FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zzeN
Egy jó cikk a fújolásról: Ideális ív

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

fõleg szezon közepén...nem is értem, hogy jött ez ide...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

a.carkey
Mondjuk Fisconak nem jött be a Force India - Ferrari csere, de õ olasz, mint Capelli, tudjuk be ennek. :)

A medve nem játék.

a.carkey
Nézd, kb. a turbó bejelentése óta mondjuk, hogy a Renault trükkösen így fog visszajönni gyári csapattal, mintha el se ment volna. Nem véletlen ott Grosjean, és nem véletlen, hogy nem ment el Eric Boullier sem, bár, Kimi szerzõdtetésekor Domenicali utódjakét emlegették nem hivatalosan, de majd meglátjuk. Tudomásom szerint Domi visszaminõsül a szezon végén más részleghez, és a helyére érkezne valami profi.

Egyébként érdekes felállás lenne, HA!!!:

-A Lotus csõdbe megy, Kimi mehet ahová lát és megy is.
-Massát még idén kiteszik, és helyére megy Raikkonen.
-Mivel Kimi nagyon le van maradva, a Ferrarinál máris Alonsot segíthetNÉ, és mi van, ha Alonso megnyerNÉ ezáltal a vébét? Kimi részt vehetne a fejlesztésben, stb, stb.

Más.
-Kimi, a neki való tartozás fejében százalékot kap a Lotusból vagy ami lesz belõle, és késõbb tulajdonosként tér vissza. Aki csak papíron beveszi, máris csak bigyókereskedelembõl milliókat kaszálhat, még ha az autó a USF1nél sem lesz jobb. :)

A medve nem játék.

FeikG
Ez nem is volt kérdés,hogy Õ jól döntött e!
Sztem a Lotus legnagyobb gondja,hogy a RBR is Renault motorral megy,ha õk motort váltanának,talán több figyelmet és támogatást kaphatnának...

http://gaborszantai.co.uk/

desigo
http://www.youtube.com/v/LbVTHsmpGZs&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Fura Alak
Javították a n00bok, olvass hozzászólásokat! :)

"Maybe you should try doing some research before posting eh guys? AS has been pointed out, he is no elderly fan. That is Niki Lauda, a VERY, VERY famous former F1 racer. At least as famous in his time as Beckham, but wildly more successful. What a joke"

zzeN
Poor Niki...

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Oke, de Sauberbe nem fer be, akkor ismet egy ev, amikor csapat nelkul marad? Nagy a kockazata, hogy nem terhet tobbet vissza...

Hulk még viszonylag fiatal, úgyhogy bõven lesz még lehetõsége top csapathoz kerülni. JB is elég sokáig várt, mire igazi lehetõséget kapott, de egybõl ki is használta.

RatBaG
micsoda hangok!

http://www.youtube.com/v/VRbhEu60jrw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Per Aspera Ad Inferi.

a.carkey
Vettel meg jó autóval nyer, amivel Nakajima is világbajnok lenne, hogy én is mondjak sok, sok hülyeséget ... :D

A medve nem játék.

FeikG
Na megvágtam a lényeget..Remélhetõleg ezt már nem csapják le
http://www.youtube.com/v/aKhSJ6ULLQo&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

zzeN

FeikG
Látom :(

Master91
A videó Formula One Management anyagát tartalmazza, aki letiltotta azt szerzõi jogi okok miatt.
FeikG
És ha már szóba került,egy kis RETRO :)
Remélem nem csak én nézem vissza szívesen<#taps>
http://www.youtube.com/v/Oz0kc7N3p68&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Lteebee
Azt még nem említette senki, hogy a gumik jobban degradálódnak, ha valakit követ a pilóta.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

nearo
A többiek is a határon mentek, az abroncsaik határain. Vagy mondhatnám úgy is, hogy ezen köridõk tartása mindenkinek "pihenés" volt. Én biztos vagyok benne, hogy normális gumikkal, amik értelmesebb tempónál nem kopnak szét két kör alatt, még jó pár másodperccel gyorsabbak lehettek volna. Nézd meg, pl 2009-ben a pole idõ és a verseny leggyorsabb köre között nincs fél másodperc különbség... ilyet ma sehol nem látunk, egyik pályán se, mert annyira óvni kell a gumikat, hogy ha valaki úgy emberesen megnyomna egy kört, akkor köv kör végén mehetne boxba. Most mi volt? Leggyorsabb kör és kvali legjobb ideje között majdnem 6 sec... Én ebbõl arra következtetek (lehet hogy helytelenül), hogy ez a tempó mindenkinek csak egy "laza tötymörgés", és hogy a pilóta tudása legfeljebb csak annyiban befolyásolja a köridõket, hogy mennyire tud finoman bánni a gumikkal. De ez sem igaz, mert a csapat mondja meg, hogy mit menjen, és ha gyorsabban mer menni, mert úgy érzi többre is képes, akkor egybõl szól a csapat, hogy ácsi. Hallottunk már párszor olyan rádiózást, hogy a pilóta nem érezte cserére érettnek a gumijait amikor megkérdezték (gondolom lassan jött volna a tervezett csere), ott gondolom a csapat lõtte be rosszul a pilóta stílusát, aki mehetett volna gyorsabban is. Meg olyanokat is hallunk hogy a csapat szól, hogy gyorsulni kéne kicsit, és simán végre is hajtja a pilóta, mert annyira lassú, hogy ez nem okoz neki problémát.

