182279
  • Norbi1990
    Most is az utolsó futamon dőlt el, hogy ki nyeri a VB-t.

Év elején Szingapúr? Te melyik sorozatot nézted? :D
  • allock #152534
    neked semmin
  • Master91
    4 évből 2x utolsó futamon dőlt el hogy ki nyeri a vb-t oO

nem pedig az, hogy melyik mercis !

ez az év sokkal unalmasabb volt, év elején jó volt Szingapúr, az nagyon tetszett, ott tényleg verseny volt az 1. helyért a 2 mercis közt
  • Fernandooo #152532
    Azt hittem, az egy évad lényege, hogy ki lesz a VB egyéni és csapat szinten. De most biztosan felilágosítasz arról, hogy ez helyett vajon min kellene ez helyett izgulni - avagy adott esetben nem izgulni.
  • Fernandooo #152531
    Most azért két versenyző harcolt egymással és végül is egész szoros volt ez a küzdelem a szezon végéig. Erről az ezt megelőző 4 évben nem annyira volt szó. Kivéve a 2010-es és 2012-es évadot. Bár azok sem voltak olyan hű de sok esélyesek, szinte kizárólag csak az RBR alkalmankénti botlásának volt köszönhető, hogy a Ferrari ott sertepertélhetett körülöttük. Persze ehhez azért kellett egy Alonso is. Noha ebbne a két évben megvolt a pontokban mérhető "izgalom", futam szinten én egyáltalán nem kapartam le a falat attól, hogy kiszámíthatatlan lett volna a végeredmény...
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2014.11.23. 19:58:04
  • AnuluWork #152530
    Miért? Most mi is történt? :)
  • mcmoha
  • fifi
    nekem az izgalom nem csak az ellső helyezett kilétéből/ismeretéből adódik... ha érted mire gondolok...
  • szabii98
    várd ki mi lesz, ha Brawn visszatér a Ferrarihoz, és esetleg megismétlődik a Schumis történet
  • Fernandooo #152526
    Nem? Érdekes, én minden egyes futam előtt biztos voltam abban, hogy Vettel az első 3-5 körben lazán ellép a többiektől az autójának köszönhetően és simán behúzza a futamokat, mindeféle nehézség nélkül. És de érdekes... Így történt, szinte mindig. Halálosan unalmas és frusztráló volt, egyszerűen nem volt reális esélye senki másnak arra, hogy több futamot megnyerjen, és a VB-címet is elvigye az RBR orra elől. Olyan évadokról beszélünk, amikor már legkésőbb nyár után arról volt szó, hogy az RBR és Vettel VB. Volt olyan, hogy már Japánbna megvolt a cím. Tényleg, rohadt izgalmas évek voltak ezek, valóban...
  • G_ArchAngel #152525
    +1
  • greenkawa
    Hát pedig nem! Sokkal közelebb voltak a többiek és messze nem volt borítékolható a kettős RBR győzelem.
  • Fernandooo #152523
    Hát azért ennél sokkal unalmasabb volt az RBR ezt megelőző 4 éve szerintem...
  • fifi
    utóbbi 12-15év számomra legunalmasabb szezonján vagyunk túl...
  • Master91
  • lac coo
    "....A német nem tagadta, hogy a brit megérdemelten lett világbajnok 2014-ben. „Egy kicsit jobb volt idén, ezért teljesen megérdemelte" – nyilatkozta. „Ebben az évben ő volt a legjobb versenyző a mezőnyben...."
  • bardocz
    Ránézésre ez valami elektromos jellegű hiba volt, amit pláne nehéz ellenőrizni, legalábbis nem annyi, mint mondjuk egy futóművet.
  • Fernandooo #152518
    Micsoda finálé! Hamiltonnál 3, Rosbergnél 3 nullázás, Hami 11 futamgyőzelmet fogott, Rosberg ötöt. Abszolút az volt az igazságos és tényleges sportértékkel bíró végkifejlet, hogy a brit vigye el a VB-címet a végén. Nagy-nagy gratula neki, számomra egy percig nem volt kétséges, hogy az istenadta tehetség képes felülkerekedni a jéghideg, precíz, ámde kissé lélektelen számításon. Nagyon remélem, hogy jövőre a Honda versenyképes gépet ad Alonso alá, ahogy azt is, hogy a Williams képes újabb szintet lépni és Bottas illetve Massa egyforma esélyekkel szólhatnak bele a 2015-ös harcokba. Vettel a Ferrariban szerintem annyira nem esélyes semmire, rossz ómen lehetett számára az a momentum, amikor a mai versenyen tükörsimán előzte le Alonsót. A spanyol savanyúan mosolyoghatott a sisak alatt: „Nesze, itt a Ferrarid, sok szerencsét hozzá…” Mindent egybevetve ez az évad csak akkor számít élvezhetőnek és jónak, ha a Hamilton-Rosberg párharcot nézzük, viszont igen sokat rontott az élvezeti faktoron azt, hogy ebben a belharcba egyetlen pillanatig nem tudott beleszólni senki más. Jövőre legalább három, közel egyforma teljesítménnyel bíró csapatot látnék szívesen (Mercedes, Williams, Honda), vagyis potenciálisan 6 VB-esélyest. Ennek at ötödik éve tartó rém unalmas csapat dominanciának véget kellene vetni.

