182153
  • lac coo
    szépek ezek az autók csak az a nyomi keréktárcsa burkolat nem kellene rá ...
  • mcmoha
  • repvez
  • repvez
    minden akarás kérdése. vajon hogy voltak képesek rövidebb autokat csinálni a V12 és V10 es korszaklban mint most a V6osnál ?
    Ha csak a hengerszámot nézzuk akkor fele akkora a motor. A tankolásos idöszak elött sem volt tankolás verseny közben és akkor még v10 volt nagyobb fogyasztással.
    Megoldhatnák, hogy az üza egy kicsit azu oldaldobozok felé is terjeszkedjen igy rövidebb lehet a tartály, vagy a hibrid részt betenni a motor alá és nem elé.

vannak ott okos mérnökök, megtalálnák a modját ha az lenne a szabály, hogy térjenek vissza a rövidebb kocsikra.

ÉS igen a gumik is eléggé leszükitik a pálya mozgásterét, meg mintha azt mondták volna, hogy a mostani gumik nem lesznek nagyobbak csak a felni növekszik és emiatt lesz peresebb a gumi, de ahogy látjuk ez nem lett igaz,mert nött a gumi méret is és ezáltal a teljes kerék magasság is.
    DE remélem, hogy sikerült nekik annyit változtatni a gumin, hogy most nem azt kell a közvetitések 80!ában hallagatni, hoyg kinek mikor kopik ela gumija,meg mikor cserélt. Már nagyon unom, hogy az autoversenyzés a gépek teljesitménye helyett a gumi tartoságán mulik jobban.
  • Palinko
    Igen az már jó hosszú valóban, de nem tudom hogy lesz-e rövidülés mert aerodinamikailag meg a mostani hossz ideális talán. Tankolás visszahozása meg más is kéne és az akkori kocsik nem voltak ennyire pro-k aeroból. Legtöbb modern pálya jó széles kanyarokkal dolgozik, de meglátjuk hogy ez mennyire lesz elég mert eddig nem sokra volt, ugye itt játszhat szerepet a szintén említett gumidarabok.

Design tekintetében nekem tetszenek az új modellek.
  • Magnum PI
    Nekem ilyen kínai koppintás érzésem van ettől az új kasztnitól. Olyan mint amikor fognak egy szép német autót, lemásolják és kicsit ormótlanabbra, természet ellenesebbre csinálják. Ez a magas első szárny azzal a furán íves hátsó szárnnyal nekem nagyon nem adja pont abból a szögből ahonnan a legtöbbet fogjuk látni őket.

Tudom, majd megszokjuk, de elsőre nagyon fura lett. Nem érződik a power.
  • Nohab
    Azt is ma lehetett látni:

