182095
  • AnuluWork #152874
    Ezt én nem hiszem. A Porsche pl. 1982ben csinált egy marha jó motort ami elvegetált a Hondák között is durván 1987ig, majd visszatért a Footwork színeiben, és volt, hogy elindulni se tudtak. Utána ki is szállt.

A Honda éveken át szenvedett saját csapatként. Aztán eladták, és hopp, a kiforrott Mercivel nyert a Brawn.

A Merci roppant megbízhatatlan volt éveken át (1995-2007ig), közben Hakkinen remeklésével nyertek két vébét, és kész. 2007ben volt az övék a legjobb motor, de csak 2008ban tudtak vele nyerni (a saját és a McLaren hülyesége miatt). 2007ig folyamatosan fontos pillanatokban lerohadt. Mercivel a Brawn és tavaly a Merci tudott eredményes lenni.

A turbókkal kétségtelenül előnybe kerültek, de csak azért, mert elsőre eltalálták a felépítést, míg mások máshonnan közelítették meg a dolgokat. A mostani lehetőség kb. mindenkinek jó lehetőség, nem féltem egyiket sem.
  • repvez
    Mintha az utánna való időszak nem ezt eredményezte volna, ugyan ugy nincs szélárnyék és az a fejlödés is gátolta az előzést.Másmiatt nem kellett volna mesterséges eszközzel elősegiteni azt (DRS,Kersz)
  • Totti5
    Nem azért szüntették mert hogy csúnya lenne ( nem volt az ), hanem gátolta az előzést és nyilván olyan extra tapadásokat nyújott hogy "sínautóba" ment át az egész + olyan turbulenciákat okozott, így a szélárnyék nem sokat ért, ezért lettek csupaszítva és normalizálva a dolgok. Az volt az az időszak amikor a mérnökök túlságosan szabadjára voltak engedve és elvitték a susnyásba az egészet.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.01.17. 11:47:37
  • repvez
    Én egy kicsit ugy látom, hogy a FIA hoz szabályokat és csak szalad a döntései után , mert nem nézik tervezik meg a hatásokat előre.

Az elözö években , mi volt , egy időben az aeró fontosabb volt a motoroknál ahova csak tudtak szárnyakat tettek , kitalálták, hogy ez csúnya beszüntették akkor kitalálták, hogy a felöklelés miatt emeljenek az orkúpon, akkor meg jöttek, hogy fejbe találja a pilótát az orrkúp, tegyük lejjebb, most megint visszavitték földközelbe, hogy majd megint lehet felöklelés miatta.

Aztán a gumi méret , régen is volt nagy gumi aztán elkezték, hogy igy tul nagy a tapadás tegyünk bele 3 mély csikot , most megint eltünt és vissza akarnak térni a nagy gumira a nagyobb tapadás miatt.

Megértem, hogy minden mindennel összefügg,de akkor is gondolják végig, hogy mit akarnak nagyobb tapadású autót vagy, hogy lépésben haladjanak csak.
  • G_ArchAngel #152870

Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2015.01.17. 11:30:23
  • b-type
    Sztem ebben az egészben van egy rózsaszín köd. sztem.
    A Mercedes mindig is qva jó motorokat gyártott ide, a McLaren-nek sok mindennel lehetett gondja és gyengesége, de a motorja az mindig frankón erős volt.
    A Renault meg nem, kaptak korábban is lehetőséget hogy fejlesszenek a motorjukon..a 'biztonsági' fejlesztések nevében, de az Rb motorjának annyi volt az előnye hogy keveset evett, és ezért még be is tudták fújatni a diffúzorjukat :)
    De a Red Bull nem egyszer hangoztatta hogy nekik milyen nagy a hátrányuk motor terén.
    A Ferrari-t nem szívesen húzom, de ahogy csökkentik a motorok méretét, specifikációját, úgy csinálnak egyre gyengébb motorkonstrukciókat.
    Tehát sztem ami történt az annyi hogy a Mercedes jobb motorokat gyárt. ...és ez az időszak az F1 életében egy olyan időszak amikor a motor nagyon fontos.
    Én úgy gondolom, hogy ha 3 évig korlát nélkül fejleszthetne mindhárom gyártó, a Mercedes, a Renault, a Ferrari...akkor is a Mercedes csinálna jobb motort.
    A Honda-t nem tudni.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.01.17. 11:28:27
  • AnuluWork #152868
    Nem lett volna egyszerűbb ezt már tavaly meglépni? Három évig lehetett volna egész évben fejlesztenie annak a kemény három gyártónak, most négy, és aztán csapok elzárva, és utána csak évkezdetkor 1x. Ez így lett volna korrekt, és akkor tavaly sem egy pöcsöm vébét kapunk.
  • Master91
    Honda wins Formula 1 engine battle with FIA
  • Stockbauer33 #152866
    Jean-Eric Vergne

• Stockbauer33 #152865
    http://formula.hu/f1/2015/01/15/98-szor-buntettek-a-szezon-soran
  • AnuluWork #152864
    Vagy vihetett volna itthonról egy (vagy több) Videoton Color Start a Fatahnak. Bár azt lehet, hogy a hajóskapitány pont akkor intézte ...
  • bardocz
    Mondjuk ezzel hozhattál volna akár két színes tv-t is :D
  • mcmoha
    Ezzel jártam ott. :)

• Szabi #152861
  • LaszloLedzenyi
    Vett egy színes tv-t
  • AnuluWork #152859
    Mit csináltál te ott? :)
  • mcmoha
    Pont 1988-ban vettem az első szines TV-t Bejrutban.
  • repvez
    Mert ekkor még csak fekete-fehér TV volt :P
  • desigo
    Nagyon hangulatos kép
  • mcmoha
    Nem emlékeztem, hogy ilyen fasza piros gumimelegítőjük volt.
  • bakkerman
    a régen a régi dolgok is sokkal jobbak voltak mint most a régiek
  • AnuluWork #152853
  • Botond #152852
    Régen még a nosztalgia is jobb volt!
  • Jeffjohnson
    /off
    Meg az igazi férfi, legyen akármilyen messze is a drága hazájától be tud szerezni egy magyar billentyűzetet..... (ha mobil, akkor azt).
    /on
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.14. 12:02:26
  • G_ArchAngel #152850
    Regen minden jobb volt!
    Igazi ferfi lovon szagult kardot lengetve vagy ijat feszitve, nyeregalatt puhitott hust eszik es nosteny oroszlan tejet issza!
  • mcmoha
    Humorérzéked van-e?
  • Botond #152848
    Prost és Senna mclaren hondái, azok voltak az idők!
  • UoNokedli
  • mcmoha
  • RatBaG #152845
  • Stockbauer33 #152844
  • Masakari
    Valaki tud működő Formula E streamet? a hivatalos oldal nekem már most le van halva.....
  • AnuluWork #152842
    Nem ez volt a Ramos nője? A tévés? :)
  • Stockbauer33 #152841
  • Stockbauer33 #152840
  • FrezeR
    Jól elkapott pillanat :) hmm szép.
  • desigo
    Nem látok semmilyen F1-es pilótát
  • bakkerman
    az első nagydíjon a felvezető műsorban biztos szentelnek ennek a kutya párharcnak legalább 5 percet,ebben biztos vagyok :D megszólalnak az érintettek is...
  • HTS s3rg1nh00
    Rosbergnek új kutyája van...vajon barátok lesznek Roscoe-val? :D
  • Master91