FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem hiszem, hogy brand öngyilkosságot akarnának elkövetni. Hatalmas kötbért kéne fizetni a motorok miatt ráadásul. Így is már nekem kellemetlen, hogy egy csapat profi, felnőtt ember így viselkedik, de ha ezt folytatják azzal csak nevetség tárgyává válnak.
Amit viszont imádni fogok: Masi-t kibaszatják, nagy mellénnyel beleállnak a következő szezonba, de a sok hiszti miatti szigorításoknak köszönhetően a mostaninál jóval kisebb hátszéllel fognak versenyezni és örülhetnek, ha a mclaren-t elverik.
\"If in doubt, flat out!\"
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.12.16. 15:57:08
Isten nem bottal, hanem VMware.
Tudom, és az sem tetszett.
Ugyanakkor megjegyezném, hogy "ugyanúgy", de nem ugyanígy.
Így ez nagyon szánalmas, hogy nem jelentek meg, azt hittem egy pillanatig, hogy visszavonták a fellebbezést, hogy elkezdték reálisan látni a dolgot. De így csak az látszik, hogy megy a durci és nem tudnak veszíteni.
Mindenesetre a rendezvény ezzel nem lesz szegényebb így...
!Forza Ferrari!
Minden okuk megvan a sértettségre, és azok alapján amit az FIA lenyilatkozott, remélhetőleg nem is erőltetik.
Egyébként maga a Mercedes is távolmarad, az autóikat sem jelentetik meg.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Hát amúgy ennek a tömegnek a fele nem csak a versenyirányításon röhög, hanem azon is, hogy felnőtt ember létükre úgy hisztiznek, mint egy csapat óvodás. Szerintem ez szánalmas produkció volt, holott megértem a felháborodásukat bizonyos szintig.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.16. 12:21:41
Valószínűleg a végeredményt megváltoztatni úgysem tudnák, legfeljebb megpróbálhatnák a szart is kiperelni a FOM-ból és a FIA-ból.
Bízzunk benne, hogy a szabályzatot, a versenyirányítási procedúrákat télnyleg alaposan felülvizsgálják az uborkaszezon alatt és kitalálnak valamit, hogy ilyen botrány ne fordulhasson elő még egyszer.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.16. 07:16:40
"a PAddockba is a versenyzöknek elö van irva, hogy csapatruházatba kell megjeleniuk és minden ami ezzel jár"
Erre forrást pls, illetve hogy mikortól kell "csapatruhában" lenniük a padokban, bármit is jelentsen ez (versenyoverall? céges póló? sapka? - lásd felütő mondatot)
Ez legfeljebb valami szponzori elvárás/szerződés lehet, neked miért fáj, hogy míg bohócruhában van, addig nem a szponzorait gazdagítja (illetve pár percig kicsit kevésbé gazdagítja)
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.12.16. 01:04:50
Meg a PAddockba is a versenyzöknek elö van irva, hogy csapatruházatba kell megjeleniuk és minden ami ezzel jár, de ugye ez sem vonatkozik hamira.
Szóval ez nem egyéniség hanem a szabályokra szarás és trehányság, lehet attól valaki egyéniség, hogy megfelel a követelméányeknek.
igazából a lovaggá ütés ceremóniáján nem öltözhet fel úgy ahogy akar, szóval azért nézett ki így 😄
!Forza Ferrari!
Ez nem egyéniség az a baj, hanem feltünési viszketegség...
Érezni az egészen hogy mű mint a petpalack...
Hogy nekem, vagy neked tetszik-e az meg ugye olyan mint a segglyuk ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.15. 20:07:40
Az évzáró FIA unnepségre is fel tudott oltözni böhöcnak, mindeki más rendes ruhában ahogy a Dresscode leirja csak öt nem érdekelte a szabály.
Amugy miért ne érdekelje a prolikat ha pont ez vele a célja, hogy az átlagember is ugyan ugy vegyen fel bármit amit akar a hétköznapokban , mert megteheti, nem kell az elvárásoknak megfelelni.
