182110
  • a.carkey
    Ha már Palikon lógtok. Volt egy piros Ladája amikor anyuci, aki egy kórházban volt senki - és akihez pl. Vitray is járt intézni a szir-szarjait - kapcsolatai révén benyomta a királyi tévéhez, és miután kicsiny fiacskája kb. semmihez nem értett, rábízták az Ötödölőt Héderrel. Innen indult ami a Ring főbalfaszi címéhez vezetett ...
  • precise
    Palik értett az f1-hez? Neeeeee, olyan közhelyeket mondott ami fájdalmas volt. Amihez értett a dráma csináláshoz. Bármilyen unalmas versenyt feltudott dobni a hülye találgatásaival, elő tudta adni, hogy a többség elhiggye, hogy akár az is lehet még a végén, és ezért izgult. Ebben jó volt az ordibálása is jó volt, de szakmai szinten laikus volt, vagy csak előadta, hogy laikus, hogy mindenki értse.
  • mcmoha
    Én azt furcsálom, hogy a média csak arról írogat hogy Palik ide ment, Palik oda ment, elhagyja az országot, de arról nem találgatnak, vajon miért kell ezt tennie? Ha valaki családostól egy nagyon távoli országba költözik amelyikkel még kiadatási egyezményünk sincs, az valami nagy disznóságot követhetett el. Vagy tisztában van vele, hogy múltbeli mentorai nem fogják megvédeni, sőt őt vetik oda koncnak. Az a serpa gyerek meg Magyarország legnagyobb lúzere és még könyvet is ír róla.
  • Dietrich
    Hatalmas arc? A való életben egy büdös bunkó volt! Volt szerencsém hozzá...nem véletlen, hogy a televiziónál mindenki utálta..tövig hordta a nyelvét Vitray seggében. Egy ripacs volt..
    link
  • Count Adyn
    Hiányzik ez a motorhang azért most igy hallva:)
  • Jeffjohnson
    " es jobban ertett az F1 hez, mint elotta vagy utana barka"

Wéber Gábor?
  • contraste
    HAHAHA

• contraste
    Pedig az az idoszak volt az F1 kozvetites aranykorszaka, amikor Palik brillirozott:D

Sose felejtem el: "Es a ket Sauber elment a rottenbiller utcaba" hatalmas arc volt, csak helyen kell tudni kezelni, nem kell tul komolyan venni.. Amugy meg lehet kritizalni, de mindegyik kommentatornal profibb volt, es jobban ertett az F1 hez, mint elotta vagy utana barka, es meg szorakoztato is volt, persze lehet vkit idegesitett, az mar szubjektiv
  • Pluskast
    Remélem többet nem kerül f1 kommentátori pozícióba. Az artikulálatlan ordibálásaitól kirázott a hideg. Sok sikert neki az óceán túloldalán.
  • RatBaG #149985
    nem bírta a goodwoodi izgalmakat

• passatgt
    vótmá?
  • mcmoha
    Úgy tűnik Palik már nem fog itthon ralizni.
  • Dietrich
    Sziasztok!
    Fantasztikus itt lenni egy ilyen legendás helyszínen, mint Imola. Megmondom őszintén nagyon vártam már ezt a hétvégét. Sajnos azonban eddig nem az elképzeléseim szerint alakulnak a dolgok. Az első szabadedzésen a motorral voltak problémáink, amelyek a második gyakorlásra csak súlyosbodtak. Összesen kilenc kört tudtam megtenni, amelyeknek legalább a fele a bokszból ki illetve a bokszba bevezető kör volt. Értékelhető kört szinte nem is teljesítettem. A motort valószínűleg kicserélik az autómban, így várhatóan a technikai problémák megoldódnak holnapra. Azonban, mint tudjátok még soha korábban nem versenyeztem ezen a pályán és a mai szabadedzéseken sem tudtam értékelhető munkát végezni, míg a vetélytársaim többsége harminc, vagy annál több kört tett meg a két edzés alatt. A holnapi időmérő és a hétvége hátralévő része így óriási kihívás lesz számomra. Régen voltam már ilyen nehéz helyzetben, de megígérhetem, hogy egyetlen pillanatra sem fogom feladni!
    Üdv.
    Tomi
  • BooMiller
    Nem értem a kapcsolatot, de ezt nagyon nehéz szabályozni mi?:) De mintha nem a költségről írtam volna hanem hogy ne egyen pilóták legyenek akiknek a mérnök mondja meg hogy hogyan is menjenek mert ez egy vicc:) Oldja meg az autóban magától, ki írják hányadik, előtte ki van meg utána mennyire ennyi az infó.. ettől jó a verseny hogy megmondja a mérnök hogy a csapat társad nem 82 hanem 84%-os gázállással vesz egy kanyart:DDDD
  • a.carkey
    Jaja. Ez lenne az igazi költségkímélés. :D

