182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Stockbauer33 #152053 http://sport.hir24.hu/forma-1/2014/10/08/megrazo-fotok-lattak-napvilagot-bianchi-menteserol/ -
-
Mivel kivizsgálás alatt van az eset az FIA semmi videót nem fog kiadni... igen ők látták, tudják mi történt. -
Csak én is leírtam pár hülyeséget. :D -
vettel ferrari-ba megy nem? nem követtem annyira mostanában, de ilyet halottam -
Tehát akkor Alonso Mercedes, Hamilton McLaren, Vettel McLaren, Button Ferrari? :D -
Phoenix 1991
Iszonyat jó pálya volt! -
ha egyszer felépül akkor talán láthatjuk majd ezt a felvételt.. de amúgy nem valószínű.. :/ -
Mondtam én.
-
kjhun #152044 Újabb videó nincs a balesetről??
Egy, valamit látom, még senki sem szúrt ki, a #151988 -nál linkelt lassított videónál, hogy:
Volt, ott egy tv-kamera, amely a baleset előzményeit és az utána történteket, közvetlen közelről vette fel. Lehet látni, amint jön az autó, úgy követi az operatőr az eseményeket. (Bal alsó sarok.) Vajon, ki kerül-e valamikor a felvétel? Ez, választ adhatna arra a kérdésre, hogy felúszott-e a kocsi alja, próbálta-e elkerülni az ütközést/a gumifal felé kormányozni és ami még felmerülhet az esettel kapcsolatban.
-
Laceee #152043 Felreforditottak-a-schumachernel-jaro-todt-szavait -
http://www.liveleak.com/view?i=e92_1412759035 -
Ha ez nem csak Trollkodás, akkor tutira nem nyer vb.t -
Hamilton signs for McLaren for 2015
-
greenkawa #152039 Azaz igazság,hogy qrvára igazad van. De ehhez hozzá tartozik az is,hogy nagyon könnyű hibázni az ilyen helyzetekben,mivel kiesnek a ritmusból és már nem akkor és ott fékez,vagy áll a gázra.Az autó viselkedése ilyenkor teljesen megváltozik és lehet pont azzal ront a helyzeten,hogy lassít,így a kisebb leszorító erő miatt tapadást veszít.Tehát sztem nagyon nehéz megválasztani azt a tempót,ami már elég lassú ahhoz,hogy biztonságos legyen,de időt se sokat veszítsen. -
http://www.telesport.hu/2014/10/08/bemutattak-az-azerbajdzsani-palya-vonalvezeteset/
-
sokan írtak a témában, hogy ki volt a hibás, ki miben hibázott, mit kellett volna tenni. lehet kevesen merik kimondani, hogy ebben a balesetben a legnagyobb hibás éppen Bianchi volt.
kopott átmeneti gumikkal 200 körüli tempót menni olyan helyen, ahol tudhatta hogy hajlamos vízátfolyásra, szerintem nagyon komoly hiba. nem tudom, hogy mindenki tisztában van-e azzal, hogy mit jelent a dupla sárga zászló. nem csak azt jelenti, hogy emberek és egyéb járművek tartózkodhatnak a pályán, vagy a bukótérben és lassítani kell, hanem azt hogy fel kell készülni egy esetleges megállásra is. tudom, hogy a lejjebb is belinkelt telemetria nem feltétlen 100%-ban pontos, de ha azt vesszük alapul, nem lassított, vagy tartotta a sebességet az előző kanyar után, hanem gyorsított. vagy 40-el ment a baleset előtt gyorsabban mint Chilton ugyanott. hogy lehet ezt megállásra felkészülésnek nevezni?
miért nem lassított? tudom, ilyenkor mindig az az érv, hogy hiába ült egy gyenge autóban, egy versenyzőnek az a dolga, hogy a lehető leggyorsabban próbáljon menni. de a versenyzői véna tényleg teljesen kizárja az alapvető logikus gondolkodást és helyzetelemzést? ha fokozatosan romló időjárási helyzetben, kopott gumikkal, a 17. helyen, javításra, pontszerzésre esélytelenül, dupla sárga zászló szabályait megszegve ment, tényleg kizárólag csak arról kell szólnia a vitának, hogy helye van-e egy traktornak a bukótérben?
persze, nem csak az ő hibája, nem akarom olyan nyakába varrni az egészet aki nem tudja megvédeni magát. a versenyirányítás az időjárást nem csak úgy tudja megítélni, hogy kinéznek az ablakon. látniuk kellett, hogy milyen mennyiségű csapadék érkezik. a verseny 75%-a lement, lehetett volna már teljes pontokat osztani. ahogy látták hogy milyen intenzitású csapadék jön, az első jelre be kellett volna küldeni a safety cart, aztán (vagy) leinteni a futamot. amilyen kevés volt a futamból hátra, szerintem olyan adatokból jól meg lehetett volna becsülni, hogy nem fog javulni a pálya annyi idő alatt. sok kritikát kaptak idén a (főleg utólagos) büntetések miatt. ha valamit be kellene következetesen és nagyon szigorúan tartatni, azok a sárga zászlóra vonatkozó szabályok... ha nincs szabályszegés, valószínűleg nem lett volna baleset.
