182110
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#149514 Ennyi, ezért kerülöm addig a fórumot, amíg nincs több kamera állásos visszajátszás, vagy hivatalos közlemény, mert addig csak a szokásos Massa fikázás megy. Komolyan hányingerem van már tőle. -
#149513 Massa 27 G... nem semmi -
IXEMGabeo #149512 ilyenekért régen nem büntettek -
#149511 egyébként inkább tök szerencsétlen a szitu, mert mind a ketten szinte egyszerre mozdultak el a másik felé, és olyan sebességnél ez egy villanásnyi idő sem volt, nem tudták le reagálni
mikor Perez tér kifelé nagyon enyhén balra, Massa pont jobbra felé rakja, hogy minél közelebb legyen a másikhoz, gondolom nem számított védekezésre sem, hogy Perez beljebb rakja picit kanyar előtt -
#149510 az f1 bírói már régóta ilyen következetlenek,a két eset elég hasonló,a hátul jövő szinte tehetetlen volt reagálás tekintetében,erre egyszer a hátul-,egyszer meg az elöl lévő versenyzőt büntetik... -
IXEMGabeo #149509 beszarok az F1lájv arról ír, hogy még Perez kapott büntetést a következő versenyre:DDD eszem faszom megáll
Schumit bezzeg sújtották 2 éve spanyolban..Istenem -
#149508 -
#149507 Mennyi lehet idén az odds Vettel idei vb győzelmére???
Sztem fogadnom kellene rá.
Hami vs Rosberg idei kapcsolatát nézve,nálam Vettel a befutó idén is :) -
IXEMGabeo #149506 Ausztria következik a Red Bull hazai pályája;) alig várom már...az A1 azaz Red Bull ring mindig is az egyik kedvenc pályáim egyike volt...
nagy lenne, ha ismét nyernének 2003 után térhet vissza először az osztrák aszfaltcsík -
#149505 Ennyi. -
precise #149504 igen innen nézve már kicsit másabb a képlet. -
#149503 Nyilván való, hogy később akart fékezni mint Perez, aki kicsit behúzott balra, amire Massa nem számított és csatt. -
precise #149502 Ugyanez nálam is. A szurkolói idegesítők :) Kimivel nem is lehet nagy gondja az embernek, ő elvan a kis világában, tök mind1 mi történik körülötte. Bár Barcelonában, amikor a rádióban kérdezősködött, kicsit megolvadt az az iceman szerepkör :))))) De később a kamerának már jól adta elő. :) -
#149501 Nem akarom Massa-t védeni..DE -
#149500 így azárt talán más -
IXEMGabeo #149499 egyet kell értenem...engem is ez idegesített Kiminél...nem maga a versenyző, hanem a szurkolói;)))
talán a legelfogultabb szurkolói kör náluk van... -
precise #149498 A túlértékelt szó nem azt jelenti, hogy nem jó. Kimi körül kialakult egy hype az Iceman szerepkör miatt, ami érthető módon a sok egysíkú biorobot között sokak szemében pozitív. Ezért elkezdtek neki szurkolni, ami jó, de sokan már már istenként tekintettek rá, ami hiba.
Szerintem Kimi jó pilóta, átlagon felüli, de nincs meg benne az ami a legnagyobbakban, ezért zavaró tud lenni, hogy egy bizonyos réteg szerint ő a legnagyobb király. -
IXEMGabeo #149497 Egyébként én Montoyát nem éreztem gyengébbnek abban az évben...tényleg több problémája volt elég arra gondolni, hogy Kínában ráhajtott valami kiálló alkatrészre és ez miatt kellett egy futamot feladnia...
2005-ös év nem a kolumbiairól szólt;)
azt is tegyük hozzá, hogy Kimi akkor tényleg csúcsformában volt, de a Mclaren is a szezon 2. felétől jóval erősebb volt,mint a Renault bár Kimi motor gondjai ezt kompenzálták így és ez miatt volt kiélezett a verseny...ezért is volt nagy dolog Alonsotól, amiért következetesen bejött 2., 3. helyeken később...Bár tegyük hozzá Fisichonak is gondjai voltak dögivel... -
precise #149496 "(talán spa)"
akkor nem spa -
IXEMGabeo #149495 Spaban Montoyát kiütötte Pizzonia vezető helyről:DDD -
IXEMGabeo #149494 azért a Force indiáknak óriási grat, nem semmi, amit mentek ma...11., 12. helyen haladtak a legelején és a gumitaktikájuknak köszönhetően a 2 Williamst bedarálták, de még a 2 Red Bullt is tartották...Hülkenberg kiállása előtt, Perez pedig kiállása után...remek csapatmunka volt Perez simán dobogót érdemelt volna:(
Bottast sajnáltam, mert ő se ment rosszul, de tegyük hozzá a Williamsnek nem nagyon volt itt taktikai érzéke ma ott volt a boxkiállás vagy ,ha...Massát már vagy 8 körrel előbb el kellett volna engednie Bottasnak és akkor hamarabb utolérte volna a Vetteléket...
