182096
  • Fernandooo #150500
    Kimi is volt már a Ferrarinál ezt megelőzően három teljes évig, tehát elvileg ismerhetné az "ideológiát"...
  • Master91
    Nem is érdekel hogy rajtam kívül ki mit mond. Van egy ideológia ahogy a Ferrari fejleszt, és ezt idén is betartották. És ezt Alonso ismeri, Rai meg nem. Pont.
  • Jeffjohnson
    "ezt Alon már zsigerbõl vágja"

Ezt kifejtenéd bővebben?
  • Jeffjohnson
    Jah, kimaradt még pár dolog. Változtak az oldaldobozok, a pilóta elhelyezkedése a cocpit-ben (lába lentebb került)és a motort borító rész is változott.

@Master91
    Szerintem rajtad kívül senki sem mondja azt, hogy a tavalyi F1es autóknak van köze a tavalyiakhoz.
  • Master91
    nem ezekre értettem -.-"

arra ahogy a ferrari épít/fejleszt autót
    ezt Alon már zsigerből vágja
  • Jeffjohnson
    Én úgy tudom, hogy a 2.4-es V8-ast, 1.6 V6-os turbós motorokra cserélték
    A váltóknak 8 fokozata lett a 7 helyett, aminek az áttételét év előtt meg kell adni. Aztán az energia visszatöltő rendszer is nagyobb mint volt és hőenergiát is visszatölt, továbbá a csapatok hátul használhatnak elektronikus féket. A kocsi súlyát röpke 49kg-al megemelték, a fogyasztást pedig bekorlátozták. A dupla kipufogós rendszert szimplára kellet cserélni és nem lehet aero elemként használni. Az orrkúp max magasságát levitték drasztikusan.Első szárny szélessége csökkent. Hátsó szárny alsó szárnyrészét betiltották a DRS nagyobb lett. Más gumikeveréket hozott a Pirelli. FIRC fejlődött, aztán most betiltották de még a kormánykerék is változott.
    Rengeteg pilóta nyilatkozta, hogy teljesen más vezetni ezeket az autókat mint a tavalyiakat.

De cáfolj meg nyugodtan, hogy a fentebb említett változások ellenére ugyanaz a Ferrari mint tavaly...
  • Master91
    pedig van
  • Fernandooo #150493
    Nem mondom, hogy "szar". De szerintem erősen túl van értékelve a rajongói körében.
  • HunnernesKonge
    Jó jó Kimi egy szar. Továbbléphetnénk végre?
  • Fernandooo #150491
    Hamilton is idén vezet először MGP-t és meg lehet nézni mit művel. Ricciardo az RBR-rel szintén. Ha egy versenyzőnek nincs bizonyos szintű alkalmazkodási készsége, az már levon az értékéből. Alonso 2010-ben ült először Ferrariba és a legvégéig csatában volt a világbajnoki címért. Ha Kimi ennyire nem képes alkalmazkodni, akkor egy, az autósportban nagyon fontos követelmény hiányáról kell beszéljünk esetében.
  • Jeffjohnson
    Csak, hogy tavalyi Ferrarinak köze sincs a mostanihoz mind motorikusan mind aerodinamikailag más.
  • Stockbauer33 #150489
  • Master91
    csak hogy alonso évek óta ül a Ferrariba tavaly Rai még Lotusba ült renault motorral
  • precise
    Mi egyszerű rajongók sosem fogunk tiszta képet kapni arról ki milyen versenyző. Lehet rai jónak tűnt egy lotussal, egy grozsan ellen, ahogy alo is jónak tűnt/ik massa, rai ellen, hamilton mégis mutatott neki pár dolgot a mekinél. Más kérdés, hogy ham, hiába gyors ha nem tudja hozni azt a robot vezetést amit mondjuk alo, vagy button. Sajnos ha valakit elver a csapattársa az kellemetlen, van aki erre van aki arra fogja, de ez mind lényegtelen. Vannak ilyen-olyan karakterisztikájú pályák, valamelyik darálja a gumit valamelyik túl kíméletes, nem igen lehet megmagyarázni, hogy alonak mind jó, rai-nak meg egyiksem.