• mcmoha
    Alfa Romeo

Utoljára szerkesztette: mcmoha, 2022.02.15. 17:26:56
  • repvez
    ez csak a festés és nem a valodi auto, ahogy a RB é sem. majd csak később mutatják meg .
    DE az alfa már a pályán van álca festéssel.
  • mcmoha
  • nearo
    hopp, és ugyanitt kicsit változott a sprintfutamok pontozása is
    Röviden: az első 8-at jutalmazzák 8-tól 1 pontig, mostantól simán csak sprint lesz a neve, nem sprint kvali, és a pénteki kvali győztese kapja a díjat az időmérő megnyeréséért, nem pedig a sprintfutam győztes.
  • nearo
    új pontozási szisztéma a spa-i esetek jövőbeni elkerülésére
    Egy dolog nem tiszta nekem. Az ugye külön ki van emelve, hogy a legalább 2 körnek 2 versenykörnek kell lennie, hogy egyáltalán osszanak valamennyi pontot a versenyzőknek. A kérdésem viszont, hogy ez ugyanúgy érvényes a 25-50-75%-ra is? Tehát ha valamiért egy 50 körös versenyen 13 kör SC mögött van (azaz csak 74% versenykör), de egyébként végigmegy a verseny, akkor teljes pontokat osztanak, vagy az 50-75%-os csökkenettet?
  • repvez
    Nem éppen, ha megnézel egy elözést az akkor van vége amikor az egyik kocsi a másik elé ér, most ilyen helyzetben nem mindegy a kocsi hossza egy kanyarnál vagy egy kanyar elötti egyenesnél.
    Ahogy irod rövidebbek lettek a féktávok igy sokkal kisebb táv áll erre rendelkezésre vagyis minden centi számit.
    Ha megnézed ez a 1,5m hossznagyobbodos két kocsi eysetén már 3m ha egy kicsi távolságot hagyunk a két kocsi között, hogy ne ötközzenek ez kb 3,5m. Vaagyis fél kocsihossz. Ha szerinted ez nem számit, hogy most még ott van a fél kocsi a másik mellett mig régebben meg már a másik elé befért végrehajtva az elözést.
    Ezért megsem kezdik a folyamatot,mert tudják, hogy nem fér el a két auto
  • Palinko
    Igen mivel én a szélességre gondoltam, te pedig ezek szerint a hosszúságra. A pályán elférés szempontjából úgy érzem a szélesség fontosabb, mivel a hosszabb autóknak is talán ha nagyobb is a fordulóköre de azért nem annyival, Monacot még mindig leversenyzik valahogy... Tudom hogy más kormányáttétellel de nem az a lényeg.

Igen de minden autónak nőtt a súlya és a tengelytávja nem csak az előzni vágyó autóknak :D Persze értem hogy a súly kifelé húz a kanyarokban, de ezeken az autókon megannyi beállítási lehetőség van a túl és alulkormányzottságra, sőt rengeteg előzést pont hogy nem ideális íven csináltak idén. Igen a gumidarabok tényleg nagyon brutálisak de valamennyire azért fel is szedi a meleg gumi nem csak ledobja és én továbbra is abban látom a nehézséget hogy egyszerűen mire mellé értél addigra már befejezte az ellenfél a fékezést, mivel olyan rövid a féktáv és neked is fékezned kéne még mire ő már kigyorsítana, szóval annyit tudsz csinálni pont amit Maxtól láttunk és sérelmeztek itt sokan.
  • Magnum PI
    Jelentősen nőttek az autók, de nem csak a centi számít.

A súly is nőtt nagyon sokat és a hosszú tengelytávval együtt sokkal lomhábbak lettek az autók. Ez azt eredményezi, hogy nagyon sokat számít mennyire tudsz az ideális íven elfordulni.

Emellett van a Pirelli gumi nagy darabos foszlása is ami miatt a nem ideális íven olyan mennyiségű nagy gumi törmelék van hogy úgy néz ki mint a sóderágy

(Jó tudom, ez 2014 és azóta jobb a helyzet)
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2022.02.14. 23:31:17
  • repvez

Biztos, hogy az a "pár centi" (ami majdnem 1.5m) nem számit semmit?

• Palinko
    Nem azon a pár centi szélesedésen fog múlni. Az a szomorú igazság hogy a karbon féktárcsák megjelenése óta mostanra már úgy lerövidült a féktáv, hogy egyszerűen idő nincs hogy beszúrják az autót, nem a hellyel van a gond. Csak ez meg rosszul hangzik mert a fékeket nem fogják gyenge szarokra lecserélni biztonsági stb szempontokból se szóval azon próbálnak javítani amin lehet.
  • repvez
    ha fizikailag nem férnek el egymás mellett vagy csak nagyon minimálisan akkor nem lesz semmivel sem több elözés mint eddig és csak azokon a helyeken ahol eddig is.

Ha meg tudták volna elözni egymást akkor eddig is megtudták volna, de kényes helyzetekbe vagy ahol eleve tudták, hogy 2 auto nem fér el megse probálták, a régi kocsik , majdnem fele ekkorák voltak ugyan ezeken a pályákon , persze, hogy be tudtak szurni a kanyatba is egymás mellé vagy több kanyaron keresztül is ottmaradtak egymás mellett, ez ma lehetetlen.

