182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.02.02. 10:59:58 -
Fernandooo #153090 Nem tagadom, hogy valamilyen mértékben tényleg blama volt Alonsónak 2007, hiszen nem tudott legyűrni egy újoncot és végül egál lett a meccs eredménye. Az idegbetegség oka az lehetett talán, hogy Alonso érezte, hogy a meki nevelésű Hamilton több figyelmet kap Denniséktől. És ez azért befolyásolhatta a végeredményt is, lássuk be. Persze Alonso is inkább tehette volna azt, hogy magába száll, megőrzi a hidegvérét és mindent megtesz a győzelem érdekében, de ő akkor inkább hisztizett kicsit. Ez hiba volt. Nem akarom Hamilton érdemeit kissebbíteni, mert ő a másik kedvenc pilótám, de 2007 necces volt ebből a szempontból mindkettőjük számára. -
Azt vonom le hogy Alonso alatt lett ilyen szar a Ferrari :D -
G_ArchAngel #153088 Ez Kiminek ugyanolyan ciki volt, mint Alonsonak 2007. A ketto kozott a kulonbseg, hogy Kimi nem lett idegbeteg... -
Fernandooo #153087 Gondolom, ezeket költői kérdéseknek szántad, de inkább válaszolok, nehogy kétségek maradjanak.
Nos, Kimi 1 VB-t nyert, Alonso semmit. (A Ferrarival. A Renaultnál kettőt.) Persze hozzá kell tenni, hogy akkor nem egy csapatban voltak, és nem ugyanabban a konstrukcióban ültek. Ez az állapot 2014-ben állt fent és akkor az lett a vége, hogy Alonso VB 6. lett 161 ponttal, Kimi meg VB 12. 55 ponttal.
Alonso 11x nyert a Ferrarival, Kimi meg 9x. Amúgy sem korrekt ez az összehasonlítás, mivel Alonso sokkal több időt töltött a csapatnál és egy sokkal rosszabb időszakban, amikor a Ferrari nem lefelé haladt (mint amikor Kimi ott volt), hanem már bőven a gödörben figyelt
Majd ha Kimi még marad két évet, akkor lehet ilyesféle egyenleget húzni. De ha az összes győzelmet nézzük, akkor Alonso 32 győzelmet aratott pályafutása során, Kimi meg 20-at. És? Lehet dobálózni a számokkal, statisztikákkal, de számomra egy összehasonlításban az a lényeg, amikor ugyanannál a csapatnál van két pilóta, a hátuk mögött van legalább egy közös évad, és ekkor már jöhetnek a számok.
Most az a lényeg, hogy amikor ugyanannál a csapatnál voltak, akkor Alonso kétséget kizáróan elverte. És kit érdekel, hogy a finn számára szokatlan volt az autó, meg egy év alatt nem volt képes hozzászokni, ez az ő hiányossága. Alonso csapat újoncként minden első évében, nem rá-köré épített autókkal, szarrá vert mindenkit. A Ferrari többször is átépítette Kimi autóját az ő kívánságai és észrevételei szerint, de ez is kevés volt. Még azt sem lehet tehát mondani, hogy mellőzte a csapat. Most akkor milyen következtetést kellene levonni mindebből?
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.02.02. 08:54:56 -
Nem kell győzelmek száma adja ki a Vb címet és nem is az mervadó mervadó a végén (kiv ha pontegyenlőség áll fenn), hanem a pontok összege. -
Nem akartam belepofázni, meg Alonso már elment a Ferraritól, de hány VB címet nyert Alonso a Ferrarival és hányat Kimi? Hányszor győzött Alonso öt év alatt a Ferrarival és hányszor Kimi három alatt? Hány kurva szar Ferrariban versenyzett Alonso és hányban Kimi?
Mindkettő neve mellett 19 0 0 0 állt tavaly, úgyhogy a végén azt nézni, hogy egy szarral ki hányadik lesz a futottak még kategóriában a ponttabellán az olyan, mintha Schumacher mercis teljesítményét hasonlítanánk össze Rosberg Mercis teljesítményével. -
Fernandooo #153084 Ugye ha nem tudom rendesen felvenni a cipőmet, akkor nem indulok futóversenyen... -
Van SG bővítmény benne ignore, kitűnő az ilyen "emberek" ellen kb egy éve nem látom mit írkál:)))) -
Szokj már hozzá, hogy a bal lábadon jobbos cipőt hordasz. Pedig az csak egy cipő, nem lehet nehéz hozzászokni.
