FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mcmoha
Charlie Whiting kb tíz évig Dagobert bácsi csapatánál (Brabham) dolgozott, aztán feltört mint a talajvíz.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

bardocz
De most gondolj bele abba, hogy ahhoz képest, hogy nem tervezõk hozzák a szabályokat, nem is olyan rosszak! 😄D
kabel15
"Charlie Whiting hangsúlyozta, elsõsorban a biztonságot tartották szem elõtt, amikor bevezették ezeket az új orrszabályokat, melynek értelmében az elemek alacsonyabbak, mint korábban. Whiting hozzátette, az FIA-nél senki sem tervezõ, és számukra az a legfontosabb, hogy minden a lehetõ legbiztonságosabb legyen."
Szóval akkor kõmûvesek és szobafestõk állapítják meg, hogy egy kocsi hogy versenyautó hogy lesz biztonságos. Ez logikus nem? Sõt jobbat mondok nem is õk, hanem fognak 3 majmot meg 3 dobókockát és annyi mm-rel csökkentik valaminek a magasságát amennyi a dobott számok összege. Talán ezt még össze tudják adni, vagy lehet ott is a majmoktól kérnek segítséget, lényegtelen. Szóval hozzá nem értõ emberek próbálják biztonságossá tenni a Forma1 et. És valószínûleg, hogy a kocsik orrából csináltak egy rámpát, kevesebb lesz az alá csúszás meg a ráfutás ugye?

BattleTag: kabel15#2672

Szabi
ejj de szép 1:57-nél a 400as 😊

"Nulla tenaci invia est via"

allock

#hhwnd

kabel15
"A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a sport vezetõi reagálni fognak az új szabályokra, melynek köszönhetõen 2015-tõl meg fognak szûnni a csúnya orrok a Forma-1-ben." f1-live.hu

BooMiller
Nem mondod, soha nem gondoltam volna😊

kifli
Idén már nem a vodafone lesz a fõszponzoruk, ha jólemlékszem. Valószínûleg ezért adják ilyen olcsón a vodás cuccokat. Nincs minden évben raktársöprés, csak ha aktualitását veszti 1-1 kollekció.
BooMiller
Subaru😊)))

BooMiller
Gondolom minden évben kupucolják, de jó alkalom csak úgy relikviának pl gyereknek 600 forintért sapi meg póló😊

pedobear
Nekem Audi-s van baxxátok meg! <#vigyor3>

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Hátul meg Mobil 1 logo van rajta, tõlük volt valami reklámajándék asszem.
Nekem van egy fekete, amin ez van elõl:

Szerintem az kb. akkori lehet 😊
Kit--Kat
Kár, hogy nincs 2005-ös.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

repvez
A csomagkövetést hol lehet majd megnézni?
BooMiller
1000 forintért nem láttam még McLarenes sapkát😛

BooMiller
Elvben pár nap, meg lehet nézni a többi ruházatot is mert a magyar sportdirectes áruházi árakhoz képest a fele😊

Totti5
Kösz a tippet! Vettem 1-2 cuccot, amik nagyon jó áron vannak. Kívácsni leszek mikor ér ide.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Master91
Szerintem meg még mindig várjunk. Hosszú folyamat az ébresztés.
Totti5
Mivel nem mondanak igazán semmit, valszeg semmi lényeges nem történt az állapotában, ez pedig rossz jel, de várható volt ennyi idõ után.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

BooMiller
Ez aztán a költségvetési sapka😄DD

"Ecclestone késõbb azt is leszögezte, hogy a költségvetési sapka 2015-ben biztosan bevezetésre kerül. „Már jóváhagytuk a költségvetési sapka bevezetésére vonatkozó szabályt, szóval az mindenképpen be lesz vezetve, ez már tény. Abban is egyetértünk, hogy 200 millió dollár legyen a határ, arról azonban még nem született megállapodás, hogy pontosan mi is számítson bele ebbe az összegbe."

zzeN
Ez sem hivatalos...

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

a.carkey

A medve nem játék.

kabel15
Szerintem az autót, nem szó szerint adják, inkább a terveket hoznák nyilvánosságra. Szóval a kis csapat választhat, hogy melyik autó terveit szeretné megkapni, majd azt az autót elkészítheti magának. Így lényegében a kis csapatnak csak az autó legyártása lenne költség. A nagyobb csapatnak meg ilyen szempontból mind1, hiszen ha oda adja az autót azt úgy is miszlikre szedik, hogy kiderüljön mit, hogy csináltak. Igazából ez csak talán a nagy csapatok esnének el az autó árától, de kiadás nekik se nagyon van vele. Bár lassan az is megkérdõjelezhetõ, hogy mennyit érnének a csapatok az elõzõ évi tervekkel, ha minden évbe az autó 80% újra kell tervezni. Minden esetre nekem tetszik ez a 3 pilótás felállás, viszont szerintem kéne 10 csapat.

