182096
  • IXEMGabeo
    kívülről pedig nagyon úgy tűnt h Magnussen nem fért be...Massa fél autónyival előrébb járt, de legyen versenybaleset és Felipe feleslegesen rinyált...ilyenek régen is megtörténtek nincs mit agyalni ezen

ennek ellenére peches versenyző...
  • Totti5
    Boullier: Az FIA csak Massát vizsgálta, Magnussen feddhetetlen

"Az FIA jelentéséből kiderül, hogy Kevin 100%-osan feddhetetlen volt"

Ezt remélem tudatja a csapata Massával is, mert biztos az lesz az első dolga hogy ezen rugózik majd a Ringen. Elég büntetés volt neki hogy tönkretette a versenyét és az autóját.
  • nearo
    mindenki pokolian gyors :)
  • Dietrich
    2015-től megy a F1 Mexikóba. Ezt Szujó mondta a Ringről élőben, Ecclestonra hivatkozva a híradó végén.
  • mcmoha
  • desigo
    Ring felé autóztam ma.Eléggé szopó nekik a szakadó esőben építkezni...
  • precise
    Ha a ferka megtartja, meglátjuk mi lesz jövőre. akkor már nem nagyon lesz mentség, de nem is gondolom, hogy ilyen gyenge lesz.
  • G_ArchAngel #150533
    Kimi-fan vagyok meg mindig, de ezt mar nem lehet az autora kenni. Alonsotol lemaradna 2-3 helyre es 25-30 pontra, akkor azt mondanam, hogy ez az ev arrol szol, hogy Alonso-nak mar megagyaztak, Raikkonen jovore lenne vele egy sulycsoportban. De ez egy nagy szar, amit csinal iden. Ha belefernek az ulesbe, akkor ezeket a 0 pontos futamokat en is siman hoznam.
  • RatBaG #150532
  • IXEMGabeo

Vettel:D
  • V43 1105
  • Jeffjohnson
    Szerencsére Brawn nincs már a mercinél mert ha még mindig ott lenne, akkor gondoskodna arról, hogy dögunalomba fulladjon ez az idény. Emlékezzünk csak arra, amikor Rosberget Hamilton mögött tartotta vagy még, amit a Ferrarinál csinált.
  • precise
    Nyilván montezemolo is -ahogy mindenki- csak röhög laudán, teljesen mindegy mit mond, évek óta csak magát járatja le. Azért mi akik itt fórumozunk, nem nagyon tudjuk átgondolni a mondandónkat, mert nincs rá túl sok időnk, iskola, meló mellett. De egy Lauda akinek nagyrészt annyi a dolga, hogy pofázzon, na neki van ideje 20x átgondolni a dolgokat mielőtt nyilatkozik. Ennyire telt tőle, mond valamit, félnap múlva meg magyarázkodik. bullshit.
  • Peter1
    Turrini : Lauda calls Montezemolo to say sorry if he was offended by "shitty car" and that he meant to say "slow car"
  • IXEMGabeo
    Max Verstappen a csapatok célkeresztjében
  • precise
    "viszont az némileg szimpatikussá teszi õket, hogy a versenyzõk abszolút nyílt sisakos küzdelmet folytathatnak"

igen ez pozitív. nem akarok összeesküvés elméletek gyártani, de az, hogy nico német színekben versenyez, kíváncsi leszek mennyire fogja befolyásolni az idény vége felé a dolgokat. (remélem semennyire)
  • IXEMGabeo
    +1 míg Brawn és Schumi is ott voltak semmi gond nem volt velük...Lauda nekem is unszimpatikus, Wolff családdal együtt...meg ez a tavalyi gumiteszt is pff...

viszont az némileg szimpatikussá teszi őket, hogy a versenyzők abszolút nyílt sisakos küzdelmet folytathatnak;) nagy mázli, hogy ekkora űrtechnika van alattuk így úgy vannak vele a csapat vb megvan vele együtt a bevétel is, ez jó PR a csapatnak ráadásul bőven 99%-os esély van rá, hogy valamelyik Mercedeses versenyző legyen a világbajnok így persze, hogy engedik Rosbergéket
  • precise
    Ez a Lauda mekkora egy arrogáns f*sz lett. Most, hogy Brawn csinált nekik egy bajnok autót durván elvan szállva. Nem is emlékszem olyan csapatra amelyik ennyire paraszt módon kezelte volna a győzelmeket. Ráadásul egy olyan ember pofázik aki a szája jártatásán kívül nem sokat tett hozzá a dologhoz.
    Sajnos lassan anti merci drukker leszek Lauda miatt, ennél még az RB is jobb volt ilyen szempontból.
  • IXEMGabeo

:D
  • precise
    Kimi az egyetlen aki még nem győzte le idén a csapattársát.

