FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Youtubon lassitva is nezheto...
De mar reg elhagytak a kivezeto reszt, es akkor meg boven bent volt a palyan, utan szoritotta ki az a szerencsetlen...
a.carkey
Megvágták rendesen ...

Bár az eleje hiányzik, szvsz a boxból jött ki, vonalat átlépni tilos, mire átléphetné mellette ott van másik, megelõzni jobbról Massa miatt nem tud, mert felér mögé, balról meg nem fér el, így lemegy. Nehéz eset.

A medve nem játék.

lac coo
Hát ha X másodpercnél megállítjátok egyértelmû a szitu...Nem páylaelhagyás ez, hanem leszorítás, nem is értem minek tolta le ekkora tempokülönbségnél...Csak a vak nem látja ezt ..... Nyert helyzetben mellette volt, hatalmas sebességgel, simán ráhúzta a kormányt....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Norbi1990
A pitbõl jött ki Alonso. Ha pitbõl jössz kifele akkor neked elsõbbséget kell adni (kék zászló!!) azoknak akik jönnek a pályán.
Nem Alonso ellenében mondom, de itt szinte folyton tévedések vannak😄DD

régebben pedig azzal, hogy semmilyen kiszorítást, cikázást, elõzést, kiterelést nem büntettek még jobban is jártunk, mint most sõt.

Akkoriban a Stop and go büntetések voltak gyakoriak, ha valaki súlyos vétséget követett el...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Ez alapján én is azt mondanám, hogy vissza kellett volna adnia a pozíciót. De a végeredmény szempontjából lényegtelen.
lac coo
Hát ez egyértelmû... Olyan szinten gyorsabban érkezett meg Alonso, hogy vagy nem vette észre vagy szándékosan akart elévágni, mit tehetett volna ??? Ha van hely, úgy suhan el mellette mint az álom ...
így megnézve most már azt mondom nem érdemelt büntetést....

pedobear
vissza kellett volna maga elé engednie és kész

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

nyomta neki, mint az állat csak éppen nem fért el...egy leheletnyi gáz elvétellel is Massa elõtt maradhatott volna és akár Vergne külsõ ívét is megcélozhatta volna

De az sincs kizárva, hogy a spanyol már tudja, hogy úgysem bünteti meg az FIA így bármit megtehet

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Mondjatok egy sportagat, ahol meg nem tevedtek a birok.
Bezzeg TI mindig helyesen es elfogulatlanul latjatok a dolgokat...
😄 írtam is lentebb 2010 Silverstone nyugodtan utána nézhet mindenki...még szerencse, hogy Kubica ki is esett a futamon

Norbi1990
Itt van
Kit--Kat
Alf csalt, de nem baj, a FIA szerint helyesen tette.

Emlékszem ugyanilyenért amikor megbüntettél 3 éve hogy fel volt háborodva. 😊

Következetes FIA 4 life!

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Tovább nem fogok indokokat keresni, én így láttam az FIA következetlen ezek a tények...

Ja és az aszfaltozott bukóterek lehet biztonságosak, de abszolút nem veszik figyelembe azt, ha átvágások vannak...Indiában is kb mindenki levágta a pályát, levágták páran az Eau Rouge-t Belgiumban, levágták a Mercik idõmérõn itt az utolsó kanyart akkor mi is a helyzet?

Ugyanakkor Vettelt pl tavaly Monzában jogtalanul büntették meg mivel elõtte lévõ évben Alonso is ugyanúgy kiszorította õt. Most akkor tegyék világosság az ember számára mi a szabály...vagy ne alkossanak szabályokat és legyen corner cutting prix

Massa volt ott a csapattársa mögötte akinél mellesleg megint elrontották véletlenül a kerékcserét😊))

kavicságy esetén Alonso visszasorol és Massával küzdöttek volna kerék a kerék ellen semmi baleset nincs belõle

pedobear
ezért

lac coo
De ha nem csak azt nezed, hogy elhagyta a palyat es elozott te hogy dontenel? Mert nyilvan nem csak azt nezik........

adam46
Minden nevetséges esetért büntetnek, mikor meg látszik tisztán a szabálytalanság, akkor meg nem. Ezért lett ennyire érdektelen a forma 1. Vicc kategóriát súrolja, nem a királyt...
pedobear
Egyre többet alszok futam alatt én is. Hiába volt néhány elõzés ma, de engem nem hatott meg, mert nem volt súlya. Egyre unalmasabb az F1, lehet 2 év múlva már nem is fogom nézni...

Norbi1990
Nem találtam most. Majd biztos lesz.
repvez
repvez
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/x16qrsf"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x16qrsf_sebastian-vettel-doughnuts-and-team-radio-2013-abu-dhabi-gp_auto" target="_blank">Sebastian Vettel Doughnuts and Team Radio 2013...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/Mattzel89" target="_blank">Mattzel89</a></i>
rengeteg ilyen eset volt és semmi szankció nem volt ezeknél az eseteknél sem...

