FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BooMiller
Vazzeg egy turbot mégis mi hajthat?😊 turbot kipufogógáz, kompressort meg a fõtengely.
Az elektromos hajtás csak addig van míg nem nyomja a pilóta a gázt, egyenlõre a Ferrarinal.

bardocz
Kipufogógáz lenne a tippem. Legalábbis a bannerben lévõ képen mintha a kipufogógáz lenne rávezetve. Lehet tévedek.
fifi
a turbót mi hajtja az F1 autóban?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
nekem is van némi közöm hozzá, és ahogy írtad neked is..

mire koptassam akkor a billentyûzetet?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

kifli
nem arról van szó, hogy ne legyen szabály, csak ne ennyi
a.carkey
Imádtam ezt az összeállítást. (Csapat és pilóta.)

A medve nem játék.

Totti5
Mindent szabályok tartanak egyben. Ahogy fejlõdik a technika úgy kell új szabályokat is hozni. A nézõ versenyt akar nézni nem gépeket körözni, hisz már a 2008as vasak is kb alkalmatlanok voltak normális szélárnyékra mert elmentek a fejlesztések olyan irányba ami az adott autónak jó volt a sok leszorító erõ a különféle extrém aero elemek de az aki pl mögötte ment annak horror.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

kifli
miértis?
Totti5
Meghalt volna az egész. Nem lenne értelme.

repvez
Attól, hogy rosszul irtam le a dolgot, attól még elhiheted, hogy tudom mi hoggyan müködik és elhiheted nekem,mert van némi közöm hozzá. 2 fokozatú kompresszor fokozat ezt akartam irni.

DE hamár igy feldobtad a labdát, világosits fel kérlek milyen különbségek vannak és szerinted mit jelent egy kompresszor fokozat.
bardocz
Ezeken a turbókon van egy radiállapátos turbina, ami össze van kötve egy szintén radiállapátos kompresszorral, csigaházban mindkettõ. A turbo is csak egy kompresszor.
Magnum PI
El sem merem képzelni milyen durva gépek lennének ma ha nem lenne ennyi korlátozás.

fifi
"2 fokozatú kompresszor fokozatú"

azért turbó és kompresszor között van némi mûszaki és elvi különbség...

RatBaG
az ám már hátsó szárny 😮

Per Aspera Ad Inferi.

BooMiller
Ez nem annyira egyértelmû egyébként😊 a Merci és a Renaultnál most is ezzel tartják fordulaton a turbot, de ezt bármilyen turbos autó tudja getmo/motec cuccal régen ezt a rally autókban ALS-nek hívták égette az üzemanyagot de nem esett a turbo nyomás.

BooMiller
Valahogy biztos megkötötték a kezüket😊

Totti5
Hatalmas 😊)))

repvez
mcmoha
Csak egyfokozatú lehet.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

HTS s3rg1nh00
már nem tudom hol olvastam mikor frissen kijöttek a szabályok,de gyakorlatilag olyan szinten szabályozva van a turbó is h.szinte ki lehetne cserélni a 3 gyártó motorján,semmit nem osztana-szorozna.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

repvez
A turbó fordulatszáma van 125.000-erbe korlátozva ha jól tudom, viszont azt nem tudom, hogy a turbó kialakitására milyen szabályok vannak vagy a süritési viszonyra.Mert például lehetne 2 fokozatú kompresszor fokozatú is vagy olyan kialakitású ami biztositja hogy ezen a fordulaton nagyobb sürítést végezzen mint a többi csapaté.
mcmoha
Beleolvastam a technikai szabályzatba és nem látom, hogy a turbo nyomás korlátozva lenne. Az üzemanyag mennyiség van szigorúan elõírva.

HTS s3rg1nh00
ja,a turbónak a fordulatszáma van limitálva,ahhoz kapcsolódóan lehet egy kis szórás a turbónyomásban,de nem hinném hogy jelentõs.

bardocz
Üzemanyag befecskendezési nyomása, meg a turbo nyomás más.
HTS s3rg1nh00
500 bar a maximális nyomás az üzemanyag befecskendezésénél.

mcmoha
Micsoda szenzáció, hogy gázelvételkor leáll az üzemanyag áramlás. Negyven éve már a Riga mopedem is ezen az elven mûködött. <#zavart1> <#idiota>

kifli
szerintem a turbónyomás kötött a motoroknál. Legalábbis logikus, miután mindent megkötnek (hengerürtartalom, fogyasztás, fordulatszám)
kabel15
Már az olimpián is van F1? Azta!<#banplz>
Amúgy 16:45 tõl M1 en megnyitó.

