FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Utoljára 2009ben kellett teljesen új autót csinálni, azóta az alapkoncepció nem változott, viszont teljesen mindegy mert minden évben mindenki zsír új autót csinál ami nem hasonlít az elõzõhöz, mert mindenhol van kb eltérés, módosítás.

Most megint van egy nagyobb változás, az új motorok miatt.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

benőmenő
Az orrokkal az a helyzet, hogy régebben alacsonyak voltak, csak aztán betiltották az extrém aero elemeket 2009-ben, így az elvesztett leszorító erõt a kocsi alatt lévõ levegõvel és a diffúzorral próbálták pótolni. Így ha magassabban volt az orr, annál több levegõ ment az autó alá és nõtt az aero tapadás. Csak az FIA szerint ez veszélyes, és így oldották meg.
(nem röhögni, nem értek hozzá, ha nagyon nagy f@szság akkor én kérek elnézést)

A motor és ERS változások pedig valóban költségtöbblet, viszont, ha nincsenek nagyobb változások, az erõsorrend sem fog olyan mértékben felkavarodni, az pedig unalmas a nézõknek (lsd.: red bull dominancia szülte ingerült hsz-ek tömege).
kabel15
De pont hogy süllyesztik az orrúkat. Na mind1. Az még felmerül bennem, hogy miért azon próbálnak "spórolni" hogy mennyi legyen a kocsi fogyasztása meg takarékos motor, de abba nem gondolnak bele, hogyha nem terveztetnének minden évben újra teljesen egy autót talán nem lennének ekkora költségeik a csapatoknak. Persze fejlesztésekre szükség van, de azt megoldhatnák a csapatok úgy ahogy akarják, ne legyen ez, hogy minden évben ezen változtass meg azon meg ezt kéne így alakítani azt úgy.

BattleTag: kabel15#2672

mcmoha
Én tanúja voltam ennek a "megmentésnek" és nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy igaz lenne. Miután "jó" üzletemberként megszerezte a teljes F1-et elkezdte elterjeszteni, hogy õ csak mentett, nehogy lázadás legyen belõle.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Ahogy az lenni szokott...

mondjuk Whiting már nyugodtan nyugdíjba mehetne, mert az elmúlt években túlzásba viszi a vészmadárkodást...fõleg esõs versenyeken

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Igen, es megmentette az F1-et.

http://gaborszantai.co.uk/

mcmoha
Dagobert mindenhová a saját embereit ültette. 😊

Totti5
Csupán annyit mond hogy a szabály egy dolog, azt hogy ezt az autó tervezõ mérnökök hogy adoptaljak meg másik. Nem kötelezõ nyúlványokat csinálni mert a merci sem tette, de mégis mások igen. Kocsik orra ezelõtt is alacsonyabb volt az elmúlt évekhez képest amikor pont magas lett a szabályok okán. Nem lesz rámpa...

ja ez a durva, hogy a Brabhames brigádból rengetegen feltörtek, plusz a Marchból anno Mosleyék

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

mcmoha
Charlie Whiting kb tíz évig Dagobert bácsi csapatánál (Brabham) dolgozott, aztán feltört mint a talajvíz.

bardocz
De most gondolj bele abba, hogy ahhoz képest, hogy nem tervezõk hozzák a szabályokat, nem is olyan rosszak! 😄D
kabel15
"Charlie Whiting hangsúlyozta, elsõsorban a biztonságot tartották szem elõtt, amikor bevezették ezeket az új orrszabályokat, melynek értelmében az elemek alacsonyabbak, mint korábban. Whiting hozzátette, az FIA-nél senki sem tervezõ, és számukra az a legfontosabb, hogy minden a lehetõ legbiztonságosabb legyen."
Szóval akkor kõmûvesek és szobafestõk állapítják meg, hogy egy kocsi hogy versenyautó hogy lesz biztonságos. Ez logikus nem? Sõt jobbat mondok nem is õk, hanem fognak 3 majmot meg 3 dobókockát és annyi mm-rel csökkentik valaminek a magasságát amennyi a dobott számok összege. Talán ezt még össze tudják adni, vagy lehet ott is a majmoktól kérnek segítséget, lényegtelen. Szóval hozzá nem értõ emberek próbálják biztonságossá tenni a Forma1 et. És valószínûleg, hogy a kocsik orrából csináltak egy rámpát, kevesebb lesz az alá csúszás meg a ráfutás ugye?

Szabi
ejj de szép 1:57-nél a 400as 😊

"Nulla tenaci invia est via"

allock

#hhwnd

kabel15
"A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a sport vezetõi reagálni fognak az új szabályokra, melynek köszönhetõen 2015-tõl meg fognak szûnni a csúnya orrok a Forma-1-ben." f1-live.hu

BooMiller
Nem mondod, soha nem gondoltam volna😊

kifli
Idén már nem a vodafone lesz a fõszponzoruk, ha jólemlékszem. Valószínûleg ezért adják ilyen olcsón a vodás cuccokat. Nincs minden évben raktársöprés, csak ha aktualitását veszti 1-1 kollekció.
BooMiller
Subaru😊)))

BooMiller
Gondolom minden évben kupucolják, de jó alkalom csak úgy relikviának pl gyereknek 600 forintért sapi meg póló😊

pedobear
Nekem Audi-s van baxxátok meg! <#vigyor3>

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Hátul meg Mobil 1 logo van rajta, tõlük volt valami reklámajándék asszem.
Nekem van egy fekete, amin ez van elõl:

Szerintem az kb. akkori lehet 😊
Kit--Kat
Kár, hogy nincs 2005-ös.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

repvez
A csomagkövetést hol lehet majd megnézni?
BooMiller
1000 forintért nem láttam még McLarenes sapkát😛

BooMiller
Elvben pár nap, meg lehet nézni a többi ruházatot is mert a magyar sportdirectes áruházi árakhoz képest a fele😊

Totti5
Kösz a tippet! Vettem 1-2 cuccot, amik nagyon jó áron vannak. Kívácsni leszek mikor ér ide.

