182096
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#151991 jesszusom.... -
G_ArchAngel #151990 Valamelyik oreg csoka nyilatkozta, hogy pattogott az auto, semmit nem tudott tenni a francia. -
#151989 Egy belsőkamerás videó jó lenne abból az egész esetről többet lehetne mondani. Így nekem az jutott eszembe, hogy miért nem próbálta keresztbe fordítani a gépet ellenkező irányba. Durva mindenesetre. -
#151988 backup
kikockázva ha jól látom, amennyire lehetett lehúzta a fejét, legalábbis nagyon kevés látszik ki a sisakból, de még így is eltalálta
(egyébként itt látszik a zöld zászló)
Utoljára szerkesztette: passatgt, 2014.10.06. 16:21:37 -
#151987 már önmagában az is tragikus ahogy az autót próbálják kimenteni.. de ami utána történik arra meg szavak sincsenek.. o.0
nagyon drukkolok neki hogy felépüljön amennyire csak lehet :( -
G_ArchAngel #151986 Uristen, ez meg filmben is durva lenne, nem igy, hogy tudjuk valojaban megtortent :((( -
#151985 Azért micsoda erők hathattak ott ha egy több tonnás gépet igy odébb rakott.Meg még az is szerencse hogy igy odébb tette,mert az is vesztett az energiából, most ha ez azonnal megfogja akkor leszakad mindene belül a lassulástól,meg ha alacsonyabb és pont frontálisan kapja el sisakkal akkor az annyi akkor.A lenti képeken ugy látszik mintha surolta volna a sisak teteje "csak " az emelő gépet és valószinüleg a lassulás miatt vérzett be az agyi rész.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.10.06. 16:04:24 -
#151984 fú bszki
Egyébként ha lehet így fogalmazni, írtó nagy máknak számított már az is, hogy épp az eleje le volt terhelve Sutil kocsijával, így viszonylag "kisebb" ütés érhette, azért pattant úgy fel az emelő. Ha nincs leterhelve az eleje, lehet már nem is szedik ki élve. :\ -
#151983 Pont most akartam berakni nagyon kemény. -
#151982 az első videó a balesetről... -
#151981 egyetértek.
Utoljára szerkesztette: cement, 2014.10.06. 15:04:55 -
#151980 Szerintem Lauda nyilatkozata mindent elmond ezzel kapcsolatosan és maximálisan igaza van: "A motorversenyzés veszélyes. Hozzászokunk ahhoz, ha semmi sem történik, majd hirtelen mindenki meglepődik. Mindig tisztában kell lennünk azzal, hogy a versenyzés nagyon veszélyes," -
#151979 Olvasom a véleményeket , hogy igy meg ugy kellett volna meg meg kell változtatni a szabályokat.
Leszögezem elöljáróban, hogy sajnálom ,hogy igy alakult a sráccal,de úgy gondolom , hogy amikor ezt a versenyzést választotta akkor elfogadta, hogy benne van a pakliban ,hogy akár bele is halhat.
A régi időkben a pilóták tudták és felválalták ezt ,és ezért voltak legendák,mert a halál árnyékában is nyomták neki .
Ha a FIA azt akarja, hogy minden lehetséges kockázatot megszüntessen akkor egy métert sem gurulhatnak az autók,mert mindig volt és lesz is olyan helyzet amire nem lehet felkészülni amikor a kis apró jelentéktelen események egy halálos egésszé állnak össze.
Ezutás is előfordulhat olyan eset, hogy a kicsúszott versenyző után olyan gyorsan kicsuszik ugyan arra a helyre egy másik, hogy nem lesz ideje a SC-nek odaérni felsorakoztatni a mezőnyt .
Ez egy ilyen szakma -
#151978 -
#151977 -
#151976 -
#151975 Igen, csak rohadtul szabálytalan, hogy a függő teher alatt emberek állnak, téma részemről lezárva. Okoskodhattok tovább de értelmes megoldást egyikőtök sem mondott a szintén nonszensz azonnali SC-on kívül. -
#151974 Az biztos, hogy szar egy hét volt, nekem is ... -
#151973 Motorbalesetben elhunyt Andrea de Cesaris -
#151972 Hatalmas életveszély, hogy 700 kg-ot emelnek olyan eszközzel, ami röhögve emel tonnákat, de tényleg :DD Azoknál sokkal kisebb géppel emeltem és szállítottam 1-1,2 tonnás rakodókanalakat, sok pályán használnak olyan gépet, hungaroringre is vittek kettőt mutatóba. Az, hogy itt homlokrakodót használtak nekem pl érdekes. Nem erre vannak kitalálva, persze elbírják, de van alkalmasabb gép. -
#151971 És akkor szerinted mi lenne a megoldás? Minden méterre toronydaru, hogy aztán abból legyen baleset, hogy egy esetleges rossz rögzítés miatt 6-7 emberre minden futamon rázuhanjon 1-2 autó, mert a toronydarut nem ilyesmire találták ki. Monacoban is tiszta életveszély mikor olyan magasra kell emelnie és hosszú ideig csak lóg a levegőben a kocsi. -
#151970 Ex-Formula 1 racer Andrea de Cesaris dies in motorcycle crash -
#151969 " A Radio Monte Carlo Sport információi szerint, a sérült területen éjszaka újabb vérzést fedeztek fel, ezért ismét életmentő műtétre volt szükség, mely után jelen pillanatban lélegeztetőgépen van. " -
#151968 csak eddig megúszták komolyabb baleset nélkül..2003, 2007 -
#151967 Leszarják ezek a piros zászlót és a helikoptert is ... -
#151966 De minden pályán bemegy a daru. -
#151965 Miután egy darus kocsi benn volt a pálya mellett erre írtam, hogy nem sárgát kellett volna jelezni, mert azt magasról leszarják általában és nem 250-el, hanem 200-al mennek..főleg egy ilyen esős pályán.
