182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#147633 Attól hogy hülye a főnököm még a tevékenységet előre vivő emberek hozzáállása és munkája a fontos. -
#147632 És azt mondta hogy kiszáll ? Azt mondta hogy abba hagyjuk?
Fel van fújva az egész. -
#147631 az a gond, hogy egy cégnél, csapatnál stb úgy megy, hogy a tulajdonos szava a mérvadó, ha ő aztmondja kiszáll, akkor tökmindegy a takarító mitakar.
Teljesen lényegtelen a csapat többi tagja mit gondol, a tulajé a csapat, így amit ő mond az a mérvadó, az az irányelv. -
#147630 ez ami igazán érdekes...a Mercedes még az FIA felszólítása előtt magától korrigálta a fogyasztást,a RB meg nem,ráadásul most azzal jönnek,hogy az 5.1.4-es cikkelyben nincs benne a homologizált műszer.ja kérem,akkor majd mindenki tervez olyat magának ami a hibahatárig mér,és közben meg padlón mennek...ugyan már. -
#147628 nyugodtan.
Kell szponzor a Le Mans sorozatba is. Nyilván a Red Bull egy szereplője a sorozatnak, nem szervezője, vagy irányítója. Amennyiben nem tetszik el lehet menni, ezzel fenyegetőzni kár, ezt megteheti a Ferrari mert nem 10 éve vannak itt, de szvsz a Red Bull nem. -
#147627 "sírnak-lenyilatkoznak"
Úgy tudtam hogy csak Dietrich Mateschitz mondta ezt, nem a csapat többi fontos emberei
A tulajdonos elmondta, a Red Bull türelme véges, ezért a számukra elfogadhatatlan döntések hatására akár ki is szállhatnak a Forma-1-ből. „Nem is az a kérdés, hogy gazdasági szempontból megéri-e folytatnunk – inkább a sportértékről és a politikai tényezőkről van szó” – magyarázta Mateschitz, aki a Jaguar felvásárlása után 2005-ben szállt be saját csapatával az F1-be.
Nekem itt az jön le ,ha fasságba fog át menni az F1 a benzin szabályzós, meg az ilyen elfuserált mérő eszközök (pl) akkor ő már inkább pakolna az egész f1ből. -
#147626 Ebben a cikkben sehol, de egyszer sírnak, hogy jaj milyen szemét a FIA és elhúznak aztán meg lenyilatkoznak egy ilyet. -
#147625 Talán enyhítő egy árnyalatnit a Sumis dologba hogy később, mikor vb lett akkor át adott 1 győzelmet Barinak....Massa meg kapott 1 úgy váltó plombát.
-
#147624 Persze a ferrari ilyenkor eszünkbe se jut, mi ?
Alonso who is the faster?
Meg Bari sose adta át az 1. helyet Suminak mi? -
#147623 Fair play re a legjobb példa a MULTI 21 by RB -
#147622 80as évek, mindenki cool as fuck
-
zizso89 #147621 Sziasztok! Mit gondoltak a forma 1 és a fair play viszonyáról? Szerintetek jó irányba megy a sportág a mostani szabályozással? Ebben a témában kutatok, kiváncsi vagyok a véleményetekre, kérlek segítsetek kérdőívem kitöltésével (2 perc max.). Köszönöm szépen!