HTS s3rg1nh00
érdekes felvetés,de mondjuk RB,Ferrari,Merci,Mclaren,Lotus,Williams,Sauber,Force India marad...az elsõ 4 csapat gond nélkül futtatna 3 autót,na és a többiek?mikor napról napra jönnek az infók,hogy ilyen meg olyan kifizetetlen számláik vannak,
a) drágán adják az autókat és a kiscsapatoknak nem éri meg megvenni
b) olcsón adják és még szarabb lesz az anyagi helyzet
sehogysem jó ez...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

kabel15
"Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsõ embere azonban a minõséget tartaná szem elõtt és 8 csapatra csökkentené a mezõnyt, miközben istállóként három autó állhatna fel a rajtrácsra. Ez egyúttal az ügyfélautós rendszer megvalósulását is jelenthetné, mely szerint a top-csapatok az aktuális szezon elõtti autójukat biztosítanák a „kicsik” számára. Eddig a pontig azonban nincs egyetértés ebben a kérdésben, ami újabb akadályokat vet fel."

BooMiller
<#eljen>

Ha valakit érdekel régi McLarenes cumó, occsóó😊

itt

Gabor77
Mindegyik csapatnál mûködik az MGU-H...gázelvételnél a gázadásnál szerzett energiát használva semlegesíti a turbólyukat.
Ferrarinál mûködik az a rendszer, ami eddig egyik csapatnál sem (?), mégpedig az üzemanyag spórolás.

Origin: GaborIk_77 uplay: GaborIkHUN

benőmenő
Off:
Ez úgy hangzik, mint a szakmatárgyak az ofõmmel 😄
(persze tudom: az egyetem más, nagyobb mennyiségû tananyag, stb.)
HTS s3rg1nh00
nice!
szomorú,hogy nekem elviekben sokat kéne tudnom ebben a témakörben,de minõsíthetetlen volt az elõzõ félévben a tárgy oktatása az egyetemen,az meg csak a pláne hogy a vizsga 5%-ban sem tartalmazta a leadott anyagot -.-

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

fifi
szép.....
gondolom hajóé 😊

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

mcmoha
Mi meg ilyen nagyobb fajtakkal kinlodtunk. <#vigyor>

mcmoha

zzeN
Kitöltöm, csak rakd bele Kelet-Magyarországot😊

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

BooMiller
BooMiller
Turbo ide kompressor oda ez odabac😊

BooMiller
Holnap bele nézek..

BooMiller
Nem is ezt cáfoltam csak hogy az egyik mechanikai sûrítõ a másik meg nem.

Sziasztok!

Nagyon nagy segítség lenne, ha ezt az autós kérdõívet gyorsan kitöltenétek! Max . 2 perc,de még talán annyi se!

https://docs.google.com/forms/d/1Mbr0ZfJWBdUh7ZMNMe-Ri50X5LyVvIYHDbI9v-ROXfM/viewform

Ha esetleg van köztetek Ford Fiesta tulajdonos, amiben 1.0 literes Ecoboost motor van és érdekelné egy rövid interjú akkor az egy email-t a [email protected] írjon egy e-mailt!

Hatalmas köszönet a kitöltõknek! Mivel új regisztráló vagyok ezért konkrétan nem tudtam weblapot betenni!😊

Köszönettel,
Godap8909
kifli
józan ész elég hozzá, ha csak megnézzük a compressor szó jelentését, ami nem más mint sûrítõ. Informatikában is használják tömörítéssel kapcsolatban például.
bardocz
fifi
pedig nem lol...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
akármilyen ezzel foglalkozó mûszaki/gépészeti tananyag... 😊

BooMiller
Errõl van valami leírt infó? Komolyan kérdezem nem trollkodás.

bardocz
<#eljen>
kifli
A kompresszor szót azokra az eszközökre szokták alkalmazni, amik valamilyen anyagot (esetünkben levegõt) sûrít össze. Így a turbófeltöltõ is egy kompresszor tulajdonképpen.
BooMiller
lol

bardocz
Le vagytok ott ragadva, hogy autóba építve mit hogy hívnak, én meg azon túlléptem már a legelején 😊
BooMiller
Akkor a kompressor emg egy turbo?😊))) nem értem a logikát... egyezünk ki hogy benne hogy plusz levegõt tölt a motorba az egyik mechanikusan a másik kipufogó gázokat használva.

bardocz
...attól még hogy autón így el van különítve a kettõ, a turbo is egy kompresszor, csak másmilyen.