182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Installációs köröket mennek. Semmi baja a hangjának. -
Inkább beteges hangja van, de reméljük csak a felvétel minősége miatt. -
Gábor Wéber
10 mins ·
Egyelőre a Mercedes ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, de a Red Bull és a Sauber sem lehet elégedetlen. Jelen pillanatban 4 mp-cel gyorsabbak, mint tavaly az első nap végén.
A Williams csak nemrég ment először a pályára, a McLaren-Honda pedig egykörös installációk mellett egyetlen mért kört teljesített. A Lotus új
autója viszont még meg sem érkezett Jerezbe a csapat tweetje szerint:
@Lotus_F1Team: "E23 is in the air on its way to Jerez after firing up in Enstone yesterday, arrival expected later today." -
Fernandooo #153048 Szerintem a McLaren-Hondának egész korrekt hangja van ahhoz képest, hogy Alonso még oda sem lépett neki.
Kigurulás a pályára:
Pályán:
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.02.01. 11:58:12 -
kamerás közvetítés nincs? tényleg nincs erre igény?
azért 2015 ben ez elég hihetetlen nem? :D -
Jerez teszt,első nap
szöveges tudósítás
Utoljára szerkesztette: basildon101, 2015.02.01. 11:18:48 -
de sokkal jobbak az idei orrok mint a tavalyiak -
williamsnek tavaly szép volt a "pöcse", de idén nagyon ronda :( -
Hát a redbull orra az szinte ugyan az mint tavaly a ferrari jé csak kis pöccsel az elején.
Egyébként, hogy mondták, hogy eltünnek a f@szok aztán a 8 csapatból 3-4-en is van -
-
Ez engem is érdekelne!
Szívesen követném az eseményeket ma.
FW37 pic - Jerez -
lesz valahol élő közvetités a tesztről? tudna valaki linket? -
Red Bull festése direkt ilyen álcázó matya, hogy a többiek le ne lessék az új megoldásokat.
-
Ge.. csúnya ez a RB! :D
Egyébként meg ahogy nézem a Williams megint hozza a páros év van ami a csövön kifér, páratlan év, vegetálunk, majd jövőre ismét megnyomjuk szokásos hozzáállást. Ez az autó ugyanis majdnem mint a tavalyi. -
Tartalmas a reggel!
Mercedes
Red Bull ( teszt festés )
Williams
-
Egyébként Bernie semmit nem fog átverekedni, max több pénzt a zsebébe. ...mindig azt nyilatkozza amit kell. De cseppet sem kell komolyan venni, csak a hatalmát.
Mint amikor azt akarta elérni hogy a nagycsapatok segítsék a kiscsapatokat mert igazságtalan.., aztán ő vette el a top10-n kívül végzők pénzét, és ő 'kente' meg a nagycsapatokat a concorde-k aláírásáért, ..vagy mikor a FOTA balhé volt odaadta a nagy részesedést a Ferrari-nak és a Red Bull-nak a megegyezésért, és hogy kilépjenek az egységből. -
Az spec. az aero kiismerésével jött, a DRS az előzést tekintve(!) semmi más mint a régen megismert szélárnyék, művi, meg szabályzott, de az.
Az hogy az időmérőn felhasználják a már feszerelt lehetőséget az kicsit árnyalja...de én spec nem bánom.
Viszont az hogy a hátsó alacsonyabb szárnyállásba kapcsol míg az első nem, ez nagyon az a helyzet mint amikor a hőskorban taktikáztak a célegyenesre, és a motorosok taktikáznak a mai napig. ...ha messze van a célvonal a célegyenesben akkor van hogy átadják a vezetést, és csak a célraforduló kigyorsára gyúrnak és aztán bebújni a másik szélárnyékába, majd sebességkülönbséggel kibújni a célvonal előtt és tádám.
Aztán ebből voltak a balesetek, mikor az elől haladó elkezdett 'cikázni', hogy kiejtse a szélárnyékából a lesipuskás követőt....vagy amikor már látta hogy baj van akkor megpróbált az útjába állni.
DE mindezek abból fejlődtek ki, hogy az első mindent jól csinált, a második mégis megverte mert bebújt az első szélárnyékába. Egy nagy igazságtalanság érzéséből próbálta elvenni a szélárnyékot az első, és próbálta akadályozni a támadót ha az tempóelőnyt szerzett az ő szélárnyékából.
