182279
  • Botond #151806
    57 új üzenet, na mondom végre kiderült, hogy Alonso a marussiához megy vagy mi? De nem, csak agyatlan flém. Bah.
  • Count Adyn
    Ennek egyértelműnek kellett volna lennie eddig is:D Bár adná az ég hogy alo meg vettel egy csapatban legyen jövőre:)
  • G_ArchAngel #151804
    A mai nap kiderult, hogy csak egyetlen egy versenyzo, Alonso a vilagbajnok. A tobbieket ugy hivjak, hogy Brawn, Newey, Csapatutasitas es Szerencse.
  • Totti5
    Mutass egy listát arról hogy 2013-an hogy végzódött a szezon amiben nem Kimi volt a Lotus pilótája.

Mivel te sem tudsz párhuzamos dimenuzókban utazni, ez nem fog menni így értelmetlen az egész amiről hadoválsz.
  • precise
    valoszinuleg? Az nem sok. Ami biztos, alo pont annyira veri kimit mint massat. Ráaádsul kimi-t már láttuk massával egy autóban és láthattuk, hogy kb ugyanazt tudják. Ez nem valószínű hanem tény.
  • atiwrc
    Különböző lapok és újságok cikkeire gondoltam.
  • Totti5
    Semmit, Kimi, Grozsan valszeg kihozta a Maxot a Lotusból. Annyira nem volt jó az az autó hogy mondjuk VBért menjenek.
  • precise
    Beszélgethettek rólam is, de akkor nevezzétek át a topicot, precise-re.
  • precise
    persze hogy új, nem csodálkozom. Brawn tudja eldönteni, hogy melyik kiskaput kell kihasználni, utána már csak meg kell tervezni. A filozófia a lényeg, én is tudok diffuzúrt rajzolni a szabályok szerint, de nem bizos, hogy meglátom hol lehet a szabályokat máshogy értelmezni. Brawn látja, Newey látja. Míg brawn a ferkánál volt mindenki a ferkát másolta, amióta eljött a ferka másolja brawn vagy newey autóit. Nem baj ha nem érted. Én sem mindig.
  • G_ArchAngel #151797
    Szerintem a sracot minimum egy muhold utotte el es meg nem alltak ossze a gondolatai, ennyire meg en sem voltam soha zavarodott egy uveg abszint utan sem :D
  • precise
    Rai egy grozsan mellett villogot tavaly. Ki tudja mit csinalt volna azzal az autóval akár alo, hami vagy vettel? Kimi a ferkánál pontosan azt a tempót hozza idén amit utoljára mikor a ferkánál volt. Massa tempóját. Semmi meglepetés nincsabban amit kimi hoz idén. Az, hogy massa kimi szintnél alo ennyivel jobb az meg megint csak nem újdonság évekig láthattuk.
  • G_ArchAngel #151795
  • Totti5
    Brawn autót épített? ez nekem új.
  • precise
    Nem bizony, főleg, hogy volt olyan közte amit úgy nyert meg, hogy a pályabírók tolták vissza a pályára a kavicságyból. Schumi idejében még lehetett tesztelni kb bármennyit a ferkának meg csak két saját használatú tesztpályája van. Ki is volt akkoriban ott? Nem az a Brawn aki utána épített még min. 2 különböző VB autót? Brawn, merci. Tényleg kik is építették az utóbbi kb 10 év vb autóit? Brawm és newey? Volt még valaki? Ha esetleg most Rózsi lesz a vb többre fogom tartani az ő 1 vb-jét mint sumi 7 vb-jét. Azért hami nem egy barikkellóóóó és még csapat sorrend sincs, suminak sokszor még bari ellen is kellet....
  • G_ArchAngel #151792
    De a lista segithet azok elmejet kitisztitani, akik a dealeruktol valami szar cuccot kaptak es hulyesegeket irogatnak publikus forumokra.
    Lasd #151751
  • precise
    Ezt a listát azok a vándorló drukkerek nézik csak akik mindig az aktuális bajnoknak drukkolnak, közben fogalmuk nincs semmiről, talán azt is csak a nemzeti sportból tudják, hogy ép ki a vb, milyen színű pólóban kell versenyre menni :)
  • b-type
    ...ha nem tud változtatni a stílusán akkor bajban lesznek a Ferrari-nál, mert az még nehezebben vezethető mint az idei Red Bull, lesz két világbajnokuk akik nem tudják megszokni a versenyautójukat...
    ...hát gyönyörű lesz.
    Az hogy ki megy majd a Ferrari-hoz, Newey, Brawn...ezek csak találgatások, ha az a hajó süllyedni fog akkor senki nem megy oda.
    Ducati-Rossi eset.
    Te is tudod, Rossi kikötéseket szeretett volna a Yamaha-nál Lorenzo ellenében, nem adták meg...elment a Ducati-hoz, Olaszként Olasz motor, amivel voltak gondok, de futamgyőzelemre, pole-ra jó volt.
    ...aztán két sz@r év után inkább visszakopogtatott a Yamaha-hoz...

