182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Még több HIRes képet pls -
my fault...ma épp nem értem a vicceket sry 
Hami meg...mindent visz a csávó :D egyszer visszavonul tuti lesz neki még rap lemeze is :DDDD -
Ha nem lenne az oldaldobozon az orbitális Sahara Force India felirat azt hinném, hogy ez a Mclaren Honda festése lesz :D -
Gyikbőr zakó mindent visz.
-
ááá ultragáz, háát az öltözködési stílusa nem kell köszönő viszonyban sincs az én ízlésemhez. :D
nagyonsz@r :D -
-
Büntet Hami szerelése :D
-
Elég laza volt a csapat mindig, nem kell egyből azt látni ami nincs. Poén. Semmi más. Nem lenézés... -
nem értem mire ez a nagy pofa,mert ha ugyanígy gúnyolódna a Merci azt megérteném,van mire,de a Lotus tavaly is egy köpedelem volt,valószínűleg idén is max az utolsó pontszerző helyért lesznek harcban -
Lotus már megint be is szólogat, mint tavaly mikor a McLaren bemutató volt, akkor is beszóltak hogy "Ti is unjátok? Nézzünk inkább valami jobbat" vagy ilyesmi, és akkor osztották meg első fotókat a targonca villájukról....
Lotus F1 Team added 4 new photos.
2 mins ·
As a doyen of distinct F1 noses of late, we can’t decide what the latest Williams F1 Team reminds us of most…
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ja és tavaly el is verte a Williams a Lotust :D Esélyes hogy idén is. -
-
-
-
j0rmungandr #152884 Atyaég ez hogy néz ki... -
A holnapi Force Indiás dologról:
"Szerdán ők leplezik le elsőként a 2015-ös autójukat, de valójában csak a festését, és még a február 1-én kezdődő teszten is a tavalyival fognak részt venni."
"Green akkor hozzátette, hogy a jerezi nyitótesztre még a Pirelli sem a 2015-ös versenygumikat viszi el."
-
IXEMGabeo #152882 RIP az utolso volt az F1 uttoroi kozott:( -
Stockbauer33 #152881 Elhunyt Robert Manzon a Forma-1 1950-es szezonjának utolsó élő versenyzője.
1950-ben Monacóban mutatkozott be a száguldó cirkuszban.
6 szezonja alatt kétszer állt a dobogóra. 1954-ben egy Ferrarival a 3. helyen ért célba a Francia nagydíjon.
Robert Manzon 97 éves volt.
Nyugodjék békében!
-
Most szerdán Force India, elméletileg http://www.forceindiaf1.com/ itt lesz stream -
F1 [email protected],Jerez -
Ráadásul évekig a BMW motorok voltak a legjobbak és nem értek el semmit vele. -
Hat konstruktőri és öt egyéni VB Honda motorral, azért az nem pajszer.
-
Én igen, szvsz az elmúlt évek legjobb motorjait a Mercedes csinálta.
Renault: 2009-ben
"..Christian Horner úgy érzi a Renault-val való hosszabbítás is elsősorban attól függ, hogy sikerül-e megegyezni a többi gyártóval abban, hogy a különbségeket kiegyenlítse a francia cég.
„A Renault egy remek partner. A probléma az, ami mindig is volt. A jelenlegi szabályok értelmében a motorok be vannak fagyasztva. A fagyasztással az a gond, hogy az előnyöket és a hátrányokat is konzerválod vele.” - kezdte a csapatfőnök.
„Furcsán hangozhat, hogy a motorunk hátrányairól beszélek, mikor 6 rajtelsőséget értünk el, és három győzelmet.”
Ez is mutatja, hogy a srácok nagyon jó karosszériát építettek. Fenomenális munkát végeznek egy olyan motorral, ami 20-30 lóerővel gyengébb mint a mezőny többsége.” - tette hozzá Horner.
