182153
  • mcmoha
  • Magnum PI
    Én attól félek csak hogy olyan semmitmondó magyarázatok lesznek mint az verseny utáni interjúkban. Meg mi van ha lényeges változás a burkolat alatt van?

"Azt az FIA határozza meg, milyen részleteket kell nyilvánosságra hozniuk a csapatoknak. A bemutatóra az autókat már a bevetésre szánt formában kell kitolniuk, vagyis nem rejtegethetnek semmit. Kivételt az esemény alól csak az FIA adhat, erre a csapatnak írásos engedélyt kell kérnie, és nyomós érveket kell felhoznia."

Szuper, már ott a kiskapu hogy ne kelljen mégse megmutatni a lényeget. Vajon a "nyomós érv" beleszámít az éves költségvetésbe?
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2022.02.21. 15:23:52
  • repvez
    Félreérted, nem azzal van bajom, hogy probálják megmutatni, hogy mi micsoda, hanem az, hogy igy mégjobban leterhelik a csapatokat ami nem tudnak a saját dolgaikon dolgozni. még kevesebb teszt , még kevesebb idő ,hogy megtalálják a beállitásokat , és kevesebb idő a szerelöknek, hogy pihenjenek .
    Ezért mondom, hogy ennek nem itt és nem igy lenne a helye. És ahogy mondtam, ha lemaradsz ezekrol a közvetitésekrol, mert vagy nem adja a szabadedzést a TV vagy ezeket a bemutatokat,mert csak a quali és a verseny jogait vették meg, akkor pont nem látsz belöle semmit, és neten sem nézheted vissza , mert hivatalosan nem lehetne felvételeket késziteni és nem is akarják ott sugározni.

DE ezért kellene egy hivatalos helyen a neten is adni, hogy bármikor visszanézhető legyen, mindenkinek akit érdekel.
  • ToxiMaxi
    Te nem szeretnél többet megtudni? Szerintem a kezdeményezés papíron jól hangzik. Nyilván sok fog attól függeni ki kérdez, de szerintem ez egy előremutató elképzelés. Vagy neked jobban tetszik az, hogy minden misztikus sötétbe burkolódzik és esetleg 1-2 jólsikerült fotóról lehet tipmixelni, hogy az adott elem milyen befolyással van a versenyautóra?
  • ToxiMaxi
    Emiatt nem fejlesztette az aktuális versenyautóját a Haas 2 éve? Nem valami acélos.
  • repvez
    ez megint végig gondolták?
    Sztem nem.
    Most , hogy 23 versenyre készulnek és leröviditették a versenyhétvégéket is, sztem nem igy kellene megmutatnia a kocsikat és nem ekkor.
    A szabadedzés elött a szerelöknek pont nem hiányzik, hogy elvigyék a kocsibol a kocsit, mig fel tudnák késziteni a tesztre.
    A másik alkalommal, meg megint nem jo, ha törik a kocsi akkor elvegyék azt az időt ami alatt sokmindent meg tudnának javitania kocsin a másnapi versenyre.

Egyáltalán minek kettő? meg ha ennyire akarják akkor csinálják meg csütörtökön a sajtonapon, ja hogy eltörölték ...
    Akkor meg oldják meg virtuálisra, hoyg azok is láthassák akik nem tudják a közvetitést megnézni ,de érdekli a technikai részletek.
  • mcmoha
  • lac coo
    Hehe sose láttam még ... :)
  • b-type
    Sztem te a váltófülek alatti Scud rakétaindító karra gondolsz.. :))
    Egyébként nem, az a kuplung és némileg eltérő Russell megoldása Hamilton-tól:
    kiollózva a videóból, Russell:

Hamilton:

Russell beszállásánál lehet látni a kormányt:

itt pedig a részletes különbség:

• lac coo
    Hát szerintem sose volt ilyen böszme kar ... Vagy csak tényleg vak vagyok ... :)
  • repvez
    A váltó és a kuplung fülekre gondolsz? Mert azok mindig is ott voltak és ekkoraák söt még a jobb oldalon is ott vannak ugyan ugy.
    Elég szomoru, ha csak most tűnik fel
  • HTS s3rg1nh00
    "21-en mutatják be az Alpint és Ott már Szafnauer lesz a csapatvezető"
  • lac coo
    amúgy a merci kormányán mi az a baszott nagy kar baloldalt ?
  • lac coo
  • Palinko
    Hmm én kezdem azt hinni hogy a kopoltyús megoldás nem a legjobb, mert akkor több csapatnak is azt hozták volna ki a szoftverek optimális megoldásnak. Bár a franc tudja majd meglátjuk élesben pontosan mivel állnak elő és hogy azok hogy működnek. Van egy olyan érzésem hogy lehet a nagyon egyedi megoldások nem fognak működni mert akkor másnak is kijött volna hasonló, persze tévedhetek is mert mindig az egyedi megoldások hozzák a tizedeket de általában szinte észrevehetetlen dolgok és nem olyan látványosak.
  • lac coo
    Merci brutálisan néz ki, a legletisztultabb, gyönyörű !

