182110
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#150034 Szabályokat változtattak, hogy ne mehessenek ugyan azzal a kasznival, nem? -
#150033 régen torro rosso is majdnem rb-vel ment, aztán rájuk lett fenyítve -
#150032 ez már vagy 10 éves történet és abban az volt, hogy 3db Ferrari, 3db Meki és így tovább..de hogy adnak el teljes autókat. max. motorokat. -
#150031 Ezt a 3 kocsis felállást csak ugy tudom értelmezni, hogy egy istállo kezében van mind a 3 , mert ahogy irták, hogy ugyan az az autó más csapatnak addnak más sponzorral más szinnel.
Ez megint felvet pár kérdést, ha másik csapatnak adják akkor az a csapat csak 1 autóval megy? vagy 2 különbözövel ha egy másik nagycsapat 3. autóját is odateszik?
A fejlesztéseket és alkatrészeket is mindig odaadják a nagycsapatok nekik?
HA igen akkor mi értelme átaddni, ennyi erővel a torro rosso is mehetne most a redbullos cuccal,de mégsem teszik.
Megint az van hogy valami kipattan a fejekből beteszik a szabályokba és bele se gondolnak a részletekbe aztán mikor ott lesznek élesbe és kiderül hogy szar akkor meg hozzák a változtató szabálymodositást. -
#150030 akkor valami hasonlót látnál..tényleg "szar" lenne ez :p -
#150029 Képzeljük csak el, hogy a jelenlegi top pilóták mind vb esélyes autóval versenyeznek...ááááá neeee, jobb az, ami most van maradjon csak így
/sarcasm off -
#150028 Akkor pont 1el több versenyző lenne aki a VB címért versenyez. Szerintem ez az év mindenképpen izgalmasabb mint a RB féle dögunalom de akár említhetném a SCH féle unalmas éveket is. Ha pedig abba belegondolok, hogy két csapat is épít vb esélyes autót akkor mindjárt 6 pilóta versenyezne hasonló technikával és sokkal de sokkal izgalmasabb versenyek lennének.
Nekem 1 csapat se hiányozna ha kiszállna, csak legyenek izgalmas versenyek, ahol oda-vissza előzik egymást az első helyért. Ha választani lehetne 10ből szerintem 9 ember ezt választaná. Márpedig az izgalmas versenyek miatt ülünk le nézni a futamokat nem azért, hogy a Catherham szenvedését lássuk. -
#150027 Hivatalos: Megvan a Catherham új tulajdonosa -
Én azokról a tehetséges pilótákról beszéltem, akik nem tudnak fizetni.
Motorfejlesztés be van fagyasztva, nagyobb teljesítményt idén nem fognak a renalultok se tudni. A merci titkára is fényderült pl, ezt beépítené a többi motorgyártó is, illetve ők is új dolgokat találhatnának ki.
Korábbi években mclaren volt aki mindig évközben fejlődött hatalmasat pl...
-
#150025 Tehetséges pilóták versenyeznek náluk... Jules Bianchi biztos feljebb fog lépni, már az F1 előtt os nagyon erős erdményei voltak. Max Chilton sem a semmiből jött, bár ő Bianchi szint. Marcus Ericsson eredményei is önmagukért beszélnek, jó eredményei voltak az F1et megelőző sorozatokban.
Mert közben a Merci nem fejlesztene?:) a Rönó idén le van maradva, amin a több teszt sem segítene lényegesen. A motort, rendszert pedi fejlesztik, de csodák nincsenek. Egy gyenge konstrukció, ami időbe telik. Ferrari sem tud előre lépni, pedig építhetnek új autót is, azt senki nem tiltja, de amit elszúrtak, vagy nem működik alapjaiban! azon már nem lehet év közben lényegesen javítani, plána ha van csapat akinek minden 100%osan bejött pl a Merci most. -
#150024 Mire kellenek? Mert a tehetséges fiatalok nem tudnak náluk kezdeni, ha nem tudnak fizetni, így nincs sok értelmük. Miért jó nézni, ahogy egy régen nagy nevű csapat a pontszerzésért harcol, és azért, hogy ezt megtehessék, mindenkinek spórolnia kell mindennel. A királykategória meg elmegy, a csökkentsük a költségeket, hogy a kiscsapatok is ki tudják fizetni irányba.