Sokan közük én is a kimi-alo csatától vártam a legtöbb izgalmat idén, ez lett belőle.
  • IXEMGabeo
    szerintem te arra gondolsz, hogy évek óta a szélcsatorna miatt bukják el az évet...igen ott nem voltak képesek változtatni, elvileg idén másfajta politikát folytattak mégis befürödtek...

Év elején Kiminek pechje volt, taktikát elcseszték sok esetben, de most futamok óta tényleg gyengén muzsikál és ez látható...
  • Jeffjohnson
    Lotusban is azután kezdett el Kiminek menni miután megkapta a mérnökét (Mark Slade), akivel a Mclarennél is dolgozott. A Ferrarihoz ki tudja miért nem vihette magával, ehhez mondjuk az is hozzátartozik, hogy korábban sem ment vele a Ferrarihoz. Ahol Chris Dyer majd Andrea Stella dolgozott vele.

Nagyon rossz sorozatban van Kimi és most látszik, hogy ő sem jégember. Remélem minél hamarabb kikerül ebből a gödörből mert jóval a tudása alatt teljesít.
  • b-type
    Ez nem utálat, nagyon nagy a különbség adja magát. A Williams beelőzte a Ferrari-t (pedig Massa még ki is esett), és egyértelműen Kimi pontjai hiányoznak.
    Amennyiben ez a különbség konzerválódik, majd 20 éve, 1996-ban volt ötödannyi(!) pontja az egyik versenyzőnek mint a másiknak.
    Semmi gubanc nem lenne ha több lenne a pont, Alonso még mindig Bottas előtt van hiába jobb a Williams, Kimi viszont nem tudja verni Massa-t aki esik-kell minden második futamon, kiesett az Ausziknál, aztán Kanadában, Angoloknál, Németeknél..
    Szal a franc se utálja Kimi-t, egyszerűen ez van, A Lotus kinyalta keresztbe-hosszába, akkor az volt a sz@r csapat, mert nem tudnak Kimi-nek egy jó autót adni, ...most meg a Ferrari sz@r.
    Pedig Kimi-nél a labda, két Alonso-val masszív másodikak lennének a tabellán 194 ponttal, két Kimi-vel masszív 7. hely 38 ponttal.
    ..
    Szal ehhez nem kell utálni Kimi-t, egyszerűen aki nem rajongója az azt látja ami van, két világbajnok, ahol az egyiknek ötször annyi pontja van mint a másiknak, nem fele, vagy háromszor annyi...és a legcsúnyább hogy ez valszeg nőni fog, az eddigiekből kiindulva.
  • Fernandooo #150517
    Kimit totálisan respektáltam, a McLarenes, nehéz, hihetetlenül peches időszak alatt csak neki szurkoltam. Vagyis ritkábban lehetek Kimi gyűlölő. Azonban van olyan, hogy valakit már nem hajt szinte semmi, csak a zseton és ez meg is látszik. Nála ez van. Eleve nagyon visszatetsző volt ez a mindenbe totálisan beleszarok és örüljetek, hogy egyáltalán rajthoz állok stílusa amióta visszatért, de plusz egy lapáttal rátesz idén a tökéletes eredménytelensége, ami a csapattárs eredményei tükrében már igen csak kínossá kezd válni. Kár azzal jönni, hogy új autó, meg idő kell, ezeket már túltárgyaltuk. Ráadásul talán a Ferrari vezetőségét sem lehet több éves türelemre inteni, amikor már a pontszerzés sem várható el Mr. Beleszaroktól úgy, hogy eközben Alonso a lehető legtöbbet bekaszálja. Mindenki képes néhány futam alatt alkalmazkodni az autójához, csak ő nem. Érdekes is lenne, ha Hamilton azzal jönne, hogy "hé, várjatok egy évet, mert most még csak meg kell szoknom a mercit". Vagy ha Ricciardo valami hasonlóval állna elő. Ilyesmivel kb senki nem takarózik, mert alig pár futam után nevetségessé válna.