Szóval lehet, hogy Vettel kiemelkedik a mezõnybõl, de nem egyedül. Szerintem egyáltalán nincs akkora különbség közte és a többiek között, mint amekkora most a versenyen volt. Véleményem szerint azzal a Vettel féle autóval a többi világbajnok is képes lett volna hasonló teljesítményre.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Jeffjohnson
Te mondtad Mikat. Én meg, hogy váltó gondokkal küzdött amivel a végén örült, hogy 6. hely meglett egyáltalán.

FeikG
Hogy a fenébe ne volna.
Az egyiket úgy nevezik határon mész,a másikat pedig pihenõs körnek.

Jeffjohnson
ROC-nak mi köze az F1ben való versenyzéshez? Buggy nem egyenlõ egy F-1 es kocsival ROC-ot fõleg rallysok nyerik meg, nem véletlenül. Persze ettõl még nem von le semmit az élvezeti értékébõl.

Egyébként minden F-1 es kocsi pilótára van szabva. Pl: DC mindig nagyobb légbeömlõkkel versenyzett mint Mika mert késõbb fékezett. Hamilton is úgy emlékszem a merciben az után javúlt fel, hogy más márkájú féket használt (volt errõl egy komolyabb cikk is valahol). Tehát olyan, hogy két egyforma kocsi olyan nincs még egy csapaton belül sem. Tegyük fel ha Vettel átülne Webber kocsijába biztosan gyengébb lenne mert más az egyéni beállítása az õ kocsijának.

FeikG
Beszélsz össze-vissza már megint!
Csak azt nem értem,ha ennyire nem képbe a történésekkel,miért próbálsz ferdíteni a saját elgondolásod felé!!!
Már rég verve volt,mire kijöttek Hakkinen problémái és ott volt DC is!
Ráadásul nem is ez volt a lényeg,hanem a 20 kvalis kör!!!!

Master91
Ja, könnyû volt azt a tempót végig tartani :D :D
nearo
Persze, végig kellett csinálni... dehát végülis ezért fizetik õket. Szerintem nincs nagy különbség a között, hogy kvalikörhöz képest 5-6 seccel mész lassabbat folyamatosan, vagy 7-8-al.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Jeffjohnson
98-ban a Hungaroringen Mika-nak végig váltó problémái voltak a végére vissza is esett a 6. helyre... Igen így könnyû is.

FeikG
Biztos,hogy sok minden körülmény a kezére játszott.
Ráadásul SPA óta tudjuk,hogy teljesen más beállításokkal megy Vettel,mint Webber.
Ráadásul Vettel is megmondta,HOGY NAGYON JÓ VOLT AZ AUTÓJA!
Tehát biztos,hogy itt valamit nagyon eltaláltak,de mindezek ellenére,ezt végig kellett csinálni,hiba nélkül..

nearo
Értem nagyjából mire gondolsz, nekem ezzel csak egy bajom van. Kvali és az átlag versenytempó között van vagy 10 másodperc különbség (ha Szingapúrt nézzük), amit nem lehet csak a telitank számlájára írni. Szerintem nagyjából mindenki tudott volna faragni a köridejébõl 2 sec-et, ha a csapat a rádión azt mondja. A gond ott van, hogy Vettelen kívül senkinek sem mondta azt a csapat, hogy na most akkor itt két másodperccel gyorsabbnak kéne lenni, mert elfogytak volna idõ elõtt a gumik. Én inkább valami olyasmire gyanakszok, hogy Vettelék valamit nagyon eltaláltak a gumikezeléssel.