„Miközben a karosszéria nyújtotta előnyöket élvezzük a motor egyre inkább kulcskérdés lesz. Különösen úgy, hogy az előnyöket és a hátrányokat is három-négy évre befagyasztod.”
„Nagyon örülünk annak a támogatásnak, amit a Renault-tól kapunk. Ha az egyenlőség kérdését sikerül megoldani, akkor nincs semmi ok a változtatásra.”
„Nem tudom, hogy a Mercedes egyáltalán elérhető lenne-e nekünk. A fontos dolog azonban az, hogy a gyártók üljenek össze és egyezzenek meg.” - zárta le a brit szakember.
...
Az FIA megengedte a teljesítményhiánnyal küszködő Renault-nak, hogy a tavalyi idény vége óta a fejlesztési tilalom ellenére is ráncfelvarrást végezzen a motorján, behozva a többiekhez képesti lemaradását, de a versenyigazgató Charlie Whiting hangsúlyozta, hogy ez egyszeri engedmény volt. "Mindegyik csapatnak megadtuk a lehetőséget, hogy benyújtsa azoknak a változtatásoknak listáját, amiket szeretne elvégezni a motorján az egyenlőség érdekében, mert úgy tünt, a motorok teljesítménye között van egy be nem tervezett eltérés" - utalt Whiting a motorbefagyasztás eredeti céljára, hozzátéve, hogy a Renault által elvégzett módosításokhoz az összes csapat hozzájárult. - "A Honda távozása után - mert úgy tünt, nekik a leggyengébb a motorjuk -, a gyártók megállapodtak egymással, hogy nem próbálják meg változtatásokkal kiegyenlíteni a motorjaik közötti különbségeket, de azt megengedik, hogy a Renault tegyen valamit. Én apró frissítésnek nevezném ezt. Egyszeri beavatkozás volt; nem lesz belőle rendszer. A csapatok már benyújtották a listájukat, mi rábólintottunk, de 2012 végéig nem lesz több módosítás." A Renault-nál azt mondták, azért kerültek hátrányba a vetélytársaikhoz képest, mert velük ellentétben szó szerint betartották a fejlesztési tilalmat. A Renault V8-asa becslések szerint legalább 30 lóerővel gyengébb volt a Mercedes-énél.
...
A Ferrari-nál meg azt gondolom amit írtam....megspékelve az olyan húzásokkal amit a leváltott motorfejlesztő arc nyilatkozott, hogy az aero hatás kedvéért kellett keskenyebbre-előnytelenebbre szabni a Ferrari motort.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.01.17. 13:48:47 -
Honda motorilag pajszer volt mindig is! Brawn meg a duppla diffuzor miatt nyert nem a merci miatt, évad felénél utol is érték őket ennyi nem több. -
Ezt én nem hiszem. A Porsche pl. 1982ben csinált egy marha jó motort ami elvegetált a Hondák között is durván 1987ig, majd visszatért a Footwork színeiben, és volt, hogy elindulni se tudtak. Utána ki is szállt.
A Honda éveken át szenvedett saját csapatként. Aztán eladták, és hopp, a kiforrott Mercivel nyert a Brawn.
A Merci roppant megbízhatatlan volt éveken át (1995-2007ig), közben Hakkinen remeklésével nyertek két vébét, és kész. 2007ben volt az övék a legjobb motor, de csak 2008ban tudtak vele nyerni (a saját és a McLaren hülyesége miatt). 2007ig folyamatosan fontos pillanatokban lerohadt. Mercivel a Brawn és tavaly a Merci tudott eredményes lenni.