Master91
Szerintem meg még mindig várjunk. Hosszú folyamat az ébresztés.
Totti5
Mivel nem mondanak igazán semmit, valszeg semmi lényeges nem történt az állapotában, ez pedig rossz jel, de várható volt ennyi idõ után.

BooMiller
Ez aztán a költségvetési sapka😄DD

"Ecclestone késõbb azt is leszögezte, hogy a költségvetési sapka 2015-ben biztosan bevezetésre kerül. „Már jóváhagytuk a költségvetési sapka bevezetésére vonatkozó szabályt, szóval az mindenképpen be lesz vezetve, ez már tény. Abban is egyetértünk, hogy 200 millió dollár legyen a határ, arról azonban még nem született megállapodás, hogy pontosan mi is számítson bele ebbe az összegbe."

zzeN
Ez sem hivatalos...

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

a.carkey

A medve nem játék.

kabel15
Szerintem az autót, nem szó szerint adják, inkább a terveket hoznák nyilvánosságra. Szóval a kis csapat választhat, hogy melyik autó terveit szeretné megkapni, majd azt az autót elkészítheti magának. Így lényegében a kis csapatnak csak az autó legyártása lenne költség. A nagyobb csapatnak meg ilyen szempontból mind1, hiszen ha oda adja az autót azt úgy is miszlikre szedik, hogy kiderüljön mit, hogy csináltak. Igazából ez csak talán a nagy csapatok esnének el az autó árától, de kiadás nekik se nagyon van vele. Bár lassan az is megkérdõjelezhetõ, hogy mennyit érnének a csapatok az elõzõ évi tervekkel, ha minden évbe az autó 80% újra kell tervezni. Minden esetre nekem tetszik ez a 3 pilótás felállás, viszont szerintem kéne 10 csapat.

HTS s3rg1nh00
érdekes felvetés,de mondjuk RB,Ferrari,Merci,Mclaren,Lotus,Williams,Sauber,Force India marad...az elsõ 4 csapat gond nélkül futtatna 3 autót,na és a többiek?mikor napról napra jönnek az infók,hogy ilyen meg olyan kifizetetlen számláik vannak,
a) drágán adják az autókat és a kiscsapatoknak nem éri meg megvenni
b) olcsón adják és még szarabb lesz az anyagi helyzet
sehogysem jó ez...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

kabel15
"Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsõ embere azonban a minõséget tartaná szem elõtt és 8 csapatra csökkentené a mezõnyt, miközben istállóként három autó állhatna fel a rajtrácsra. Ez egyúttal az ügyfélautós rendszer megvalósulását is jelenthetné, mely szerint a top-csapatok az aktuális szezon elõtti autójukat biztosítanák a „kicsik” számára. Eddig a pontig azonban nincs egyetértés ebben a kérdésben, ami újabb akadályokat vet fel."

BooMiller
<#eljen>

Ha valakit érdekel régi McLarenes cumó, occsóó😊

itt

Gabor77
Mindegyik csapatnál mûködik az MGU-H...gázelvételnél a gázadásnál szerzett energiát használva semlegesíti a turbólyukat.
Ferrarinál mûködik az a rendszer, ami eddig egyik csapatnál sem (?), mégpedig az üzemanyag spórolás.

Origin: GaborIk_77 uplay: GaborIkHUN

benőmenő
Off:
Ez úgy hangzik, mint a szakmatárgyak az ofõmmel 😄
(persze tudom: az egyetem más, nagyobb mennyiségû tananyag, stb.)
HTS s3rg1nh00
nice!
szomorú,hogy nekem elviekben sokat kéne tudnom ebben a témakörben,de minõsíthetetlen volt az elõzõ félévben a tárgy oktatása az egyetemen,az meg csak a pláne hogy a vizsga 5%-ban sem tartalmazta a leadott anyagot -.-

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

fifi
szép.....
gondolom hajóé 😊

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

mcmoha
Mi meg ilyen nagyobb fajtakkal kinlodtunk. <#vigyor>

mcmoha

zzeN
Kitöltöm, csak rakd bele Kelet-Magyarországot😊

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

BooMiller
BooMiller
Turbo ide kompressor oda ez odabac😊

BooMiller
Holnap bele nézek..

BooMiller
Nem is ezt cáfoltam csak hogy az egyik mechanikai sûrítõ a másik meg nem.

Sziasztok!

Nagyon nagy segítség lenne, ha ezt az autós kérdõívet gyorsan kitöltenétek! Max . 2 perc,de még talán annyi se!

https://docs.google.com/forms/d/1Mbr0ZfJWBdUh7ZMNMe-Ri50X5LyVvIYHDbI9v-ROXfM/viewform

Ha esetleg van köztetek Ford Fiesta tulajdonos, amiben 1.0 literes Ecoboost motor van és érdekelné egy rövid interjú akkor az egy email-t a [email protected] írjon egy e-mailt!

Hatalmas köszönet a kitöltõknek! Mivel új regisztráló vagyok ezért konkrétan nem tudtam weblapot betenni!😊

Köszönettel,
Godap8909
kifli
józan ész elég hozzá, ha csak megnézzük a compressor szó jelentését, ami nem más mint sûrítõ. Informatikában is használják tömörítéssel kapcsolatban például.
bardocz