182273
  • Totti5
    Installációs köröket mennek. Semmi baja a hangjának.
  • Botond #153050
    Inkább beteges hangja van, de reméljük csak a felvétel minősége miatt.
  • Totti5

Gábor Wéber
    10 mins ·

Egyelőre a Mercedes ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, de a Red Bull és a Sauber sem lehet elégedetlen. Jelen pillanatban 4 mp-cel gyorsabbak, mint tavaly az első nap végén.

A Williams csak nemrég ment először a pályára, a McLaren-Honda pedig egykörös installációk mellett egyetlen mért kört teljesített. A Lotus új
    autója viszont még meg sem érkezett Jerezbe a csapat tweetje szerint:

@Lotus_F1Team: "E23 is in the air on its way to Jerez after firing up in Enstone yesterday, arrival expected later today."
  • Fernandooo #153048
    Szerintem a McLaren-Hondának egész korrekt hangja van ahhoz képest, hogy Alonso még oda sem lépett neki.

Kigurulás a pályára:

Pályán:

Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.02.01. 11:58:12
  • oneal1
    kamerás közvetítés nincs? tényleg nincs erre igény?

azért 2015 ben ez elég hihetetlen nem? :D
  • basildon101
    Jerez teszt,első nap
    szöveges tudósítás
    Utoljára szerkesztette: basildon101, 2015.02.01. 11:18:48
  • Master91
    de sokkal jobbak az idei orrok mint a tavalyiak
  • nearo
    williamsnek tavaly szép volt a "pöcse", de idén nagyon ronda :(
  • repvez
    Hát a redbull orra az szinte ugyan az mint tavaly a ferrari jé csak kis pöccsel az elején.
    Egyébként, hogy mondták, hogy eltünnek a f@szok aztán a 8 csapatból 3-4-en is van
  • otrosinka
  • otrosinka
    Ez engem is érdekelne! Szívesen követném az eseményeket ma.

FW37 pic - Jerez
  • repvez
    lesz valahol élő közvetités a tesztről? tudna valaki linket?
  • mcmoha
    Red Bull festése direkt ilyen álcázó matya, hogy a többiek le ne lessék az új megoldásokat.
  • AnuluWork #153038
    Ge.. csúnya ez a RB! :D

Egyébként meg ahogy nézem a Williams megint hozza a páros év van ami a csövön kifér, páratlan év, vegetálunk, majd jövőre ismét megnyomjuk szokásos hozzáállást. Ez az autó ugyanis majdnem mint a tavalyi.
  • Totti5
    Tartalmas a reggel!

Mercedes

Red Bull ( teszt festés )

Williams

• b-type
    Egyébként Bernie semmit nem fog átverekedni, max több pénzt a zsebébe. ...mindig azt nyilatkozza amit kell. De cseppet sem kell komolyan venni, csak a hatalmát.
    Mint amikor azt akarta elérni hogy a nagycsapatok segítsék a kiscsapatokat mert igazságtalan.., aztán ő vette el a top10-n kívül végzők pénzét, és ő 'kente' meg a nagycsapatokat a concorde-k aláírásáért, ..vagy mikor a FOTA balhé volt odaadta a nagy részesedést a Ferrari-nak és a Red Bull-nak a megegyezésért, és hogy kilépjenek az egységből.
  • b-type
    Az spec. az aero kiismerésével jött, a DRS az előzést tekintve(!) semmi más mint a régen megismert szélárnyék, művi, meg szabályzott, de az.
    Az hogy az időmérőn felhasználják a már feszerelt lehetőséget az kicsit árnyalja...de én spec nem bánom.

