182096
  • kifli
    Miaz, hogy válik Schumacher öccse? A Schumacher az egy kibaszott vezetéknév, így MSC öccse is Schumacher...

Legalább a nevével lennének tisztában a szennylapoknál...
  • pedobear
    Újabb dráma a családban: válik Schumacher öccse
  • paj01
    Az is egy faktor lehet, hogy minden pilótában köztük Alonsoban is ott él Senna emléke. A mezőny 90%-ának ő a példaképe. Egy Mclaren-Hondával vb lenni csak másabb:) Mondjuk a ferrari se kis név szó se róla de úgy látszik azzal nem fog összejönni a dolog.
    Én Alonso helyébe meglépném. Kell a változás beposhad már ide. Biztos kap egy rakást pénzt is. Ne feledjük, hogy a Honda még ha szar is volt az autója de a legerősebb motorjuk mindig nekik volt. Nem rosszak ebben a japánok. Mclaren meg nem sokkal szarabb most mint a ferrari. Sztem Alonso azzal az autóval is hozná ugyanezt. A show szempontjából is jobb ha Alonso vált. Lenne egy Merci, RB-Renault, Ferrari, mclaren Honda 4es jó pilótákkal.
  • a.carkey
    A Willamos egy évben jó, egy évben szar alapon működik. Amit megspórolnak, azt következő évben bevetik, és amíg kitart, jönnek az eredmények. Így van ez 1998 óta.

A McLarennél pedig idén vadi új arcok jöttek. Az lett volna a csoda, ha már idén összeáll a projekt. Na már most, ha teszem azt idén Renault motorral mentek volna, még akár meg is érteném a nagy Hondavárást. De így, inkább azt mondom maradnának a Mercinél. Persze ettől még építhet jó motort a Honda, de az igazán jó megoldás az lett volna, ha már idén jönnek. A Merci ugyanis remek motort épített, nem biztos, hogy a McLaren jelenlegi helyzetében a Honda a jó megoldás, de ha van idejük még egy évet ellébecolni, hát, hajrá!
  • a.carkey
    Azért emlékszem én még a nagy Porsche visszatérésre, és arra, hogy az mekkora nagy lebőgés volt! Meg ugye a Hondának volt saját csapata is, amivel kb. semmit sem értek el. Miért lenne ez másképp? Jó, a motorgyártók 1987-1988-1989-1990-1991ben még csináltak egy-egy jó motort, de azóta? Ahogy kiléptek, ua két pilóta remek szezont zárt, ugyan nem Hondával ...
  • Totti5
    Mercedesnek mostanra állt össze a csapat, hisz ők "újoncok" voltak, egy új csapat, új vezetés. McLaren nem az, ők egyszerűen gyenge autót csinálnak már több éve, aminek semmi köze nem lesz a Hondához, mert ha a Honda űber motort csinál akkor is lassúak lesznek... senki nem akadályozta a McLarent hogy idén VBért menjenek. Ott a tuti motor, ott a pénz, erre a Williams ami kisebb csapat, kevesebb pénzből szana szét veri őket ( aminek meglesz persze az ára, mert költségekben most nagyon túlvállalták magukat ).

Nem látom hogy miért lenne jó a McLaren jövőre...

• Botond #151618
    Pénzről szól ez már. Ő már nem lesz legenda, 4-5-6-7x-os világbajnok. Ha a honda többet ígér a következő 3-4-5 szezonra (mert annyi lehet benne még top pilótaként), akkor oda kell menni. Aztán még pár évet levezethet mint páran korábban ha szerencséje, és jó szponzora van, de már gondolni kell a nyugdíjra is.
  • G_ArchAngel #151617
    Csodak nincsenek, mindig az a pilota jo, akire fokuszal a csapat. Igy volt ez a Renault/Alonso, McLaren/Raikkonen, Schumaher/Ferrari korszakban. Talan Allison nyilatkozta par hete, hogy olyan nincs, hogy mindket pilotara passzoljon az auto, ilyenkor ket kulonbozo autot kell biztositani, amit nem engedhetnek meg a csapatok mindenesetben maguknak. Legtobbszor a tamogatott pilota hozza az eredmenyt, a masik pedig tesztel - gyakran a kovetkezo szezonra - eles helyzetben, ha mar nincs eselye az evvegen odaerni a dobogora.

Szemelyes velemeny, de Alonso helyeben nem valtanek. Sokkal rizikosabb, mint maradni a langyosviz Ferrarinal, ahol legalabb a csapat mar kezd magara talalni, tudjak mik a hibak, de a Honda uj belepo lesz, a McLaren pedig bar nem sokkal, de gyengebb az idei Ferrarinal is.
    Es itt ez az o szemetdombja, ahol o a kiskakas, mig lehet a McLarennel a masik pilotaban megtalalja sajat "Ricciardojat", amit o nem igazan viselt el mar anno Trulli vagy kesobb Hamilton szemelyeben.
    Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2014.09.23. 15:07:18
  • contraste
    Jah és ő hozza a középszerű Ferrarinak 3-4-5-ik helyeket, a masik auto 3-6 hellyel 90% hatrabb. Ennyira szart csak nem csinal a Honda, bar egyelore az egesz fejtegetes felesleges, meg semmi sem hivatalos.
  • Master91
  • Jeffjohnson
    Szerintem igazi esélye csak abban az évben volt, amikor még Webber is esélyes volt asszem 2010-ben talán. Azt megnyerhette volna ha a Ferrari nem követi birka módjára a RB-t illetve Webbert. Ha nem Webber után hozzák ki Alonso-t a boxba..... de ez már történelem. A Mclaren-nél meg balfasz csapatvezetés volt szintén anno ha ő az első számú pilóta, akkor sima vb győzelem. Kimi kiénekelte a sajtot de legalább annak örültem.