Kicsit mondjuk nehéz most az ilyenre rákeresni, mert 100-ból 99 találat a múlt hétvégi futammal kapcsolatos, a maradék 1 meg wikipedia SC article.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Ahamm , amikor nincs met gála minek öltözik udvari bolondnak? 😄 Értem én hogy azt hiszi ez menő amikor a paddockban öregasszonynak öltözik<#bohoc>#bohoc>
#178712:
Azt hiszem erre a ceremóniára szigorú öltözködési szabályok vonatkoznak, szóval nem lehet akármiben megjelenni.
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
1. Talán, az elmúlt 30 évben sem volt erre példa! Pláne, az elmúlt tízben! Nem emlékszek ilyenre.
repvez: Jaja! Nem, csinált bohócot magából. <#taps>#taps>
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
1. szinte biztos vagyok benne, hogy volt már olyan az elmúlt években, hogy nem engedték el a lekörözötteket, példát most hirtelen nem tudok
2. ha #178668 a teljes rádió volt (már nem elérhető sajna), akkor emlékeim szerint Ham egyszer sem kérte, hogy jöhessen, csak megkérdezte az SC elején egyszer, hogy tényleg nincs meg a pit window, amire ráerősített Bono, hogy valóban nincs meg. A hétvégi közvetítésből úgy emlékszek, hogy VSC alatt kérdezett csak, hogy tényleg jól döntöttek e, de SC alatt nem.
"Ha az összes lekörözött autót elengedték volna és még futott volna még egy kört a mezőny SC mögött (ahogyan a szabálykönyvben eredetileg szerepel), akkor a baleset után 6 körrel később tudták volna elindítani a versenyt, de már csak 5 kör volt hátra. Ezért nem működött volna ez, ezért találta ki Masi önhatalmúan, hogy akkor csak azokat a lekörözötteket engedjék el, akik Vernek útban van. A többi versenyzőt is leszarva, aki mondjuk a 4., 5. helyért küzdöttek."
De pon ezaz, hogy alapesetben, már korábban el kellett volna engedni a lekörözötteket, csak eltökölték azzal, hogy előszőr nem akarták elengedni őket, pedig erre még nem is volt példa szerintem. ezért volt utána a kapkodás, hogy akkor legalább egy kört tudjanak még versenyezni, mivel ha nem, akkor jogosan támadhatóak lettek volna, hogy "FIA tolja a mercit" Tehát eleve a FIA barmolta el az időt, azzal hogy nem akarták elengedni a lekörözötteket először. Minden futamon ott az SC helyzet kockázata. szerintem többször szerzett ebből Ham előnyt, mint hátrányt. Talán ebben az évadban is volt, hogy neki jött jól az SC. Na most nem neki jött ki a lépés. Ha merci kihívja rögtön kerék cserére, ahogy Ham is akarta volna, akkor ott állhatott volna a második helyen lágy gumikkal és simán megelőzte volna Ver-t, mert annyival jobb volt a merci most is.
Egy qyőzelemnek elkönyvelt (és pontokat hozó) 3 körös SC követés (SPA) .
Egy + győzelem és VB cím a biztonsági autónak köszönhető lemaradás eltüntetés, füszerezve a lekörözöttek eltüntetésével - akik a gumicsere miatt kerültek Ham és ő közé - a gagyi szabályok ilyenkor miért adnak még extra előnyt ? A SC fázis alatt került mögéjük.
https://twitter.com/HondaRacingF1/status/1470392014608949248

Utoljára szerkesztette: PLaci, 2021.12.15. 13:00:42
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Ne is 😄
Pont az ilyen szemellenzős stílusod miatt nem is veszem a fáradságot, hogy elmagyarázzam.