-
Fernandooo #153081 Alonso a Minardinál rögtön elverte a csapattársát. A Renaultnál első évében megverte csapattársát, Trullit. Az első, Ferrarinál töltött évében lett VB második helyezett, megverve csapattársát, Massát, aki ekkor már az ötödik évét taposta itt. A te érvrendszered szerint minden esetben ki kellett volna kapnia az első évében, hát nem így történt.
2007-ben a McLarennél kemény harcban volt Hamiltonnal, de a közhiedelem ellenére a brit sem tudta elverni, mivel mindketten egyaránt 109-109 ponttal végeztek. És vegyük figyelembe az istálló elkötelezettségét Hamiltonnal szemben…
Arról nem beszélve, hogy ha valaki (ebben az adott esetben Kimi) nem képes egy egész év alatt hozzászokni egy autóhoz, az azért jelent valamit. -
Dodo55 #153080 "De legalább Alonso szénné alázta a "köpködés" közben a "megtisztellek titeket, hogy van kedvem versenyezni" túlértékeltet. "
Még szép egy olyan autóval, amit 4 éve szorosan az ő vezetési stílusához igazítva fejlesztettek... -
Jah, így már világos. Érdekes lenne Newtonban megkapni az értékeket. -
Több elhasznált motor, technika, stb. -
Fernandooo #153077 Így van, Alonso csak köpködni tudott, hát lol. :D A szemétláda, miért nem tervezett autót magának? Ja, tavaly Kimi sem igazán tudott maga alá autót tervezni, de ő legalább nem pofázott, mi? :DDDDD De legalább Alonso szénné alázta a "köpködés" közben a "megtisztellek titeket, hogy van kedvem versenyezni" túlértékeltet. -
Mondjuk pont a ferrari az ami cáfolja egy kicsit ezt az állitást mer tavaly nekik és a mercinek volt a legrővidebb és legalacsonyabb orkupjuk , és fura lenne ha idénre nem tudtak volna megismételni a rövid verziót.
Amugy nem tudom az ide vonatkozó szabályt , nem irja le hogy milyen hosszónak kell lennie az orrkupnak és hogy azzal kell kezdődnie az autónak?
Értem ezalatt, hogy tavaly a merci orra nem lógott tul az elsó szárnyon csak ugy mint a ferrarié akkor ott , hogy tudják értelmezni a legalacsonyabb pontot ?
A teszt autókra ,meg akkor elég nehéz lehet pár pilótának és a szerelőknek ha eltérő stilusa van a 2 versenyzőnek és át kell hozzá épiteni az autót. gondoljunk csak bele a rosberg hamilton kormányra menynire eltért akkor mi lehet a burkolat alatt vagy épp raikönen fékjeinél. -
Pedig az volt a hűdeváltozatos idény eleje, minden versenyen más nyert....majdnem én sem néztem (valami kolompot emlegettem akkoriban) de mivel megszállott vagyok, a barátságos fajtából, így néznem kellett :)) -
Dodo55 #153074 Elnézést, 2012-ben nem néztem minden futamot, főleg az elejéről maradtam le, azért jött le nekem így.
#153069: Igen, bevallom az elmúlt napokban Fernandooo magas viszkozitású hozzászólásai miatt már nehezen álltam meg, hogy kicsit ne tegyem helyre a dolgokat
-
egyszerűbb oka van,hogy nem használ mindenki rövid orrkúpot,Rob Smedley szerint -
Ilyenkor még kevés az alkatrész, folyamatosan gyártják ( számtalanszor volt hogy teszre elmentek és 1-2 nappal később jöttek meg az alkatrészek, mert nem voltak még kész ) és felesleges is legyártani sokat, mert ha nem működik akkor dobhatják ki, hisz még élesben sosem lettek kipróbálva. Ha komolyabban lezúzza majdnem biztos hogy vége tesztnek. F1 szabályi tiltják hogy legyen pót kocsi, így csak 1 db van, vagyis 2 db, de itt a teszten most a csapatok 1 kész autóval mennek. -
Arról van infó, hogy egy ilyen teszt alatt menyni pótalkatrész vagy kocsi van készenlétben?