Honda-ra azt mondanám, hogy meglátjuk meglepetés lenne egy vb esélyes kocsi de csalódás lenne ha a középmezőnyben szenvednének. Ha Alonso megy akkor az neki nagy rizikó mert már nincs 4-5 jó éve hátra. Persze azt is megérteném ha menne mert az új környezet lehet komoly motivációt is jelentene. A Ferrarinál most ez a főnökváltás is ki tudja milyen eredményt hoz és eddig nem tudtak olyan nagy nevet bedobni a kalapba, ami azt sugallná, hogy jövőre erősebbek lesznek. Mostani problémájuk az energiavisszanyerő rendszer gyengesége de évek óta nincs vb nyerésére alkalmas autójuk mert 5-6. rajthelyről nehéz vb-t nyerni. Szerintem egyik évben se tudott a Ferrari több polet hozni mint a VB győztes. Semmiben sem kiemelkedőek. Legerősebb motor+ e-rendszer Mercié, legjobb aerodinamika RB-é. Ferrari semmit sem tud felmutatni mert a gumikat sem kezelik jobban mint a vetélytársak. Elég borúlátó vagyok ez ügyben de kiderül, hogy tudnak-e év végére még fejlődni.
  • Botond #151613
    Alonso 4ből 3x majdnem behúzta egy f*stalicskával, gondolod hogy komoly meglepetés lenne, ha egy versenyzésre nem teljesen alkalmatlan hondával megnyerné? Szerintem azért nem.

De persze ez csak álmodozás, az idei futottak még pilóták szurkolóinak már csak ez maradt.
    Utoljára szerkesztette: Botond, 2014.09.23. 12:47:28
  • Master91
    Mercedest úgy értettem, hogy az első 2-3 évükbe szenvedtek hogy kb. 5-10 közt végeztek Sumiék.
    Többi csapatnak van már 1 év tapasztalata az erőforrásról, kocsiról, Hondának meg nem nagyon lesz.

Aztán lehet persze hogy betalálnak valamit, és kört vernek a 8. helyezettre is, ha olyan pilóták kerülnek oda akiket kedvelek akkor felőlem...csak legyen harc mindenhol.
  • Jeffjohnson
    Verseny:
    Izgalmas versenyt vártam de megint elmaradt a Hamilton Rosberg csata, ami már kicsit idegesítő, hogy nem a pályán dől el ki a jobb. Jó lenne már egy tiszta verseny, ahol keményen harcolnak egymás ellen.

Alonso:
    Pont hétvégén jelentette ki, hogy ezt az egészet csak az újságírók csinálják és marad a Ferrarinál....... meglátjuk mi lesz. Szerintem sem lesz a Ferrari vele vagy nélküle jövőre vb. mert Merci v. RB vb lesz jövőre a kérdés csak az, hogy Newey nélkül mire képes a RB de Alonsonak sem a Ferrariban sem a Mclarenben nem lesz vb nyerési esélye mert mind2 csapat nagyon le van maradva a dobogó tetejétől.

Honda:
    Szerintem a Honda-nak más lesz a helyzete mert, amikor a Merci bejött egy fix "fejleszthetetlen" motorspecifikáció volt de most egy teljesen új erőforrás rendszer került a kocsikba. A Mclarenben pedig a most legerősebb motor van ezért a Honda-t még tapasztalatokkal is tudják majd segíteni. Én azt várom, hogy jól fognak szerepelni, bár ha egyből vb esélyesek lennének, akkor az nagy meglepetés lenne.
  • Szabi #151610
  • Totti5
    Miért? A Mercedes motorok jók voltak eddig is. Mclaren nem tud jó autót építeni.
  • G_ArchAngel #151608
    Pumában?
  • G_ArchAngel #151607
    Így legyen!

• Master91
    Honda szerintem hasonló cipőbe fog járni mint a Mercedes az első 2-3 évben.
  • Botond #151605
    Egy mclaren-honda-alonso trió megállíthatatlan lenne. Még megveszik brawnt meg neweyt és kő kövön nem marad. :)
  • contraste
    Nem. Alonso elmegy(Ha elmegy!), 3-ik VB lesz, Raikkonen kap egy Hulkot/Bia-t akarkit es az is szetalazza. Lehet bookmarkolni:)
  • RatBaG #151603
  • Master91
    :D:D
  • G_ArchAngel #151601
    Alonso elmegy, Ferrari megnyeri a VB-t es mindenki azt mondja majd, hogy Alonso fejlesztette az autot. Newey pedig beiratkozik Alonsohoz tanoncnak.