https://docs.google.com/forms/d/1s_iyyM9MvfxyYOV8k3V5DxDSNKBG8APketdiNtojJyo/viewform?edit_requested=true -
#147620 Neeee. Nekem kell egy ilyen :D
Nyernék a lottón ezzel csapatnám a városba :D -
#147619 ja hogy ezért jön vissza a Honda... :DD
-
#147618 Már dolgoznak a hanghatás fokozásán is. :D
-
#147617 -
#147616 Pont ezért nem szabadna a "frontembernek" ilyeneket nyilatkoznia, mert az emberek nagy része csak őt látja, nem a csapatot. -
#147615 -
#147614 Én nem bánom, csak ne kelljen hallanom azt a töketlen vinnyogást ha nyer ! :DDDD -
#147613 Jelenlegi csodálatos gazdasági helyzetben amiben most van az ország, teljesen érthető ha frusztráltak az emberek. Néhányan így vezetik le a feszültséget, hogy irkálnak ide oda ezt azt. Ezt mind megtehetik bizonyos helyeken, persze FB-n más mert ott társul egy kép illetve név a hozzászóláshoz is. A lényeg, hogy ezt a feszültséget így vezetik le, nézik a forma1 et és utálják az RB-t. Most fogást lehet találni az RB ez pont kapóra jön, hogy mindenki elküldhesse őket melegebb (bár inkább hidegebb éghajlatra. Mondjuk az északi sarkra, ott legalább nincs verseny) Azért nem konkrétan Vettelt és Newey-t mert sokkal hangzatosabb, hogy RB. Igen dolgoznak ott is normális emberek nem ezt mondom. De nem ők vannak rivalda fényben. Egy csapatot is az alapján ítélsz meg amit mutat magáról. Sose a kerék cserét végző szerelő fog neked interjút adni arról, hogy valami milyen szép és jó. Arra ott vannak ezek a dísz emberek. Mellesleg aki nem nézi az F1 et csak hírekben látja, azoknak is az 50% nak mondjuk irritáló lehet Vettel önelégült bárgyú feje. Ha meg nézik akkor meg elegük lehet abból, hogy az elmúlt évek végig RB dominanciáról és arról szoltak, hogy éppen miért járnak tárgyalásra az FIA hoz. Most pedig az, hogy még nekik ál feljebb, hogy kizárták őket, röhej. Bár valószínűleg ők is tisztában voltak azzal, hogy ez veszett fejsze, viszont a negatív reklám is reklám, sőt még jobb reklám. És az elmúlt pár hónap végig az RB ről szólt. Szerintem a megbízhatóság ellenére is elég rendesen nőttek a reklám felületek árai kocsin. -
#147612 Egyrészt nem tudja befolyásolni a döntés megszületett, csak is a papírforma miatt fellebbeztek, nem lesz ez már megmásítva, csak mág egyszer átrágva és remélhetőleg az FIA előáll normális mérésekkel.
De én nem erről írtam, szóval nem tudom miért kellett előhozni.
Ez a lényeg:
Vettel: Miért lógatnánk az orrunkat? -
#147611 Ilyenkor (IS) előjön belőlem ez:
-
#147610 Amit leírtál, annak akkor lenne létjogosultsága, miszerint a főnök sokat beszél, ha nem éppen döntés előtt állnának, hanem az X. címük előtti futamon. -
#147609 "Döntés előtt anyázik, hogy befolyásolja a döntéshozókat" -
#147608 Nem sikerült megérteni amit írtam. -
#147607 Értsd már meg. Döntés előtt anyázik, hogy befolyásolja a döntéshozókat, miközben:
A. Először is saját maga szegte meg a megállapodást, amikor 3x rászóltak, hogy a mérések szerint ez speckó nem annyi, mint amennyit ők mondanak, miközben az elején tisztázva volt - és minden csapat betartottak, kivéve a gyevi bíró - , hogy semmi más alternatív mérést nem engedélyez a FIA.
B. Anno, amikor a qurva hajlékony szárnyáról volt szó, akkor a kevésbé stabilan mérő FIA döntését elfogadta, mert nem meszelték el a szárnyát, pedig igény a többi csapat részéről lett volna rá, holott, az összes felvételen látszódott, hogy valami nem kóser a nyomoronc szárnyával, de a FIA mérése szerint marhára rendben volt a dolog.
Magyarul, tessék elfogadni a FIA döntését akkor is, ha nem nekik kedvez, miután rakat olyan dolgot anno elfogadtak, amit spec a Lotusnál úgy is bannoltak, hogy azok konzultáltak a fejlesztés közben a FIAval.
Tessék elfogadni, hogy a Renault nem annyira fasza, és tessék elfogadni, hogy ha megbízhatóak lesznek, idén a Mercik megnyerik a világbajnokságot. -
#147606 Hogy kicsit bővebb is legyek, mert telefonról nem lehet normálisan írni.
Elszomorító volt olvasni az elmúlt napokban a boxutca fészbukot, ahol a sok győlülködő egyhangúan hordta le az egész RedBull csapatot, mert a tulajdonos egyik nap ezt a másik nap azt mondja, ahogy éppen kedve tartja.