Könyörögve kérek mindenki, ne írják le többször a milliószor halott rai mosdatásokat, aki eddig nem vette be eztán sem fogja.
  • precise
    -8
  • precise
    Köszönöm az 1milliomodik, ezúttal 4 soros rai mosdatást.

Általában alo csapattárasait 8 (massa, rai) az ellenfél csapattagjai úgy lépik át mint valami lekörözött versenyzőt, csak ez tűnt fel mikor alo beragadt ric mögé.

Értem én, hogy nem a stílusa a verda (más kérdés, hogy f*szság, de mégsem mondhatja azt, hogy hát ba*zdmeg ennyit tudok, valaki a gumikra fogja, valaki az autóra) de mi van ha mondjuk valami csoda folytán rai most mutatkozna be az f1-ben ugyanezzel a kocsival és csapattárssal. Ő is csak egy egyidényes szinte már fizetős versenyző lenne a történelem könyvekben?
  • IXEMGabeo
    mai napig hihetetlen számomra, hogy nem lett belőle világbajnok amikor egy Jordanből, Benettonból, Force Indiából (2009-ben) miket ki nem hozott már már csoda volt, amiket művelt...feltűnően sok műszaki gondja volt 2005-ben pedig ő nyerte akkor az első futamot:O ...És kicsit hihetetlen volt, hogy Alonso ennyivel jobb volt nála ...aztán Kanadában láthattuk a spanyol, hogy fel volt háborodva, de Briatore mindig "elintézte neki"
  • allock #150483
    Én emlékszem, volt egyszer egy Giancarlo Fisichella.
  • IXEMGabeo
    ő olyan, mint Button...

ha az autót sikerül a stílusához igazítani szinte verhetetlen...túl precíz mindkettő;) Vettel is hasonló, de Seb azért jobban képes kihozni a maximumot gyenge technikából (2008 Toro Rosso és most sem megy rosszul Seb, ha éppen nem szúrják el a taktikát és nincs műszaki gondja)... viszont Vettelnél sincs meg 1 alkotó elem, akkor már verhetőnek tűnhet ráadásul érezhetően picit jól lakott a 4 vb címével;) míg Ricciardo jó kedvű és motivált...kevesebb a veszíteni valója
  • HTS s3rg1nh00
    te amúgy melyik futamot nézted?Ricciardo azért csatázott Alonsoval,mert a saját pozícióját védte,meg sem fordult a fejében a csapattársa.
    Räikkönent meg kétszer szorították szendvicsbe,mindkétszer amortizáltak az első szárnyából,nyilatkozta is hogy rendellenesen kopott a bal első gumija,azért kellett menet közben taktikát váltani.nyilván ő sem a legjobb formáját mutatja,de mivel egyáltalán nem olyan az autó amilyen a stílusához illene,nem is lehet ezen nagyot csodálkozni (azt meg nagyon sokan elfelejtik,hogy a lotusnál is mennyit szenvedtek,mire rászabták az első tengely irányíthatóságát,amire a stílusa különösen érzékeny)
  • IXEMGabeo
    Button azt nyilatkozta, hogy kb fél órával a futam vége után ömlött az eső, amikor már pakoltak a paddockban:)

íjjj
  • IXEMGabeo
    de nagyot röhögtem volna, ha Vettel-Raikkonen és Alonso egymást ütik ki:D nagyon közel voltak egymáshoz:D

Hami pedig megúszta...Buttonos esetnél 1990-es években simán tört volna egy ilyen eset után a szárnya...ezek a mai szárnyak hihetetlen mit kibírnak:O
  • IXEMGabeo
    Mclaren ezt a futamot rendesen elbaltázta főleg Magnussen, akinek a pozíciója jó volt, dehát zöldfülü hibát vétett a rajtnál...

Button láthatóan szenvedett az új hátsó szárny okán pedig 6. volt a futam elején...
  • precise
    mind igaz amit írsz, de ha mondjuk éles lett volna a helyzet...
  • IXEMGabeo
    nem érte volna utol Vettelt, vagy, ha igen meg is kellett volna előznie;)

az csak a boxból kijövet sikerült neki...