A pénz nem minden...lásd Toyota ahogy az már lassan elhíresült itt az F1-ben..
  • Totti5
    Milliárdosok csak attól amit a csapatoktól kapnak... és akkor a saját reklám, termékek, brand, meg a minden más amitól folyamatosan pörög a bankszámla.

1. Fernando Alonso (Ferrari)
    9,5 milliárd Ft
    2. Lewis Hamilton (Mercedes)7,1 milliárd Ft
    3. Jenson Button (McLaren)
    4,7 milliárd Ft
    4. Sebastian Vettel (Red Bull)
    4,1 milliárd Ft
    5. Mark Webber (Red Bull)
    3,5 milliárd Ft
    Nico Rosberg (Mercedes)
    3,5 milliárd Ft
    7. Felipe Massa (Ferrari)
    2,97 milliárd Ft
    8. Kimi Räikkönen (Lotus)
    2,4 milliárd Ft
    9. Sergio Pérez (McLaren)
    1,5 milliárd Ft
    10. Romain Grosjean (Lotus)297 millió Ft
    11. Pastor Maldonado (Williams)237 millió Ft
    12. Nico Hülkenberg (Sauber)148 millió Ft
    Paul di Resta (Force India)
    148 millió Ft
    14. Daniel Ricciardo (Toro Rosso)118 millió Ft
    Jean-Éric Vergne (Toro Rosso) 118 millió Ft
    16. Charles Pic (Caterham)
    104 millió Ft
    17. Adrian Sutil (Force India)
    60 millió Ft
    Valtteri Bottas (Williams)
    60 millió Ft
    Jules Bianchi (Marussia)
    60 millió Ft
    20. Max Chilton (Marussia)
    44,5 millió Ft
    Giedo van der Garde (Caterham)44,5 millió Ft
    Esteban Gutiérrez (Sauber)
    44,5 millió Ft
  • G_ArchAngel #151788
    egy-ket sractol a sereghajtok kozul eltekintve nem hiszem, hogy komoly akadaly lenne egy parszarezer USD-s autot megvenni...
  • a.carkey
    Vagy ...
  • allock #151786
    Minden pilóta azt szajkózza, egyszer szeretne a Ferrari pilótája lenni. Ha csak nem amiatt, hogy megtöltsék az otthoni garázst Ferrarikkal.
  • a.carkey
    Első évében még a VB címért harcolt. :D
  • a.carkey
    Kimi is visszament a Ferkához akkor, amikor utoljára vele nyert vébét. Akkor most ki a faszább gyerek? Megj. Alonso még egyáltalán nem bizti, hogy Honda, de az sem, hogy nem RB. Nem csodálkoznék azon sem, ha maradna. De majd a futam során figyeld a hátteret kerékcsere, taktika, egyéb baromság, és rögtön kiderül, hogy marad vagy megy. :D
  • G_ArchAngel #151783
    Meg lett mondva, hogy Vettelnek nem fekszik az auto, o megszokott valamit sok ev alatt, az megvaltozott nem tudta megszokni. Raikkonen sem. Olyan nincs, hogy kozepmezonyos Lotusszal dobogoert harcol valaki, utana meg Zsotika lesz.

A masik az, hogy ezek profi versenyzok es valahol uzletemberek. Mit er azzal, hogy marad a feltehetoleg jovore sem tul eros motorral futo Red Bullban es elveri Ricciardot? Semmit. Raadasul Newey is visszavonul tanacsadoi pozicioba.
    Nem kapnek sokkot, ha jovore Brawn, 2016-ban pedig Newey is felvenne a voros polot a boxutcaban.
    Vettelnek a lenyeg, a penz es a feltehetoleg jobb auto. Azt meg mindenki latja, hogy a Ferrari mennyi penzt olt bele az atigazolasokba.
    Alonso 2006 ota vergodik, nem sok eselyt latok arra, hogy jovore a VB-ert fog harcolni, raadasul Button mar egy megszokott kornyezetben varja, nem lesz belole Raikkonen, aki a mai napig elteved a maranelloi WC es konyha kozott.
    Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2014.10.04. 17:37:26
  • a.carkey
    Most volt váltás. A turbó első éve Riccinek jött be, ahogy a Ferkánál ue Alonsonak. Ennyi.
  • BooMiller
    Benne van hogy McLaren..
  • a.carkey
    Alonso maradt? :D
  • allock #151779
    Komolyan behalok. Szerinted ezek a srácok foglalkoznak vele, hogy te mit látsz bele kívülről a dolgokba? Az egészről fingod nincs, csak kreálsz mellé egy neked tetsző sztorit és elismerően bólogatsz. Mindegyikük tudja, hogy éppen miért szenved, mitől lenne jobb, mit tud kihozni az adott körülményekből, érted? Mind. Ric meg nem újonc, nem véletlenül került oda ahol most van. Már pár évvel ezelőtt is megmutatta a téli teszteken a sebességét.

