182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ellentmondás van hisz egyre gyorsabbak a technikáK, ezáltal veszélyesebb is. -
Igen ennyire. -
+telemetria és a táv vezérelt pilóták... -
Biztos volt már aki belefulladt a kajakozásnál a vízbe, tegyük azt is biztonságosabbá, hozzuk ki a partra és evezőpadon tegyék meg a távot! Minden élet számít!
Ja, meg az autókat úgy általában tiltsuk be, mert az a legveszélyesebb dolog a világon, és sétáljon mindenki!
Szóval szerintem ezt a sportot a betonozott bukótér és a fejlesztési rész zsákutcába terelése nyírta ki. -
Mondhatnám régen elvalt a férfi a fiucskától, na ez ma nincs meg.. -
Úgy gondolod hogy nincsenek tisztában a veszélyekkel? te ennyire naiva vagy?:) -
De igen adrenalin sport ez is, lehet sakkozni, kajakozni hasonlókat űzni és semmi bajod nem lesz.. -
De van, csak más a neve...ha kell + erő, automatikát felülírva elhasználhatják. -
Nem azért lett, de azért még az életével játszik, aki autósportolni megy. Katonának sem a szuicid hajlamúak mennek, de attól még benne van, hogy egyik este nem haza megy, hanem háborúba és csak másnap ér haza, koporsóban. -
Ezt mond Bianchi családjának. -
Nem azért lesz valaki sportoló hogy az életével játszon. -
Ojaj akkor legyenek dronpilóták, akkor nem lesz bajuk... ezek adrenalin függő sportolok.. vállalták sőt ezért mennek oda. -
Ez nem sorkatonaság. Ide nem sorozzák a pilótákat, ők keresik a bajt. Illetve most már nem keresik, most már csak a nagy pénzt vennék fel a vonatozós körözgetésre.
És a vájár is azért kap több pénzt, mehet hamarabb nyugdíjba, stb, mert az kicsit több veszéllyel jár, mint az okmányirodában kérni a következőt. -
És? ennyi erővel az időmérő eredménye szorozva az adott körszámmal megkapjuk a verseny végeredményét verseny nélkül.....
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.03.18. 10:34:50 -
Ez így van. -
Már nincs gombnyomásra kers. -
G_ArchAngel #153635 Egy srac komaban van, egy masiknak megserult a hata, a harmadik elvesztette az eszmeletet, az okokat nem ismerjuk...
Neked ez PlayStation? Nagyon konnyu masok eletet a merlegre tenni a billentyuzet mogul. Szerinted a banyaszok is terjenek vissza a kezi fejteshez, mert az ferfias volt? Vagy a tuzszereszek is milyen puncik lettek, hogy robotokat kuldenek ahelyett, hogy sajat maguk vagdosnak a vezetekeket... -
Elég sok halál és súlyos baleset volt az elmúlt években a technikai sportokban hogy ne a biztonság mellett voksoljak. Amúgy nem vettem észre hogy azért mer monza le lett aszfaltozva mindenki a pályán kívül közlekedne. -
Az a jobb, ha lesodródik az ívről és megáll a sóderben. Mert akkor pontosan annyit kell nyomni amit a gép, a pálya és a pilóta tud. És akkor ebből a hármasból kijöhet annyi különbség, hogy van előzés kers nélkül (emlékszik vki ilyesmire? érted, megelőzi plusz lóerő nélkül csak mert ügyesebb, scifi!), van verseny. És igen, ez azzal jár, hogy aki túlerőlteti (mint Lauda amikor megégett), az beleáll a falba. Ez ezzel jár. Az autóverseny veszélyes. Aki fél az játszon PSen forma1et, ne a forma1ből csináljunk videójátékot. Pont ezt szokták mondani az én fiatalságom hősei, hogy ez a mai már a ps generáció.
Utoljára szerkesztette: Botond, 2015.03.18. 10:27:23 -
Az jobb amikor sóderen átrepülve beleáll a falba? -
10ből 1x. Korábban ez inkább olyan 10ből 8-9x volt. -
Nem mer ha hibázik az a győzelembe is kerülhet... -
Tudom, megértem, de ez akkor is súlytalanná tette ezt a konkrét sportot. Olyan mintha azt néznénk, hogy Pistike hogy nyomja PS-en a forma1 2014et. Ha megpördül, hát megpördül, majd a következő körben ügyesebb lesz. -
Arról nem az F1 tehet hogy a két német pálya olyan helyzetben van amiben... Arról az üzemeltető tehet. -
Oké aki nem akarja nézni ne nézze. -
G_ArchAngel #153626 "Plusz a pályák súlytalanok. Lesodródsz az ívről? Nagy kaland, buktál 1 tizedet. Nem fog meg a kavicságy és helló."