Vettelék jól csinálták...
  • IXEMGabeo
    jó kis verseny volt;) 1 hét múlva Hungaroring;)
  • DasIsFuck
    a mai egy kifejezetten jó futam volt, rég láttam ilyet ahol ennyi "nem sima" akció volt
  • precise
    Nem is emlékszem Alonso mikor kapott csak hasonló segítséget a csapattársától mint amit most Vettel kapott Ric-től. Segítés terén Kimi még Massát is alul múlja, sőt talán most még akadályozta is.

Massa: lehet versenybalesetnek nevezni, de a rajtnál egy 200+ rajttal rendelkező pilóta ilyet hogy a f*szba csinálhat??? Ha nem is látom, hogy van-e ott valaki, sejtem ezért hagyok egy autónyi helyet. Ha ma láttam volna először futamot azt kérdezném ki ez az újonc?

Alo: a szokásos maximum, + rai alázás. Bár egyszer elfékezte a hosszú egyenes végén.

Rai: Jobban járna ha valami kamu egészségügyi dologra hivatkozva befejezné még Hungaroring előtt, ahogy a politikusok szokták. Talán még mentene valamit a kurvagyorsjóautóval imidzsből.

• contraste
    Massa volnulna inkább vissza...
  • contraste
    Amit ajándékba kapott, ALo-Ham csatározás miatt. :) Mind1, sosem értitek meg, nem láttok tisztán.
  • Totti5
    Semmi önkritika... amúgy 2 autó volt csak.
  • bakkerman
    Massa:
    Ebben a kanyarban nem fér el egymás mellett három autó, ezért kicsit visszavettem, ne legyek Valtteri mellett. De már meg sem lepődöm, mindig a GP2-ből érkező pilóták okozzák a balesetet. Kívülről csúnyább lehetett, mint belülről, nincs semmi bajom. csak az zavar, hogy már megint más miatt estem ki."

Felipe Felipe...a dán nem indult a GP2-ben :DD
  • Fernandooo #150468
    Mi van velem?
  • allock #150467
    Már csak te hiányoztál.
    Fernandooo meg firerock lesz akkor?

1 vb címnyivel ja.
  • contraste
    Persze a taktika:DD Ti ennyire hulyek vagytok, h nem latjatok, h Rai szarabb, mint Alo ennyi
  • Fernandooo #150465
    Nem dolgom a meggyőzés, nem is nagyon érdekel a véleményed, nincs miről vitáznunk. Szerinted úgy van, szerintem így. Egyik vélemény sem váltja meg a világot. Szervusz.
  • HTS s3rg1nh00
    szerintem Kimin is múlik a dolog,de ma is hallatszott mikor benyomták a csapatrádiót,hogy a szerencsétlen mérnököt hogy kiosztotta mert nem akarták kihívni a boxba...én sem lennék motivált ha a fafejűek nem értenék meg hogy kell az új gumi mert lassan már el sem fordul az autó a kanyarban...és az ilyenek nem az istállón csapódnak le,hanem a versenyzőn
  • allock #150463
    Mint láthattad Ferka nem túl erős taktika téren, legalábbis ha Rairól van szó, nem rugalmasak. Az meg, hogy futam közben kidolgozzanak egy jobb stratégiát talán még Brawn idejében lehetett.

Ez meg tipikus nem látok a kulisszák mögé hozzáállás, hogy leszűrjük az adott idény alatt (ez előttiek le vannak szarva, meg sem történtek), hogy ki jó vagy ki rossz, ki mint villanthat(na) jövőre x helyén, másra fejlesztett autóban, más légkörben.

Semmi gond nincs Kimi gyorsaságával, az autó nem dolgozik jól alatta, ennyi.
  • Totti5
    Kvyat-t mehetne már jövőre a Ferrariba Alo mellé tanulni.

Kimi meg menjen rallyzni vagy ahova szeretne.
  • McCartman
    De ha csak Raikkonen tempóján múlna a Force India is előzné őket nemsoká.