BattleTag: kabel15#2672

passatgt
m1

a.carkey
Adja valami majd a téli olimpiát? Eurosporton ahogy nézem évek óta elõször csak összefoglalók lesznek.

A medve nem játék.

BooMiller
Hozzá tenném hogy csak azt felejtettem ki hogy turbos a cucc.... itt a turbo nyomás emelésével jobban lehet növelni a teljesítményt míg szét nem repül, míg egy szívónál a fordulatszámot emelik amennyire csak tudják hogy legyen teljesítmény...

BooMiller
Még mindig itt tartsz? egyel feljebb már nem tudtál olvasni? GJ..pff

kifli
esküszöm szövegértelmezési gondjaid vannak

"Ha jobban forgatjuk a motort, csak a súrlódás lesz nagyobb, ennek következtében pedig a fogyasztás, míg maga a teljesítmény csökken."

a.carkey
Egy biztos, a Lotusnál gyártják a legjobb valósághû játékmodelleket. Hogy menni is fog-e, na az majd eldõl pár napon belül. 😊

A medve nem játék.

kabel15
1-2 hónap és kiderül melyik az eredményesebb megoldás. Minden esetre nekem tetszik ez a Ferrari elképzelés. Aztán lehet, hogy az RB is hasonlóval próbálkozott csak nekik valami akkora hõt generált, hogy össze olvadtak a dolgok. Lassan itt a kövi teszt is. Kiderül RB mit tudott javítani.

BooMiller
Olvastam már hogy ez azért van mert a Ferka a turbot is pörgeti elektromosan amikor nincs nyomva a gázpedál, és ezért lehet kilöõi a befecskendezést mint pl a utcai dieseleknél.
Merci és a Renault meg üzemanyaggal oldja ezt meg és csak gyorsításra az elektromos cuccokat, valami ilyesmi...

Fura Alak
ERS = KERS + hõvisszanyerõ.

Master91
ERS, nem KERS.
Master91
Örülök hogy rendesen és figyelmesen elolvastad amit írtam.
kabel15
Az olasz omnicorse arra hívta fel a figyelmet, hogy gázelvételnél a Ferrari-motor hangja eltér a Mercedestõl és a Renault-tól. A feltételezés szerint a V6-os motorban leáll az üzemanyag-áramlás, ha a versenyzõ elveszi a lábát a gázról, ezzel csökken a fogyasztás, nagyobb lesz a motorfék, és minderrõl egy okos rendszer gondoskodik. A rendszer tevékenysége nem merül ki ennyiben, mivel a két elektromos motort (MGU-H és MGU-K) is bevonja a játékba, és tölti a KERS-t.

Pluskast
Én ezen inkább csak mosolygok 😊 Az F1 már csak ilyen.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

kabel15
Egyedül csak téged zavar itt az az újság.

V43 1105
A negatív reklám is reklám .. amúgy meg azért csinálják, hogy valaki figyeljen is rájuk.. ennyi. :-D

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Master91
Nem tudom, de kezd már nagyon unszimpatikus lenni ez a csapat...

McLaren bemutatónál ki írják hogy "Ti is unjátok a bemutatót ? Akkor itt vagyunk mi" vagy vlaami lyesmi, azt beraknak 1 digitális képet a kocsiról. Pf.

Most meg a RedBullnak szúrnak oda, annak a RedBullnak aki ott volt a teszten, és ment is valamit ( lófaszt, igen, tudjuk ), míg Lotus hol volt?

Hát nem tom na..
V43 1105

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

mcmoha
Csak véletlen lehet. <#vigyor1>

Pluskast
Azért ez a kép is érdekes😊 Nem is az orr a lényeg, hanem ami az asztalon van😊 Vajon szándékos vagy véletlen?😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

szabii98

I met God. She's black