1000szer leirtuk, de ismet, csak neked: gazdasagi okokbol ilyenek a palyak, mas sportagak, betetfutamok miatt a beton bukoter (kifuto zona) gazdasagosabb es biztonsagosabb. Nem tehetik meg, hogy csak es kizarolag evi egy F1 futamra epitsenek palyat.
En megertem a fajdalmadat, pl. megtehetnek, hogy negy kerekkel atlepett feher vonal eseten a sebesseg biztonsagosan, de gyorsan leredukalodjon 100-150km/h kornyekere (palya, bukoter fuggo), igy azonnal hatranyba kerulne, aki elhagyja a palyat (mondjuk lehetnenek a szenzorok a vonaltol 5m-re, hogy akit leszoritottak, az meg ne keruljon hatranyba). -
Ha nem lenne az a követhetetlenül agyonbonylított motorfejlesztési stop szabály akkor lehet csökkenne az előny. Pont most néztem ezredszer a hétvégén a Lauda filmet. Ott Hunt Mclarenjét szabálytalannak nyilvánították, és teljesen új autót kellett építeni szezon közben. Kettőt, mert elsőre nem sikerült. Ez manapság elképzelhetetlen.
De ezt már ezerszer megrágtuk. Régen az F1 a fejlesztő labor volt mindenkinek. A shell is itt fejlesztette ki a hatékonyabb üzemanyagokat, a motorgyártók is itt fejlesztettek ki jobb váltókat, adagolókat, stb-t, amit utána átvittek az utcai autókba. A forma1re költött lóvé mindenkinek megtérült. Ma már a marketing budget része az F1 a gyártóknál, mert semmit nem tudnak visszavinni az utcai autókba. Ezért is jöttek a v6ok, mert olyan motor talán még van utcai autóban, és akkor talán megint vmit lehetne hasznosítani, nem kidobott pénz lenne az egész (ezért akart pl a renault v4et, mert neki döntően 4 hengeres utcai motorjai vannak), de ezzel a fejlesztési stoppal ez mégsem igaz.
Plusz a pályák súlytalanok. Lesodródsz az ívről? Nagy kaland, buktál 1 tizedet. Nem fog meg a kavicságy és helló.
Szóval súlytalan az egész, a korábbi komoly szereplők pedig már nem érdekeltek az egészben, így lett "ha már pénzkidobás, akkor legalább ne kerüljön sokba" elv a vezérelv, és ez valóban kinyírta ezt a sportot. Igen, így múltidőben. Tavaly már alig néztem futamot, idén lehet egyáltalán nem is fogok. Ez korszak lezárult.
Utoljára szerkesztette: Botond, 2015.03.18. 09:52:54 -
G_ArchAngel #153624 Konnyu mindenert hibaztatni, annak ellenere, hogy tul sok beleszolasa nincs abba, hogy a csapatok es a FIA mikent dont a sportag jovojerol. Mondhatni semmi. O az uzleti reszert felelos es azt jol csinalja. Ezt most ne ugy nezd, mint szurkolo, hanem, mint uzletember: ha engedne egyes csapatoknak, palyaknak, akkor a tobbi is odaallhatna, hogy "nekem akkor miert ne jarhatna kedvezmeny es/vagy tamogatas", aztan szepen ossze is omlana minden, mert technikai sportban es annak finanszirozasaban nincs helye a karitativ szemleletmodnak.
Sokat tesz zsebre? Igen. De ezt a fejostehenet Bernie nevelte es hizlalta fel es a top csapatoknak is boven jut a zsiros falatokbol.
