö spanyol faszivel , lenne pedig mit aláirni
  • IXEMGabeo
    csökken a motorsportal színvonala.(
  • IXEMGabeo
    :DDDD jót nevettem én is
  • Norbi1990
  • a.carkey
  • IXEMGabeo
    egy hozzászóló:

"Megemlíteném, hogy a Honda is többek között azért tér vissza, hogy a környezetetbarát technológiák kifejlesztésében is egyfajta laborkísérletek végezzen, és hozzájáruljon az utcai autók gyártásának fejlesztésében. A kipufogógázok részleges újrafelhasználását helyezték például előtérbe. "
  • Jacek
    TV megnézem én is, de erre kimenni lol, pedig én 7-8 alkalommal biztos voltam:)
  • Master91
    Helyes, ne gyertek. Jobb parkoló helyet találok akkor.
  • mcmoha
    Folyik a szerecsenmosdatás de ez az új hang bizony foscsi. Ettől függetlenül továbbra is kedvenc elfoglaltságom lesz kéthetente a versenyek követése TV-n, netten, mobilon, ahol érem.
  • Jacek
    Ezért én már biztos nem fizetnék hogy élőben ott legyek..

• Master91
  • mcmoha
    Turbohang 1988:
  • HTS s3rg1nh00
    a tegnapi hanghatásra visszatérve,ha "normális" méretű turbót használnának,akkor nem tűnne el ennyi a motorhangból.
    részemről akár az is mehetne,hogy a Brabus új V8-asát kapják meg az autók,aztán azzal spóroljanak,akkor legalább a hanggal sem lenne gond (tavaly egyébként is az volt a vasárnapi nap fénypontja számomra a hungaroringen,amikor az SLS és a C63 egymást kergették pár körön át).
    hogy miről beszélek?így szól a fent említett szörnymotor,épp csak megpöccintve a gázpedált:

van itt kisebb turbó,nagyobb turbó is,meg 850 lóra 1400 Nm,és sehol egy MGU-K vagy -H...ezzel mire lennének képesek a mostani autók?
  • kabel15
    Van olyan video mikor teherrel gyorsulnak. És akkora erő van bennük, hogy megcsavarodik a váz mikor elindul :D
  • Dodo55
    Bmeg de durva, egy olajkályha legyorsul egy Vipert?

Egyszer láttunk itt a városban, közúton, két valamilyen átlagos, COE felépítésű nyergesvontatót versenyezni, hát rendesen néztünk akkor is, hogy mi történik :D
  • Jeffjohnson
    Szerintem a megoldás egy izgalmasabb F-1 felé a további nyomatéknövelés lenne de mindezt úgy, hogy nem növelik vele a tapadást. Tehát mondhatjuk azt, hogy most jó irányban vagyunk csak tartok tőle, hogy jövőre már megint az aero elemeké lesz a főszerep.
  • Gyöször
    Szerintem az utóbbi évek legjobbjai a "Mark Webber show"-k voltak. Mikor Webber valami más taktikán volt aztán nyomhatott parkettát. Igaz, hogy 2 kör után elfogyott a szufla (mert meghalt a gumi) de addig láttunk valamit, ami motorerő...
  • HTS s3rg1nh00
    szerintem nem véletlenül döntött pont ez a 2 gyártó emellett az orr mellett.ha valakinek,akkor nekik volt idejük és fedezetük a lehető legtöbb variációt lemodellezni (és nem mellesleg azt olvastam,a Merci már készül egy extra rövid orrésszel is,de az még nem ment át a törésteszten,állítólag az első szárny fölé sem ér be a felső tartórész,bár félek hogy úgy járnak vele,mint tavaly és idén is az első teszten).
  • desigo
  • nearo
    ez olyan, mint amikor szerepjátszunk, és a km kitalál egy történetet, meg néhány szerinte ésszerű megoldást, aztán a játékosok teljesen mást csinálnak, mint ami ki lett találva nekik :)
  • Totti5
    A gond az volt a részükről hogy nem szabályozták le az egészet. Mivel a Ferrari, Merci tudott normális orrt csinálni mindenkinek adott volt, csak az egyszerűbbet választották. Majd jövőre lesztabályozzák jobban, de akkor is kitalalnak valami extrém megoldást... Ez örök szélmalom harc. A szabályok útmutatás
    útmutatás. Megesik hogy millió variációt nem látnak előre.......
  • kabel15
    1-2 hónappal ezelőtt volt 1 cikk ahol le volt írva hogy az FIA ban nem mérnökök dolgoznak. Szerintem fodrászok meg pékek, (nem ezt a 2 szakmát minősítem, mind a 2 szép szakma, csak semmi köze a versenyzéshez). Kérdem én ha nem mérnökök kellenek egy ilyen csapatba akkor mik?
  • HTS s3rg1nh00
    a "hozzunk olyan szabályokat" ott bukik meg,hogy olyan töketlen balf@szok hozzák a szabályokat,akik még azt sem tudják elképzelni,a tavaly meghozott orrokra vonatkozó dolgokból mi születhet.így,feltételes módban-ha legalább halvány fogalmuk lenne róla,akkor nem lennének phaszorrú versenyautók,meg olyan minősíthetetlenek mint a caterham.szerencse,hogy azokat úgyis csak lekörözésnél kell elviselni fél körig,különben az új hanggal és a többi marhasággal tuti nem néznék többet f1-et.
  • repvez
    Igen lehet, hogy nem volt sok,de szinte minden futamon volt egy-két emlékezetes párharc, most egy szezonban van ennyi.