évek óta mondom, hogy következetlen az FIA...Pláne mióta Todt ül az elnöki pozícióban...ráadásul úgy tûnik a mandátumát meghosszabbítják. Bírtam az öreget, de ez a poszt meghaladja a képességeit...

adam46
Nyalonso megúszta, szokás szerint, féreg. <#levele>
a.carkey

A medve nem játék.

lac coo
Hat ha itt most kavics agy lett.volna csunyat szaltozott volna Alonso....Vagy epp amiatt nem megy le a palyarol, es osszeakad a kakaskodo Hulkenbergel, es mindketto romma tori magat......Vagy nem tom ki volt ott, eleg felalomban voltam.... 😊))))

a.carkey
Alonso Verne esetrõl van videó?

A medve nem játék.

Norbi1990
Egyébként Sutilnak nem adtak büntetést miután Maldonado kinyomta a pályáról és a pályát levágva elõzte meg Pastort.
lac coo
Es valoban az is szabaly, hogy ha mar melletted van, helyet kell hagyni, Hulkenberg is mozdulhatott volna kicsit jobbra.......

lac coo
Balesetet kerult, el, ennyi 😊 Nem mindegy ? Autoversenyzo, tolja neki ha kell ha nem.....Szabalyok szerint valoban elhagyta, elozott blablabla....de tovabbra is tartom, hogy nem igen volt ott mit tenni, eeleg suerencsetlen oldalon van az a kijarat, szinte pont az iv csucspontjan, ha nagyot fekez jo esellyel belemegy a masodik auto hatulrol......

Norbi1990
Hozzák vissza a sóderágyat, és ez a pályaelhagyás dolog is megoldódik egy életre.
Ez nekem nem ugyanaz, volt helye a palyan menni, csak nem lett volna idealis a kigyorsitas szempontjanbol...
Ki vagy te? Ki vagyok én?😊

Ki az a Weber Gabi ?
aszfaltozott bukótér hátránya...rengeteg vitát szül...az ilyen helyzetek okán Alonso elvette volna kicsit a gázról a lábát aztán kerék a kerék ellen Massával legfeljebb...

dehogy mindig megússza az valami elképesztõ és még rinyált mikor 2010-ben Kubica ellen megbüntették Silverstone-ban...

akkor beszéld meg Wéber Gabival is, ha ez szabályos volt nyilván hülye az egészhez...

En vagyok elfogult, amikor habzo szajjal itt gorcsolsz ? 😄
Norbi1990
Eddig így volt. Ami szerintem is baromság.
Ugyanez az eset volt tavaly Vettelnél Hockenheimben Button kiszorította, Vettel pályán kívülrõl elõzte meg aztán kapta utólag a büntit...

Akkor az kapjon buntetest akinek nem hagynak helyet a palyan ?
Kár ezt megmagyarázni, Vergne az ideális íven volt, Alonso kiszorult és onnan elõzte meg Vergne-t. Ilyen helyzetben a pozícióját vissza kellett volna adnia...

Ez nem az elsõ a spanyolnál 2005-ben is megcsinálta ezt 2x Monacoban, hogy vagdosott...kutyából nem lesz szalonna😊

Norbi1990
Azért van felháborodás, mert ugyanígy büntették meg Grosjeant, Hülkenberget stb, mert a másik kiszorította a pályáról amikor teljes terjedelmével a másik mellett volt.
Alonso ezért nem kapott büntetést...
LaszloLedzenyi
Az autó majd teljes terjedelmével volt a másik mellett, vergne nem hagyott helyet ezért ment le alonso, nem hiába vizsgálták mind a 2 pilótát, és nem csak alonso-t. Nem tudom mi ez a felháborodás.

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

Nem csak akkor legyenek következetesek a pályaelhagyásokkal

idõmérõn a 2 Merci is megkaphatta volna a büntit...vagy akkor aszfaltozott bukótér helyett kavicságyat tessék leteríteni...

Elfogultságodnak is van határa...

Ez büntetést érdemelt volna, de az FIA döntési mechanizmusában ne keressünk logikát mikor, kit, miért büntetnek...

Encore
Vicces az egyik F1-es oldal cikkeinek a címét olvasni:

Persze csak poén... 😊
Be kellett volna allni vonatoznia, az a divat ugyis, ha van egy kis tortenes az a baj, ha nincs akkor az...
lac coo
Igen valszeg utolérte volna õket ( már nem tudom ki volt a második mögötte...) De ott tolni kell neki, nem replay alapján gondolkodni, szerintem jól csinálta..... De a bünti szerintem is jár neki.
Amúgy iszonyat tempó van egyébként ott, nem tudom szerencsés-e, satufékkel beékelõdni két autó közé, az ideális íven .....

Norbi1990
kibaszott vicc ez az fia
tempója és a gumijai állapota alapján simán elkapott volna így is mindenkit csak 2 körrel késõbb maximum...fogyó benzin hatására amúgy sem kopnak a gumik oly túlzottan ennek köszönhetõen tudta pl Di Resta megtartani a pozícióját Hami ellen