Gondolok arra ha valaki nagyon lezuzza az autót akkor vége a tesztnek a csapat számára vagy ujra tudják a helyszinen épiteni ahogy a versenyen?
illetve, hogy mind a 2 pilóta ugyan azt az autót használja vagy mindgyik a sajátját? -
Ha bíznának benne és a szélcsatorna alátámasztotta volna, akkor eleve úgy építik meg és nem máskép, de nem úgy tették ami azt jelenti h papíron és a szimulációk során ez volt a jó megoldás. Ha a rövidebb a jobb akkor baszhatják azok akik nem úgy építettették meg az autót, mert egy orrkúp csere ehhez kevés lesz és máris háttrányba vannak pl a Mercedes megoldásával szemben. Majd meglátjuk.
RB nem átmeneti, csak álcázva van, így a új elmeket, miket pl tesztek alatt tesznek fel sokkal nehezebb észrevenni. -
Hagyjuk a tényeket, Alonsot akar szídni, ne zavard össze tényekkel! -
?
Ez így inkább öngól..
Nem a végére álltak fel, a 4. versenyen már Vettel-Kimi-Grosjean volt a dobogó.
Hasonlóan mint a Williams, amivel Maldonado megnyerte az 5. versenyt (Kimi-Grosjean 3.-4.).
..
elgondolásodat lekövetve nemhogy fejlődtek...ellenkezőleg. Az idény feléig, a 10 versenyig 159 pontot szereztek a 303 összpontjukból, azaz az idény másik felében 144 pontot hoztak. ...kevesebbet.
:))
-
-
Dodo55 #153066 Persze, hogy eltalálták, Kimi nem Alonso, hogy évekig csak köpköd az autóra, hanem pontosan megmondja, hogy mi a gond vele, mit kell az alapoktól áttervezni a következő évre, erre meg már ott volt Allison is. A Lotus sem véletlenül éledt fel 2012 végére, meg 2013 elejére... -
tavaly Kimié volt a legjobb idő az első teszt első napján,a többit meg már ismerjük... -
Lehet, hogy mégis eltalálták az idei Ferrarit? -
Nem százalék?
Szerk. Előttem a válasz.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.02.01. 18:05:30 -
a pont egy angol kifejezés,magyarban a százalék(pont) a megfelelője. -
Mai szabadedzés "végeredménye":
1 Sebastian Vettel Ferrari 1:22.620 60 laps
2 Marcus Ericsson Sauber 1:22.777 73 laps
3 Nico Rosberg Mercedes 1:23.106 157 laps
4 Daniel Ricciardo Red Bull 1:23.338 35 laps
5 Valtteri Bottas Williams 1:23.906 73 laps
6 Carlos Sainz Jr Toro Rosso 1:25.327 46 laps
7 Fernando Alonso McLaren 1:40.738 6 laps -
Ez engem is érdekelne. Keresgéltem, de nem találtam semmi infót. Mivel a leszorítóerő a csapatok egyik legféltettebb titka elképzelhető, hogy saját "mértékegységet" használnak. -
"10 pont körüli leszorítóerőt vesztenek"
Ezt hogyan mérik pontokban? -
Paddy Lowe szerint ezek csak átmeneti autók jelenleg,mindenki (lásd RB) törekedni fog az általuk már tavaly is használt rövid orrkúpra (Ferrari és McLaren ugye),mert 10 pont körüli leszorítóerőt vesztenek az új szabályokkal és azt hosszabb nyúlvánnyal lehetetlen visszanyerni. -
@McLarenF1: Ron Dennis: "Our 2015 livery will change, but I'm not going to say when..." -
Ebéd
-
szerintem a barcelonairól már lesz, tavaly is úgy emlékszem hogy az utolsó testről voltak már -
tetszik, de igen, tuti beteg még ott valami !
de márt most kijelentem ,hogy legalább a Hondának jó hangja van ! -
Fernandooo #153053 Azért az is vicces, hogy 2015-ben nincs egy élő videó közvetítés erről az eseményről... -
Még jó, hogy nem lehet hangfelvételt és mozgóképet rögzítenie az újságíróknak! :D
A hangról viszont mondták, hogy a Honda nagyon odatette magát a kérdésben. :)