Kimi nem béna. Nem ezt mondom. Szerintem most szarja le a legjobban a dolgokat és alig várja már, hogy vége legyen a szezonnak. Nem érzem, hogy örömöt szerezne neki ez a sport, az örökös fapofa, a flegma, ostoba, kétmondatos válaszai, mind-mind ezt sugallják. Kihunyt belőle a tűz Jóval korábban, mint másoknál, de vélhetően ez történt. Van ez így. Szerintem a szezon végén végleg tudomásul fogja ezt venni és csendben kivonul az F1-ből.
  • paj01
    az a vicces, hogy Kiminek most nem megy, volt 10 gyenge futama és rögtön jönnek a keselyűk..."kirugni, monjon le" stb baromságok. Ilyet az utálat szül általában. Az előző 2 évben (meg korábban)nem kicsit színesítette a sportot, legtöbb előzés, legszebb manőverek, dobogók, győzelmek a lotussal stb... Most egy egyébként is hulladék ferrárival nem megy neki és rögtön jönnek a nagyszájúak. Erre csak annyit lehet mondani hogy menjetek a pi*ába:D:P Szerintem megérdemel a csóka némi tiszteletet meg türelmet. Ha Massa évekig vergődhetett akkor Kimnek is belefér. Ez a szezon kuka na és? Meglátjuk jövőre mi lesz, utána meg úgy is visszavonul, szal kár ezen remegni. Akinek szúrja a szemét az csukja be mikor őt mutatják:P
  • HTS s3rg1nh00
    érdekesség:az idei dobogós helyezések 70%-át Petronas üzemanyaggal hajtott autók szerezték.
  • RatBaG #150514
  • Jeffjohnson
    Hogy mennyire "leszarja" a Ferrari Kimit az is bizonyítja, hogy David Lloyd ot is Kimi "rendelkezésére" bocsájtották, hogy minél hamarabb túl legyen a problémákon. Ez már a kanadai nagydíjon megtörtént az, hogy meddig marad mellette azt nem lehet tudni de Kimi mérnöke mellett (Antonio Spagnolo) ő is besegít neki. Amit tudni lehet, hogy Kiminek a féktávokon és a kanyarbejáratoknál vannak problémái.
  • Jeffjohnson
    Igen, igazad van! Házigazda akartál lenni, ami szerencsére nem lettél.

"Csak, hogy tavalyi Ferrarinak köze sincs a mostanihoz mind motorikusan mind aerodinamikailag más. "

mire te azt válaszoltad:

"pedig van"

Erre én felsoroltam a változásokat mire te elkezdtél mindenféle fejlesztési ideológiáról beszéltél. Azt is állítottad, hogy:

"2009-be még az a csapat volt amit Brawn-Todt hagyott ott. Tök más emberek voltak, tök más ideológiával."

Válasz: lásd Kimi nyilatkozata (nyilván nem a WC-s nénire gondolt)

Ez a kedvencem:
    "Én tudjam hogy mi lenne? Alonsonak hívnak? Vagy valami ferraris mérnök vagyok ?"
    Akkor ezen dolgok hiányában minek mondasz olyan dolgokat, amiről semmit nem tudsz?

Itt nem én vagyok aki félrebeszél és nem tudja alátámasztani semmivel a mondandóját.

• Botond #150511
    Idén is piros!
  • Master91
    nem gyerekes, csak baromira nincs kedvem hétfőn egy fórumon azt bizonygatni hogy igen is értek valamit az f1-hez

nem moderátor hanem házigazda NÉZZ UTÁNNA

csak te nem cáfoltál meg, mert csak baszogattál hogy bizonygassak

még valami ?
  • Jeffjohnson
    "But I know the people from Ferrari, and I achieved good results there."