Az f1-nek nem a költségvetésről, meg motorspórolásról kellene hogy szóljon, hanem arról, hogy évközben is mindenki gőzerővel tesztel, fejleszt (autót, motort).
Ha lehetne tesztelni és rendesen fejleszteni, most a renault motorosok sem szopnának, mert már kijavították volna a hibákat, és utolérik a ferrarit vagy a mercit teljesítményben.
Eltűnne az is, hogy aki a télen a legjobb autót kalapálja össze, annak egész évben ki van bérelve a dobogó. -
#150023 Ha három gyári autó lesz egy gyári avagy egy privát, de ütőképes csapatnál mint pl a RB, akkor ha beletrafálnak mint az RB az elmúlt években, vagy mint a Merci idén, akkor 3 ugyan az az autó fog a dobvogón állni mint a WTCCben pl. Kinek kell ez?!!! hülyeség. A kiscsapatok kellenek, mindig is része volt az F1nek... ott volt a Minardi, Jordan, Jaguar csak hogy párat emlístek a közelmúltból. Nézzük meg mennyire szenved a Sauber... azt szeretné bárki is hogy eltünjenek?! Williamsnak most van egy jó éve, de volt jó pár olyan az előző időszakban amikor annyira siralmasak voltak hogy ha nincsenek ott akkor sem tünik fel senkinek, de könyörgöm az egy Williams... most meg ott vannak, lehet csak 1 évig, de KELLenek ezek a csapatok az F1.
A kisebb csapatokat pedig csak úgy lehet közelebb hozni, ha csökkentik a költségeket, mert azok brutálisak, a kicsiknél is ( bármi más szériákhoz mérten ). Az hülyeség hogy akinek nincs pénze az ne F1ezzen... egy privát csapat sosem fog tudni versenyezni egy globális autógyárral, vagy a világegyetem legsikeresebben jövedelmező energia ital gyártójával, de kellenek mert ettől színes a mezőny. Azért vannak ott mert finanszírozzák, reklám és kifizetődő valakiknek. Ha nem lenne akkor nem lennének ott...
-
#150022 Exkluzív: Goodwood a „Győzelem rabságában”
Zanardi: Alig várom, hogy lássam Schumachert talpra állni
A 13 évvel ezelőtt maga is rettenetes balesetet szenvedő Alex Zanardi bízik Schumacher felépülésében. -
#150021 Bernie Ecclestone azt szeretné, ha a nagycsapatok harmadik autót indítanának a Formula-1-ben és hozzátette, a kiscsapatoknak távozniuk kell a sportból, ha nem engedhetik meg maguknak a részvételt. -
#150020 60-as 70-es években megszokott dolog volt, hogy kis csapatok, egyének a nagyoktól vásároltak kocsit (sokszor az előző évi modelt) és vidáman versenyeztek. Szóval Dagobert bácsi és Montezemolo nem talált ki semmi újat. -
#150019 ez egy jó ötlet!! -
#150018 Ez nem új ötlet. Igazából már régóta szó van róla de csak pletyka szinten. Hátha egyszer valóság is lenne belőle mert nagyon régóta az F1 rossz irányba megy. -
#150017 Na ok, de éveken át, ameddig nem készült éppen elveszíteni a F1et persze erről nem beszélt. :D -
#150016 "Mi a jobb, a Caterham vagy egy harmadik Ferrari? A Ferrari tudna szponzorokat találni az USA-ban és lehetne amerikai pilótája. Ez fantasztikus, és ugyanezt meg tudnák csinálni a többiek is. Nézzük a Caterhamet, befektetett már egy valag pénzt, de még egyszer annyira lenne szüksége, tehát mit csinál? Fizetős pilótákat alkalmaz. Értelmetlen, sosem lesznek versenyképesek"
Ez mennyire igaz! Az F1 legyen csúcskategória ne pedig a szaros kis csapatokról szóljon meg a költségcsökkentésről.