Viszont az hogy a hátsó alacsonyabb szárnyállásba kapcsol míg az első nem, ez nagyon az a helyzet mint amikor a hőskorban taktikáztak a célegyenesre, és a motorosok taktikáznak a mai napig. ...ha messze van a célvonal a célegyenesben akkor van hogy átadják a vezetést, és csak a célraforduló kigyorsára gyúrnak és aztán bebújni a másik szélárnyékába, majd sebességkülönbséggel kibújni a célvonal előtt és tádám.
    Aztán ebből voltak a balesetek, mikor az elől haladó elkezdett 'cikázni', hogy kiejtse a szélárnyékából a lesipuskás követőt....vagy amikor már látta hogy baj van akkor megpróbált az útjába állni.
    DE mindezek abból fejlődtek ki, hogy az első mindent jól csinált, a második mégis megverte mert bebújt az első szélárnyékába. Egy nagy igazságtalanság érzéséből próbálta elvenni a szélárnyékot az első, és próbálta akadályozni a támadót ha az tempóelőnyt szerzett az ő szélárnyékából.
    Ezért találták ki a piszkos légörvényt...hogy az elől haladó autóról lelépő levegő ne segítse, hanem ha lehet akadályozza/megbontsa a támadó aero működését.
    Ez veszélyes.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.02.01. 06:43:41
  • repvez
    Az is ,meg a szabályzott előzések (DRS,KERS) és az hogy minden kis szabálytalanság miatt büntipont és áthajtásos büntetés jött..
    Milyen hülyeség már, hogy aki elöl halad nem kapcsolhatott DRS-t és csak egyszer védekezhetett? tiszta nonszensz és szembe megy az egyenlő küzdelem elvével vagy ha gyosabb vagy beválalosabb akkor előzze meg,de ne segédeszközök bevonásával.
  • Botond #153033
    Betonozott bukótér, csak ennyi történt, ami megölte ezt a sportot.
  • Totti5
    Így van, milyen jó volt amikor tankolásnál előztek:)
  • repvez
    Pont ez az akkor még verseny volt a pályán gép a gép ellen pilota apilota ellen, nem box taktika ami már szinte a szabadedzésen eldönti, hogy ki nyer.

Én is azon a vélemyénen vagyok, hogy a királykategóriában , ne legyenek sporolós meg egyéb szabályok , mindenki nyomja ameddig birja és meri , atán ha kileheli a lelkét a technika akkor igy járt lehet az épp a legjobb vagy a legrosszabb csapaté.ÉS mindig egyenlő esélyekkel induljanak nem itt korlátozom a motorok számát meg sporolok a gumival.
  • bakkerman
    amiket elmondott azok évtizedekkel ezelőtt a forma 1 alapjai voltak.
  • repvez
    Remélem az őreg halála elöt ezt még átverekedi, mert eddig ez az egyik legjobb ötletének tünik.
    Börni elképzelése
  • repvez
    De erről beszéltem pár napja , hogy annyira nagy a titkolózás és szinte ugyan olyan az egész orrkupja a torronak mint a ferrarinak.
    képek
  • HTS s3rg1nh00
    érdekes,hogy a Mclarennél eddig senkinek nem jutott eszébe a cseppforma,mint az aerodinamikailag legjobb formaterv (RB és Merci pl.ilyen)
  • Master91
    tudom az enyém más szög + rajzólt, de nem látok különbséget

mindegy is, megint nem tetszik a toro rosso (ez a túl sok szín a baj, vagy nem is tudom. sose tetszett a toro)

viszont az orra formája tetszik, mármint az, hogy olyan egyenletesen lejt neki, nem pedig olyan hirtelen törik meg mint mondjuk a saubernek
    Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.01.31. 17:26:58
  • Totti5
    Ez nem.

Hanem,

• Master91
    szerintem idei Torro, de épp most megy kb. a bemutató, nem sokára lesz kép:

• nearo
    FI szerintem kifejezetten szép lett... legalábbis az a kép nagyon tetszik, ami #152892 -ben van
  • bakkerman
    legstílusosabb dizájn eddig a Mercié
  • Totti5
  • Szabi #153020
    hány ember kell néhány matrica felragasztásához ?

az olaszoknak úgy 30.. :D
  • HTS s3rg1nh00
    variációk Sauberre

• Totti5
    Szabályok adottak! Egy autó pedig akkor lesz jó ha minden részlete is jó, amit nagyon nehéz összehozni. Abban van a zsenialitás és vannak bőven eltérő dolgok, de azok nem feltétlen aero elemek, hanem búra alatt.
  • repvez

Sztem csak simán kitakarták a képről, mert lehet ott valami turpisság és nem szerették volna ha meglátják a többiek.

Bár mint korábban irtam, ahoz képest, hogy akkora nagy a titkolózás az istálók között mégis nagy %ban hasonló eredmények születnek az autó formáját és technikai megoldását illetően . ami számomra kicist fura.
  • oneal1
    néztétek a Ferrari hátsó diffúzorját?
    Vagy az csak takaróelem lehet? elég fura

• AnuluWork #153015
    Kihozhattak volna egy ilyet! :D

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.01.30. 12:55:31
  • Szabi #153014
    vagy inkább üdv újra Alfa :D

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.01.30. 12:20:35
  • Jeffjohnson
    Azt lehet tudni, hogy milyen átigazolások voltak a csapatoknál? Nem pilótákra gondolok, hanem mérnökökre. Erősödött-e valamelyik csapat komolyabb mérnökkel.
  • b-type
    viszlát Fityó, helló Alfa :))