Igy lesz, lehet bookmarkolni a kommentet.
  • Botond #151600
    Thx!
  • a.carkey
    Grosjean?
  • desigo
    Az olasz Gazzetta dello Sport szerint Alonso tegnap mondta meg a csapatnak,hogy elmegy mert a jelenlegi autó egy fos...
    Plusz a spanyol lapok is azt gondolják,hogy Alo jövőre már nem lesz Ferraris.

Én a Ferrariba Kimi mellé Ricciardo-Bottas-Hülkenberg hármasból szereznék meg valakit.
    Utoljára szerkesztette: desigo, 2014.09.22. 20:35:47
  • Botond #151597
    De hol írnak bárhol bármi konkrétumot? Nem találok a neten semmit, pedig a nejem is mondta, hogy hallott vmit a rádióban, de én erről lemaradtam.
  • desigo
    Teljesen mindegy,hogy ki ül a Ferrariban ha csak a középmezőnyben tudnak kullogni.
    Ha jövőre nem lesz komoly fejlesztés az autón akkor még így se fognak szerepelni mint idén.
    Utoljára szerkesztette: desigo, 2014.09.22. 20:30:45
  • Falcon83
    Bianchinak kellene még egy-két év egy középcsapatnál, ha most beültetik akkor legalább egy néhány szezon beletelik mire igazi vezéregyéniség lehetne a csapatnál, már ha egyszer az lenne belőle. Addig meg ott állnának két középszerű pilótával egy szerkezeti átalakítás alatt álló csapattal. Nem hiszem hogy ez lenne a siker kulcsa a jövőre nézve.
  • Norbi1990
    Szerintem Bianchi már a Marussiába eleget bizonyított. Hülkenberg is jó persze. Nehéz választás, hogy ki érdemelné meg a Ferrarit jövőre.
  • Botond #151593
    Link?
  • bakkerman
    Hülkenberg inkább megérdemelné,több a tapasztalata,és eddig ahol volt jól teljesített az autóhoz képest. Bianchinak még a Marussiaból előbb elkéne kerülni egy középcsapatba,ahol a pontokért harcolhatna,ott kiderülne mit is tud valójában. Részemről jövőre egy Hülk-Kimi duó bejövős lenne
  • Master91
    tényleg, őt elfelejtettem :D

Hülköt is meg őt is szívesen látnám a Ferrariba, főleg hogy lemondott a nagykutya is pár napja
  • allock #151590
    Räikkönen - Bianchi?
  • Master91
    Rai-Hülk lenne jó: Hülk jövőre tanuló évet nyomna, Rai lenne az 1. pilóta. Aztán Rai befejezi, jön valami újonc / hátvéd, és Hülk lehetne az 1.
  • bakkerman
    Na Alonso év végén elmegy a Ferraritól. Vajon kit visznek elsőszámúnak? Hülk vagy Vettel?
  • pedobear
    Az ausztrál az energiatároló-rendszer problémáját jelentette az övéi felé, versenymérnökétől pedig a következő utasítást kapta: „Kerüld el a kijárati rázóköveket, ez talán segít megoldani az autó problémáját.” Az FIA külön kihangsúlyozta, hogy a rázókövekkel kapcsolatban tilos üzenetet küldeni a pilótáknak, így Boullier szemében egyértelmű a szabályszegés: „Úgy gondolom, kódolt üzenet volt. Most az FIA-n a sor, hogy vizsgálatot indít-e, ezért nem kell mondanom semmit. Elég furcsa volt, hiszen egyet még elfogadnánk, de kétszer-háromszor… kicsit furcsa.” Boullier azt is kifejtette, számukra milyen nehézséget okozott a rádióforgalom korlátozása: „Semmilyet, ezután inkább azzal leszünk elfoglalva, hogy másokat hallgatunk, kiszűrve az olyan üzeneteket, amit a Red Bull küldött Ricciardónak.

Christian Horner csapata védelmében elmondta, tájékoztatták Charlie Whiting FIA-versenyigazgatót a problémáról, és engedélyt kértek az üzenet továbbítására. „Nyilvánvalóan beszéltünk Charlie-val, és említettük neki Daniel megbízhatósági problémáit. Ezért mondtuk neki, hogy kerülje a rázóköveket, mert az okozta a sérülést az energiatárolóban. Azt hiszem észszerűen jártunk el, és arról van szó, hogy egyensúlyt találjunk a tiltás ügyében.”
  • pedobear
    Víz alatt az imolai pálya
  • pedobear
    „A másik oldalon viszont keserű délután volt ez Nico számára.” Wolff elárulta azt is, mi okozta a problémát: „Úgy tűnik, egy kábelköteg romlott el a kormányoszlopban, és ez volt a bajok gyökere. Amikor visszatért a garázsba, bocsánatot kértem tőle, hogy cserbenhagytuk. És az egész helyzetet valódi profiként kezelte.”