És lehet, hogy a szélárnyék röhely volt,de legalább ahol utolérte a másikat ott ment el mellette ,nem kellett neki kivárni,mig elérnek a DRS szakaszhoz ,feltölt e a KERS, 1mpen belülre kerülni stb..

Azért furcsa a mostani helyzet,mert sporolni akarnak mindenen, közben meg minden drágább lett és a verseny izgalma nem javult.
    Régebben a motorhang legalább felébresztette az embert ha elbóbiskolt,de most már az sem fogja :)

ÉS lehet csak azért ez a sok elégetlenkedő véleméyn mert rosszul volt/van komunikálva, hogy mit akarnak az F1-el. Mert a legtöbbjünk azt szeretné, hogy ami a csövön kifér, tiszta benzinerőből versenyző sportot,nem pedig egy hibrid utcai autó tesztlabort.

ÉS igen is meg kéne maradni egy olyan versenynek ahol nem számit a fogyasztás,mert nemsokára majd ez lesz a kuriózum,mikor mindenki villanyautóval megy, akkor majd mindenki látni szeretné a robbano motoros versenyeket :)
  • lac coo
    De abban nem az ami a csövön kifér a lényeg, hanme , hogy nincs számolgatás, nincs végtelenül ravasz taktika, mert senk inem tudna semmit :))) Van előtte egy autó, ez most volt pitben vagy nem és emiatt van előttem... Ott muszáj lenne előzni, ha kell ha nem :DDD

De ez csak vicc ilyen nem lesz, nem is lehetne soha :)
  • lac coo
    Mert ez F1, azonnal lelépne minden gyári csapat, mindenkinek reklám leginkább, egy Ferrari nem fog egyenfejlesztésű cuccal szerepelni :)
  • kabel15
    Úgy látom nem csak én vagyok "ami a csövön kifér" híve :D
  • kabel15
    Akkor miért nem biztosít az FIA motorokat? Mindenki kapna ugyan olyan motort. A váltó áttételezésével lehetne szórakozni. Nem mintha most ellenemre lenne a Merci dominancia (bár egy verseny után ezt kijelenteni elég merész)
  • lac coo
    Én adnék nekik elég benzint, gumit amennyit akar, de nulla rádió és pit üzenet! :)))))

Ott nem lenne taktika, ott csak a motor gyilkolása lenne :D
  • lac coo
    Régebben sem volt annyi erőből előzés, mint amilyen legendák szólnak ma erről ! Mindig mindig spóroltak,taktikáztak, néha kijött a lépés és volt ereszd el a hajam, de néha ma is összejön !