Rég nem láttam ilyet, hogy egy biztosnak tűnő vezetés foszlik semmibe műszaki okok miatt;) régmúlt Forma 1-t idézte...ilyenkor kell nagyot menni és Rosberg nem semmi, ahogy tartotta magát, de, ahogy Archangel is írta...Merci még beteg autóval is tudta magát tartani:DDD hatalmas előnyük van...
Ric azt hiszem jobban teszi, ha megbecsüli ezt a győzelmet, Vettelnek nehéz dolga lesz...
Mellesleg Vettel...rajt után 2. helyen állt, boxkiállások után beszorult a Force India mögé...Riccel azonos tempójuk volt, de a 2. kiállásuk után mégis elé került az ausztrál...szimplán pechje volt ma, de én nem mondanám, hogy olyan hűű, de nagyon kikapott volna...szoros a csata kettejük közt és ez újabb pikantéria -
#149493 Akkor Kimi sosem volt jó. Megegyeztünk. -
precise #149492 2005?
9 olyan futam volt amit montoya és kimi is befejezett, 6:3-ra montoya végzett előrébb versenyen, úgy, hogy volt ahol (talán spa) elkellet engednie kimit a bajnokság miatt. Na jó kvalon kimi 9:5 re nyert (ahol mindkettejüknek volt ideje) de sajnos a pontokat nem ott osztják. Ja igen, kiminek lett több pontja év végén, igaz montoya 5-el kevesebb futamot tudott befejezni ilyen vagy olyan ok miatt.
Erre mondják, hogy jó jó, de... -
IXEMGabeo #149491 Még mindig azt mondom, hogy Massa a balesete óta abszolút nem régi önmaga...
érdekes látni Raikkonen szenvedését, ma tényleg belehibázott, de egyébiránt ismét elrontotta a Ferrari a taktikáját -
G_ArchAngel #149490 Szerintem ahogy szokott, himestojaskent vigyazott az autora es gumira, a tobbiek addigra elfogytak. -
#149489 azért a futam előtti táblázatokból kiderül,hogy tán a Williamsek kivételével az összes Merci motor még csak a 2.volt a szezonban,szóval menetrend szerint használják őket,előjöhet még később ez a probléma...kérdés a 10 rajthelyes bünti a rosszabb,vagy a lassabb haladás...jó lesz a szezon második fele,én azt mondom. -
IXEMGabeo #149488 Massa most elég nagy balfék volt..utolsó körben ilyet csinálni... -
IXEMGabeo #149487 Hú:D nagy verseny volt...
Ricciardonak hatalmas grat megint egy remek boxtaktikának köszönhetően Vettel elé került...
Perezt sajnáltam, de pokolira:S minimum dobogót érdemelt volna...valószínű a gumijai nem bírták...Ros-Ham pedig gondokkal küzködött, ami azt jelenti a Merci se makulátlan...Rosbinak volt nagyobb szerencséje, hogy a fékjei kibírták...
Button pedig, hogy lett 4.?:DDD
Raikkonen pedig tényleg elszúrta a mai napját, de a Ferrari is ismét;) -
#149486 A Forma 1 nem ilyen 1*1 szinten működik.
Kimi-t nem láttad versenyezni a McLarennel, javaslom nézd vissza, pl a 2005ös évet. Már bizonyított sok éven át.
Vettel megpróbálhatta volna megelőzni, ha Ric előtt nem megy senki, de mivel ment ő is nyitotta a DRSt és az amúgy is gyatra végsebességű autóval kellett volna a másik ugyan olyan autót megelőzni ami sem Vettelnek sem másnak nem szokott menni, főleg akkor ha az az autó is gyors. Vettel és RIC egy tempót mentek, most nem volt semmi különbség köztük. -
#149485 mert a Force India csukott DRS-sel majdnem olyan gyors,mint a RB nyitottal.Rosberg nagyon-nagyon ügyesen csinálta,szerettem volna ha nyer,iszonyat mit művelt egy beteg autóval-nyilván jókora szerencse is kellett hozzá,de azért az ő teljesítménye is elég durva.
