182153
  • repvez
    egyébként meg mindenki fogatkozott, hogy a második tesztre még nagy átalakulások és nagy fejlesztések jönnek szinte csak a merci nem mondott ilyet, erre mindenki más ugyan olyan kocsival jött csak amerci nem,
    Legalább is olyan nagy fejlsztéseket nem látni egyik kocsin sem , föleg nem a redbullon, pedig ok, mondták, hogy akár még radikálisabb is lehet a második tesztre
  • sure
    Ja, suck my balls volt, rosszul emlékeztem, mindenesetre ezzel a mondással, meg az akkori és a pályája további részében a vezetési stílusával elnyerte nálam a valaha volt legnagyobb tajparaszt az F1-ben címet, valahogy mégis örülök, hogy egy ilyen dörzsölt róka lesz a kis Schumi csapattársa.
  • sure
    Bizonyára van valami B-tervük, ha levetetnék velük, az ilyen nagyon csicsás megoldások meg legalább annyiszor nem válnak be, mint ahányszor igen.
  • sure
    Hajrá Mágusszem, nyalasd meg a golyóidat a mezőnnyel!
  • lac coo
    Plussz ez az oldaldoboz pont fordított geometria, fent kicsi lent széles, nem ahogy eddig volt...
  • repvez
    egyébként a tesztre csak egy autot visznek és átszerelik mindig az adott pilotához ? vagy mind a két pilotának a saját kocsija már ott van és csak különböző idöbeosztással mennek.
    Mert akkor azért van mit tenni a csapatoknak, hogy a számozásoktol esetleges eltéro személyes sponzorfeliratokig meg az ulés pedál átszerelése plusz a teszthez valo beállitás.
  • mcmoha
  • lac coo
    Ha ezt csinálta amerci, hogy csak ez előírt méretű ütköző zónat hagyta meg ,ami eezáltal kedvezó aero szempotból ( szárny ...) ,akkor zseniális húzás ..
  • lac coo
    Checo ,elég m,ára, kérünk egy piros zászlót... :D

• ToxiMaxi
    Az elvileg egy ütköző "zona" és nem lehet probléma az ottlétével, nekem inkább az a fura, hogy így szárnyelemként használják, ami teljesen ellentétes a szabály szellemiségével. Azt simán el tudom képzelni, hogy egy CAD terv alapján rábólint az FIA, mert elsőre nem körvonalazódik a kasztni teljes működése, majd miután a többi csapat összes nagyobb koponyája megfejti a valóshoz közeli működést és az alapján kérdeznek rá a vége egy tiltás lesz. Ne felejtsük, hogy az igazán top mérnökök nem az FIA-nél dolgoznak, hanem a top csapatoknál és még többen is vannak. Lásd DAS, vagy a turbina vagy a különleges felni.

A szomorú az, hogy a költségsapka semmit sem ér, mivel a COVID miatt azt is eltolták így a nagy csapatoknak volt bőven ideje önteni bele a zsét. Itt a köv. nagy szabályváltozásig nem történik semmilyen előrelépés a kiscsapatok részéről. Nézzük csak meg mire jutott, az összes kis csapat ott fog maradni, ahol volt.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2022.03.10. 18:01:14
  • repvez
    #175248 ebben a hszemben , már tavaly megjosoltam , hogy akár ilyen is lehet, sőt én még el tudnám képzelni még keskenyebb oldal dobozzal is, ha a hutót még jobban átlosan helyezik el közel függölegesen au oldalánál.
    A beömlönél ami még megmaradt igy is két oldalrol tudna a levegő végigmenni a hutön és au oldalso kopoltyunk meg távozni a meleg levegő.

És ugye a legkevesebb légellenállást az okozza mami nincs. az más kérdés, hogy ez menyi leszoritő erüt vesz el.

A másik dolog , meg , hogy sirnak a csapatok , hogy tul nehezek a kocsit és azokat a csapatokat akarják vele buntetni akik sikerült megoldani, hogy a minimum sulyhatár közelében maradjanak mint a Mclaren.
    Itt megint csak azt tudom, mondani, hogy ne azt a csapatot bunteessék aki jol végezte a dolgát, hanem mondják a többinekm, hogy ha nyerni akar akkor tegyenek rola , hogy legyen könyebb a kocsi.
    ÉS a mercinél is látszik, hogy ha ennyire össze tudják süriteni a dolgaikat egy helyre akkor a többieknél is van min sporolni , kevesebb oldaldoboz kisebb tartoelem és máris faragnak a sulyon.

Mindemellett meg nem minimum hanem maximum sulyhatárt állitanák be, hogy aki akar az csináljon könynebb autot, de nehezebb nem lehet és mindig vinni lejjebb , hogy legyen miért fejleszteni a kocsikat .
    Az , hogy már 200kg nehezebb a kocsi és 1,5m-el hosszabb mint 2008ban az azért eléggé nevetséges, hogy egy V10es motorral hajtott autot képesek voltak könynebben megépiteni 15évvel ezelött mint most.