A mostani változtatással csak azt érték el, hogy közelebb tudnak vonatozni egymáshoz meg esetleg kevésbé melegszik el a gumi meg a motor, de semmivel sem tudnak többet tobb helyen elözni ettől.
  • repvez
    tetszik az a két csatorna szerüség amit a oldaldoboz alatt és felett csináltak , meglátjuk, hogy mennyire jön be
  • mcmoha
  • ToxiMaxi
    Ha tudják egymást követni, akkor több kanyarban lehet majd előzni és szükségtelen lesz a DRS vagy csak ki kellene húznom a kezem a biliből. Meglátjuk mi lesz.
  • Magnum PI
    Mozgás közben furán is néz ki emiatt. Egyébként hiába oldják meg a követési problémát, ha ugyanúgy nem fognak elférni a kanyarokban mert még nagyobbak és nehezebbek lettek az autók. Egyszerűbb lesz DRS zónában kikerülni a másikat.
  • lac coo
    Fel van emelve az elsőszárny az égbe, látszik hogy inkább engedik a levegőt az autó alja felé , nem pazarolják első leszorítóerőre ... :)
  • Szabi #179201
  • repvez
    minden autot elemez, hogy mi lehet a sajátossága
  • sure
    A lilára égetett kipufogóvég nagyon adja
    Utoljára szerkesztette: sure, 2022.02.11. 22:54:31
  • Bercy #179198
    Ezen a képen még vajon nem végleges a DRS? Nem világos, hogy hol vannak a pivot pontok ezen a szárnyon.
  • repvez
    érdekes lesz látni , majd, hogy melyik megoldás lesz a jobb.
    A mclaren látszólag sokkal szűkebb az oldal doboza és nincsenek kopoltyuk, de ugyan azt a motort használják mint az AM.
  • mcmoha
  • ToxiMaxi
    Kisebb az, meg gondolom a motorborítás is karcsúsítva van, ezért kell a kopoltyú. Mindenesetre a formavilág kellemes csalódás. Olyan indycarosan gagyira számítottam, de ez egész kifinomult így elsőre, pedig még a nagyágyúkat nem is láttuk.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2022.02.11. 14:52:39
  • repvez
    nekem egyáltalán nem tunik kisebbnek a beömlö részeÉ
    Aston martin teszt
  • Nohab
    Kisebb lett az oldalszekrényben a beömlő, amit a kopoltyúkkal tudnak ellensúlyozni. Illetve van elméleti lehetőség az alsó légárammal is játszani, bár onnan szívná be a legmelegebb levegőt az aszfalt miatt.

Biztos rontja a kopoltyú az áramlást, de a lényeg most a kocsik alatt van.
  • Magnum PI
    A festes miatt tunik nagyobbnak a beomlo. Zart a nagy resze, csak feketere van festve
  • repvez
    A bveömlök nem tunnek anynira kisebbnek mint a tavalyi kocsikon.
    És nem vonom kétségben, hogy azért vannak ott mert indokolt, hanem az indokra lennék kiváncsi, mivel egyenlöre pont ezt nem látom, hogy mi indfokolja ezeket, hogy ottlegyenek és ekkorák és ennyi.
  • ToxiMaxi
    Beömlők mások, biztos indokolt, különben nem lenne ott.
  • mcmoha
    Itt úgy néz ki nem csak festés.

• Bercy #179188
    Nagyon úgy néz ki.
  • Palinko
    Ez nem csak festés rajta?
  • lac coo
    no mi a franc, astonnem kapott kamu demokasztnit amit mutogathat ... ? :D
  • repvez
    Érdekes, hogy most az lesz a modi, hogy ilyen kopoltyuk lesznek a kocsikon megint. elvileg a motor nem változott és a kasztni sem lett sokkal kisebb akkor most mi miatt kell ekkora hütés a kocsiknak ? és hogy ez nem rontja az áramlást a kocsi körül ,mikor a régi kocsinál meg egy kis fülecske elvesztése miatt már siránkoztak, hogy csokkent a tapadás.