182153
  • ToxiMaxi
    Akkor ez a megoldás, nem kell postolni és több követőd lesz :D gyáá szipus lacával nem akarjátok kipróbálni?
  • RatBaG #179103
  • b-type
    Azért ez elég katyvasz lett.
    Na szal az 1-s pontban akkor ugye elismered hogy müvileg hátráltatták a Mercedes-t. ez oké ..igaz hogy a Red Bull az nem kerül ide, mivel őket a hibriddel fogták meg, a hibrid pedig már akkor körvonalazódott amikor a Red Bull dominancia nem jelent meg. aztán toltak rajta két évet, így került 2014-re,...de ennek az eldöntése is a dominancia előtt történt....azaz nem a Red Bull ellen irányult, pláne hogy az egyik legnagyobb szószólója a hibrideknek a Red Bull erőforrás partnere a Renault volt.
    2 hoy mi is az a külső beavatkozás, nos amikor nem a versenyzők befolyásolják az eredményt, hanem egy 'nem versenyző' jelen esetben a versenyigazgató, akit a felügyelő biztosság ültet oda...megint írom, felügyelőbizottság.
    3. pont, Verstappen: nos itt elvitt a vehemencia, a sodró karaktergépelés mert a kontextus ugye az utolsó futam. ..és itt valóban sansza sem volt Verstappen-ne, hiszen azok után hogy 3tizeddel időmérőzött az első pozícióba, ezt sikerült elcsesznie, úgy hogy Hamilton lerajtolta eggyel keményebb gumikeveréken, a poros oldalról indulva. Aztán sikerült Verstappen-nek lekűzdenie magát Hamilton mögött 10+ másodperccel, amit visszahozott neki Perez másfélre, de újra visszadolgozta magát és stabil 12-13 másodperces hátrányból várta a befutót.
    ..ahol aztán történ az FIA belenyúlás.
    Szal az F1, meg úgy általában a versenysport addig jó amíg nem egy filmrendezés az egész...hogy Verstappen hátrányba került azzal hogy Bottas telibe találta Norris-t aki telibe találta Verstappen-t? ..fél méteren múlt hogy nem Hamilton-t...szal ezek vizes pályán rajt után előfordulnak, én magam is többet láttam..
    Lehet hogy sz@r, de az autó és motorsport története tele van ilyen sz@r dolgokkal, mert a hiba és az ütközés az a sport része.
    Ellenben a 'ha', meg a 'volna' az ugye még mindig nem játszik..
  • RatBaG #179101
    https://twitter.com/i/status/1486670328688435206
  • __Jacek__
    Nálad tényleg elmentek otthonról:D Szedjük pontokba a fantasy regényeket megszégyenítő történetet.

1:Padló lemez: Mivan? milyen csalás a padló lemezzel? Hogy a FIA a szabály alkotó szervezet olyan szabályt hozott hogy a 7!!!!!!! Éve uralkodó csapatot kicsit nehezebb helyzetbe hozza? RB hány év után kapta meg a csomagot és a Ferka? :D

2:Külsö beavatkozás: Jújj vazze tudom mi a külső beavatkozás? Ha valaki távcsöves puskával belőtt volna a pályára:D :D Vagy egy foci meccsen kólcú beavatkozás ha a bíró 11 fúj :D

3: Verstappen : Na itt beütött a Marvel univerzum annyira jársz a valóság talaján, multiverzum avagy fordítva ülsz a lovon... tényleg szánalomra méltó. Őneröbő sansza sem volt semmite? Preincessara gondoltal? Aki kilőki 240 a falba az ellenfelét aztán tapsikol? Avagy Botlás úrra aki topedóban rakja ki a Hungaroringen a komplett RB csapatot futam minusz és egy motor! AbuDabhiban is megtette volna az ujraindításnál csak olyan mályet fékezett Max hogy nem találta telibe hátúlról..
    Kezd el nézni a fútamokat hányszor szorított ki princessa maxot ugyan úgy.
    Fákteszteledre már nem is írok semmit :D :D :D :D