Ja, és le a kalappal Rosberg előtt, amiért felment Hamiltonhoz gratulálni és végig csinálta a futamot minden nehézség és elkeserítő körülmény ellenére. Ez számára igazi kínzás lehetett. Monaco és főleg Spa óta nagyon rossz véleménnyel voltam iránta, de most már spongyát rá, az élet korrigálta az esetleges bakikat és meglátásom szerint jogtalan, igazságtalan, kevéssé sportszerű előnyszerzéseket. Nálam jövőre tiszta lappal nyit, de továbbra is Alonso és Hamilton a favorit.
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2014.11.23. 17:52:11
  • Totti5
    Elég lehangoló ami a fészbukon megy most, rasszizmus, a csalás és minden egyéb osotbaság.

Egy biztos, Hamilton volt pontelőnyben ls habr tegnap elszúrta, ma lerajtolta Rosberget ( ő meg elszúrta ), s növelte a távolságot amíg nem romlott el az autója. Elég egyértelmű hogy ha nincs probléma egyik Mercivel sem a futam alatt akkor is Merci 1-2 a sorrend meg olyan mindegy lett volna, akkor is Hamilton a VB. Olvasom h Rosberg emiatt elbukta. Semmit nem bukott el, mert Hamilton volt előnyben minden téren, Ő bukta volna el, ha máshogy történik.

Az autót meg biztos alaposan átnézték, mindig megteszik, most talán még utána is ellenőrzizték 10edjére is ami nem jelenti azt hogy beindítás után vasárnap 13:35-kor a rajtrácsra felvezető körben nem kotlik meg, vagy a verseny 3. körében nem esik szét. Olyan igénybevételek, olyan teljesítmények olyan KOPÓ alkatrészek vannak hogy nincs ember a földön aki megjósolja mikor döglik be. Élettartamot saccra be lehet lőni tapasztalatok alapján, de az lehet hogy 100%os teljesítményt mutat az egyik pillanatban majd megkotlik. Ez ellen senki semmit nem tud tenni.
  • greenkawa
    Persze az is igaz,nem történhetett volna fordítva,mert hát ugye megígérték,hogy többször is átnézik az autókat,nehogy a technika közbeszóljon és hát jól át is nézték,hogyha valami tönkre megy akkor az csakis kizárólag Nico esetében fogadható el :)
  • lac coo
    hát hogy kiket hívtak és ki ment el, és ki az aki csak úgy bement mert akkora celeb, az más kérdés :))
  • greenkawa
    +1. Atyaég mi lett volna itt meg ott,ha ez fordítva történik
  • mcmoha
    Azért nekem kicsit gyanús, hogy Harry herceget hívták meg a dijjátadásra és nem Angela Merkelt.
    Utoljára szerkesztette: mcmoha, 2014.11.23. 16:48:14
  • lac coo
  • b-type
    szép volt.
    ..és Rosberg-nek nagy: Nagyon laza dolog volt felmenni. Sajnáltam hogy elszállt a kocsija.
    Nem volt egy jó futam, de eltűnt a duplapont hála az égnek
  • madmanic
    Szép volt Lewis!!
  • benőmenő
    Decemberben lesz szezon összegző
  • SzocsA
    és már csak néhány másodperc és befoghatják a kommentátorok a pofájukat márciusig !
  • benőmenő
    Azért sajnálom Rosberget, szar lehet ennyire tehetetlenül körözgetni.
    Hami jó munkát végzett.
  • Falcon83
    Hozza a formáját.
  • G_ArchAngel #152505
    Raikkonennel mi van megint? Elobb Alonso mogott volt, most meg mennek el mellette sorban...
  • Totti5
    Akkor ez ennyi volt, bár Rosberg nem hiszem h tudott volna támadni.
  • Master91
    gg01 #152471

ez esetleg ?
  • ScarY MAN
    tudtok adni egy normális m1 hd streamet amit külföldről is tudok nézni?:)

...feltéve ha van. köszi :)
  • mcmoha
  • RatBaG #152500
    http://sportgeza.hu/forma1/2014/11/23/andretti_pitstop/
  • Totti5
    Kimi nagyon koncentrált :)
  • mcmoha
  • Norbi1990
    Eddig is 3. számú volt.
  • bakkerman
    3. számúnak maximum