Ennek felismerése nem 1 perc kell, hanem 10mp. És én nem bűnöst kerestem, hanem a jővőben hogy lehet elkerülni az ilyen balesetet.
De ismerve az FIA-t a következő futamon képesek lesznek beküldeni azonnal, mert 1 homokszem a pályára került... -
#151964 Wurz pontosan elmond mindent:
Az ORF-nek adott interjújában Wurz elárulta, Bianchi állapotáról ő sem tud újabb információkat ahhoz képest, mint amiket a média már megírt – a baleset körülményeiről viszont igen. „Közvetlenül a baleset után még tudatánál volt, de aztán elveszítette az eszméletét. Egész idő alatt magától lélegzett, és nem volt szükség újraélesztésre sem. Hogy ez jó vagy rossz hír, nem tudom megállapítani, nem vagyok szakértő. Csak annyit tudok, hogy egy ilyenfajta balesetnél nagy erők hatnak az autóra, és itt felmerül a kérdés, hogy mi nyelte el ezen erőket a becsapódáskor. A sisak? Vagy a bukócső? Ez két-három fokon múlik a becsapódás szögét tekintve. Összességében ez egy roppant szomorú és tragikus baleset, és egyszerűen csak a legjobbakat remélhetjük ebben a helyzetben” – fogalmazott a Benetton, a McLaren és a Williams korábbi versenyzője. -
#151963 itt még megvan a teteje? -
#151962 Durva ez a kép.
Remélem,hogy a bukósisak most jó szolgálatot tett ! -
#151961 -
#151960 Ezért nehéz normális szabályokat hozni, mert ha túl szigorúan vesznek mindent, akkor felháborodik a jónép, hogy minden szarság miatt safety car, minden picit is rizikós manőver miatt bünti, esik egy kis eső, nem indítják el a mezőnyt, stb.. Amikor meg történik egy ilyen szerencsétlen baleset, mindenki pofázik (én is :D) hogy miért nincs nagyobb biztonság a pályán...
Sajnos tényleg bármikor történhet egy ilyen baleset, de az sem kellene, hogy most még több, szigorúbb szabályokat vezessenek be, és még élvezhetetlenebb legyenek a futamok. Mert gondolom ez lesz a következménye ennek a balesetnek.
-
Borg #151959 Dehogy is... simán lekapta volna a motorházfedelet.
Az a versenyautó bizony átment a traktor segge alatt... -
#151958 Addig láttam a futamot, hogy Alonso kiállt, utána mentem családi programra, most látom, hogy 123 komment, na gondoltam ennyit tudtatok rajta élcelődni, de olvasom mi van, most azt gondolom bárcsak tényleg az azon élcelődés lett volna a legjobb téma ma. :( -
#151957 "Mért nem volt toronydaru?"
Persze, akkor meg a kiesett kocsival bajlódó pályabírókat kaszálta volna el. -
G_ArchAngel #151956 Anyagi okai vannak. Egy nagy daru berlesi koltsege horror, raadasul nem olyan mobil, mint a furgebb traktorok. Nem tudom mennyi kellene belole, de mar 10-10 darabnal is tobbszoros lehet a kulonbozet es a Japan Nagydijat parszor mar fenyegette a megszunes lehetosege anyagi okok miatt. -
#151955 Igen, de pont ugyan így megcsinálhatnák ezt bármelyik pályán. Amíg beáll meg letalpal, nem menne el több idő, mint azzal, hogy begurul egy gép mint most, utána csak rá kéne akasztani, és kiemelni. Ezt régebben sem értettem, miért nem így csinálják, csak akkor sose volt még belőle gond. -
#151954 Hat mert monacoban nem igen lehet bemenni.
Az en velemenyem az, hogy keves a bukoter azon a kijarato , raadasul az is fu es kavics.
Tudom, nagy divat szid i a mostani palyakat, meg mindenki felhaborodik ha kiszelesitenek, lebetonoznak egy bukoteret, de en tamogato .Nem kellene elet halal jateknak lennie a kicsuszasnak.... -
#151953 Azért az nevetséges, hogy az egyik legdrágább sorozatban nincsen pénz arra, hogy az ilyen kanyarokba egy autódarut rakjanak ki, amivel a pályára se kéne menni, csak kiemelni onnan az autót. Egyedül monacoban csinálják ezt, pedig ennek kéne az alapnak lennie. -
j0rmungandr #151952 Ahogy a redditen posztolt telemetria darabot láttam, 110 km/h-s sebesség körülivel csapódhatott be Bianchi.