182096
  • HTS s3rg1nh00
    a Williams igen jó az első szektorban.Bottas fog egy dupla szélárnyékot és mind2 Mercit megelőzi a 2-es kanyarig
  • bakkerman
    Kvyat mekkorát ment Ham meg remélem behúzza holnap,és elmegy 17 pontra !
  • Stockbauer33 #152111
    Na holnap rajt--cél és lesz öröm
  • Master91
    ú király, köszi!
  • adam46
    Esetleg ez?
  • Master91
    valaki esetleg jó minőségű streamet tudna adni? amin most nézem kicsit ratyi a kép...
  • Stockbauer33 #152107

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2014.10.11. 02:34:37
  • Stockbauer33 #152106
    http://www.f1vilag.hu/hirek/fia-beszamolt-bianchi-balesetenek-reszleteirol
  • Master91
    Szigorúbban veszik a sárga zászlókat Bianchi balesete után
  • mcmoha
  • bardocz
    Ha Kiss Norbi behúzza a kamionos bajnokságot idén, akkor az oxxo-nak ott kéne hagynia az egészet a faszba, bevenni a csapatba KTP-t, és valami GT sorozatban indulni, blancpain eléggé népszerű nagy mezőnnyel.
  • RatBaG #152102
    http://kisspaltamas.com/hu/utolso_formaautos_verseny
  • Norbi1990
    1980-as évek végén Roberto Guerrero egykori F1-es pilóta 17 nap kóma után teljesen felépült súlyos kiterjedt axonális sérüléséből, és másfél évtizeden át versenyzett ezt követően...
  • desigo
    Thx
    előző időmérőt is átaludtam mert nem tudtam mikor kezdődik.
  • Szabi #152099
    cseréltem fent a képet.. ha így már jobban érzed magad.. :D
  • desigo
    infók,képek,hírek,menetrend az orosz futamról?
  • mcmoha
    Árt az imidzsnek. Ezért nem mutatják az üres lelátókat se.
  • Jeffjohnson
    Ugyan már, ugyanazért nem mutatják be mint, amiért a verseny közben sem, ennek nem sok köze van a nyomozáshoz. Még ha bizonyíték is attól még a tényeken nem változtat ha más is látja.
  • Christian88
    Én is gondolkodtam rajta. Szerintem a plexi kibírta volna, viszont nem hiszem, hogy lett volna olyan rögzítés ami nem engedi el
  • twi452
    Azért itt amikor beülnek a testre öntött "ülésbe" és beszíjazzák magukat akkor ott aztán nincs semmi mozgási lehetőség. Ha a kasztni megáll akkor a pilóta is. A szervek mozognak tovább azok nincsenek ennyire "bekötve" mint a pilóta a gépbe és ezzel tényleg nem nagyon lehet mit kezdeni ilyen esetben.
  • G_ArchAngel #152093
    Ott lenne megoldas a hab, ami a pilota kore robban, azt hiszem ezt mar motorosokkal tesztelik (vagy mar forgalomban van?)
  • repvez
    Nem tudom, hogy mennyire lenne jó egy ilyen kabin rész, mert mint lentebb irtam bianchit ez sem ovta volna meg mivel a koponyán belüli agymozgást és a szervek lassulását semmi nem tudja megakadályozni amikor 2-3m en belül áll meg 200ról valami.Bármit is tesznek ellne. Sőt ez a kabin csak hátráltatná a pilótát ha fejjel lefelé ál meg a kocsi abban hogy kicsáljon belőle és egy kigyulladó kocsinál emiatt benn is éghet, arról nem is beszélve, hogy a füsttől még meg is fulladhat.

Ahogy sok pilóta is fogalmazott kár lenne elhamarkodott lépéseket tenni .
  • adam46
    Szerintetek ezt az üvegburát nem darálta volna be a munkagép, ha már az egész tetejét eltüntette?
  • bardocz
    Levegőt meg a pilótától szívja el a motor.
  • Master91

• mcmoha
    1973
  • repvez
    végignéztem a mai képeket a helyszinről és eléggé szembetünő, hogy pár évihez képest mennyivel elhanyagoltak a pilóták, már nem a tisztálkodásra értem, hanem hogy a fele társaság szakállas borostás meg agyontetovált fülbevalós, a másik fele csak azért nem mert még nem nött ki a ször az arcukon.
    Régebben mindenki szinte makulátlanul jelent meg a futamokon a sajtó elött .
  • G_ArchAngel #152084