Utoljára szerkesztette: robotnyk, 2014.10.08. 11:36:40 -
Sajnos neki van igaza...:( -
Nem jó hírek... -
Ki tudja pontosan 94 óta hány ember halt vagy sérült meg pontosan a Forma 1 következtében?
F1: elhunyt a Kanadai GP után megsérülő pályabíró
Halálos balesetek a Formula–1-ben
"Egy ausztrál és egy olasz pályabíró halála után a versenyek kiszolgáló személyzetének biztonságáért is lépéseket tettek"
Halálos baleset árnyékolja be Schumacher sikerét
25 halál a pályán
A baleset szövődményei okozták de Villota halálát
Tehát legalább 4 ember életét vesztette Ratzenberger és Senna esete óta.
-
Majd a titkos kapcsolatod újra gondolja :D -
Természetesen nem, csak az ujságíró(k) szokás szerint nem pontosan fordították le mit is mondott. ;) -
Akkor Jean Todt hazudott? -
Ezt gondold ujra okostojas:) -
szvsz van még egy hálás része, hogy megtámasztja a sisakot. Bianchi ütközésénél sztem nyakcsigolya tört volna ekkora lefelé(is) ható erőnél, mivel az ülésbe be van szíjazva, valszeg benyomta volna a vállai közé a sisakot. -
Stockbauer33 #152028 Kubicát sajnáltam nagyon de valóban a franciának ennyi volt a F1 -
a HANS nem a külső sérüléstől véd, hanem attól amit Ratzenberger elszenvedett a többi halálos sérülése mellett.
Viszont az előnye a hátránya is..fejbiccenést megfogja de az agyat nem.
Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2014.10.07. 18:22:21 -
XDDDDD hory sheeet
"Nem tudom mit jelent az ujsagiro szamara a teljes elet, de sajnos nem igaz, amit irnak. Schumacher nem mozog, nem beszel, ezt nem a hirekbol tudom, de tobbet nem mondhatott, akitol tudom."
Újságíró?
Jean Todt nyilatkozta ezt, nem az újságíró lol :D
Ezt nem a rejtélyes kapcsolatod mondja, hanem én. -
Amugy ahogy a képeket elnéztem a sisakja nem sérült nagyon tehát az ütközést talán elkerülte ezt az agyi sérülést sztem abból szerezte, hogy brutális volt a lassulás és a HANS meg a sisak hiába védte a külső sérüéstől a koponyában az agy akkorát mozdult hogy bevérzett sérült. -
Kicsit utanaolvastam:
The outcome is frequently coma, with over 90% of patients with severe DAI never regaining consciousness. Those who do wake up often remain significantly impaired.
Lenyegeben, annyit tesz, h a DAI: gyakori esetben komaval jar, DAI-t elszenvedok 90%-ban soha nem nyerik vissza tudatukat. Akik felkelnek gyakran jelentos mertekbu karosodast szenvednek. (Lehet ez barmi, beszed, mozgas stb...)
Ezt nem hiszem el.. Annyira drukkoltam neki, hogy jovore McLaren Honda, vagy Ferrari... -
Schumirol: "Épp kedden jött a hír Michael Schumacherről, aki szépen gyógyul, és Jean Todt FIA-elnök, volt Ferrari-csapatfőnök szerint hamarosan teljes életet élhet."
Nem tudom mit jelent az ujsagiro szamara a teljes elet, de sajnos nem igaz, amit irnak. Schumacher nem mozog, nem beszel, ezt nem a hirekbol tudom, de tobbet nem mondhatott, akitol tudom.
Bianchirol: Ezek szerint ez is koma? Ebben remenykedtem, hogy ne legyen komaban... -
G_ArchAngel #152022 Azt hiszem csak abban remenykedhetunk, hogy amennyire lehet felepul. A karrierjenek vege sajnos. -
Stockbauer33 #152021 http://sportgeza.hu/forma1/2014/10/07/bianchi_kozlemeny/ -
Ferrari, Williams, McLaren, Sauber, mind, mind ember. :D -
Nem szeretem a ferrarit. Igazabol egy csapatot se szeretek. Embereknek szurkolok... -
twi452 #152018 csodát azért nem lehet tenni szezon közben egy alapból közepesen rossz technikával
a többi a jövő zenéje :) -
De az sem vált előnyükre. -
twi452 #152016 mondjuk ott ki is lettek rúgva az emberek :D -
digópárti! -
Ferrari? O is eleg szar iden. Okmis huzzanak a sunyiba?
Barom!