Könyörgöm, attól hogy a pénzeszsák mond valamit, attól még maga a csapat a takarítótól, a szakácson, mérnökökön, szerelőkön, piótákon át minden héten, hétvégén az évad egésze alatt 110% nyújtanak és hajtanak a sikerért. Aki ilyenkor csak leszarozza, mondogatja hogy takarodjanak, lecsalózza és minden egyébb sokkal cifrább módon elküldi őket, az ezeknek az embereknek a munkáját szólja le, akiknek az ég világon semmi köze ahhoz hogy a médiában mit mond a főnök. Nekik 1 feladatuk van, hibátlan teljesítményt nyújtani, folyamatosan fejlődni, myegnyerni az adott versenyt, vagy a körülményekhez képest a maximális legjobbat nyújtani és megnyerni a VB címet ( pl RedBull esetében csak is ez lehet a cél )
Szóval akik csak úgy küldözget őket a pi-csá-ba elsősorban ezen gondolkozzanak el.
-
#147605 Van még kérdés hogy matesicre nem érdemes figyelni? Ugyan úgy nem tükrözi a csapat és a pilóták hozzáállást mint ahogy montezemolo megnyilvanulásai sem. -
#147604 "Mateschitz hozzátette, kétség nem férhet hozzá, hogy idén is megvédhetik a címüket és ebben Sebastian Vettel lesz a legnagyobb segítségükre, aki már lassan 5 éve dolgozik együtt a csapattal." Szegény Ric. Remélem idén nem lesz 21 es utasítás. -
#147603 Hol volt hogy elakarnak menni ?? -
#147602 Akkor ezek szerint mégsem akarnak elmenni a cirkuszból. Tiszta primadonnák. -
#147601 RB hibázott, többszöri figyelmeztetésre sem voltak hajlandóak változtatni. (Még szóltak is nekik, és a felvezető műsorban is elmondták, hogy ZERO tolerancia. )
Ezek után nem képesek vállalni a felelőséget a tetteikért.
Sajnálom RIC et de ez van. A szabály az szabály. Viszont ha mégse zárják ki őket akkor itt nagy balhé lesz, mindenki mindenért fel fog lebbezni. Ha most nem statuálnak példát akkor elveszik az FIA ereje. (Bár a sok hülyeség miatt amit elkövettek az elmúlt években, ez erősen megkérdőjelezhető) Nem is értem miért nem vesznek fel új embereket? Vagy ez is kihalásos alapon működik mert akkor pénz van abban, hogy valaki ott ülhet?
Egyre kevésbé zavar az hogy nincs akkora hangja a kocsiknak, legyenek gyorsabbak mint tavaly és csendben maradok, jobban zavar, hogy nem lehet kitaposni a kocsi lelkét is.
Generáció váltás kéne az FIA nál. Szerintem az ott ülők már kiöregedtek, jöjjön az új generáció. Ne egy 60 éves döntse el hogy egy 20 évesnek mi tetsszen.
-
#147600 Olyan a hangja mint amikor nem megy minden henger. -
#147599 olyan mintha a motor a teljesítményének csak a felét adta volna le,a Caterham is úgy zúgott el mellette hogy csak néztem -
#147598 milyen beteg hangja van már vettel kocsijának:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=E5H4AtRMjuo#t=233 -
#147597 Pont az jutott eszembe, hogy itt az új Ferrari. -
#147596 Attól, hogy FIA döntés előtt zsarolnak, nem pedig azért fenyegetőznek, mert Bernie nem oszt le annyi lóvét, mint tehetné. -
#147595 Hihetetlen számomra, hogy még mindig ugyanaz a szlogen megy... A probléma nem ott volt, hogy mit mértek a műszerek, hanem ott, hogy az összes csapat betartotta azt, amit az FIA kért kivéve a RB-t, amit most csinálnak az színtiszta demagógia. Amikor év végén VB-t nyernek, na akkor kell majd megkérdezni erről a kiszállásról őket. -
#147594 és ahányszor a ferrarinál ezt mondják, jönnek az emberek, hogy már megint csak sírnak ha nem megy úgy a szekér stb. Miért van kettős mérce? -
#147593 Úgy látszik azért filmeznek is a filmes napokon.