Fogalmam sincs, h miről beszélsz. Mikor lettek volna rég elengedve, szabályosság esetén? A 30. körben? Vagy mikor? A takarítók az átlagnál gyorsabban takarítottak. 3 kör alatt eltakarítottak, miközben 3,5 az átlag. 1 kör kellett ahhoz, hogy Ver előtt azt az 5 autót eltüntessék. Így maradt még egy kör, ahol elengedték a mezőnyt „versenyezni.” Szabályosság esetén még a maradék 3 autót is el kellett volna engedni, akik Max mögött voltak, az kb +1 kör és még míg felzárkóznak a lekörözöttek (szabályosság esetén) az megint csak +1 kör. Magyarán 4+2=6 kör. 6 körrel a baleset után tudták volna elindítani a versenyt. Szabályosság esetén. Miközben már csak 5 volt hátra. Ennyit a szabályosságról. De a helyzet az, h ahogyan már előzőleg többször is írtam, a szabálykönyvben az is benne van, h az FIA elnöke a szabályt bármikor kedve szerint megváltoztathatja a SC használata során. És itt csúsznak el a dolgok. Még perelni sem perelhetnek, ill. perelhetnek, de nem sok esély van, h megnyerjék, mert úgy van ez kitalálva, hogy esély ne legyen. És nem azért, mert Hamnek nem lenne igaza. Hanem azért, mert úgy alkották meg a szabálykönyvet, amit verseny alatt megváltoztathatja, aktuális kedve szerint Masi. Szabályosan.
Már rég szerettem volna reagálni neked, de csak most szántam rá magam. Köszönöm, hogy velem vagy és örülök, h nem vagyok/vagyunk egyedül.
Utoljára szerkesztette: F1rajongo, 2021.12.15. 09:51:40
Még szerencse, hogy nem emberségért adják a vb-t. Az, hogy kinek a kárára volt több negatív/szerencsétlen/hátrányos kimenetelű helyzet pedig nem szubjektív, akármennyire is próbálod eladni ezt nekünk.
A safetycar sztorit pedig hagyjuk már könyörgöm, ezer helyen le van írva, hogy szabályosság esetében már korábban el lettek volna engedve, mit kell még mindig ezen rugózni?
Azt hiszem mindenkinek sérülne az igazság érzete, és ugyanaz jutna eszébe mint Ham-nek. A verseny manipulálva volt, nem sportszerű ami történt.
Ha fordítva történik a holland szurkolók Masiékra gyújtják a paddock-ot.
„Az egész évadot nézve Max az igazságos VB.” Ennek megítélése szubjektív és nagyban befolyásolja az a tény, hogy ki kivel szimpatizál jobban. Emberileg semmiképpen sem igazságosabb VB Max. Ezt biztosra állíthatom, az én saját szubjektív véleményem szerint. Szakmailag meg erősen vitatható, hogy ki érdemelte volna meg jobban a VB címet, ha az egész évet nézzük. Deeee!!!! A mindent eldöntő utolsó versenyen, egyértelműen szakmai, meg emberi, meg minden szempontból nézve, egyértelműen Hamilton érdemelte volna meg a VB címet. Azon a versenyen, ami az év legfontosabb versenye. Persze mindegyik fontos, de még is az utolsó verseny az, ahol minden „végérvényesen” eldől.
Ha az összes lekörözött autót elengedték volna és még futott volna még egy kört a mezőny SC mögött (ahogyan a szabálykönyvben eredetileg szerepel), akkor a baleset után 6 körrel később tudták volna elindítani a versenyt, de már csak 5 kör volt hátra. Ezért nem működött volna ez, ezért találta ki Masi önhatalmúan, hogy akkor csak azokat a lekörözötteket engedjék el, akik Vernek útban van. A többi versenyzőt is leszarva, aki mondjuk a 4., 5. helyért küzdöttek. Ez így ilyen formában nem csak Hamiltonnal szemben volt igazságtalan, hanem a mezőny összes tagjával, kivéve Maxet.
Hungaroring: rossz gumit adtak Hamnak a rajt elött, még az összes többi csapat a megfelelőt .
Volt valami rossz helyről végzett rajtgyakorlat is, amit a csapatnak tudnia kellett volna és szólni a pilótának.
A Bakui elfékezés kérdéses - ki volt a fő hibás, vagyis feltételes .
A záró versenyt nem részletezem, van vagy 100 hozzászólás róla itt ,,,