FeikG
Na látom itt még mindig sokan abban a tévhitben vannak,hogy ez úgy mûködik,Vettel vagy Sumi 2mp-el késõbb indul,mint akárki és egyszerre érnek célba<#hamm>
Még annak ellenére is,hogy igaz már be is lett postolva DC nyilatkozata,mivel tömören elmagyarázza,mirõl van szó.
Persze azt nem tudhatta,hogy ezt sokan csak szájbarágósan értik majd meg.
Ha a köridõket megnézzük (Szingapur only)látható,hogy közepes gumin,nem is Vettel volt a leggyorsabb.
Akkor ez hogy is van?!
Nos egyszerû..A folyamatos köröket kell nézni,így már érthetõ lesz miért is történt ami történt.
Hasonlíthatnám Sumi 1998-as Hungaroringi hatalmas gyõzelméhez,mikor azt mondták neki,csak akkor van esélyed a jóval gyorsabb McLaren és Hakkinen ellen,ha egyel többször állsz ki,viszont ehhez szükség van 20 kvalifikációs körre..
És akkor itt jön a párhuzam.Míg a többiek el-el szórva raktak össze egy-egy gyors kört,addig Vettel folyamatosan hozta,ami egyet jelent a mérhetetlen precíz és koncentrált vezetéssel.
És természetes,hogy egy ilyen pályán jön ki,ami a legkisebb hibát is rögtön bünteti.
Szóval egy szó mint száz,ez hatalmas gyõzelem volt Vetteltõl,szinte már megalázó és itt már nem lehet csak a kocsiját okolni.
Aki ezt sem látja már be,az inkább ne is nézzen F1-et,mert felesleges...

Itt majdnem megvan a 2 másodperc....
http://www.youtube.com/v/S2OfPt31AQQ&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Jeffjohnson
Mindegyik más-más napon állt "rajthoz". A hõmérséklet a kocsin lévõ gumik az aszfalt hõmérséklete a benzinmennyiség a szél mind más és más lehetett így ez nem mérvadó ez alapján semmilyen következtetés sem lehet levonni.

Mindazonáltal akik azt mondják, hogy egy technikai sportban a versenyautó vagyis maga a technika nem számít semmit és le tudják mérni, hogy Vettel pont 2mp-el vagy akármennyivel verne mindenkit azoknak gratulálok... A top pilóták között jó ha tizedek lennének teljesen steril körülmények között. 2mp ugyan már.

Anno Schumaher-re is ugyanezt mondogatták az "okosak" csak akkor, mikor legyõzték õt akkor valahogyan egybõl eltûnt az a 2mp és egybõl az egyébként számukra lényegtelen "technika" vagyis a versenyautó volt a felelõs.

Master91
Erre nem is gondoltam, lol oO
szabii98
<#eljen>

I met God. She's black

Sõt, Dzsásztin Bíber még nem vezetett ilyen színû autót !!!4444!!!
Webber es Hamilton Angliaban lakik, vezetnek azon az oldalon, amin Vettel talan csak Silverstone idejen, ha egyaltalan. Igy viszont nagyon is szep eredmeny tole.

Hogy jön ide ÉN meg te ? OTT van egyenlõ autó/feltételek, hol a BAJNOK ? Nyúi nélkül nem megy ?
Ezt komolyan kerdezted?
Szerinted en mennyit vernek rad egy koron, igy hogy 6 eve vezetek a bal ulesbol?

Raikkonen meg felre is valtott. En az elso alkalmakkor szetvertem a kezem az ajtokarpitban, mert rossz oldalon kerestem a valtot.

FeikG
Te egyébként érted is amit írsz? Vagy csak úgy jön ki a klaviatúrából?<#idiota>

Szerintem meg fejlõdött annyit, hogy üti a spanyol szintjét...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

DC:
"Nem, nem gyorsabb két másodperccel körönként Fernandónál és Lewis Hamiltonnál, vagy saját csapattársánál, Mark Webbernél. Igen, egy olyan autót vezet, mely klasszis a mezõnyben. De folyamatosan kiaknázza belõle a legtöbbet. Valamilyen oknál fogva Mark képtelen erre kiegyensúlyozottan. Sebastian minden versenyhétvégén megteszi.”
Szurkolok neki, bár szerintem nincs Alonso szintjén. Jelenleg még a spanyol is kevés a RBR ellen, úgyhogy nem számítok csodára. Persze tudom, az új szabályokkal sokminden változhat. Talán a WCC meglesz nekik, mivel nem hiszem, hogy Ricciardo sok vizet zavarna (de lehet, hogy rámcáfol).
„Természetesen újra világbajnok akarok lenni; ez az oka annak, hogy a Ferrarihoz megyek. Úgy érzem, ott van a legjobb lehetõségem rá, hogy még egyszer sikerüljön. Mindig azt kérdezik, ki lenne a jobb ugyanolyan autókkal. Most ezt is meg tudjuk majd állapítani. Jó dolog, hogy esélyünk lesz arra, hogy ugyanolyan autókkal rendelkezzünk”

Ennyi.

HTS s3rg1nh00
tudja szerintem kímélni a gumikat,de mivel pénteken iszonyat pocsék tempójuk volt a közepesen,belõtték az autót a szuperlágyra,erre szarul jött hogy menni kellett 36 kört a közepesen...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.