Örül is a vérfanboyokon kívül mindenki a jobb győzött ennyi, a megérdemelt helyre került a trófea. Nem tehet róla hogy princessa hibát hibára halmozott, és és a FIS segítsége hogy betiltottak mindent a RB-n, ők mehettek érdekes motorral, lehajlót hátsó szárnyal stb. és még így is kikapott szegény :D Gondol bele azonos autóban nyáron elmehetett volna szabadságra Max :D
  • b-type
    ..nos ha már elkezded akkor kezd az elején, a padlólemezzel. Mert csak azzal tudták megfogni a Mercedes-t, és Hamilton-t hogy egyáltalán támadható lehessen. tehát egy csalással teremtették meg a helyzetet, és egy csalással is zárták le.
    Gondolom nagyon szeretnéd ha valahogy Hamilton igazolná ezt az elcsalt bajnokságot, mert akkor nem éreznéd a zavart az erőben....de az ott van, és ott is marad, ez már egy olyan bajnokság lesz ahol az utolsó futamon külső beavatkozással hozták döntően nyerő, ellenfelére nézve egyenlőtlen helyzetbe Verstappen-t hogy megnyerhesse a bajnokságot. Önerőből sansza sem volt semmire. A vicc ítéleteket én is éreztem, a unevezett 'kemény versenyzés' nem? Ahol nem számít hogy kilököd a másikat a pályáról, nem számít hogy fékteszteled...igazából semmi sem számít, ha megreked a 3 helyen akkor csinálunk VSC fázis után egy piros zászlót és az addig a 3. helyen, rossz gumikon megrekedt Verstappen hopp máris az élen van jó gumikon tádám.
    Szal lehet örülni, így végre meg lett verve Hamilton :))
  • b-type
    Én csak azt mondhatom amit látok, Hamilton nem posztol semmit másfél hónapja, és követőinek száma 200ezerrel emelkedett az elmúlt két héten. Most idézzek neked onnan, vagy más fórumokból, na ha valami akkor ez totálisan értelmetlen lenne ugye?
    Na hát pont ezért nem érdekel, hogy mit gondolsz a Hamilton drukkerek nevében.
  • oneal1
    pontosan így van!!! Ha évközben nem lett volna részlehajlás a merci felé már 2 vagy 3 futammal a vége előtt eldőlt volna az egész.
  • oneal1
    én nem gondoltam hanem látom több forumon, facen, pont merci és hami drukkerektől hogy azért lassan nyöghetnének valamit, jó lett volna látni, hogy ünneplik a konstruktőri címet. De biztosan csak téged nem zavar, hogy szarnak mindenkire :)
  • __Jacek__
    :D Itt sem csalták el csak a vérfanboyok szerint:) Szerencsére kijelenthetem hogy nem vagyok Hamilton drukker, nehezen is azonosulnék princessával:D Nyelni kellett volna egy nagyot eleve "csalással" volt életben tartva az esélye hogy ott lehetett a szezonzárón VB esélyel.. Az érdemesebb nyert ennyi nyelni kell egyet és tovább menni nem durcizni mint az oviban a dömperért.
    Mert igen érdekes volt a szezonzáró na de év közben nem ment a hiszti valahogy a bíráskodásra. Vicc itéletek vicc buntetések, Maxnak 3 futammal a vége előtt VB kellett volna lennie.
  • b-type
    jaja...rémlik egyszer Schumacher vonult el médiacsönd mellett Norvégiába 6 hétre a kizárását követően..
    Nem tudom mi a probléma, hiányzik a konfliktushelyzet?
    Valentino Rossi a mai napig nem tudta elengedni 2015-t, pedig ott nem elcsalták a bajnokságot, hanem pusztán elgurult a gyógyszer, azt Rossi drukkerek mentek Marquez szüleinek a házához balhézni...
    Szal ne tudjátok már (ezt is) jobban hogy mit gondolnak a Hamilton drukkerek légyszi..mert ugye nem vagytok azok.
  • __Jacek__
    Mivaa? Princessa még mindig durciban van? :DDDDD
    Rajongóként én biztos bele gondolnék hogy ez mennyire szánalmas pfff....
  • repvez
    rohadjon meg az FIA megint. Kényuk kedvükre változtatnaj a szabályokon es a lebonyolitáson és lefekszenek mindenkinek aki a tööbb pénzt adja.
    Ugy volt, hogy 1 vagy 2 teszt lesz a szezon elött és barcelona lesz az egyik ahogy szokott. Erre 20 nappal a teszt elött kitalálják, hogy az zárt körü teszt lesz nem lehet látogatni, mert a "" nagy teszt majd csak az araboknál lesz amit majd élübe nagy csibadrattával bemutatnak,mint az első tesztet az uj kocsikkal, mikor elötte már mindenki bemutatta és tesztelte a kocsikat.
    Csak azért mert az arabok többet fizettek éste és emiatt a tényleges elso alkalmat amulyan sunyiba rendezik meg.
    Pedig terveztem , hogy kimegyek megnézni ahogy a 2014es évben is az uj autokat.