• desigo
    Végignézte az egészet közelről.
    Ezt nem lehet egyszerű feldolgozni...
  • mcmoha
    Szerintem a hír.
  • Peppus
    legyen egy vicces történet is...
    Beperelték a Red Bullt, mert nem nőttek szárnyaik...
  • Totti5

Gábor Wéber
    20 mins ·
    Nem csak a versenyzők, én sem érzem azt, hogy holnap a szokásos elszántsággal és várakozással ülnék a kommentátorfülkébe. Ezeknek a dolgoknak a megemésztéséhez idő kell, közben meg valahogy ezt az új Orosz Nagydíjat is le kellene nyomni.
    Azt is tudom, hogy mennyire furcsa helyzet ez, de minden versenyzői közösség, vagy tágabb értelemben az őket nyomon követők kicsit azonosulnak is a bajba jutottal függetlenül attól, hogy valaki a kedvencük, vagy sem. Mert a CSALÁD tagja.

Rengeteg gondolatom volt/van a dologgal kapcsolatban, de ahányszor nekifogtam, hogy leírjam, annyiszor töröltem ki írás közben. Valahogy nem ment magamtól. Pedig versenyzőként/kommentátorként bizonyos dolgokat máshogy, vagy csak árnyaltabban látok, és azt is tudom, hogy a hirtelen reakciók, a kapkodás csak zűrzavart szül - mint ahogy azt szült a legtöbb, a szabályokat és körülményeket csak felületesen ismerő bíráló számára is. És néha bizony vannak fatális véletlenek, ami ellen egyszerűen nem, vagy nagyon nehezen lehetne védekezni.

Sokunkat és sokszor csak egy hajszál választ el egy komolyabb balesettől, egyszerűen azért, mert az autóversenyzés a mai napig veszélyes sportág, de nem extrém sport. Minden egyes versenyző, aki hétvégéről hétvégére versenyautóba ül bármilyen szinten, előbb-utóbb testközelből is találkozik a veszéllyel, de aztán ugyanúgy megy tovább a következő pillanatban. Néha viszont nem adja ki, vagy csak nincs szerencsénk. És néha sajnos komoly következményei vannak.

Hogy eszembe jutott-e valaha a veszély, amikor versenyautóba ülök? Soha. És hogy mit lehetett volna másképp csinálni Bianchi baleseténél? Folyamatosan ez jár a fejemben, de csak utólag okoskodó megoldásokat tudnék mondani, vagy pedig nevetséges túlbiztosításokat minden lehetőségre.

Addig meg bízom a csodában, mert Bianchinak most arra lenne szüksége.
  • FrezeR
    Sutil eléggé kivan ahogy látom. Szerencsétlen végignézte az egészet, nem lehet neki sem könnyű. :/ Nem lesz túl jó a hangulat ezen a hétvégén.
  • Totti5

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.10.09. 18:03:45
  • Totti5
    Elég sokszor le lett írva hogy NYOMOZÁS folyik, ezért nem adnak ki semmit. Minden félvétel bizonyíték.

Hova fordította volna? szakad az eső, látótáv is kevés volt, gyorsan jött, kvázi átszánkózott a sóderon, a munkagép pedig mozgásban volt!!! ha jobbra tekeri akkor is telibe kapja pl.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.10.09. 17:34:08
  • repvez
    rossi-vezeti-a-masodik-marussiat-szocsiban
  • Jeffjohnson
    A képeken ettől még nem látszik az, hogy próbálta volna elkerülni. Értem én, hogy felúszott meg pattogott de ettől a kormányt még el lehetett volna forgatni de itt a kerekek egyenesen álltak és a kocsi is egyenesen érkezett meg. Ezért lenne jó többet látni ebből az egészből mert így csak találgatás van. A videó már kikerült tehát mindenki láthatta a balesetet. Nem is értem miért nem mutatják meg mikor anno Kubica és Massa szintén életveszélyes balesetét meg leadták egyből. Nem értem mire fel ez az egész.
  • HTS s3rg1nh00
    még nincs infó,előfordulhat hogy senki,bár a helyszínen azt mondták 2 autót készítenek fel a csapatnál és az egyiken még mindig Jules neve van.
  • mcmoha
  • passatgt
    ki fog versenyezni bianchi helyett?