A problema, hogy Bernie volt mindig az eloterben es konnyu ot hibaztatni - nem angyal, egy mocskos zsugori zsebkeresztapa, de nelkule nem lenne F1 mar evtizedek ota. -
Nem pont erre gondoltam. Amerikában eladják jól a motorsportokat, F1be miért nem megy? El kellene dönteni, hogy ez egy üzlet, vagy "sport". Talán Wéber mondta ezt..mai világban a "sport" magában nem állja meg a helyét. Amíg Bernie ül a trónon, addig ez nem is fog változni. -
G_ArchAngel #153622 Igen, mert sokkal kevesebb lehetoseg volt szorakozni, motorsportokat nezni, az informaciokat kovetni. Mi meg gyulai salakmotorra is lementunk Tapolcarol apammal, csakhogy versenyt lassunk. Ma megnezel es elolvasol a neten vagy a TV-n mehet egesz nap egy (motor)sport csatorna.
Nem csak az F1 a legtobb sport elertektelendett... -
Ki tudja. Ha nem lenne ilyen bonyolult a hibrid rendszer, hanem mindenki egységeset kapna (ahogy azt javasolták), lehet nem lenne ekkora különbség.
Múltba kapaszkodva ismét..anno még nagyobb különbség volt az autók között, mégis nézték a futamokat.
Utoljára szerkesztette: Gabor77, 2015.03.18. 08:29:29 -
És ha így lenne akkor a Mercedes előnye a Renault hátránya megszünne? -
G_ArchAngel #153619 Meg, mert rendesen vonza a turistakat. Nem azt kell nezni, hogy az allam altal beleolt par milliard (foci stadion toredeke, ami aztan tenyleg ablakon kiszort penz) milyen aranyban van a jegybevetelekkel, hanem azt, hogy abban a ket hetben, ami az F1 elotti es utani hetet jelenti, mennyit koltenek a turistak. -
Csináltak műsort bő 20 évvel ezelőtt V6-os motorokkal...nem értem, hogy miért nem lehetett egyből az, hogy szélesebb gumik, dupla turbó, aztán mehet a menet. Ámbár szerintem nem a technikával meg magával a futamokkal van a probléma, mert ha úgy nézzük, a dögunalmas ovál pályás versenyeket is eladják a jenkiknél. Az egész F1 kapcsolata a nézők felé..mondjuk ki: szar. Nem tudják eladni, mint terméket, mert Börni még a közösségi médiára is nemet mondd, meg a nyugdíjas korosztályt akarja megcélózni. -
Kb ugyanakkora lesz belőle mint ebből. Gondolom a halk v6-os motorok sem sokat segítenek abban hogy az emberek kimenjenek. Az lenne a legjobb ha bedőlne az egész és a nagy gyártók összefognának (akinek pénze is van erre) és indítanának egy saját versenyt az FIA nélkül.
A Hungaroring is veszteséges már jó régóta, csak az állam nyomja a pénzt. A kérdés, hogy megéri ez az egész? -
Hockenheim még talán "oké"...na de tavaly megszellőztették azt is, hogy Monzának mutatják a fakkot Börniék. Na abból nagy botrány lenne. -
A probléma valszeg inkább az, hogy a futamok unalmasak és Bernie (vagy a befektetők, tök mindegy) továbbra olyan mennyiségű pénzt kér el egy-egy futamért amit nem tudnak visszatermelni. A csapatoknak is jóval több pénzt kellene vissza osztani. A kapzsiság fogja megölni az egészet. -
Azért alakították át, mert a stadion részen kívül nem voltak lelátók. Csak annyit láttak a nézők, hogy az autók bemennek az erdőbe, majd a másik oldalon meg kijönnek...igaz, hogy akkor a nézők miatt építették át, most meg végképp nem járnak ki a futamra. Jól benyalták.. -
Stockbauer33 #153613 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Ott cseszték el, hogy átalakították a pályát.. A régi vonalvezetést mindenki imádta, ez a mostani pedig egy jelentéktelen pályát kreált belőle. Persze nem ezért nem lesz futam, de nekem ez a pálya már nem jelent semmit. Miért kell elcseszni minden jó dolgot?
Egyre kevesebb csapat van, a pályák is egyre jelentéktelenebbek, az új pilóták 10 évesek.. Csoda, hogy nincsenek rajongók, nem mennek ki a futamokra, és megcsappant a nézőszám? Az idősebb generáció kinek szurkoljon? A pattanásos képű kisfiúknak? Hol vannak a rosszfiúk, a montoya féle őrültek? Akiket lehet gyűlölni, de szeretni is.. Minden olyan steril lett, mindenki olyan jófiú, kedves, aranyos. Néha besértődnek mint a kisfiúk, ez a legnagyobb tragédia... :(