-min. 1000 mérnök/csapat versenyen és a gyárban! :D
    -izgalmas versenyek, mert ki kell írni, hogy: "Ősz húrja zsong, jajong, busong a tájon, s ont monoton bút konokon és fájón", nem lehet csak úgy benyögni, hogy: "Fernando is faster than you, FU!" :D
    -stb.
  • repvez
    Tudom,de pont ezért,nem kell ahhoz nagy balesetnek történnie, hogy a kipufogó hozzáérjen a szalmához és azért van pár oreg aki nem olyan könnyen pattanna ki a fülkéből és a rendezőség se számit rá, pont amiatt, hogy nem verseny.

DE ez csak egy eszmefuttatás, 1miilióból 1x ha bekövetkezik.
  • mcmoha
    Végülis nem versenyeznek, ez inkább csak egy bemutató. :)
  • repvez
    A szalmabálákat egy kicsit balesetveszélyesnek érzem, ha bármi nekimegy lángbaborul minden .
  • mcmoha
    Goodwood élő.
  • Master91
  • Magnum PI
    Sokan elmentek már az F1-ből, nincs ebben semmi nagy dolog (BMW, Jaguar...). Az F1 üzlet. Reklám és pénz. A hírnév és a pénz annyak jár aki nyer. Ha a nagy csapatok nem nyomhatnak elég pénzt bele és odáig korlátozzák őket, hogy bármilyen bárhonnan jött kis csapat minimál budge-vel megveri őket akkor bizony ki fognak szállni, mert üzletileg semmi értelme nem lesz és jönnek majd neve sincs csapatok és egy GP2 lesz ez is. Lehet izgalmas lesz, de kérdés hogy fogják-e nézni.

Ami a Ferrarit illeti, ők is csak azért vannak még mert bődületes pénzt kapnak a többiekhez képest és üzletileg megéri.
  • Jeffjohnson
    Szerintem nem fog egyetlen csapat sem kilépni az F-1 ből. Pár éve próbáltak keménykedni de rájöttek, hogy ha saját sorozatot akarnak indítani az még többe kerülne nekik és a tárgyalóasztal túlvégén megint csak Börni ülne.
    A Ferrari meg annyira összefonódott az F1-el, hogy képtelen szabadulni tőle.

Bár én ezt az egészet úgy érzem mint a fociban, amikor mondogatják, hogy kell egy jó Fradi a magyar focinak...én erre azt mondom minek? Engem a jó foci érdekel nem egy felpumpált klub a kettő pedig nem ugyanaz. F-1 is működhetne simán a Ferrari nélkül, ha izgalmas futamok lennének. Ha pedig így nézzük akkor a Ferrarinak van nagyobb szüksége az F-1re mintsem fordítva. Bár ha azt nézzük, hogy az olaszok e-miatt mennek ki a versenyre, akkor ez megdőlni látszik de ha lenne egy jó olasz versenyző, akkor ugyanúgy kimennének megnézni őt, még ha nem is lenne Ferrari.
  • Master91
    ha meg hozzák a döntést, hogy nem lehet gumi melegítőt használni, veszek valahonnan 4 darabot, és úgy nézem a futamokat (ha nézem!) hogy magamra csavarom őket, és bedugom a köcsög konnektorba a falon :D

volt már ilyen sztrájk vajon ?
  • Jeffjohnson
    Valami baromságot kell legközelebbre is hagyni.
  • Master91
    a nagy részét fasságnak találom (én mint a több mint 16 éven át szurkoló lol )

nem hiszem el hogy a gumi melegítő paplanokról még fognak beszélni

ekkora tétel???????????????????????
  • IXEMGabeo
    linkeltem már;) igen kemény, hogy megint milyen megszorítások jönnek:S
  • Master91
    Ok, ki akadtam:

"A WMSC gondoskodni igyekezett arról is, hogy eltűnjenek az idén fanyalogva fogadott, esztétikátlan orrkúpok....A módosítások után az autók többségének eleje várhatóan az idei Ferrariéra fog hasonlítani."