• ToxiMaxi
    Így elsőre én azt mondom, hogy a bemutatott kocsik közül a Merci meg a Ferrari a legkifinomultabb. Bízom benne, hogy ha a Merci megint hozza a formáját, akkor Russel legalább okoz nekünk izgalmat, különben megint egy dögunalmas év jön, mert a Ferrari még ezt az izgalmas designt is képes elcseszni.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2022.02.18. 20:34:48
  • repvez
    A nagyok közül még a tényleges redbull-t nem láttuk, de én a ferrari meg az alfa tauri autoját gyurnám egybe egy kis mclarennel azokon láttam olyan dolgokat amik egy kicsit különlegesek és jónak tünnek.
  • Nohab
  • AnuluWork #179245
    Persze ...
  • RatBaG #179244
  • ShaiHulud
    ez a valósabb kép:
  • mcmoha
  • SzocsA
    Olyan jön helyette aki a Ferrarit fogja tolni. Ez az év és az elkövetkező időszak a Ferrari korszaka lesz.
  • Palinko
    Na ez érdekes kép itt látszik hogy azért lehetne az autó sokkal rövidebb is amiről beszéltünk.
  • repvez
  • repvez
    Minden bizonnyal valami befolyásolása van a meleg levegönek és az irányának a terelésével.
    Viszont, ha azt vesszük, hogy minél nagyobb leszoritő erőt akarnak elérni a csapatok, akkor a meleg levegő ritkábbá teszi a levegőt ezáltal alacsonyabb lesz a nyomása is, ami azt jelenti, hogy a padlo lemez alatti is alacsony nyomás van ha felette is csökken a nyomás akkor csökken a hatékonysága is vagyos kevesebb lesz a leszoritő erő, A lamináris áramlás se lesz olyan jó mint egy sima burkolatnál.
    Inkább pont forditva kellene, hogy növeljék a motorbulkolaton a nyomást, hogy az also szivőerővel még nagyobb hatékonyságot érjenek el.
  • Magnum PI
    Szerintem az a cél hogy meleg levegővel kombinálják hátsó szárny fele érkező áramlatokat amik ettől egy kicsit felemelkednek. Ezzel lehet több levegőt tudnak a szárnyra juttatni és nem suhan el alatta, főleg kisebb tempó esetén, de csak tipp
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2022.02.17. 18:58:16
  • lac coo
    ...Leginkább a versenytempo előny tűnt el ... ;)
  • PLaci #179235
    Nem a nevetséges háttéralkukat tiltják be, hanem az erről szóló rádiózás kiadását....
  • repvez
    eddig csak két auton volt ilyen kopoltyu, kiváncsi vagyok, hoyg mi lehet az elönye neki, mert az azért látszik, hogy nem a hűtés miatt , mert azonos motort használo csapatok sem használják. és a tavalyihoz képest nem lett kisebb a beömlö sem és a motorfurmula sem váltzott
  • RatBaG #179233
  • AnuluWork #179232
    Masinál elfelejtik mit csinált egész évben, csak az jut mindenkinek az eszébe, hogy mit csinált az utolsó futamon. Pedig azért év közben eltűnt 33 pont Verstappen előny is ...
  • repvez
    Na Masi megy remélem valaki jobb jön helyette
  • Magnum PI
    Ferrari bemutató (live)

• Bercy #179229
    Azt mondjuk kicsit tulzásnak érzem :) Az inkább csak érdekesség volt, hogy jaj de ügyesek, be tudják szinkronizálni a led kijelzőt a kerék forgásával.
  • lac coo
    Valami neon, fényreklám is szóba került tavaly a tárcsákra ... Na azzal lesz csak igazi bóvli amerikai cirkusz az egész ... :D
  • Bercy #179227
    Lehet, hogy késöbb változtatnak rajta. Az Aston és a McLaren minimálisan díszítette és a promó autón is szinezve volt. Arra számítottam, hogy páran telibe fogják festeni, mint a BrawnGP tette annak idején.
  • repvez
    gondolom majd talán később, de az is lehet, hogy az miatt nem, mert már nem a csapatok tervezik , hanem készen kapják a BBS-től, trehát még egy elem ami szabványos és nem csinálhat a csapat semmit sem vele.
  • Bercy #179225
    Azt a burkolatot vajon tilos festeni? Csodálom, hogy egyik eddigi festés se használta a keréktárcsa burkolatban rejlő lehetőségeket.