De ez a burkolt nyalás azért nagyon áttetsző a 2x VB irányába.
  • a.carkey
    Vettel olyan, amilyen, de a sikítozásán kívül nem tudnék idegesítő dolgot mondani róla. Nem ő a kedvenc, de négy címet utoljára Prost nyert, 5 van Manuelnek, aztán még Michael jön be a képbe, és kész. Hány éves is? Ahogy az idő múlik, és Vettel jól dönt, akkor jön a többi is. Bár Alonso is ezt mondta, ezért is a tippem, hogy nem a Ferkába, hanem a Hondához megy Vettel. Nem véletlen a japán bejelentés, és nem véletlen, hogy a héten jöttek az első infók a Honda új turbójáról. Szerintem.
  • BooMiller
    :)) én örülök hogy egy ekkora szaktekintély van itt mert mindenki hülye... komolyan oszd még:) Ez a kurva Newey-ról is kiderült hogy csak szerencsésen szerződött egész életében:) A kutya fáját nem tudsz még ilyen világmegváltó infókat?:)
    Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2014.10.04. 17:32:15
  • b-type
    Ettől még valóban el lett verve Vettel, és egy új csapattárs verte el. Odajött a csapathoz, beleült az autóba és mindjárt dobogóra állt.
    Sztem is maradnia kellett volna, és helyretenni Ricciardo-t, mert ez bizony elég pocsékul fest....még ha valóban nem ez az indok akkor is.
    ...
    Egyébként nem látom mi lenne az amiért érdemes a Ferrari-hoz menni, nincs semmi érv. A Ferrari kasztnija top3-n kívül van, mindenhol egy kicsit jó, azaz mindenhol egy kicsit sz@r, gumikezelése is középszerű,..a motor meg gyenge és nehéz.
    A vezetőség szétesett. 27 évesen sanszos hogy részese lesz egy mélyrepülésnek.
    A Ferrari nem egy könnyen kezelhető autó, és Vettel-nek már az idei Red Bull is kihívás volt.
    ..
    Ki kellett volna töltenie a szerződését, és jövőre látna egy működésben lévő McLaren-t, és hogy mennyire tud erősödni a Renault erőforrás.
    Annyira nem volt sz@r az RB, hiszen futamokat lehetett vele nyerni, ellenben a Ferrari-val a dobogó sem könnyű.

....mivel verést kapott az idén odakerült Ricciardo-tól, elég sanszos hogy futásnak látszik.
  • BooMiller
    Mindennek meg van az oka, nektek lesz miért drukkolni jövöre:DD
  • G_ArchAngel #151774
    McLarennel is egett parszor. Soha nem ertettem azokat, akik Neweynak tulajdonitottak a RBR sikeret, nagyjabol annyit sem ertenek az F1-hez, mint anyam, aki azt sem tudja melyik TV csatorna kozvetiti.
  • a.carkey
    Newey sem dobbantott akkorát a RBal eleinte, pedig akkor is ugyanúgy hívták.
  • G_ArchAngel #151772
    Alonso mellett van akkor egy szeteso McLaren es egy megkerdojelezheto felfuggesztes. Ergo a te elmeleted alapjan 0 VB-je van.
  • a.carkey
    Alonsonak jelenleg több pontja van, mint Kiminek, de ha kiderül, hogy Alonso megy, Kimi marad, meglepődnék, ha a csapat Alonsot hozná előnybe majd, ha kerékcsere taktikáról vagy új fejlesztésekről lesz szó. Amint eldől, hogy Alonso megy, és Kimi marad, akár Vettellel, akkor ugyanaz lesz, mint most Vettellel a RBben. De ne legyen igazam, viszont a Ferka és a RB van ekkora genya.
  • Totti5
    "A többieknél rendelkezésre állt Newey/korlátlan pénz??"

Én nem tudom, de mintha a Mercedes Newey nélkül világverő autó lenne... ki is tervezte ezt? A pénz pedig sosem kérdés egy Ferrari, McLaren, Mercedes csapatoknál SEM.
  • Totti5
    Szépen levezetted. Ezen alapján Sumi 7 VB címe semmit nem ér
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.10.04. 17:22:33
  • BooMiller
    A többieknél rendelkezésre állt Newey/korlátlan pénz?? Folytathatjuk a végtelenségig:))) Ennyi erővel megint elővehetem az ide évet és a nagy égést... te meg jöhetsz az indokokkal:))))) De mivel téged nem érdekelnek az én idokaim(newey) engem sem a tied:)))
    Kimit legalább egy 2x VB alázza:DDD
    Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2014.10.04. 17:22:04
  • a.carkey
    Riporter: "Alonso?

Kimi: “Az biztos, hogy jó versenyző. Mindenki tudja, hogy nagyon erős. Én elég sokat szenvedek idén, szóval nem volt olyan nehéz dolga azzal, hogy legyőzzön. Ez van.”