A turbókkal kétségtelenül előnybe kerültek, de csak azért, mert elsőre eltalálták a felépítést, míg mások máshonnan közelítették meg a dolgokat. A mostani lehetőség kb. mindenkinek jó lehetőség, nem féltem egyiket sem. -
Mintha az utánna való időszak nem ezt eredményezte volna, ugyan ugy nincs szélárnyék és az a fejlödés is gátolta az előzést.Másmiatt nem kellett volna mesterséges eszközzel elősegiteni azt (DRS,Kersz) -
Nem azért szüntették mert hogy csúnya lenne ( nem volt az ), hanem gátolta az előzést és nyilván olyan extra tapadásokat nyújott hogy "sínautóba" ment át az egész + olyan turbulenciákat okozott, így a szélárnyék nem sokat ért, ezért lettek csupaszítva és normalizálva a dolgok. Az volt az az időszak amikor a mérnökök túlságosan szabadjára voltak engedve és elvitték a susnyásba az egészet.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.01.17. 11:47:37 -
Én egy kicsit ugy látom, hogy a FIA hoz szabályokat és csak szalad a döntései után , mert nem nézik tervezik meg a hatásokat előre.
Az elözö években , mi volt , egy időben az aeró fontosabb volt a motoroknál ahova csak tudtak szárnyakat tettek , kitalálták, hogy ez csúnya beszüntették akkor kitalálták, hogy a felöklelés miatt emeljenek az orkúpon, akkor meg jöttek, hogy fejbe találja a pilótát az orrkúp, tegyük lejjebb, most megint visszavitték földközelbe, hogy majd megint lehet felöklelés miatta.
Aztán a gumi méret , régen is volt nagy gumi aztán elkezték, hogy igy tul nagy a tapadás tegyünk bele 3 mély csikot , most megint eltünt és vissza akarnak térni a nagy gumira a nagyobb tapadás miatt.
Megértem, hogy minden mindennel összefügg,de akkor is gondolják végig, hogy mit akarnak nagyobb tapadású autót vagy, hogy lépésben haladjanak csak. -
G_ArchAngel #152870 
Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2015.01.17. 11:30:23 -
Sztem ebben az egészben van egy rózsaszín köd. sztem.
A Mercedes mindig is qva jó motorokat gyártott ide, a McLaren-nek sok mindennel lehetett gondja és gyengesége, de a motorja az mindig frankón erős volt.
A Renault meg nem, kaptak korábban is lehetőséget hogy fejlesszenek a motorjukon..a 'biztonsági' fejlesztések nevében, de az Rb motorjának annyi volt az előnye hogy keveset evett, és ezért még be is tudták fújatni a diffúzorjukat :)
De a Red Bull nem egyszer hangoztatta hogy nekik milyen nagy a hátrányuk motor terén.
A Ferrari-t nem szívesen húzom, de ahogy csökkentik a motorok méretét, specifikációját, úgy csinálnak egyre gyengébb motorkonstrukciókat.
Tehát sztem ami történt az annyi hogy a Mercedes jobb motorokat gyárt. ...és ez az időszak az F1 életében egy olyan időszak amikor a motor nagyon fontos.
Én úgy gondolom, hogy ha 3 évig korlát nélkül fejleszthetne mindhárom gyártó, a Mercedes, a Renault, a Ferrari...akkor is a Mercedes csinálna jobb motort.
A Honda-t nem tudni.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.01.17. 11:28:27 -
Nem lett volna egyszerűbb ezt már tavaly meglépni? Három évig lehetett volna egész évben fejlesztenie annak a kemény három gyártónak, most négy, és aztán csapok elzárva, és utána csak évkezdetkor 1x. Ez így lett volna korrekt, és akkor tavaly sem egy pöcsöm vébét kapunk. -
Honda wins Formula 1 engine battle with FIA -
Stockbauer33 #152866 Jean-Eric Vergne
-
Stockbauer33 #152865 http://formula.hu/f1/2015/01/15/98-szor-buntettek-a-szezon-soran -
Vagy vihetett volna itthonról egy (vagy több) Videoton Color Start a Fatahnak.
Bár azt lehet, hogy a hajóskapitány pont akkor intézte ...
-
Mondjuk ezzel hozhattál volna akár két színes tv-t is :D -
Ezzel jártam ott. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
-
Vett egy színes tv-t
-
Mit csináltál te ott? :) -
Pont 1988-ban vettem az első szines TV-t Bejrutban.