Ezeknek már nem számitanak a sdzurkolók, csak a pénzt látják bennuk, nem azt, hoyg valamit adjanak is nekik.
  • HTS s3rg1nh00
    van rajta sapka vs nincs rajta sapka.
    mindegy,csak bele lehessen kötni.
  • Szabi #179090
    az előzőt törölték a boxutcások, jobbat meg nem találtam, most akkor köcsög láma vagyok ? :D
  • oneal1
    azthittem egy forumon vagyunk és lehet róla beszélni de bocsi :D
  • sure
    Úgy néz ki az új bannerkép, mintha búcsúztatnák, kvázi "temetnék" a '22-es autót
  • sure
    Azt nevezed cirkusznak, hogy nem hallani HAM felől semmit? Ha esetleg tényleg visszavonulna, 3 másodperc alatt találnak bárkit, akit a helyére ültethetnek. Ha amúgy is utálod, miért foglalkoztat, hogy leszarja a rajongóit meg a csapatát?

Az, hogy kikövetett mindenkit minden platformon és hanyagolja a social médiákokat, az egyik legjobb dolog, amit tehet (a legjobb dolog, amit bárki, a "mezei halandók" is tehetnek a mentális egészségük érdekében)
  • oneal1
    Az indy-be....Hamar koppanás lenne!

Ott nem fér bele ez az arcozás, ott minden pilótát úgy kezelnek, hogy 1 vagy a mezőnyből, nem úgy mint az f1ben.... ezt sokan elfelejtik!
  • oneal1
    téged nem szart le? :D Örülök, hogy jóban vagytok!

De azért biztos én vagyok eltájolva, hogy meg szokták köszönni nyílvánosan az egész csapatnak és a szurkolóknak az egész éves támogatást, szurkolást stb.

Értem én, hogy menő a terítős gatyás képeket posztolni magáról, az az ő dolga :D

Ha ez a húzás miatt elhagyná az f1-et nem csodálnád..... Ha ez így működne akkor már jó sokan nem lennének így a mezőnyben!

Kabaré!
  • b-type
    Alapesetben igen, viszont 3gyerekes családfenntartóként egy a gyerekek okán folyamatosan bővülő kertes házban nyilván ez már az az összeg amiért megfogom a bokám (kétszer). :)
    Viszont egyedülállóként több százmilliós vagyonnal én már bejelentettem volna hogy IndyCar.
  • ShaiHulud
    És azt az 55+ millió dollárt is otthagynád? kötve hiszem.
  • AnuluWork #179082
    Miért töröltette a FIA a 2021es autós Ferka tesztet Fioranoban, ha az Alpha Tauri tesztelhetett a 2021es autóval Imolában?? :D
  • b-type
    Miért lenne szánalmas? Amennyiben nem lenne ez 'cirkusz' (ami végül is azt jelenti hogy nincs jelen média-közösségi platformon), akkor az FIA miért érezné fontosnak tökön rúgnia magát, önön sz@r működésének kivizsgálásával?!

Mint a rajongója mondom, hogy engem nem sz@rt le, és mint rajongója mondom hogy én egy ilyen húzás után ott hagynám az F1-t, és csak, és kizárólag az FIA rendezésén kívül eső sorozatokban szerepelnék.
  • oneal1
    Vicc, hogy a Merci és Lajos még mindig tolja a cirkuszt....

Főleg úgy, hogy nulla százalék az esélye annak, hogy ne versenyezzen idén.
    Nem tudom mi a cél, vagy, kit, mit akarnak ezzel hypolni, de szánalmas!

Arról nem beszélve, hogy a pali full leszarja a saját és csapata rajongóit, csapata tagjait.

Kiváncsi vagyok mikor visszatér elkezdi e ugyan azt tolni a médiának, mint amikor Rosbergtől kikapott, hogy ennek nem volt akkora jelentőssége mikor ő nyert, kisebbíteni mások érdemeit stb stb...
  • kjhun
    Kutyául érzem magam!

Szerintem, ez a kép szándékos üzenet, a rajongók felé, Hamilton részéről.

sure:
  • sure
    Vajon megjelölte az ülést mint saját tterületet?
  • RatBaG #179077
  • kjhun
    De, bizonyára az lesz akkor.
  • lac coo
    Költségstop leginkább a kis csapatok védelmében van .... ami jó is meg rossz is....
  • b-type
    ..qva sok minden beleszól, leginkább a pálya promóter, elvégre minden pálya szeretné maximalizálni a hasznot.
    Ami a legfontosabb és a legkézenfekvőbb, hogy egy pálya sem szeretne időpontilag a közelben egy másik futamot, mert szinte biztos hogy a helyi nézők nem fognak 1hónapon belül három futamra jegyet venni. Míg ha van a futamok között 1-2 hónap akkor már nagyobb eséllyel.
    Tehát egy elképzelt Sachsenring-Hungaroring-Brno 1 hónapon belül bevétel kiesés lenne mindhárom pályának, elég belegondolni hogy egész biztos nem veszel meg 1hónapon belül 3 családi jegyet mondjuk, és pláne nem fogsz úgy költeni mint ha ez a szezon első, középső és utolsó harmadára lenne elosztva.
    Erre van a promóter aki kőkeményen kiszámolja és érvényesíti szerződéskötéskor a pálya érdekeit.
    Tehát ők meghatározott időpontra fognak jelentkezni, és természetesen figyelembe véve az adott égöv éghajlati sajátosságait, ez mellé még szokott társulni hogy nem szeretik nagyobb más fizetős események közelébe sem tolni.