Az ötlet is jó, ahogyan ezt kiviteleznék. Magyarán mintegy megvásárolható csomag de egy másik csapat üzemeltetné. Érdekes elképzelés remélhetőleg lesz is belőle valami. Még mindig jobb ötlet mint amivel mostanában dobálóznak a sajtóban. -
#150015 Jön a harmadik Ferrari, RBR, McLaren, Merci -
#150014 Legalább ők nem ébresztenek fel a vasárnap délutáni szunyókálásomból :) -
#150013 Reménykedjünk, hátha lesittelik az öreget mielőtt megvalósítja az eszement terveit. -
#150012 http://www.blikk.hu/blikk_sport/hajtovadaszat-a-schumi-aktak-utan-2263935 -
IXEMGabeo #150011 -
#150010 Odamentek, és látszott rajtuk, hogy inkább a vébét néznék. :D -
#150009 -
#150008 http://totalcar.hu/magazin/hirek/2014/07/01/ecclestone_beint_monzanak/ -
paj01 #150007 Palik arc volt...aki karakter az mindig megosztó, ez már csak ilyen. Szujorol meg Weberről soha nem lesznek youtube válogatások. Megoldják a közvetítést, azzal nincs gond de natúr a cucc. Palikból dőltek sokszor a fasságok de kellett is egy egy dögunalmas futam alatt. Amikor meg oda vissza előzős jelenetek voltak, azt akárki akármit mond sokkal jobban levezényelte, hangulatosabbá tette mint emezek... -
#150006 Szerintem is abszolút rendben van most a kommentátor felállás.
Mondjuk ezt a "kapcsolják be biztonsági öveiket" dumát elfelejthetné Szujó, meg néha már tényleg úgy ordibál, hogy a mikrofon sem bírja és torzít xd -
#150005 A multkor meg épp az volt a baj a szujóval, hogy kiabál a közvetités alatt , akkor most mégis mi lenne a jó ?
A kiabál a kommentátor akkor az a baj ha meg nyugodtan beszél akkor meg az.
Szerintem ez a páros eddig a legjobb felállás amióta a közvetitések mennek.
Egyenrangú partnerek , fiatalos stilus. -
#150004 -
#150003 egy autósport közvetítése mégis miről szóljon, ha nem értelmes információkról, statisztikáról, technikai dolgokról?
ha másfajta szórakozásra vágysz, nézz mondjuk showder klubot... bár ha palikról van szó, inkább a maunika showval kéne párhuzamot vonni. -
#150002 Ezt hivjak spekulacionak:) na meg semmi kozunk hozza, en csak azt mondom szorakoztato volt, nem erdekel milyen volt az eletben, meg mit tett, hogy odakeruljon, mivel nincs hozza kozom, meg nem is errol szol, amiert irtam, hogy nekem hianyzik a faszkodasa. Ahogy mondtam helyen kell kezelni, nem tulgondolni. -
#150001 Nem, szujohoz hasonlitanam, nem egy szakkommentatorhoz, Weber mas, nem o a klasszikus kommentator, termeszetesen o profi. -
#150000 Szujón meg Wéberen meg elalszik az ember. Inkább legyen a Palik féle ordibálás a semmin,az idióta beszólások,mint a gépies statisztika fosás,meg motyogás amit Szujó meg Wéber csinál. -
#149999 dömsödi és palik is jeewwss -
IXEMGabeo #149998 montreali 4. hely is ezt bizonyítja:D
meg Monacoban is előrejött szépen...
versenytempója még mindig a régi lenne, de az autó ugyanolyan hulladék, mint tavaly...
egyébként az lehetséges, hogy kevésbé motivált pláne, hogy pár hónapja vesztette el az édesapját...nehéz az ilyet feldolgozni -
#149997 én úgy érzem felkel rázni Buttont! igen, ratyi a gép, igen jobban teljesít mint a fiatal, de kéne kicsit villogni valahogy
szerintem beszürkült :/ (?) -
IXEMGabeo #149996 Ron Dennis elkezdte kizsigerelni Buttont...
igaz, hogy simán Magnussen előtt van a tabellán, de se baj... -
#149995 Nem elég,hogy "benyomsz" valakit valahova,élni is tudni kell a lehetőséggel.
Lehet,hogy kevésbé volt műszaki ember de legalább szórakoztató volt.
Könnyesre röhögtem magam a közvetítéseken.Voltak olyan aranyköpései amit sosem felejtek el.