Lewis szinte tutira szét fog egy kicsit esni fejben,de nem lennék előtte amikor visszatér :)
RIC is igen durvát ment azért,és a Merci remélem jövőre beszállítót vált erre a hétvégére :) -
Gordon Blue #149484 vészprogramra kapcsolt Rosberg motorja ebből motorcsere lesz -
precise #149483 Minek foglalkozol egy newbie véleményével? Ha én valakit lenézek, nem b*szom el az időmet a meggyőzésére. -
Matyko92 #149482 A Schumi/Senna esetnél egyértelmű vétkessé tették Schumit (holott szerintem nem volt vétkes), itt számomra egyértelmű, hogy Massa túlerőltette. -
#149481 Beszélgessünk arról a sok körről, amit Rosberg mögött töltöttek egymás mögött DRS közelbe.
Miért nem láttunk előzéseket? -
G_ArchAngel #149480 10 evig nem volt olyan emberek szerint, akik ertenek hozza - nyilvanvaloan ez nem te vagy. Szerintem semmi csoda nincs, ugyanolyan, mint Button vagy Hakkinen - ha jo az auto, akkor bedaralja a mezony, amugy eltunik. Tulsagosan is preciz, szamara a kicsit rakoncatlan auto nem kenyelmes. -
G_ArchAngel #149479 Mindenesetre nekem is csalodas, amit a finn mutat iden, rendben, hogy uj csapat, nem jo az auto, de ott kellene lennie Alonso mogott 1-2 hellyel. -
precise #149478 A Red Bull majdnem Kimit választotta. Most már látjuk, jól döntöttek, hogy nem őt szerződtették... Szegény Kimiről szép lassan bebizonyosodik, amit sokan már rég tudnak, azaz, hogy enyhén túl van értékelve.
Massa majdnem visszatért a B kategóriából, de a leggyorsabb autóval, 10 körös gumikkal, képtelen volt megenni az RB-ket... Nem csoda, hogy nulla VB címe van.
Ric-nek grat.
Ha Vettel jobb mint Ric meg kellet volna tudnia előznie, ahogy annyiszor tette Webberel.
Alo szokásos, amit az autó tud, hozta. -
G_ArchAngel #149477 Mar a kerekcserenel kiakadtak a Sky-on, hogy ezt megint elcsesztek Raikkonennek, addig Alonso mogott volt, sot ra is esett az elejen. Szerintem a csapat, megpordules (vezetoi hiba) is hatraltatta. -
#149476 Azért a RB tett arról,hogy ne Vettel nyerje ezt a futamot!
Azért baromi érdekes,hogy ennyire nincs szava,még 4 vb cím után sem.
Én a helyében lassan csapatot váltanék.... -
#149475 Kajak én is így voltam vele, nagyon brutálisan felért, érzésem szerint a mezőnyből pár másik pilóta dobogóig is elvitte volna. De ahogy felért az első négyre, falnak ütközött. Átvitt értelemben meg szó szerint is...
Van valami abban, amit KPT mond, meg abban is, amit Wéber. Igazából Perez kamerája is pont a kulcspillanatban akad egy picit.
Bottassal mi történt? Nagyon visszaesett. Egy fél másodpercre egy belső kamerából mintha a jobb elsője nagyon remegett volna, de nem vagyok benne biztos, az akár a kamera remegése is lehetett... de ugye a kivezető körén volt egy csúnya elfékezése, az szép lassan szétrázhatta a kocsi elejét. Vagy lehet neki is fék?
Button hogy lett negyedik? :D Szintén nem figyeltem, de nem lehet, hogy 1 stoppal ment végig?
RIC
Rosberg nem úszta volna meg ezzel a második hellyel, ha nem Perez van mögötte... RB-k érzésem szerint simán bedarálták volna. Talán Massa is.
Ferrari... ugyanaz a véleményem, mint tegnap, katasztrófa. Csoda, hogy mindkét versenyzőjük szerzett pontot. Kezdem úgy érezni, hogy Alo erőn felül teljesít, Rai meg... ő szerintem nem érzi jól magát a kocsiban, vagy a csapatnál, vagy nemtom. Tavaly nem ezt a Kimit láttam, mást vártam tőle idén.