AMI NEM SZÉP
  • Master91
    tovább olvasva:

"ha azonban húsznál több verseny lesz, marad az ötös keret. Egy teljes hajtáslánc cseréje miatt nem a bokszutcából, hanem a mezőny végéről kell majd rajtolni."

"Az autókra eddig csak az időmérő kezdetétől vonatkoztak a parc fermé szabályai, jövőre viszont már a harmadik szabadedzés előtt életbe lépnek, ami azt jelenti, hogy onnantól kezdve a beállításaikon is korlátozottan lehet változtatni. A csapatok személyzetének pihenését biztosító éjszakai munkastop hossza a pénteki edzésnap után 2015-ben hatról hét, 2016-ban pedig nyolc órára nő."
  • Master91
    http://www.gphirek.hu/f1/20140627-f1-a-pilotaknak-nem-tetszik-megis-jon-a-tobbszoros-allorajt.html
    "A parc fermé-szabályok már a harmadik szabadedzés előtt életbe lépnek majd, a szezont pedig az eddigi öt helyett négy motorral kell teljesíteni."

mivaaa?

parc fermé-szabályok azok azok hogy nem lehet már hozzá nyúlni a kocsihoz meg ilyesmi ?
    4 motor? vicc? úgy hogy kb. szart se tudtak tesztelni, mert egyből befagyasztották a motorok fejlesztését?
  • Pluskast
    Így van!
  • V43 1105
    Fernandes kiszállt, új tulajdonosa lesz a Caterhamnek
  • BooMiller
    Pont erre gondoltam Plusi, úgy akartak építkezni mint a rally VB-n de ez itt nem müködött. Nem akartak sztártervezőt pl..
  • Magnum PI
    Ez a sok költségcsökkentés oda fog vezetni, hogy előbb utóbb a nagyok ki fognak szállni. (Lehet összeállnak a régi nagyokkal és indítanak egy saját versenyt és az F1-et már a kutya nem fogja nézni). Mindenki az izgalmat keresi, de ott a többi verseny amin vannak izgalmak mégsem nézi senki mert nem ezért nézzük a F1-et. Lehet szép jeleneteket találni a youtube-on meg minden de azért az F1 sose volt az az igazán izgalmas verseny.

Egyébként ezekkel a hülye fejlesztési korlátozásokkal pont a bajnokság elején eldöl ki fogja megnyerni. Mivel a motorhoz nem lehet hozzányulni, esélytelen hogy a mercit bárki is megfogja. Azt sem értem miért nem lehet az autó beállításait piszkálni futam előtt / közben.

• Pluskast
    Ez részben igaz. Azért az autójuk valahogy sosem volt a nagy csapatok közelében. Pénz volt dögivel öntötték is bele rendesen, de a fejlesztések rendre kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy ott legyenek a top csapatok szintjén.
  • Mersant
  • BooMiller
    Izgalmas versenyeket akarnak? Telemetria teljes tiltása + rádió nuku.. táblázzanak szépen meg oldja meg a pilóta..
  • BooMiller
    Toyota más okok miatt bukott, nem voltak hajlandók elfogadni hogy is kell egy csapatot vezetni az F1-ben.. plusz soha nem igazoltak top pilótát.
  • V43 1105
    Szerintem Alonsonak már az nagy löketet adna, ha végre dobogós helyezéseket érne el.. 2-3 helyek, néhány futamgyőzelem, izgalmas párharcok, időmérőn normális köridők stb stb..
  • Pluskast
    Abszolút nem kizárt, hogy a Honda világbajnok lesz nem is ezt mondom, hanem ugye egy nagy gyári csapatnak is idő kell míg a dobogó legfelső fokán végeznek (vagy nem lásd Toyota). Az első 1-2 évben nem hiszem, hogy bajnokok lesznek.
  • V43 1105
    Nem féltem a Hondát, jó tuti nem lesz egyből ütőképes, de úgy érzem, hogy valami készül.. főleg, hogy ha tetszik, ha nem a Mercitől tuti szivárogtatnak valamit a Wokingiak .. ez tök egyértelmű! Én a helyében meglépném, ez a Ferrari nem csak technikai, hanem humán szinten az utóbbi időben egy nagy rakás szar, tetszik nem tetszik így van .. még egy egy Mercédesz is aki nem túl idős csapat, kvázi ugye 2010 óta léteznek eredményesebb mint Ők .. :-))))