Ezért találták ki a piszkos légörvényt...hogy az elől haladó autóról lelépő levegő ne segítse, hanem ha lehet akadályozza/megbontsa a támadó aero működését.
Ez veszélyes.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.02.01. 06:43:41 -
Az is ,meg a szabályzott előzések (DRS,KERS) és az hogy minden kis szabálytalanság miatt büntipont és áthajtásos büntetés jött..
Milyen hülyeség már, hogy aki elöl halad nem kapcsolhatott DRS-t és csak egyszer védekezhetett? tiszta nonszensz és szembe megy az egyenlő küzdelem elvével vagy ha gyosabb vagy beválalosabb akkor előzze meg,de ne segédeszközök bevonásával. -
Betonozott bukótér, csak ennyi történt, ami megölte ezt a sportot. -
Így van, milyen jó volt amikor tankolásnál előztek:) -
Pont ez az akkor még verseny volt a pályán gép a gép ellen pilota apilota ellen, nem box taktika ami már szinte a szabadedzésen eldönti, hogy ki nyer.
Én is azon a vélemyénen vagyok, hogy a királykategóriában , ne legyenek sporolós meg egyéb szabályok , mindenki nyomja ameddig birja és meri , atán ha kileheli a lelkét a technika akkor igy járt lehet az épp a legjobb vagy a legrosszabb csapaté.ÉS mindig egyenlő esélyekkel induljanak nem itt korlátozom a motorok számát meg sporolok a gumival. -
amiket elmondott azok évtizedekkel ezelőtt a forma 1 alapjai voltak. -
Remélem az őreg halála elöt ezt még átverekedi, mert eddig ez az egyik legjobb ötletének tünik.
Börni elképzelése -
De erről beszéltem pár napja , hogy annyira nagy a titkolózás és szinte ugyan olyan az egész orrkupja a torronak mint a ferrarinak.
képek -
érdekes,hogy a Mclarennél eddig senkinek nem jutott eszébe a cseppforma,mint az aerodinamikailag legjobb formaterv (RB és Merci pl.ilyen) -
tudom az enyém más szög + rajzólt, de nem látok különbséget
mindegy is, megint nem tetszik a toro rosso (ez a túl sok szín a baj, vagy nem is tudom. sose tetszett a toro)
viszont az orra formája tetszik, mármint az, hogy olyan egyenletesen lejt neki, nem pedig olyan hirtelen törik meg mint mondjuk a saubernek
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.01.31. 17:26:58 -
Ez nem.
Hanem,
-
szerintem idei Torro, de épp most megy kb. a bemutató, nem sokára lesz kép:
-
FI szerintem kifejezetten szép lett... legalábbis az a kép nagyon tetszik, ami #152892 -ben van -
legstílusosabb dizájn eddig a Mercié -
-
hány ember kell néhány matrica felragasztásához ?
az olaszoknak úgy 30.. :D -
variációk Sauberre
-
Szabályok adottak! Egy autó pedig akkor lesz jó ha minden részlete is jó, amit nagyon nehéz összehozni. Abban van a zsenialitás és vannak bőven eltérő dolgok, de azok nem feltétlen aero elemek, hanem búra alatt. -
Sztem csak simán kitakarták a képről, mert lehet ott valami turpisság és nem szerették volna ha meglátják a többiek.
Bár mint korábban irtam, ahoz képest, hogy akkora nagy a titkolózás az istálók között mégis nagy %ban hasonló eredmények születnek az autó formáját és technikai megoldását illetően . ami számomra kicist fura. -
néztétek a Ferrari hátsó diffúzorját?
Vagy az csak takaróelem lehet? elég fura
-
Kihozhattak volna egy ilyet! :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.01.30. 12:55:31 -
vagy inkább üdv újra Alfa :D
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.01.30. 12:20:35 -
Azt lehet tudni, hogy milyen átigazolások voltak a csapatoknál? Nem pilótákra gondolok, hanem mérnökökre. Erősödött-e valamelyik csapat komolyabb mérnökkel. -
viszlát Fityó, helló Alfa :))