Ezt egyébként pont Kimi nyilatkozta. Annak kapcsán, hogy a mérnöke nem követi a Ferrarihoz.
  • Jeffjohnson
    Nah, a "tényeid" elfogytak most jön a gyerekes viselkedés és még te akartál itt moderátor lenni...
    Nézd, én is tudok okosakat mondani anélkül, hogy bárminek is utánanéztem volna, csak ha megcáfolnak én elismerem és inkább csöndben maradok nem pedig okoskodom tovább.
  • Master91
    Hadjuk, te vagy a király, a mindent tudó. Én csak egy kis proli vagyok, aki annyit tud az f1-ről hogy 4 kerekük van az autóknak.
  • Jeffjohnson
    Cáfolj meg és sorold azokat az embereket, akiket Brawn-Tod "hagyott ott".

Lássuk azt a bámulatos tudást. Mert itt nem az én tudásomról van szó. Te vélsz itt tudni mindent.
  • Master91
    "amirõl semmilyen tudásod sincs."

"Tök jó, hogy te ilyeneket is tudsz mert én nem. Kik voltak ezek az emberek pontosan?"

Ó hogyne.
  • Jeffjohnson
    "2009-be még az a csapat volt amit Brawn-Todt hagyott ott. Tök más emberek voltak, tök más ideológiával."

Tök jó, hogy te ilyeneket is tudsz mert én nem. Kik voltak ezek az emberek pontosan?

"Alonso az elmúlt 3-5 évben végig ugyan azok az emberekkel, mérnökökkel dolgozott. Akiket megint csak ugyan azok az emberek irányítottak."

Ha emlékeim nem csalnak akkor volt jó pár változás de cáfolj meg nyugodtan.

Tudod mit unok én, hogy elkezdesz olyasmit magyarázni (már megint), amiről semmilyen tudásod sincs.
  • Master91
    Én tudjam hogy mi lenne? Alonsonak hívnak? Vagy valami ferraris mérnök vagyok ?

Ferrari köztudottan szar évek óta, nem emlékszel hogy tavaly cirkusz volt hogy a Ferrari nem fejleszt pl. aerodimanikát soha ?

Olaszok, kemény politikát használnak ott is ahol nem kéne, pont ezért halnak el szerintem évek óta. Most is úgy gondolom hogy ugyan ez van. Beszűkülten fejlesztenek és terveznek.

2009 óta nem volt Rai a ferrarinál...2009-be még az a csapat volt amit Brawn-Todt hagyott ott. Tök más emberek voltak, tök más ideológiával.

Alonso az elmúlt 3-5 évben végig ugyan azok az emberekkel, mérnökökkel dolgozott. Akiket megint csak ugyan azok az emberek irányítottak.

senkit se akarok meg győzni, én ezt így látom. de végezhetnénk mert baromira unom az egészet

igen, lehetne gyorsabb erősebb stb Rai. Nem vezet jól idén. De ha jövőre valami jobb ferrarit kap, amit rendesen tud majd kezelni, meg akarom nézni mit tesz.
  • Totti5
    Ricc is egy Vettelre fejlesztett RB-be ült bele mégis hozza azt amit Vettel. Kimi hibázik, nem elég agresszív, és nem is elég gyors. Azért pontszerző helyre illett volna bejönnie tegnap. Ki kell tenni, és hozni pl Kvyatot. Ennek ellenére minden tiszteletem Kimié, amit a McLarennél művelt az brutális volt, de azok az idők elmúltak.
  • Jeffjohnson
    Javíts ki ha rosszul emlékszem de mintha Kimi versenyzett volna a Ferrarinál talán még VB címet is nyert nekik...
    Szóval ha ez igaz ő már járt egy párszor Maranello-ban és nem csak mint turista.

"Van egy ideológia ahogy a Ferrari fejleszt, és ezt idén is betartották. És ezt Alonso ismeri"
    És mi lenne az az ideológia, ahogy a Ferrari fejleszt?
    Gondolom arra akarsz utalni, hogy Alonso-ra fejlesztik a kocsit? Ez mindig is érdekelt, hogy ilyenkor az emberek mire gondolnak?