illetve még azt sajnálom, hogy senki nem hoz vissza olyan dolgokat mint amit régebben esetleg betiltottak, de most más miatt visszahozhatnának. condolok itt a coanda effectes oldaldobozra, amit betiltottak ,mert a kipufogot használták hozzá, de most is használhatnákcsak most a motor és a hutolevegövel eljátszva ugyanezt.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2022.03.10. 17:25:29
  • repvez
    A merci a FIA-nak bemutatta a CAD rajzot amin minden pontot meg tudnak nézni és az ellen nem volt kifogásuk, tehát szabályos.
    És én azt mondom, hogy ha most ez miatt a mercit elkaszálják akkor a FIA segget csinál a szájábol.
    Mert hoztak egy szabályt, ha a csapatok annak megfelelnek akkor mindegy hogy mekkora elönyt szereznek vele azt hagyni kell mert szabályos az erre az évre kiadott szabályzókkal. Az hogy jövöre majd bezárják egy kiskaput az rendben van, de ha igy versenyrol versenyre változtatnak a szabályokon az nem csak a kölotségsapkának megy ellen , de a csapatokat is demoralizáélja, mert minek oljenek bele sok idöt pénzt a fejlesztésekbe ha elég egy csapat, hoyg kifogásoljon valamit amire ö nem gondolt és máris oda az elöny és kukázhatják az egészet.
    Föleg, hogyha annyira megváltoztatja az autót a modositás, hoyg a 1 vagy 2 hétrá re következő versenyig már nem tudnak hatékonyan modositani rajta igy az elejérol egybol az utolso helyen találhatja magát valaki.

A FIA-nak jkellene lkenie a Bironak és mint ilyennek nem szabadna hagyni , hogy a csapatok beleszoljanak abba amit ök kitaláltak.
    Ez amolyan ovodás dedos árulkodás, hogy addig megy az örömködés és a viháncolás amig én nyerek, de amikor valaki olyannal jon amire más nem gondolt meg megy a sirás. tessék jobban csinálni és akkor majd a másik is kitalál ellene valamit.

Ha msot ezt tényleg beszunteti, akkor az egyenes ut az egyen autok irányába.
    Ha azt akarnám látni akkor néznék indikárt vagy forma 3at.
  • oneal1
    az oldal dobozza szerintem nincs gond, itt az elem lehet kérdéses amin a tükör van
  • AnuluWork #179331
    Ez szabályos? Kérdezem.
  • mcmoha
  • nearo
    azosztigen... kb nincs oldaldoboza a mercinek :O
  • repvez
  • RatBaG #179327
  • Armagedown
    Nem fog ő már versenyezni sehol sem
  • bakkerman
    Ha apukat annyira nem fogja megviselni a haboru anyagilag akkor szerintem valami masik sorozatba be lesz fizetve a csemete,bar most nagyon “utik” az orosz sportolokat minden teren
  • lac coo
    szerintemki, előbb utóbb ki, így viszont nem keleltt szerződést szegni, gondolom ...ami pénzt hozott a ruszki maffia, más is befekteti a Haasba nem félek én attól. De ha azért végték ki mert ruszki ,én azzal is egyetéreek !
  • Bercy #179323
    Tehát azt mondod ha nem lenne Orosz akkor is kitette volna ugyanígy a Haas? Nekem speciel nem hiányzik, egy elkényeztetett tehetségtelen pilóta. Én inkább tehetségeket szeretnék látni, mintsem pénzelőket, de tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű.
  • Armagedown
    Nekem hiányozni fog a sok kicsúszása
    Mazespin
    Utoljára szerkesztette: Armagedown, 2022.03.05. 15:36:36
  • lac coo
    Mazepin nem anemzetisége miatt van támadva,m ő konkrétan egy ruszki oligarcha idióta hülyegyereke ... :D Ki a fasznak hiányzik ? :D
  • lac coo
    Helyes, Semmi keresnivalója nem volt az F1 -ben. a kétes eredetű orosz oligarcha pénzek is szerintem már inkább volt cik ia Haas.nak mint segítség... Jó ürügy volt a háború, hogy megszabaduljanak tőlük. . :D
  • repvez
  • mcmoha
  • Bercy #179317
    Ha ez áll a Haas döntésének hátterében akkor tényleg nincs miről beszélni. Mazepinnel nagyot nem veszít az F1, ezt azért be kell látni.
  • Palinko
    Na de biztos hogy a nemzetiség miatt? Tudjuk jól mennyibe kerül az F1-es ülés másnem Bamgaurtner óta láttuk. Szerintem az említett versenyzőt olyan orosz cégek szponzorálták akik most nem biztos hogy tudják biztosítani ezeket a pénzeket, így sokkal biztosabb szezon előtt beültetni egy olyan valakit aki biztos tud tejelni a csapatnak és vele elkezdeni a szezont.
  • Bercy #179315
    Azt írta, hogy nem szeret, de ha egy versenyzőt nemzetisége miatt kizárnak az F1-ből azzal bizony csunyán belekeverik a politikát a sportba. És szerintem seniken nem kell gumiszobába menni, mert ezzel kapcsolatban kifejezi a véleményét.
  • Ingy2
    részemről befejeztem
  • PLaci #179313
    "Nem vagyok X de, ..." Hányszor hallottam ezt az elmúlt években... Én nem vagyok csokis fánk, de ha nem akarsz politizálni, akkor ne politizálj. Menj a #179312 -es haveroddal a gumiszobába.
  • igiigi
    Ez nem politizálás,ez tény!
  • sure
    Légyszi tényleg ne, előre is köszi mindenkinek a nem-reagálást
  • Ingy2
    Nem szeretek politizálni de amikor az amcsik szét bombázták a világot demokrácia export gyanánt akkor őket miért nem tiltották ki? Ott se volt Ensz bt engedély rá ami ugyanúgy agressziót jelent.
  • RatBaG #179309
  • kjhun
    A Forma-1 felbontotta az Orosz Nagydíjra vonatkozó szerződést. Nemcsak az idei futamot nem rendezik meg Szocsiban, hanem Oroszország hosszú távon verseny nélkül marad.

Nem lesz több Forma-1-es Orosz Nagydíj
  • mcmoha
  • Szabi #179306
  • Palinko
    Tudom hogy ebből kb semmit sem érdemes leszűrni, de jó lenne ha ez maradna a szezonra is hogy 4 csapat is esélyes