• repvez
    Ez az egész ugy ahigy van el van cseszve.
    Egyrészt miért a csapatok sporolnak , DE arrol nem hallani, hogy az FIA vagy az FOM lenne költségsapkája vagy nekik is ésszerüsiteni kellene a folyamataikat és sporolni.

Az meg megint nem az F1 dolga, hogy a helyi országok mit hogyan pénzelik az legyen az ország gondja.
    Egyébként nem is értem, hogy hogy lehet különválasztani, hogy most valami megtérül e vagy nem egy beruházásnál , mert lehet a legjobb pályád amire sokat költöttél ha a programok meg szarok és nem megy ki rá senki és forditva is igaz, egy fóves réten is lehet nagyot szakitani ha jo programokat szerveznek oda.

És mi akadályozza meg öket, hogy libasorba menjenek? nincs semmi akadáj, egyedül a szervezőkkel kell igy megállapodni .
    Egyetlen egy dolog van ami beleszolhat a dologba az az időjárás, mert a nyári honapokba nem lenne jo a sivatagba vinni és ugyan igy a korai téli hidegebb idöbe sem olyan helyszinre vagy ahol monszun van azon idöszakba. De ezek nem olyan nagy probléma , hogy ne lehessen megtalálni a kompromisszumos megoldást.
  • lac coo
    Nekem ezzel nincs bajom.. sokkal inkább azzal, hogy kormányok, mint amiénk is észnéálkül tolják bele a közpénzt anélkül, hogy valaha egy árva peták is megtérülne !!!!

Meg azzal,. hogy a csapatoknak kell sprórolni, amit nem is értek, de a lebonyolítás már az egekben van egy-egy versenynek, nem véletlen tobta a kukába aki kidobta...

amúgy szerintem szép libasorba nem tudnak menni a helyszíneken ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2022.01.23. 15:12:06
  • repvez
    látom sikerült megérteni a lényegét a dolgoknak megint.
    Nem az ártuccanással van baj, mert azt mindenképp meg kell csinálni , de az nem mindegy, hogy ugy alakitják ki a szezont, hogy mindig a legközelebbi futam legyen a következő,mert igy drasztikusan csokkanthető a logisztikai utak száma és távolsága is.

nézd meg a versenynaptárt és gondolkozz egy kicsit talán rájössz, hogy nem a vadászgépek áthuzása a legnagyobb probléma és nem azon kell sporolni ahhoz, hogy a karbonsemylegességet csökkentsék.
    Főleg, ugy , hogy ezek az áthuzások nem minden esetben az F1hez tartozik, hanem a szervező ország probálja feldobni mégjobban az eseméyneket. És azok a gépek akkor is repülnének ha nem lenne futam csak másik légtérben , ugyhogy ezen nem sporolnak semmit,csak egy ujabb szép látványossággal kevesebb , kezdték a rajztrácslányokkal. azzal se javitottak a nök helyzetén .
    Viszont ezek az utak nagyon is az F1re tartozik amibe neki lenne szerepe, hogy változtasson.
  • lac coo
    Hátőőőő... Mennyiben másabb ha két európai futam után ruccannak ki ??? :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2022.01.23. 14:26:43
  • AnuluWork #179069
    A Netflixen van egy Fangio film. Nem ez?
  • repvez

Ez a képmutatás magasiskolája, nem ettül lesz megmentve a bolygó. sem ettol a 20 autotol ha nem lesz károsanyag kibocsájtás . Pont forsitva kellene lennie, hogy meghagyni pont ugy mint a cirkuszba, hogy különleges dolgokat bemutatni , mert lesznek olyan idők amikor majd mutogatni kell, hogy volt ilyen is,
  • Szabi #179067
  • kjhun
    Egy dokufilm cím:

Juan Manuel Fangio: Az autók megszelidítője

Ez volt vagy várható lesz magyarul valamikor?? Nem, felirattal, hanem szinkronnal.
  • lac coo