Ami volt az a szélárnyék, amiről még az akkori pilóták is azt mondták, hogy röhej , semmi tudás nem kell hozzá, nyomod neki és kész, következő körben meg fordítva, téged előznek meg :))))

Abban egyetértek, hogy unalmas, de ez nem a technika hibája . Olyan szinten pengeélesre finomodott minden, a jó istent is kiszámolnak, megjósolnak előre, hogy emiatt csak a ravaszkodás megy. Bármi motor vagy benzin hegyek lennének, ugyan így kikalkulálnak mindent! Nem csak azt, hogy ugorjon át valakit, azt is , hogy hogy ne érjen a közelébe a másik :) Az aero szintén, Olyan ravasz és űrkorszaki, hogy ma már erősen figyelnek arra is, hogy a követő autó szívjon :))))
  • Jacek
    Nem téged fikáztalak, csak innen ugrott ez be amin mindig röhögök:)
    Egy tesztnél ezt számszerűsítették is, valami tisztán elektromos verda meg valami 1.0 literes fos benzines.
    Benzin motor 103 Co2, a nagy tisztaságbajnok elektromos meg 95 Co2(átla elektromos áram termelés Németországban:)))) Persze sarkítás mert több mintden számít de ez van.
  • repvez
    Nem a motorok szabályzásán van a hangsúly és a gond,mert azokat igen is szabályozzák, hogy minden csapat egyenlő küzdelemben indulhasson,de a versenyen,ahogy többen is irták nyomják ki a szemét neki és ha nem birja a terhelés dögöljön le a pálya szélén,mint a régi szezonokban .ÉS hozzanak olyan szabályokat, hogy a kocsik és a pilóták csatázzanak a pályán és erőből előzzenek ne egy gombnyomásra vagy mert jobban kiméli a gumit.
    Nekem ez hiányzik, hogy minden megtervezett nincs benne a kockázat .
    Mert igy szinte megvan szabva hol előzhet a pilóta,mert máshol pont az a plusz kéne amit a DRS adhat de nem kapcsolhatja be igy nem tud előzni.

Megértem, hogy csúcskategóriás az autó és lehet ugyan olyan nehéz is vezetni mint régen,de ebből mi nézők nem nagyon veszünk észre semmit,max verseny után leirják, hogy nem volt KERS és emiatt nem ment ugy .
  • benőmenő
    Szvsz élen jár most is, mivel az elektromos rendszer jóval izmosabb, mint pl. egy utcai Mclaren P1-ben.
    És itt nem hálózatról töltött elektromosságról beszélünk, hanem a felesleges hő és a fékezés energiájából nyernek vissza.
    Amellett még mindig sikerül elsiklani, hogy optimális esetben a kisebb űrtartalom ellenére egy teljesen feltöltött autó ~ annyi lóerővel bír, mint tavaly, a nyomaték pedig majdnem megduplázódott, ami még egy Raikkönent is meg tudott tréfálni adott körülmények közt.
  • Totti5
    Teknoban mindig és most is a legelső s legdrágább.
  • HTS s3rg1nh00
    ami röhej,hiszen pont az F1nek kellene élen járni,lásd a félautomata váltók a '90-es években.
  • kabel15
    Formula E is 10 év múlva felhúzhatós kocsikból fog állni. Szombati napon a csapat tologatja majd a pályán. Aztán akinek sikerült több tekerni rajta az tovább megy majd vasárnap.

Lac coo: Csak legyen látványos, élvezzem minden percét a versenynek.
  • benőmenő
    Egy szóval nem mondtam, hogy környezet tudatos, hanem egy bizonyos irányba mozdul az ipar, az F1 pedig követi.
  • Jacek
    Bírom ezt a nagy környezettudatosságot:DD elektromos autó lol... az áram meg jön a szénerőműből:DDDD